Şimdi Ara

i7 7700k mı ryzen 1700 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: V2

Tamamen düz mantık bir hesap yapalım L2 bellek farkını felan geçtim...

7700k hiç fena işlemci değil.Şu anki mevcut oyun performansı malum. Ama 4 çekirdek 8 thread,

Yani 8 tane 4500mhz gücünde adam çalışıyor. Burda toplam güç 36000mhz

Ryzen 1700 ise 8 çekirdek 16 thread

Yani 16 tane 3700mhz gücünde adam çalışıyor. Toplam güç 59200mhz

Sonuç= 59200mhz - 36000mhz = 23200mhz Ryzen 1700 daha güçlü. (%65)

Sen istersen şu an ki bazı oyunlar 2 tane daha güçlü adama ihtiyaç duyuyor 16 felan bana gereksiz diyolar diye 7700k alayım diyosan alabilirsin karar senin.

Oyunlarda tüm adamlara istihdam sağlamıyorlar ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 7700k kullanıyorum, sıcaklık sorunu denilen aynen dediğin gibi spike, yoksa 4.5ghzde boşta 25 yükte 58-59 dereceyi geçmiyor işlemci, arada spike yapar işlemci özellikle ilk masaüstü açılışında(45 e çıkıp iner). Haricinde bi sıkıntı yok, iki işlemcinin fiyatı aynı sayılır ama ben stabilite açısından 7700k yı öneririm sana, zaten sadece oyun için demişsin, çok da tartışmaya gerek yok aslında. Oyunlarda çok çekirdeğin kullanılmasına daha çok süre var, hani ne 1700ler ne 7700k lar çıkar yani, o yüzden bence ona takılmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: V2

Tamamen düz mantık bir hesap yapalım L2 bellek farkını felan geçtim...

7700k hiç fena işlemci değil.Şu anki mevcut oyun performansı malum. Ama 4 çekirdek 8 thread,

Yani 8 tane 4500mhz gücünde adam çalışıyor. Burda toplam güç 36000mhz

Ryzen 1700 ise 8 çekirdek 16 thread

Yani 16 tane 3700mhz gücünde adam çalışıyor. Toplam güç 59200mhz

Sonuç= 59200mhz - 36000mhz = 23200mhz Ryzen 1700 daha güçlü. (%65)

Sen istersen şu an ki bazı oyunlar 2 tane daha güçlü adama ihtiyaç duyuyor 16 felan bana gereksiz diyolar diye 7700k alayım diyosan alabilirsin karar senin.

Amd vs intel karşılaştırmasını geçtim, intelin yada amdnin kendi içinde bile böyle bir mantıkla kıyaslama yapmak çok yanlış olur. Pratiğe döküldüğü zaman böyle olmuyor. Her serinin mimarisi birbirinden farklı, performansları farklı. Yukarda arkadaşın dediği gibi 16 adam istihdama katkısı yok ,vasıfsız 16 adam yerine 4 tane usta adam daha çok işe yarıyor. Tarih tekerrürden ibaret , Amd'nin ilk 6 çekirdekli phenom x6 ları çıktığında da bugüne benzer tartışmalar vardı.Gelecekte x6lar geçecek dendi ,ancak intelin 4 çekirdeklileri karşısında ezildi. Firmaların kendi söylem ve sloganlarına değil pratiğe bakmak lazım.

• amd al geç geleceğe yatırım. Bırak 3-5 fps için önü kapanmış soketli sisteme o paraları yatırma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metaxa171

7700k kullanıyorum, sıcaklık sorunu denilen aynen dediğin gibi spike, yoksa 4.5ghzde boşta 25 yükte 58-59 dereceyi geçmiyor işlemci, arada spike yapar işlemci özellikle ilk masaüstü açılışında(45 e çıkıp iner). Haricinde bi sıkıntı yok, iki işlemcinin fiyatı aynı sayılır ama ben stabilite açısından 7700k yı öneririm sana, zaten sadece oyun için demişsin, çok da tartışmaya gerek yok aslında. Oyunlarda çok çekirdeğin kullanılmasına daha çok süre var, hani ne 1700ler ne 7700k lar çıkar yani, o yüzden bence ona takılmamak lazım.

Aslında şu an bende uyanan mantık o. Gelecek oyunlarda multi core kullanımı artacağının garantili mesajı verilse derim ki "aaa bak ryzen gerçekten iş yapacak sadece workstation değil gaming'e de damga vuracak" ama işte yok öyle bir durum. Oyunlarda multi core tasking tarzı şeyler artarsa o zaman işlemciler de ona göre şekillenir bence. Şu an oyunların intel'in işlemcilerini eksik veya işlevsiz bırakacak yenilikler uygulayacağını ben de sanmıyorum.

İşin düşünülen kısmı kesinlikle maddi değil. Ki 1700 ile 7700k neredeyse aynı paralar.

Eğer workstation ihtiyacım olsaydı 1700 alır koyar konusunu bile açmazdım. Ama sadece oyun amaçlı intel'den farklı bir setup yapmak saçma olacak gibi.

Her ne kadar thermal spike olsa da genel bir sıcaklık artışı olmadığı için kararlı olduğunu ve sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.

• Günlük oyun ve masaüstü kullanımında efektif olarak +%20 civarı 7700k üstün, daha yüksek IPC var. Ryzen ise workstation uygulamalarında neredeyse %50 kadar daha hızlı! Ryzen güzel rgb led aydınlatmalı bir soğutucuyla geliyor ve platform maliyeti daha düşük. Dolayısıyla fiyat performans oranı daha yüksek.
  • Doğru seçim. Spike stabiliteye sorun teşkil etmiyor, sadece fan devirlerini ayarlamazsanız cpu fanları bi inip kalkıyor rahatsız edebiliyor, onun için de 45 dereceye kadar rpm yüzdesi artmayacak şekilde biostan ayarlamanız işi çözecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Fx 8350 canavar gibi bilgin 0

Geç o işi ya ne canavarı? şuan yanımda duran PC nin birinde FX6300 birinde 8350 var ikisi de ÇÖP. RX470 i bile kaldıramıyor FX serisi. Üşenmedim kartı söküp arkadaşın i5 6500 lü makinesine götürdüm bende 38-40 fps i geçmeyen witcher 3 arkadaşın işlemciyle 62-65 in altına inmiyor üstelik min fps de bile aşırı fark var birinde fps anlık 25 leri görürken ötekinde 50 nin altına hiç düşmüyor.

Özetle kuru laf kalabalığına gerek yok FX serisi şuan da ÇÖP
  • Echo Sabre E kullanıcısına yanıt
    Bilgisayardan anlamiyorsun bence tekrardan herşeyi kur.

• quote:

FX8350 canavar gibi diyen bilgisayar cahiline laf anlatmaya çalışıyorum zaten sorun sende değil seni laf anlar biri sanıp cevap yazan bende

Bu da kapak mahiyetinde 8 çekirdekli ÇÖPÜN 2 çekirdekli G4560 karşısında ki durumu evet CANAVAR ÇÖP

• quote:

Orijinalden alıntı: Echo Sabre

quote:

FX8350 canavar gibi diyen bilgisayar cahiline laf anlatmaya çalışıyorum zaten sorun sende değil seni laf anlar biri sanıp cevap yazan bende

Bu da kapak mahiyetinde 8 çekirdekli ÇÖPÜN 2 çekirdekli G4560 karşısında ki durumu evet CANAVAR ÇÖP

Bu testleri kim hazirliyorsa fx 8350 yi eskiden i3 4xxx serisine ezdirtiyordu şimdi nasil olduysa i3 4xxx serisinden çok fps alirkan i3 6xxx serisinim gerisinde kaliyor garip bir durum :)

gelelim diğer fx 8350 testlerine adamlar nasil test ediyorsalar 25 fps 20 fps üzerine çikamiyorlar bendeki fx 8350mi baškami acaba ? :-D

• aynı konuyu ben açmıştım, ryzen 1700 aldım. zaten herkes gerekli cevapları vermiş, ama diyeceğim tek şey şu stabilite olayının fanboylar tarafından ortaya atılmış bir yalan olduğu. ne kendimde ne çevremde ryzen kullanan arkadaşlarımdan hiçbirinden bu ''stabilite'' problemini duymadım, görmedim.

ben de sistemi ağırlıklı olarak oyun için kullanıyorum, 7700k şu an daha başarılı 1700e göre oyun performansı açısından ama 7700k aldıktan sonra 1151 sokete ölü yatırım yapmış oluyorsunuz, ayrıca ben zamanla aradaki performans makasının kapanacağını düşünüyorum. Ayrıca 7700k 1-2 seneyi bırakın çok daha uzun bir süre götürecektir sizi. ipc konusunda 7700knın bir tık daha iyi olduğunu ben de kabul ediyorum, lakin size ryzenin yepyeni bir mimari olduğunu ve bu işlemcilerin ilk revizyon işlemcileri olduğunu hatırlatırım, elbet çok daha iyi işlemciler gelecek am4 platformuna, ryzen tercihimin sebeplerinden biri de bu, önü açık bir platform. kısaca bence 1700 de 7700k da tercih etseniz pişman olmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Difiction -- 18 Mayıs 2017; 19:20:21 >

• Ya şu "zamanında AMD almıştım, pişman oldum keşke Intel alsaymışım" deyip de şu an Intel önerenler kadar cahil, bilinçsiz kullanıcılar yok.

Ya arkadaşım senin zamanında aldığın AMD neydi? FX6300. Onun yerine alacağın Intel neydi i5 2500... Ya senin kafan mı güzel?

"Zamanında i5 2500 yerine FX6300 aldım, o nedenle bu iki ürünle de uzaktan yakından alakası olmayan Ryzen 7 1700 ve Intel 7700K arasında Intel olanı öneriyorum."

Bu nasıl bir mantık?

Hadi gidin o zaman zamanında 3310'dan memnun kaldınız diye Nokia telefon almaya çalışın.

Yok. Olan da çöp.

Eeee sen neye göre "FX kötüydü 2. nesil i5 iyiydi (ki o kadar da değildi), o yüzden şimdi Intel al" diyorsun?

Yani A bakkalından elma almışsın B bakkalı yerine, şimdi o beğenmediğin elma yüzünden diyorsun ki aman A bakkalından kola almayın. Alaka?

Yok.

Ryzen ile FX serisi çok ayrı şeyler.

Biraz medyayı takip edin, kanalları takip edin.

Ya koskoca Donanımhaber haber yaptı Ryzen 5 geldi i5'in ömrü doldu diye... Sen FX zamanında böyle bir haber yapıldığını hatırlıyor musun?

Eeee demek ki arada fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 18 Mayıs 2017; 19:43:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Echo Sabre

quote:

Bu testleri kim hazirliyorsa fx 8350 yi eskiden i3 4xxx serisine ezdirtiyordu şimdi nasil olduysa i3 4xxx serisinden çok fps alirkan i3 6xxx serisinim gerisinde kaliyor garip bir durum :)

gelelim diğer fx 8350 testlerine adamlar nasil test ediyorsalar 25 fps 20 fps üzerine çikamiyorlar bendeki fx 8350mi baškami acaba ? :-D

Garip bir durum falan yok ortada yıllardır bilinen bir şey i3 serisinin oyunlarda FX6300 ve 8300 den daha iyi olduğu. Son zamanlarda kervana pentiumun bazı modelleri de eklendi zaten kim FX serisinin oyunlarda iyi olduğunu savunabilir?

İlk FX serisi 2011 in sonlarında, ikinci FX serisi de 2012 sonlarına doğru çıktı. 2.nesil FX den kısa bir süre önce de intel 3.nesil işlemcilerini çıkardı. Fiyat olarak da FX8350 ile i5 3570K denk fiyatlardaydı (i5 10$ daha pahalı) peki oyun performansı olarak? arada dağlar, bayırlar var her şeyi geçtim min fps de bile intel boy boy fark atıyor çünkü tek çekirdek performansı çok çok daha iyi. Zamanında FX8350 yerine 3570K alınmış olsaydı ileriye dönük çok daha iyi bir yatırım olurdu.

https://www.youtube.com/watch?v=rYl6yjGF940

• Echo Sabre E kullanıcısına yanıt
    Sırf senin için oyun test videosu çekecem.

• Neredeyse tüm benchmark testlerinde i7-7700K "TEK ÇEKİRDEK PERFORMANSI" olarak tüm rakiplerinden iyi. i7- 67,68,69 serilerinden de iyi, AMD Ryzen serilerinden de... Ryzen 1700'ü geçtim 1800'den de üstte performans veriyor.

Ama bu söylediklerim tek çekirdek için geçerli.

Ama siz oyun haricinde render almak için, çizim, tasarım programları için ya da envai çeşit farklı amaç için çok çekirdek performansı arıyorsanız daha iyi fiyat-performans ürünleri mevcut.

İleride oyunların çok çekirdekten performans alması pek mümkün görünmüyor. Çok düz mantıkla söyleyeyim. Oyun oynamak tek bir işlemdir bilgisayar dilinde. Henüz çok çekirdekten beslenebilecek bir oyun teknolojisi benim bildiğim yok dünyada. Aslında bunun olmasına gerek de yok.

Geriye düşme konusunda ise, ben pek zannetmiyorum.

Çok çekirdek benchmark testlerinde Extreme i7-6950X hariç ciddi bir geri düşüş görmedi i7-7700K. i7-68xx serisi ile başabaş gidiyor. Ryzen 1700'leri ise geçiyor. Ryzen 1800 ile kıyaslamak gerekir.

Uzun lafın kısası, oyun odaklı toplanacak bir bilgisayarda kişisel görüşüm, AMD'ye bulaşmayın. Ne işlemcide ne de ekran kartında. Eğer biraz daha fazla ödeyebilirim diyorsanız her şekilde piyasanın en iyi fiyat-performans işlemcisi i7-7700K'dır.

• IG I kullanıcısına yanıt
    Burada tavsiye istemiştim , fx6300'ü önerdiler , şimdi ise pişmanım. Keşke biraz daha para verip i5 alsaydım.
  • Kararımı verip bugün TUF Mark 1 ve i7 7700k siparişi verdim. Yorumlar için teşekkürler.

Açıkçası tr fiyatları diğer kartlarda ütopik olduğu için mark 1'i tercih ettim yazdığınız sebeple. İyi yanı amazondan alacağım fiyatın 300 tl daha ucuzuna hem de 6 taksitle gelmiş olacak. De.'den almış olsaydım eğer bir de onların taksit faizi gelecekti.
  • Öncelikle hayırlı olsun. Fakat gelecek sene soket değişimi olabileceğinden dolayı anakart tercihin ölü yatırım gibi geldi.
  • Problem33 P kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok. Gerekirse ikinci bi sistem daha kurarım. Bu gittiği yere kadar gider. Anakart ve işlemci benim öngörüme göre en az 3 sene beni kuracağım sistemde idare edecekler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.