Şimdi Ara

Ryzen 3 3300X tüm çekirdekleriyle 4.6 GHz’e hızaşırtıldı: i7-7700K ve Ryzen 5 1600’ün önünde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Geçtiğimiz hafta duyurulan 4/8 işlemcilerden fiyatıyla öne çıkan Ryzen 3 3100 3DMark’a düşmeye devam ediyor. Yonganın hızaşırtılmış hali kurulabilecek sistemlerin potansiyeline ışık tutuyor olabilir.

Ryzen 3 3300X’in her ne kadar aldığı puan paylaşılmasa da tüm çekirdekleriyle 4.6 GHz’e girdiği test gün yüzüne çıktı. Üstelik tek test sonucu da bu değil. Yonganın Geekbench 5’te elde ettiği sonuç dikkat çekici.

Şimdiye kadar düşen sonuçlara göre stok haliyle tek çekirdek ve çoklu çekirdekte sırasıyla 1095/4507 puan elde eden işlemci 4.6 GHz’de aynı sırayla 1325/5669 puan alabilmiş. Kıyaslamak gerekirse Core i7-7700K ve Ryzen 5 1600’ün test sonuçlarının aralığına yerleşen skorlar çoğu test sonucunun önünde.

Gıdıklanmış Ryzen 3 3300X’in,Core i7-7700K’nın 5 GHz’e hız aşırtıldığı sonuçlarla benzer seviyede bulunması 100 dolarlık işlemcinin cazibesini arttıyor. Skorlar hem tek çekirdek testinde hem de çoklu çekirdek başlığında iç içe denilebilir.

Ayrıca 4.6 GHz’de alınan rakamlar Ryzen 5 1600’e yakın. Bununla birlikte 4.2 GHz’a hız aşırtılan Ryzen 5 1600’ün çoklu çekirdekte Ryzen 5 3100’e yakın seyretmesine karşın tek çekirdekte belirgin ölçüde geride kalmasının altını çizelim.

Uygun fiyatlı anakartla fevkalade sonuçlar

Geekbench 5’teki test sisteminde ASUS’un Crosshair ailesinden bir anakartta 3000 MHz’lik bellekler kullanılsa da tek sızan sonuç bu değil. Geekbench’teki diğer sonuçlar ve 3DMark’taki sonuçlarda yer alan uygun fiyatlı B450 yongasetli anakartlar, yeni işlemciyle kurulabilecek fiyat/performans sistemlerinin habercisi olabilir.

Ryzen 5 1600AF mi Ryzen 3 3100 mü?

Henüz inceleme sonuçlarını görmeden konuşmak erken. Buna karşın Ryzen 3 3300X’in izlek sayısı itibariyle duruma göre daha yavaş kalsa da Ryzen 5 1600AF’yi tercih etmek daha akıllıca bir tercih olacaktır.

Ayrıca Bkz.AMD: Zen 3 mimarili işlemciler ve RDNA2 tabanlı kartlar bu yıl sonuna geliyor

Zira günümüzde 4 çekirdeğin devri yavaş yavaş kapanıyor. 6 çekirdeğe geçildiğinde hissedilir performans artışı sunan oyunların sayısı artışta. Tabi çok çekirdekten yeteri kadar faydalanamayan kötü optimizasyonlu yapımlar ve CS:GO gibi eski oyun motoru kullanan oyunlardan başkasını oynamam diyenler için Ryzen 3 3300X kısa vadede daha iyi sonuç verecektir.

Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Quad-core-AMD-Ryzen-3-3100-CPU-gets-caught-speeding-at-up-to-4-50-GHz-on-all-cores-on-3DMark-and-up-to-4-60-GHz-on-Geekbench.463230.0.html

• 7700K, 2017 Q1 çıkan bir işlemci, yani 2015-2016 değil. Zaten seneyede takılmaya gerek yok. Ona bakarsak i7 7700K = i5 9500. i5 9500'de 2019 Q2 çıkan bir işlemci. Yurt dışı fiyatı 220$ i5 9500'ün. Bu işlemci 100$ yurt dışı fiyatıyla çıkıyor. Yani objektif olarak bakarsak büyük bir iş başarıyor amd.

Sizinde belirttiğiniz gibi render, tasarım işlerinde zaten amd rakipsiz oldu. Oyunlarda da 5-10 fps diyorsunuz. Yaklaşık %3-5 fark ediyor belki ama fiyata baktığınızda %10-20 fark ediyor.

20 küsür senedir intel kullanan biri olarak ilk kez 3700x ile amd'ye geçtim. Yani ne intel ne da amd ile ilgili bir fanlığım yok. Son zamanlarda senede bir çıkan güvenlik açıkları, yamaları çok canımı sıkmaya başlamıştı. Baktım hala en son 9. nesil için bile güvenlik açığı çıktı. Pcie 4 lü x570 boardta cezbetti. Tercihimi amd'den yana kullandım, gayet memnun kaldım. Zaten render işleri yapıyorum :)

Ha buradaki olay elbette çok ev kullanıcısı için değil, çoğu ev kullanıcısı öyle oc yapmayacak ama meraklısı için de çok başarılı bir performans sunmuş.
    İntel çok şeroymuş neler yapmış amd yi batırmak tekel olmak için pek tarihleri hakkında bilgim yoktu izleyince öğrendim. Amd rekabete girmeseydi intel baya iyi hoplatırdı bizi. Bende pc taoplamayı düşünüyorum bakalım amd nin yeni işlemcilerini bekliyorum amd artıkgünümüzün fp ürünü.

https://www.youtube.com/watch?v=wtrJGesX3vY&feature=youtu.be
  • 2xx usd lık karta benı taksalar bende o hızda calısırım.onemlı olan b450 550 kartlarla hava sogutmay ne yapacağı.her durumda f P kralları tarıhıne altın harflerle yazılacak ama dıkkat cekmek ıtedığım faktorle bu hızda stabıl calısırsa ısvec celiğiyle yazılabılır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

browser.geekbench.com
    Micro-Star International Co., Ltd. MS-7B85 - Geekbench Browser
    https://browser.geekbench.com/v5/cpu/1990683

Ryzen 3 3300X tüm çekirdekleriyle 4.6 GHz’e hızaşırtıldı: i7-7700K ve Ryzen 5 1600’ün önünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 1 Mayıs 2020; 14:24:34 >

• intel oldu, intel bitti, intel suan cok kotu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlaşılan baya bi fiyat performans şeysi olacak bu işlemci. Fiyatı da makul tutabilirlerse dadından yinmez. Mesela en azından Ryzen 5 1600 den ucuz olması lazım.

• İntel çok şeroymuş neler yapmış amd yi batırmak tekel olmak için pek tarihleri hakkında bilgim yoktu izleyince öğrendim. Amd rekabete girmeseydi intel baya iyi hoplatırdı bizi. Bende pc taoplamayı düşünüyorum bakalım amd nin yeni işlemcilerini bekliyorum amd artıkgünümüzün fp ürünü.

Mesut Çevikyoutube
    7 düvel birleşti batıramadı! AMD, sıfırdan zirveye nasıl tırmandı?
    https://www.youtube.com/watch?v=wtrJGesX3vY&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtulus35 -- 1 Mayıs 2020; 14:5:0 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soğutma tarafına bir çözüm bulunsa, işlemci yeni f/p olur sanırım. Bu durumda 4 serisine epey vakit var demektir. Çünkü hali hazırda bu cpu nun öne cıkması için 1 serisinin piyasada tükenmesi gerek diye düşünüyorum.

• 2015-16 civarı çıkmış CPU'lara ancak hani o da overlock yapılmış değil de vanilla hallerine yetişebilen ve bunu bir başarıymış gibi sunan zavallılık ve acınasılık.

AMD böyle kendi kendisini komik duruma düşürmeye devam etsin. tek çekirdek performansında ve dolayısı ile oyunlarda en genel geçer ve stabil overclock seçkisi olan tüm çekirdekler eşlenik şekilde 1.34-.1.35V ile 4.6GHz altında halen günlük kullanımda AIO soğutmalarla doğru düzgün bir overclock performansı sergilemeyen 2700X'in eline veren (benchmark sonuçlarını janiiim) 3700X'in ise ensesinde bitiveren bir 6700K gerçeği var.

evet çoklu çekirdekte ve dolayısı ile bunu gerektiren video kurguydu, gerçek zamanlı 3D tasarımdı falandı profesyonel decode/encode goygoylarıydı vs tarafında AMD cidden Intel'in içinden geçti, lakin ev kullanıcısı için AMD halen "MEH" raddesinden öteye geçebilen bir şey sunamıyor. tek örnek herhangi bir GPU ile birlikte kullanımda eşdeğer gösterilen AMD ve Intel CPU tabanlı sistemlerin sentetik değil de gerçek oyun içi testlerinde Intel her zaman 5-10 FPS daha önce oluyor, belki -bir ihtimal- önümüzdeki nesilde AMD bu döngüyü ancak kırabilecektir.

AMD fanboyları kabul etseler de etmeseler de tüm bunlar değiştirilemez birer gerçeklikler. ^_^

• Fanboy tespit edildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    aynn ev kullanıcısı delid + liquid yapıp 5 ghz ye dayayıp 20 fps fazla alr
    |Ryzen R7 5800X3D(artık yok satmak zorunda kaldım)|Gigabyte X370 G5||Crucial Ballistix 2X8 RGB|XFX 6900XT MERC319|Corsair RM750x|Bitfenix Pandora|JM Donkey 512GB M2| WD Blue1TB|CM Seidon 240[4 SP 120]|
    Lucy
  • 1600 af yi çoklu çekirdekde gecemez fakat 8 izlek var islemcide yani oyunlarda bu farki fazla hissetmeyecegiz o.c tarafinda ise smt acikken bu degerlere cikmak imkansiz gbi ama 4ghz e cikar üçüncü nesil bi işlemci sonuçta dolayisiyla ram frekansi bakimindan 2933 mhz üstünde performansi önceki nesillere göre büyük fark atacagi için oyun performansi konusunda bütün 3000 serisi öncesine toz yutturacak

• Son paragrafa ithafen bir sorum olacak.
    CS:GO yakında Source 2 motoruna güncellenecekmiş.
    Yine tek çekirdek performansı mı önemli olur yoksa çok çekirdek mi?
    CS için şimdiden 3100 almak mantıklı olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

[simage]https://i.imgyukle.com/2020/05/01/r5zcNh.png [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 1 Mayıs 2020; 15:53:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskisinden çok daha iyi hale gelir. Sırf espor için evet 3100 daha mantıklı ama genel oyuncu kitlesi için 1600 af

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Değil 6700k, 7700k ovdugunun yarısı kadar olsa platform değiştirip ryzene gecme masrafina girmezdim. Geçiniz..

• Yav agam, 3100'ün çarpan kilidi açık değil ki nasıl overclock yapılmış? Diğer taraftan görselde 3300x'in test sonucu var başlıkta ve yazıda 3100'den bahsediliyor. Ben mi körüm editör mü kafayı yedi anlamakta güçlük çekiyorum.
    @northwood

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 1 Mayıs 2020; 16:10:10 >

Birkaç sene öncesinin tepe modellerinden birini (ev kullanıcıları için) bir zahmet geçsin.

1500 tl'ye ikinci elde 7700k satamayacakları için bazıları sinirlenmiş olabilir tabi

Ekleme: Bu arada sistem bilgisinde 3300X görünüyor 3100 değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 1 Mayıs 2020; 16:11:0 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.