Şimdi Ara

İ7-2620M 2.7GHZ ile İ7-720QM 1.6GHZ arasındaki performans farkı ne kadardır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2 laptop arasında kalmış durumdayım. 3D Max te render, çeşitli video programlarında full hd montaj ve render ve aktif autocad, photoshop kullanacağım alacağım laptopta. Aynı zamanda pil de önemli benim için. Kesinlikle 13.3 ten büyük olmaması gerekiyor. Şimdi sadede geliyorum;
    -SONY SB1B9E/B İ7-2620M 2.7GHZ (indirimsiz 3800-3400 TL, indirimli (denk getirebilirseniz 2800 TL))
    -HP DV3-4320ET İ7-720QM 1.6GHZ (indirimsiz 2000 TL, indirimli 1700 TL)
    Bu iki laptop arasında kalmış durumdayım. Aralarındaki en büyük fark işlemci farkı. Fiyat farkı da indirime göre 1000 küsür liradan 1800 liraya kadar çıkabiliyor. Almışken iyi bir şey almak istiyorum neticede 2-3 sene gidiyor.
    Kafamı karıştıran ise bu işlemci farkına (benim için en önemli fark) bu kadar fiyat farkı ödenir mi? Yoksa aralarındaki performans farkı yüzde 30 u geçmez mi?
    Tabii Sony almak daha mantıklı olacaktır fakat aradaki o farkla ben gider yeni bir objektif alırım makineme, ki çok almak istediğim bir tane de var. Yani sadece gerçekten değecekse almak istiyorum. Çevremde bu iki işlemciyi karşılaştırabileceğim imkanlar yok. O yüzden buradaki bilgili arkadaşlarımıza güveniyorum bu noktada.
    Sony diğer özellikleri olarakta üstün HP'den ama mesala beni bluray oynatıcı veya USB3.0 ilgilendirmiyor. Ayrıca Sony nin kasası çok çirkin. Ama pil performansı 3.5 saat gibi belirtilmiş pek çok yerde HP de saat bile yazmıyor. Kullanan arkadaşlar da 2 saat anca gider diyor. Sony HP den yaklaşık olarak 300 gr daha hafif bu da önemli bir şey. Ama ekranı LED değil Sony nin. Böyle karışık bir durum yani anlayacağınız Kafam çorba olmuş durumda
    Görüşlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• _____________________________

• ImJuNNy yorumun için teşekkür ederim. Fakat kesinlikle 13.3 istiyorum kısmı gözünden kaçmış herhalde Zaten bu nedenle bu kadar fiyatları uçuk bu modellerin. Ayrıca Sony nin çeşitli konfigürasyonlarla 6-7000 tl civarına kadar çıktığını gördüm aynı kasada. Yani tabii ki fark edecektir işlemci ama bunun farkı ne kadardır acaba?
    Yani benim için en az yüzde 50 fark etmesi lazım çünkü bu düz mantıkta; atıyorum 100 dk lık bir render da 50 dk daha erken bitirmesi demek oluyor. Tamam yüzde 30 da iyi bir rakam verir düz mantıkta ama 1000-1800 lira fark ödemeye değer mi ki sizce?
    Bu konuda engin bilgilere sahip arkadaşlar olduğuna inanıyorum bu forumda yardımlarını bekliyorum

iki model arasında kaldıysan kesinlikle hp öneririm aradaki fark 500 lira olsa yine anlarım ama 1500 lira fark ciddi bir meblağ o paraya bir tanede i7 işlemcili laptop alıyorsun hp de...ki o paraya ihtiyacın olan şeyide almak daha mantıklı.. ama şunu sana rahatlıkla söyleyebilirim.. iki işlemci arasında cok ciddi uçurum yok.. cok net konusuyorum hp seçebilirsin.. dv3 konfigürasyonları yabana atılacak gibi değil.. bana göre kesinlikle hp..
  • Görüşlerin için çok teşekkür ederim GrounD_ZerO. Yorumunu göz önünde bulunduracağım kesinlikle. Bir kaç kişi daha HP dedi, arkadaşlarımdan. Ama HP nin çok ses çıkarması ve ısınma problemiyle alakalı bazı şeyler okudum, ürünlerin satıldığı sitelerdeki yorumlardan. Diğer arkadaşlarımızın da yorumlarını bekliyorum.
    Bir de ayrıca bu tür ürünlerin satıldığı yerlerde istediğimiz programların demolarını kurup test etme imkanımız olur mu acaba?

Orijinalden alıntı: The Sephia Tone

Görüşlerin için çok teşekkür ederim GrounD_ZerO. Yorumunu göz önünde bulunduracağım kesinlikle. Bir kaç kişi daha HP dedi, arkadaşlarımdan. Ama HP nin çok ses çıkarması ve ısınma problemiyle alakalı bazı şeyler okudum, ürünlerin satıldığı sitelerdeki yorumlardan. Diğer arkadaşlarımızın da yorumlarını bekliyorum.
    Bir de ayrıca bu tür ürünlerin satıldığı yerlerde istediğimiz programların demolarını kurup test etme imkanımız olur mu acaba?

ben dv3 lerde böyle bir olay görmedim.. fakat kullanan arkadaslar varsa sana daha iyi yardımcı olacaktır.. dv3 ü ben macbook gibi görüyorum.. tabiki yerini almaz ama hp modelleri arasında en tuttuğum cihazdır.. ben kesinlikle öneriyorum.. ama cihazı kullanan arkadaslardan da yorum alırsan daha iyi olur. ama bir önceki yazımda yazdığım şeyleri üstüne basa basa vurguluyorum tekrar..

• GrounD_ZerO yorumların için teşekkür ederim. Şu an için bende DV3 ü almaya karar verdim ama bir yerden gelmesini beklediğim para var aslında ona göre şekillencek son durum. Belki DV3 ün i5 li versiyonlarına bile düşebilirim. Peki siz i5 li halini önerirmisiniz? Neticede diğer her şeyi aynı. Bi tek 4gb ve 500 gb hdd leri. Ki RAMi ben zaten 8 e yükseltecem. Hdd e de şu an için ihtiycaım yok. Arada yaklaşık (indirime denk gelmeye göre) 300-600 lira arasında fark var. Sırf i7 diye o kadar para vermeye değer mi sizce. Gerçi 3d max te render alırken i7 de 8 kare çalışırken, i5 te 4 kare çalışacak. Ama süre bazında ne kadar değişiklik olacak bilemiyorum çünkü test etme şansım olmadı. Fakat i5 lerin frekans hızları daha yüksek i7 nin tabanından. Acaba i7 sürekli olarak 2.8 de çalışabilcek mi ki yoksa sentetik bir değermidir o?
    İyice çorba oldu değil mi

• 720QM sandy bridge destekli oluyor. 2620M'de ise sandy bridge olmuyor.

2620m'in ekran kartında düşük performanslı oyunları oynayabilirsin fakat 720qm'in ekran kartında video izleyebilirsin. Yüksek performanslı oyunlar için ayrıca ekran kartı var tabiki laptoplarda.

720qm sandy bridgeli olduğu için 2620m'e göre daha hızlıdır.
  • ra hmetli hocam karıştırdınız. 720QM işlemcide de sandy bridge desteği yok fakat 2620M de sandy bridge desteği var. 720QM dört çekirdek, 2620M iki çekirdeklidir. fotoğrafta notebook işlemci sıralamasının bir kısmı mevcut. sand bridge desteği olanlar belirtilmiş. aşağıdaki linktede bütün sıralama var.

İ7-2620M 2.7GHZ ile İ7-720QM 1.6GHZ arasındaki performans farkı ne kadardır?

notebook işlemci sıralaması

• üstadlar yorumlarınız için teşekkür ederim. mehmet_metu hocam verdiğiniz tabloya teşekkür ederim. Tabloda 740qm ile 2620m arasında çok büyük puan farkı yok gibi duruyor. hatta 2620m yaklaşık olarak 300 puan daha fazla almış 740qm den 3dmark06 testinde. Peki bu değerler reelde de aşağı yukarı birbirlerine yakın olduklarını mı gösteriri yoksa 740qm 4 çekirdek olduğu için 2620m i pataklar mı?
  • render işlemlerinde bence farkı görürsün i5 ve i7 arasında.. 3d renderlarda önemli olan işlemci ve ram.. diğer özellikler bana göre ikinci planda kalıyor.. cünkü bildiğim kadarıyla bilgisayar bu işlemi yaparken işlemciyi ve memory kullanıyor hdd nin hızıda önemli fakat ram ve işlemci bu açığı kapatır.. ileride ssd hdd kullanırsan performansında ciddi artış olur. ama hdd değiştirmende işlem hızını çok fazla etkilemez.. benimde bu anlattığım çorba oldu :) bu sefer corbalar benden..
    Yok çorba olduğu felan yok senin anlattığın şeyleri yaşayarak tecrübe etmiş birisiyim, no problemo:D Render işlerinde (özellikle 3D max için konuşyuroum çünkü benim için öncelik o) İşlemcidir belirleyici olan. RAM ise renderda çok müthiş bir fark yaratmaz fakat kalabalık bir sahne için minimum 6GB RAM e ihtiya. duyarsın ama ideali 12 veya 18 olacaktır. HDD e gelince sıra sadece Save işleminde fark ediyor diyebilirim. Kasama taktığım en gereksiz parça bence SSD. Türlü platformlarda 3D max için test yapmış birisi olarak söylüyorum ki SSD nin 3d Max e render, modelleme ne olursa olsun kattığı fark yüzde 5 ten az, dolayısıyla oldukça gereksiz:)
    Peki 2 çekirdek i7 ile 4 çekirdek i5 arasında tahmini fark ne kadar olur. Sen olsan çift çekirdek olmasına rağmen i7 yi alırsın?

• ilk mesaja göre yorum yapıyorum.fiyat farkına değmez arada 1000 tl var.Paraya yazık
    Yok çorba olduğu felan yok senin anlattığın şeyleri yaşayarak tecrübe etmiş birisiyim, no problemo:D Render işlerinde (özellikle 3D max için konuşyuroum çünkü benim için öncelik o) İşlemcidir belirleyici olan. RAM ise renderda çok müthiş bir fark yaratmaz fakat kalabalık bir sahne için minimum 6GB RAM e ihtiya. duyarsın ama ideali 12 veya 18 olacaktır. HDD e gelince sıra sadece Save işleminde fark ediyor diyebilirim. Kasama taktığım en gereksiz parça bence SSD. Türlü platformlarda 3D max için test yapmış birisi olarak söylüyorum ki SSD nin 3d Max e render, modelleme ne olursa olsun kattığı fark yüzde 5 ten az, dolayısıyla oldukça gereksiz:)
    Peki 2 çekirdek i7 ile 4 çekirdek i5 arasında tahmini fark ne kadar olur. Sen olsan çift çekirdek olmasına rağmen i7 yi alırsın?

• quote:

Eline sağlık GrounD_ZerO

masa üstü i5 4 çekirdek var haklısın da.. laptop işlemcileri için aynı şey geçerlimidir ? benim gözümden mi kaçtı.. benim bildiğim laptoplarda 2 çeşit işlemci vardır.. birincisi standart voltajlı işlemciler diğer kısım ultra düşük voltajla çalışanlar.. aralarında hız farklı vardır bariz olarak ama hepsinin ortak özelliği 2 gerçek / 4 sanal çekirdek olmasıdır.. üşenmeden sayfayı buldum.. bakabilirsiniz :)

http://www.intel.com/tr_tr/consumer/products/processors/corei5-specs.htm

birde iki işlemci arasında ciddi farklar var..

http://www.intel.com/consumer/products/processors/compare-processors.htm

bu sayfadan incelerseniz hp deki işlemcinin çekirdek sayısı ve ön belleğinin daha yüksek olduğunu görürsünüz. sony deki işlemcinin saat hızı daha yüksek.. tercih sizindir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrounD_ZerO -- 18 Mayıs 2011; 0:58:18 >

• yok hocam doğrudur dediklerin belki ben anlatımda yanlış cümleler sarf etmiş olabilirim. aynı anda bir kaç şeyle birlikte uğraşıyorum. Evet o tabloya bende bakmıştım. Kafam iyice çorba olmuş. Neyse peki o zmn saat hızı mı benim için daha yararlı olacaktır saat frekans hızımı bu durumda?
    Ayrıca şu iki işlemci arasında hangisini tercih etmek gerekir?
    -CORE İ7-2620M 2.7 ghz
    -CORE İ7-720QM 1.6GHZ

yok hocam doğrudur dediklerin belki ben anlatımda yanlış cümleler sarf etmiş olabilirim. aynı anda bir kaç şeyle birlikte uğraşıyorum. Evet o tabloya bende bakmıştım. Kafam iyice çorba olmuş. Neyse peki o zmn saat hızı mı benim için daha yararlı olacaktır saat frekans hızımı bu durumda?
    Ayrıca şu iki işlemci arasında hangisini tercih etmek gerekir?
    -CORE İ7-2620M 2.7 ghz
    -CORE İ7-720QM 1.6GHZ

birden çok işle aynı anda uğrasan kişilerde bana göre çekirdek sayısı ve işlemci ön belleği yüksekliği daha güzel olacaktır kanaatindeyim.. diğer arkadaslarda bu konu hakkında fikirlerini iletirse daha güzel olur..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.