Şimdi Ara

Hangi Dizüstü hangi ülkenin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
37.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hangi dizüstü hangi ülkenin malı yazalım.bir de işçilikleri nerde oluyor.Çinde işçilii olanları da var.çünkü oralarda işçilik maliyeti çok düşük.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizüstü Bilgisayar Markalarının Kökeni

Dizüstü bilgisayarlar, günümüz teknolojisinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Çeşitli markalar ve modeller arasından seçim yaparken, bu cihazların kökenlerini bilmek faydalı olabilir. İşte iki popüler dizüstü bilgisayar markasının ait olduğu ülkeler:

• Monster: Monster Notebook, Türkiye merkezli bir oyun dizüstü bilgisayarları üreticisidir.
    • Lenovo: Lenovo, merkezi Çin'in Pekin kentinde bulunan çok uluslu bir teknoloji şirketidir.

Monster Notebook, oyuncular için özel olarak tasarlanmış yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlar üretmesiyle bilinirken, Lenovo, geniş bir yelpazede dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere çeşitli elektronik cihazlar üretmektedir.

Bu bilgileri aklında tutarak, ihtiyaçlarına ve tercihlerine en uygun dizüstü bilgisayar markasını seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • asus= tayvan
    acer=tayvan
    apple= abd
    benq=tayvan
    msi=tayvan
    lenovo= çin
    lg= güney kore
    dell= abd
    hp= abd
    nec= japonya
    toshiba= japonya
    Packard Bell= abd
    fujitsu=japonya+siemens=almanya

türk malı= fason

monster
    casper
    datron
    exper
    cbox
    beko+arçelik

vestel bir istisna ama o da sadece tr de montaj

şirketlerin orjinleri bunlar ama bir çoğu uzun zamandır çok uluslu şirket olduğu için direkt olarak bir ülkeye mal edilemez diyebiliriz.mesela lenovo çinli, eskiden ibm e fason üretim yapıyordu daha sonra ibm i satın aldı.çinli mi amerikalı mı belli değil.hala ibm in ekmeğini yiyiyor 10 yıl sonra kendi başına bir şeyler geliştirecek o zaman tam çinli olur.

tayvanın durumu kıbrısa benziyor.tayvan malı çinden daha kaliteli ancak ülkemiz resmi olarak tanımadığı için ayırt edemiyoruz, çin olarak geçiyor.

sony gibi şirketler de fason üretim yaptırır.türk şirketlerine çamur atmıyorum, göreceli bir şey sözkonusu değil.
    atıyorum türkiye de ahmet bilgisayarları diye bir marka dizüstü satmak istiyor ve mickey mouse diye bir marka buluyorlar.sonra uzakdoğudaki üreticilere kafalarından seçtikleri konfigurasyona göre siparişle üretim yaptırıyorlar, hatta bazıları onu bile yapmayıp hazır üretilmişleri buraya getirip marka basıyorlar.

sony gibi şirketler bilgisayarın tasarımını konfigurasyonunu kendi belirler mühendisliği de onlar yapar yalnız fabrika açmak yerine mevcut fabrikalara ürettirirler, diğerleri gibi sıradan değillerdir.
    çoğu bilgisayar üreticisi bir çok parçayı da kendi üretir.ibm işlemci bile üretecek kapisiteye sahiptir.acer chipset ve lcd panel üreten şirketler kurmuş.hal böyleyken mesela acer ı fason üretim yaptırıyor diye casper ile bir tutmak doğru olmaz.

• Peki şimdi Çin bağlantılı markaların işçiliğinden şüphelenmeli myiz.? mesela Asus fiyatları aynı özaellklere göre Dell, Tshiba, Sony den daha ucuz.ve dikkat ediyorum fiyat düşüşlerinde asus ilk sıralarda.bu durumu neyle açıklayabilirz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: korfezgunesi

Peki şimdi Çin bağlantılı markaların işçiliğinden şüphelenmeli myiz.? mesela Asus fiyatları aynı özaellklere göre Dell, Tshiba, Sony den daha ucuz.ve dikkat ediyorum fiyat düşüşlerinde asus ilk sıralarda.bu durumu neyle açıklayabilirz?

bildiğim kadarıyla sony nin bilgisayarlarını üreten şirket asus zaten.fujitsu siemens in almanya da bir fabrikası var bazı modeller orada üretiliyor.diğer tüm markalar ya tayvan ya da çinde üretim yaptırıyor.

çinde üretiliyor diye üzülmek için herhangi bir neden yok.çinliler insan değil mi?çinin havasından mı suyundan mı kötü ürünler var?
    fabrikaların neden çinde kurulduğunu bilmeyen kalmamıştır.çinde üretimin karlı olmasının sebebi ucuz işi gücü.eğer kalitesiz bir ürün aldığını düşüyorsan bunun sorumlusu çin değil satın aldığın ürünün marka sahibi olan şirketin ürünlerinin kötü olması.büyük şirketler kaliteden kesinlikle ödün vermezler, bunun nerede üretilidğiyle bir ilgisi yok.

asus bu sektörde en büyük üreticilerin başında.bir çok marka bilgisayarlarını ona ürettiriyor.asusun fiyatları istediği gibi ayarlamasının sebebini tüm pazarlarda hakim durumda olmasının rahatlığına bağlıyorum.

• yani ben dizüstü alma aşamasındayım da gönül rahatlığıyla asus alabilirim di mi.geen gün bi arkadaşım." artık asus eskisi gibi değil bozdu" dedi de o kaldı aklımda.burda tavsiye alıyorum işte sizlerden.bi de türkiyedeki servisi pek yaygın değil biliyorum.bu böyle mi?
  • quote:

yani ben dizüstü alma aşamasındayım da gönül rahatlığıyla asus alabilirim di mi.geen gün bi arkadaşım." artık asus eskisi gibi değil bozdu" dedi de o kaldı aklımda.burda tavsiye alıyorum işte sizlerden.bi de türkiyedeki servisi pek yaygın değil biliyorum.bu böyle mi?

hiç bir markaya sonsuz güven besleymezsin.gazetede hp nin reklamları var.tasarımı harika, fiyatları uygun.hp de iyi bir imaja sahip zihinlerde...buna kananlar şu an donanımhaberin hp bölümünde ikamet ediyor bir göz at.hiç de memnun değiller.
    marka ve servis durumunu öğrendikten sonra alacağın modelleri ilgili araştırma yap.
    kronik sorunlar mı var mı bunu öğren öyle seçim yap daha doğru olacaktır.bazı asusların boya sorunu olduğunu biliyorum.

bende acer sahibiyim ve servis konusunda sıkıntılıyım.özellikle teknik servis, tr de markadan kat kat önemli bir konu.

• evet markadan daha önmeli olan servis sorunu var.Toshibanın servisinin iyi olduğunu hep suyuyorum.ama fiyatının da maşalllahı var:)) asusun da iyi mi ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi operatör daha iyi?
    geçen yıl açıldı
    HANGİ MÜHENDİSLİK EN İYİ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evet markadan daha önmeli olan servis sorunu var.Toshibanın servisinin iyi olduğunu hep suyuyorum.ama fiyatının da maşalllahı var:)) asusun da iyi mi ki

ben hiç iyi şeyler duymadım gerçi...toshibalar kasa olarak kalas gibi.
    sorunsuz bir bilgisayar istiyorsan lenovo yu tavsiye ederim.çok pahalı, uygun fiyata iyi konfigurasyonu olan makinesi yok.
    performans+fiyat+kalite optimum seviyede olsun dersen işin zor.kolay gelsin...
  • evet işim zor cidden:)) Dell mi alsam ki
  • monster compal ve asus gibi güçlü şirketlerin bilgisayarlarını (hazır üretim) ülkemizde monster adılyla satmaktadır. servisinide çok iyi yapmaktadır.
    compal ve asus tayvanda üretilmektedir ve arkadaşın dediği gibi çinle karıştırılmamalıdır.
    vestele gelincede ülkemizde montajlanıyor lakin çok pahallı aynı özellikte marka makina alınıyor.
  • Bir düzeltme yapayım:
    Lenovo (IBM) : ABD
    Benq : G. Kore olması lazım (wiki'de tayvan yazıyor ama...)
    MSI : ABD
  • quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

Bir düzeltme yapayım:
    Lenovo (IBM) : ABD
    Benq : G. Kore olması lazım (wiki'de tayvan yazıyor ama...)
    MSI : ABD

lenovo ibm i satın aldı.lenovo çinin en büyük bilgisayar üreticisi, eskiden ibm için üretim yapıyorlardı.artık ibm çin malı.zaten ibm markasını kullanmıyorlar.

benq ise acer ın tüketici ürünleri ve çevre birimlerine yönelik kurduğu şirket.güney kore ile bir ilgisi yok.

msi ise has tayvanlı bir şirket.ana sayfası bile tw uzantılıdır.msi marka bir ürün varsa kutusundan bakabilirsin, genel merkezi tayvanın taipei şehrinde.
    http://www.msi.com.tr/html/about/profile.htm

dediğim gibi sonradan başka ülkelerin şirketleri satın alırsa iş değişiyor ya da bir kısım hissesini alıp çok uluslu yapıyorlar.direkt şu ülke malıdır diyemiyoruz.

• Ayrıca bir ürün Çin'de üretiliyor diye kötü olduğu önyargısına kapılmayın. Bizim ülkemize gelen made in china yazılı birçok ürün kaçak veya basit ortamlarda üretilen kalitesiz mallardır. Halbuki Çin'in onaylı malları kalitelidir. Ve genelde hakiki Çin mallarında Made in P.R.C. yazar, yani Çin Halk Cumhuriyeti. Tabi diğer markaların Çin'de üretilen ürünlerinde gene Made in China yazıyor. Ama demek istediğim kaliteli markaların birçoğu da Çin'de üretim yapıyor. Bu kalitesiz demek değil. Öyle olsa ooo... Dünya üretiminin yarısı kalitesiz.
  • Lenovo satın aldıysa IBM'yi iş değişir tabi. [sen bu hallere düşecek markamyıdın IBM, pc'nin mucidi?] Ama diğerleri öyle diye biliyorum. Ama yanlış da olabilir. Eğer dediğin gibiyse Tayvan'ı tebrik etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .hardCam. -- 13 Ocak 2008; 23:04:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: .hardCam.

Lenovo satın aldıysa IBM'yi iş değişir tabi. [sen bu hallere düşecek markamyıdın IBM, pc'nin mucidi?] Ama diğerleri öyle diye biliyorum. Ama yanlış da olabilir. Eğer dediğin gibiyse Tayvan'ı tebrik etmek lazım.

lcd den işlemciye kadar akla gelebilecek her türlü donanımı ulusal şirketleri sayesinde üretebilen bir ülke.bu kadar teknolojik imkana sahip çok az ülke var ancak tayvan dışında hiç bir ülke bunlar için ticari üretim yapamaz.abd de açılacak herhangi bir lcd fabrikası yüksek maliyetler yüzünden ticari yaşamını sürdüremeyip kısa süre içinde batacatır.ancak bu değil ki abd lcd panel üretecek teknolojisden yoksun...

acer markasını bir nevi matsushita ya benzebiliriz.şirketler grubu gibi bir şey.
    bildiğim markaları; au optronics lcd üreticisi quantayı da satın aldı.bir uli var chipset üreticisi.

quote:

The company was established in 1984, initially known as Acer Peripherals Inc., then Acer CM (Communications and Multimedia), and finally rebranded as BenQ[1] in December 2001. BenQ Corporation is part of the BenQ Group, which also includes AU Optronics.

acer grup da benq grup olmuş.ilginç

neyse sonuçta bunlar bizi ilgilendirmeyecek kadar gereksiz.konuyu açan kişi sorusunu biraz dolaylı sormuş.umarım tatmin edici yanıt almıştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.