Şimdi Ara

İ5 9600k aldım iade etmeli miyim? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
5.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bblokee

Tamam kardeşim sen çok iyi biliyorsun engin bilgilerinle bizi aydınlattığın için teşekkür ederim
    Estağfirullah o sizin enginliğiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırf o nick yüzünden seni hiç unutmuycam bundan sonra kadrajımdasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bblokee

Sırf o nick yüzünden seni hiç unutmuycam bundan sonra kadrajımdasın
    Olur seni sevdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    Gururla 9600KF konusunu açtı dediğin kişi benim sanırım

Darboğaz nedir bilmiyorum evet :/ Hatta ipc, frametime, cache bunlardan da bi haberim :/

İnternetten, sağdan soldan kulaktan edindiğin bilgilerle tanımadığın bir insanı "cahil" sanmak keyifli oluyor sanırım :)

Mesela beni cahil yerine koyabilecek adamın; bir işlemci nasıl tasarlanır bunu biliyor olması lazım. Mesela ben sana gelip; stack, registers, instruction decoder gibi kavramları sorsam, internetten araştırmadan bana cevabını verebilecek misin? von neumann mimarisinin işleyişini anlatmanı istesem anlatabilecek misin? Ya da CPU'deki flagların ne işe yaradığını biliyor musun? fetch, decode ve execute aşamaları hakkında bir bilgin var mı? Pipelined ve Non-pipelined execution hakkında bir bilgin var mı?

Bak bu yukarıda sorduğum şeylerde, daha sadece işlemcinin temel işleyişi ve makina kodunun yönlendirilmesi ile ilgili en basit kavramlar. Sen internette 3-5 youtuber'dan duyduğun "darboğaz" kelimesi ile, hangi meslekle ilgili olduğunu bilmediğin birine "birşeyden anlamıyor" muamelesi çekiyorsun.

Önceki mesajlarıma da dön bak; kimseye de bilgeçlik taslamamışımdır. Çünkü bizim Türk insanı, her zaman bildiğini okur. Sen istediğin kadar bu şöyle, şu şöyle desen de.

"Sadece FPS'e bakıyor" lafın ise aşırı komik. Oyun için bilgisayar toplayan biri neye bakmalı acaba? Çok merak ettim. Madem önemli olan işlemcinin kullanım oranının düşük olması, FPS değil, neden Ryzen 1600 AF alıp geçmiyorsunuz? Ryzen 3600'e 1300 TL vereceğine, 600 lira verip 1600 AF alsanıza. 6c 12t sonuçta? :)

9600KF'de işlemci kullanımı %90-100 oluyormuş! Aman tanrım ne yapacağız şimdi!

İşlemci kullanımının %100 olması ise "çoğu zaman" bir sorun yaratmaz. Önemli olan özetle işlemcinin kendisine grafik kartından gönderilen bilgiyi (frame)'i işleme süresidir. Ve işlemci kendisine gönderilen bu bilgiyi, sürekli olarak "benzer" sürelerde işlediği sürece "stutter" denen, bizlerin ise "anlık takılma, donma" diye bahsettiğimiz olay yaşanmaz. Bu işleme süresi "frametime" olarak adlandırılır ve oyunlardaki o anlık takılmalar "frametime" yani işleme süresinin gecikmesiyle yaşanır. GPU, sürekli olarak işlemciye işlemesi için yeni bilgi (frame) gönderirken, işlemci grafik kartından aldığı bir önceki veriyi işlemeyi henüz bitirememiştir ve bu nedenle grafik kartının yeni gönderdiği veriyi o an işleyemez. Yani islemcin %100 kullanimdaysa oyun oynarken, ama istikrarli bir frametime sagliyorsa ortada çok da bir sorun yoktur ki cok kolay bir sekilde 9600K veya 9600KF, 5.0 ghz’e overclock edilebiliyor. Corsair H100 gibi, aio diye tabir edilen bir sogutucuyu kullanarak, sadece çok az bir voltaj degisimiyle 5.0Ghz’e ulasmis ve stabil bir sekilde 9600KF kullanan bir kullanici olarak soyluyorum bunu. Bu frekansta saatlerce suren Prime95 testinde (avx kapali), islemcinin ulastigi peek sicaklik 72C. Ki bu sicakligi asla oyunlarda gormuyorum.

Ama mesela, 9400F aldim iade etmeli miyim olsaydi su konu, cevapla ilgili hic suphe olmazdi.

Peki Ryzen neden hala az da olsa oyun performansında Intel'in arkasında? Aslında "genel" anlamda bir işlemci için, her ne kadar çok fiziki core ve thread'a sahipse, o kadar iyi performans göstermesi beklenir. Tabi ki işlemcinin sahip olduğu IPC vs. gibi mimari özellikleri de önemli fakat çoğu zaman göz ardı edilen bir nokta vardır. "Yazılım".

Ryzen'in Intel'e göre daha fazla threade sahip olmasına rağmen, Intel'in oyun performasında daha iyi olmasının tek sebebi basitçe söyleyecek olursak, kaynak kullanımı ve optimizasyon.

Hepimiz diyoruz ki mesela; artık neredeyse bütün işlemciler 6 çekirdekli fakat oyun geliştiricileri neden 6 çekirdeği de kullanmıyor?

Sebebi şu ki; multithreading bir uygulama geliştirmek kolay değil. Bunun sebebini anlamak için ise yazılım dünyasındaki; cost, complexity, debugging, managing concurrency, testing gibi kavramlara hakim olmanız lazım. Battlefield V, Shadow of Tomb Raider gibi oyunlarda Ryzen'in Intele kafa tutmasının sebebi de, bu oyunları ortaya çıkartan firmaların devasa bir geliştirici ekibine sahip oldukları için bu zorlukların üstesinden gelebiliyorlar ve işlemcinin kaynaklarını daha iyi kullanabilen bir yazılım geliştiriyorlar.

Ryzen'in Intel'i oyun performasında geçmesi için daha yüksek IPC'ye sahip olması, daha yüksek frekans hızına sahip olması gerekli.

Ya da oyun motoru ve oyun geliştiricilerinin, işlemci kaynaklarını daha iyi kullanmaya yönelmeleri lazım. Fakat şu anda zaten para akıyorken ceplerine, bunu neden yapsınlar düşünmek lazım :)

Sonuç olarak; bilgisayarda almaktaki amacınız oyun oynamak, oyun oynarken bi yandan discord ve chrome vs. kullanmak ise Intel 9600K. İşlemciyi de çok rahat bi şekilde 5.0Ghz yaparsınız. Isı değerleriniz de ortalama bir soğutucu ile çok iyi değerlerde olur.

Ama bilgisayarı iş amaçlı kullanacaksanız, Ryzen 7 3700X alıp geçin.

"Ama ben hem oyun oynayıp hem yayın açıcam" diyorsanız da, lütfen açmayın. Nedir bu yeni nesildeki yayın açma sevdası... O twitchte gördüğünüz elemanlara gelen bağışlar, abonelikler size gelmeyecek. Kolay para kazanmanın peşine düşmeyin. Nitelikli olmayan çalışın. Güzel meslekler öğrenin. Kendinizi 40-45 yaşınızda, çocuğunuzun yanında oyun yayını yaparken görebiliyorsanız devam edin ne diyim?

Twitch boş iş, boş mecra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 13 Mart 2020; 7:1:24 >

• Dostum yazın biraz uzun ama üşenmedim okudum. Dolu bir arkadaşımızsın anlaşıldı. Biliyorsun bir şeyler anladık yani. Ama ryzen 1600 varken neden 3600 alıyoruz anlatayım.. tek çekirdek gücü lazım.. ama çoklu işlem gücünü kaybetmeden tek çekirdek gücü lazım.. 9600kf evet dehşet bir tek çekirdek gücü veriyor.. açıyorsun CSGO'yu 500 600fps gidiyor.. Ama senin dediğin şekilde"işlemcinin kaynaklarını daha iyi kullanabilen bir yazılım" geliştirebilen oyunlarda neden 3600x 9600k ile yakın fps ler veriyor: Bahsettiğim oyunları biliyorsun.. bf5, ac origins-odyssey, watch dogs 2 vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 12 Mart 2020; 20:5:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Dostum yazın biraz uzun ama üşenmedim okudum. Dolu bir arkadaşımızsın anlaşıldı. Biliyorsun bir şeyler anladık yani. Ama ryzen 1600 varken neden 3600 alıyoruz anlatayım.. tek çekirdek gücü lazım.. ama çoklu işlem gücünü kaybetmeden tek çekirdek gücü lazım.. 9600kf evet dehşet bir tek çekirdek gücü veriyor.. açıyorsun CSGO'yu 500 600fps gidiyor.. Ama senin dediğin şekilde"işlemcinin kaynaklarını daha iyi kullanabilen bir yazılım" geliştirebilen oyunlarda neden 3600x 9600k ile yakın fps ler veriyor: Bahsettiğim oyunları biliyorsun.. bf5, ac origins-odyssey, watch dogs 2 vs
    1600 yerine neden 3600 alındığını biliyorum. Orada iğneleme yaptım. Vurgulamak istediğim şey de tam olarak buydu; her şey çok çekirdek çok thread demek değil. Zaten yazımda baştan sona anlattığım şey buydu.

En son cümlendeki sorunu da bir önceki yazımın içinde cevapladım. Bahsettiğin bu oyunların neredeyse hepsinde, bu oyunları yayınlayan firmalar kendi oyun motorlarına sahipler ve oyunun yayınlayıcısı büyük firmalar ve devasa bir geliştirici ekiplerine sahipler. Bu firmalar, yukarıdaki yazımda bahsettiğim multithreading yazılım geliştirmenin zorluklarını; yıllardır oyun geliştirmelerinin verdiği tecrübe, kalifiye mühendis ve büyük ekipleri sayesinde aşabiliyorlar. Bu da Ryzen'i daha başarılı bir noktaya taşıyor.

Ryzen'in Intel'e yakın bir performans vermesi bu arada muhteşem birşey :) Firmalar arasında rekabet her zaman bizim işimize gelecek bir çekişmedir. Sadece AMD'de ya da Intel'de hisse senedine sahipmiş gibi markaları savunan insanlara tav oluyorum.

Intel çok iyi bir halt mı? Değil. Hyperthreadsız işlemcileri yüksek fiyattan satmak, güvenlik açıklarıyla boğuşmak, insanları delid yapmaya yöneltecek kötü bir termal tasarıma sahip olmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 12 Mart 2020; 20:24:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

kurtul gitsin 9600k fln hayırlı işlemciler değil ucube işlemciler arkada discord açmaya bile korkarsın boşver

ayrıca forumca şu konuda tanımını yaptığınız şey stutter değil. sizler freeze, yani donmanın tanımını yapıyorsunuz. stutter bambaşka bir şeydir. kare atlamadır. kare atlamasını çoğu insan perceive edemez. bazı ağır stutterlar hissedilebilir. ama bunlar oyun keyfini baltalamaz. stutter ve freeze aynı şey değildir. stutterın tonla sebebi vardır, genelde de işlemciden ziyade vsync, no sync, ekran yenileme hızı, motion blur, monitörün persistent oranı gibi şeylerle ilgisi vardır. derine girmicem. gidin öğrenin. bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

bir diğer husus, kimi oyunda %100 cpu kullanımı olması da gerekmez donma olması için. ryzen 3600'ü masaya koyup "oo %100 olmuyor" demekle olmuyor. orada kimi çekirdek yine %100 kullanılır siz göremezsiniz. akılsız windows gider o çekirdeğe bir iş atamaya çalışırsa sizin oyununuz yine donar. hiçbir işletim sistemi ve işlemci kusursuz verime çalışamaz. ne stutterların ne de freezlerin önünne hiçbir şekilde geçemezsiniz. 3600'ün 9600k'ye göre avantajı daha çok thread resource'ü olduğu için arkaplanda birkaç ek program açma konusunda biraz daha rahatlık sunar. ama salt oyun için bi fark yapmaz. ben 3600 öneriyorsam günümüz ekosistemi için öneriyorum. artık discordu kullanmayan, arkaplanda tarayıcı açık bırakmayan veya bu tür şeylerden feragat etmek istemeyen pek oyuncu kalmadı. haliyle de limitli tüketim kaynağı olan 6/6 işlemciler artık günümüz oyun ekosisteminde önerilmez bir halde.

donma da sadece %100 kullanımla olmaz. %100 kullanımın üzerine arkaplanda program açarsanız ve bu program, oyunun talep ettiği işlem gücünü interrupt eder, cycle kullanırsa olur.

özetle hepiniz yalapşap yarım yurum bilgilerile bir şeyler yazmışsınız. şu konularda gidin adam akilli araştırma yapın öyle gelin. bu konuda mesaj yazan asko56 dahil hepinizedir bu mesajım.

--

diğer bir özetle, git iade et. aynı paraya biri smt sunuyor biri sunmuyor. ne aynı parası, 9600k astarıyla daha pahalıya geliyordur. 3600'a dön para cebine bile kalır. yapılacak hata değil şu noktada.

9600k çok ekstrem niş bir işlemci. 6-7 sene gitmesi imkansız. pc'yi konsol gibi kullanacaksan ve illaki o ekstra fpsleri istiyorum diyorsan, tamam. buyur devam et. ama kendini de kandırma. hiçbirimiz pcleri konsol ortam olsun diye kullanmıyoruz.

asıl sorun da burada başlyor.

sen arkaplan programlarını kapatsan bile, windows yer yer kaafasına göre "şöyle gizli gizli bi iki iş yapayım eheh" der, yok bilmem ne hizmeti yok bilmem ne procedure'ü der işlem sokar. işte böyle şeyleri kıçını da yırtsan engelleyemezsin.

yani istesen de konsol ortamı oluşturamıyor ve kimi zaman donmalardan kaçamıyorsun.

tüm bu bilgiler çerçevesinde benim ve biçok arkadaşın yaptığı hatayı yapma. modern pcler için 6 thread artık yetersiz. yoluna bak, 3600'e dön
    i5 9600kf aldım. z390 aorus elite ile birlikte. 5ghz yapıp devam edeceğim. Full Time oyun oynuyorum. 240HZ monitörüm var. Ryzen 5 3600'e overclock yapıp ısınmasını mı dert edeyim yoksa fps muhabbetini mi? Seni tenzih ederek söylüyorum, benim için 220'ye bile düşse fps oyunumu etkiler. AMD önerirken bütçeye göre önerin. 9600kf gelince sonuçları paylaşırım. 400FPS altına ineceğini zerre düşünmüyorum.

Edit: Stutter hissedemezsin demişsin. 240Hz monitörle kullanıyorum şu an Ryzen 5 3600'ü. Şahsen ben 220'ye düştüğü an hissediyorum. Ak47 mermisi attığımda kesik kesik gidiyormuş gibi hissediyorum. FPS ne zaman 300 ve üstünü görüyor o zaman stabil hale geliyor. Demem o ki; 1,300TL verip rezillik çekeceğime, 2500 verir krallar gibi oynarım.

Edit2: FunctionDie 9600k kullanıyor onu da ekleyeyim benim demek istediğimi daha iyi anlar. Kendisine özel mesaj ile ulaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 30 Mayıs 2020; 6:35:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien

i5 9600kf aldım. z390 aorus elite ile birlikte. 5ghz yapıp devam edeceğim. Full Time oyun oynuyorum. 240HZ monitörüm var. Ryzen 5 3600'e overclock yapıp ısınmasını mı dert edeyim yoksa fps muhabbetini mi? Seni tenzih ederek söylüyorum, benim için 220'ye bile düşse fps oyunumu etkiler. AMD önerirken bütçeye göre önerin. 9600kf gelince sonuçları paylaşırım. 400FPS altına ineceğini zerre düşünmüyorum.

Edit: Stutter hissedemezsin demişsin. 240Hz monitörle kullanıyorum şu an Ryzen 5 3600'ü. Şahsen ben 220'ye düştüğü an hissediyorum. Ak47 mermisi attığımda kesik kesik gidiyormuş gibi hissediyorum. FPS ne zaman 300 ve üstünü görüyor o zaman stabil hale geliyor. Demem o ki; 1,300TL verip rezillik çekeceğime, 2500 verir krallar gibi oynarım.

Edit2: FunctionDie 9600k kullanıyor onu da ekleyeyim benim demek istediğimi daha iyi anlar. Kendisine özel mesaj ile ulaşacağım.

Alıntıları Göster
    Hocam prof cs oynuyorsunuz herhalde. Ben de epey kasmıştım, hala da oynuyorum 8600k kullanıyordum 4.7 clocklu faceitte 250-600 bandında geziyordu fps.
    Şimdi 3700x im var. 300-550 bandında geziyor fps. Max fps imde azalma var ama min fps imde artış var daha stabil çalışıyor. Cs gibi özürlü bir oyunda fps kaybederim sanıyordum ama daha iyi oldu

Keşke 10. Nesil alsaydınız. 2016'dan itibaren 8 threadden aşağı kullanan büyük yapım oyun yok. Hele ki 240hz kullanıyorsunuz. Cs harici oyunlarda yiyeceğiniz dropun haddi hesabı yok. 3600 den memnun kalmamışsınız zaten, imkan varsa seri iade edin 10600K alın.

Ramler mi dandikti acaba cs gibi dinozor motorlu oyunda 220 lere nasıl drop yiyordunuz 3600 ile?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 30 Mayıs 2020; 8:16:2 >

• 9600k iyidir ama 7 yıl gitmesi pek mümkün değil. Eğer 2027 de çıkacak oyunları , 7 yıl önce çıkmış bir işlemciyle oynamak senin icin sorun olmayacaksa, bugünün oyunlari için 9600k fazlasıyla yeter sana. Eğer standartın buysa, 10400 gibi bir işlemci alıp 3 yıl sonra o karta takılacak en iyi işlemciyi takip 6_7 yılı rahat çıkarabilirsin. Aynı politikayı amd tarafında da yapabilirsin

• ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Selam hocam.

2x8 16 GB 3200MHz ram mevcut hocam. Ramlerle alakalı olduğunu düşünmüyorum. G-Skill SniperX modeli.

10. nesillerin fiyatı bütçemi aşıyordu. Anakart almışken en azından üst segmente yakın alayım diye düşündüğüm için %50-%50 bütçeyi ortak pay ettim açıkcası. Ryzen 5 serisinin bu denli sıcak çalışacağını bilseydim beklerdim zaten. 10600K için bütçem ne yazık ki yok. Eylül ayı gibi i9 10. nesile geçerim ya da 9900k alırım diye düşünüyorum. 9600KF ile 3600 arasında dağlar kadar fark var hocam. KF almamın sebebi 2070 ekran kartına sahip olmam açıkcası. Dahili ekran kartına ihtiyacım yok ne yazık ki. 1280x960 çözünürlüğünde oynuyorum. Masaüstü 1080p fakat oyun içi çözünürlük düşük. 4.2ghz ile seninki gibi değerleri alabilmek mümkün fakat min fps flash, smoke vs. diyince düşüşe geçiyordu. 240HZ bir monitörün stabil değeri 300 olması gerek. Aksiyon anına girince düşen fps benim işime yaramaz. Stabil olduklarını düşünmüyorum ne yazık ki. Benim amacım oyun. CSGO'dan başka bana hitap eden bir tek COD var onun dışında oyun oynayacağımı sanmıyorum hocam. COD için 9600KF yeterli bence. Ekran kartı 2070 olunca aradaki dengeyi bir hayli sağlar diye düşünüyorum. 10. nesil ile arasında çok ekstrem bir fark yok. 2 sene sonra falan dediğiniz şeyler geçerli olmaya başlar. 4K, 2K kullanan insanların sorunu olduğunu düşünüyorum. i5 4670k overclocklu hali bile FPS oyunlarını oynatıyorsa. 9600KF rahatlıkla hakkından gelir.

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Cpu'yu yoran oyunlar içinde deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz, stutter 1% low konusunda özellikle. Biliyorsunuz 9600K 6/6 olduğundan BFV'de sürünüyor diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Mayıs 2020; 10:34:47 >
  • İstediğiniz özel bir oyun varsa indireyim. Aksiyonlu olmasi benim işime gelir çünkü 240hz ve fps muhabbetini daha iyi kavrarız. Yalnız 1080p üstü çözünürlük açamam. Siz bana oyunları ve oynanması gereken ayarları söyleyin ben sizin verdiğiniz ayarlar ile Nvidia Shadowplay ile 4K video kaydedeyim buraya atayım olur mu?
    ac odyssey son sürüm (atlantisli)

discovery tour modu (save gerekmiyor)

ayarlar;

720p
    %50 resolution scale

Preset, Ultra
    Volumetric Clouds, Low

yamaci17youtube
    2700x custom settings (ultra environmental details 720p)
    https://www.youtube.com/watch?v=0z5nCIEpsWo&

linkte gösterdiğim yerden aynı videodaki desene benzer şekilde koşulacak (discovery toura girer girmez o bölgede ışınlanıyorsunuz. o başlangıç noktasını bulamazsanız haritadan işaretleyerek yollarım)

siz şu testi yapın, csgodaki tüm fpsler sizin olsun.

---

ayrıyetten, ben şu tür durumlara göre öneri veriyorum.

bu bağlamda da 6/6 işlemci önermedim, önermem de. bütçesi olana da illa intel alacaksa 8700k önerirdim. şimdi 10400f 10600kf çıktı da intel almak isteyen arkadaşların hata yapmasını bizzat intel engellemiş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Mayıs 2020; 10:53:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ac odyssey son sürüm (atlantisli)

discovery tour modu (save gerekmiyor)

ayarlar;

720p
    %50 resolution scale

Preset, Ultra
    Volumetric Clouds, Low

https://www.youtube.com/watch?v=0z5nCIEpsWo&

linkte gösterdiğim yerden aynı videodaki desene benzer şekilde koşulacak (discovery toura girer girmez o bölgede ışınlanıyorsunuz. o başlangıç noktasını bulamazsanız haritadan işaretleyerek yollarım)

siz şu testi yapın, csgodaki tüm fpsler sizin olsun.

---

ayrıyetten, ben şu tür durumlara göre öneri veriyorum.

bu bağlamda da 6/6 işlemci önermedim, önermem de. bütçesi olana da illa intel alacaksa 8700k önerirdim. şimdi 10400f 10600kf çıktı da intel almak isteyen arkadaşların hata yapmasını bizzat intel engellemiş oldu.
    Tamamdır hocam. Videoyu kaydettim. Oyunu satın alayım ve indireyim. Sizin yapmış olduğunuz grafik ayarlarının aynısını yapıp test ederim.

Edit: Hocam XG2401 144hz monitör. V-Sync kapatıp, DP ile bağladıktan sonra Nvidia denetim masasından G-Sync aktif hale getirebilir misiniz? Oyun içi v-sync kapalı, nvidia denetim masasından v-sync kapalı şekilde yapar mısınız? Ayrıca maksimum performansı seçmenizi tavsiye ederim. Refresh Rate niye 120HZ? O monitör 144Hz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 30 Mayıs 2020; 10:54:23 >

AC Origins veya Odyssey, şayet sahipseniz BFV, BF1, RDR2 veya The Witcher 3, GTAV bunlardan biri olabilir. 1080p olsun işlemci gücü daha iyi belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Mayıs 2020; 10:58:11 >
  • GTAV elimde mevcut onu indiririm. AC Odyssey oyunu satın alacağım.
    :)

ben zaten bu monitorü gsync için aldım, ayarları biliyorum

oyun native edid yenileme hızı olarak 120yi okumuş olabilir öyle şeyler aslen 120 hz panel olup overclocklandığı için

odissey epic gamesde 40 liraya mı ne alınıyordu. alın bence oynayın güzel oyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Mayıs 2020; 11:5:51 >
    Bizim için satın alacaksan alma hocam, önemli değil. AC Odyssey Epic'de 60TL indirim ile uygun fiyata geliyor, ben de almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Mayıs 2020; 11:11:27 >
  • Şu an i5 9600k kullanmasam inanacam burdaki uydurmalara abartılara. Yok discord açmaya korkarsın yok arkada tarayıcıyı açık bırakamazsın.

İade et konu sahibi arkadaşım. Arkada tarayıcı ve discord açıkken oyuna girince 10 fps alıyorum. Bunları kapatınca 250 fps ye çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 30 Mayıs 2020; 11:18:36 >
  • 9600K nın soket desteği bitti. Yani mevcut 9.nesil ile sınırlısın.

3600 için soket desteği bir nesil daha devam edecek. 4000 serisi ile soket desteği bitecek. Ama varolan seçenekler arasında aynı sokette 16 çekirdeğe kadar yükselme şansın var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.