Şimdi Ara

İ5 9600k aldım iade etmeli miyim? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
5.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Token Techyoutube
    How to lower Temperatures on Ryzen 3000
    https://www.youtube.com/watch?v=5JTuxMnrqds

bu video ve bunun gibi bir kaç video izledim bir de forumda r5 3600 stabil çalıştırma rehberi tarzı 2 konu vardı daha sonra iyice öğrenip deneme yanılma yoluyla sıcaklık ve cinebench skorlarını göz önünde bulunudurarak en uygun voltaj değerini ve ghz değerini kendimce buldum. ilk başta stok fanla coreperformance boost kapatarak oynuyordum kasamın kötü hava akışından ötürü. böylece 70i geçmiyordu. daha sonra arctic freezer espor 34 duo aldım şimdi 4.1 ghz 1.26v da kullanıyorum 60 ı geçmiyor oyunda. testlerde 3700 skor veriyor. oyunlarda ise core performance boost kapalı haline göre 3-7 fps arası daha fazla alıyorum. ilk aldığımda stok fanın yetersizliği ve kasamın leş hava akışı yüzünden ne kadar voltaj düşürürsem düşüreyim yine bir şekilde 80 e çıkıyordu. ama kasa hava akışı iyiyse bence stok fanla da undervolt ile 4 ghz 4.1 ghz civarı zararlı olmayan değerlerde çalıştırılabilir . önce bi deneyin sonra olmazsa fan alana kadar core performance boost kapatır 3.6 ghz sabit çalıştırırsınız çok çok az performans kaybı oluyor eğer oyun oynuyorsanız. renderda bilmiyorum

Voltajı ellemene gerek yok.

İ5 9600k aldım iade etmeli miyim?

Bu şekilde devre dışı bıraktım sorun oldukca iyi çözüldü gibi görünüyor.

Pbo ve cpo disable olacak. Normal kullanıcı olduğum için bu hızlar bana yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 30 Mayıs 2020; 16:11:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Voltajı ellemene gerek yok.

Bu şekilde devre dışı bıraktım sorun oldukca iyi çözüldü gibi görünüyor.

Pbo ve cpo disable olacak. Normal kullanıcı olduğum için bu hızlar bana yeterli.
    Destekler için teşekkür ederim. Bakalım neler yapabileceğiz.

Biosa gir resimde açık net herşey. Bahsettiğim yerler auto idi disable yap. Save ile değişikliği kabul et ve biostan çık.
    Bu namussuz işlemci iyi ama ayar çekmeksen tam baş belası.

PBO ısı artışına sebep olur direkt. Anakartın akım limitlerini arttırır, dolaylı yoldan overclock yani. Bunu neden anakart üreticileri default açık gönderir ki? İsteyenin açması lazım.

Core Performance Boost ise işlemcinin Boost mekanizması. Kapatırsan base clockunda çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 30 Mayıs 2020; 18:9:57 >
  • ryzen 2700x 4.1 ghz @1.3v bf5 gameplay

cayır cayır yanıyor btw

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ryzen 2700x 4.1 ghz @1.3v bf5 gameplay

cayır cayır yanıyor btw

ne diye aratip indiriyoz bu haritayı? ben de bi deniyim

sorun ne ayrıca pek anlamadım şimdi ne olmaması gerekiyordu ne oldu ve ne olmadı?

bu arada ben 960kf ddüşmanı değilim. veya şöyle diyim, siz nasıl deneyiminizden yola cıkarak 3600'e çöp diyosanız, ben de kendi 6/6 deneyimden yola cıkarak 9600kf gibi islemcilere ucube dedim. o zaman siz de 3600 düsmanı mı olmus oluyosunuz? açik seçim siz de bu işlemciden hoşlanmamışsınız. olabilir her şey herkese hitap edicek diye bişey yok...

anthem oynarken gerçekten discord açınca frametime grafiğinin etkilenmediğini videoyla kanıtlarsan diyeyim ki ben haksızım. benim yaşadıgım durum bu. yalan borcum da yok

sen de göstermişsin fps düşüyor. senin durumun ve yaşadğın da o. senin de bi yalan borcun yok

iki işlemcinin de hedefi kabilyetleri ve yapabilecekleri farklı alanlarda farklı şekilde tezahür ediyor

---

sanıyorum aim bots haritası. tam olarak hangi ayarlar (harita içerisindeki şeylerden bahsediyorum) oldugunu söyleyin de bi test edeyim ben de

bot sayısı? fps boost on/off? bi sürü parametre var. parametre vermen lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 30 Mayıs 2020; 23:31:3 >

Bu tür oyunlar ölçü değil, daha kapsamlı oyunlarda test yapabilirseniz daha aydınlatıcı olur.
  • quote:

ne diye aratip indiriyoz bu haritayı? ben de bi deniyim

sorun ne ayrıca pek anlamadım şimdi ne olmaması gerekiyordu ne oldu ve ne olmadı?

bu arada ben 960kf ddüşmanı değilim. veya şöyle diyim, siz nasıl deneyiminizden yola cıkarak 3600'e çöp diyosanız, ben de kendi 6/6 deneyimden yola cıkarak 9600kf gibi islemcilere ucube dedim. o zaman siz de 3600 düsmanı mı olmus oluyosunuz? açik seçim siz de bu işlemciden hoşlanmamışsınız. olabilir her şey herkese hitap edicek diye bişey yok...

anthem oynarken gerçekten discord açınca frametime grafiğinin etkilenmediğini videoyla kanıtlarsan diyeyim ki ben haksızım. benim yaşadıgım durum bu. yalan borcum da yok

sen de göstermişsin fps düşüyor. senin durumun ve yaşadğın da o. senin de bi yalan borcun yok

iki işlemcinin de hedefi kabilyetleri ve yapabilecekleri farklı alanlarda farklı şekilde tezahür ediyor

---

sanıyorum aim bots haritası. tam olarak hangi ayarlar (harita içerisindeki şeylerden bahsediyorum) oldugunu söyleyin de bi test edeyim ben de

bot sayısı? fps boost on/off? bi sürü parametre var. parametre vermen lazım
    @scutaro Hocam bu oyunun ölçüt olmadığının farkındayım ama "işlemci" bazlı bir oyunda Ryzen'ın kendini göstermesi lazım. Faceit-Mirage haritasında 450fpsleri görüyorum ama aksiyon halinde 200 FPS inmeye başlıyor. Bunu izah etmeye çalışıyorum açıkcası.

harita bu hocam.

bu da harita ayarları. İ5 9600k aldım iade etmeli miyim?

bot sayısı aynı mı yani? neye basıyoruz da bu şekle geliyor cozemewdim, cahilligime ver

ayrıca ben hem dust2 ve mirage oynuyorum 250 fps altını görmedim 2700x ile yani düşüyorsa da benim haberim yok ya da beni marazlamıyor

ha ben en fazla dmg olabilmiş adamım belki sen global kartal martal oralardasındır seni daha cok marazlıyodur , o zaman bişi diyemem lao

awp one trick ponyliğiyle dmgye kadar ciktim ama ondan sonra yemiyomuş. sonra karpal tünel sendromu derken de bıraktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surfing with the Alien

Dostum 9600KF işlemcisine niye bu kadar düşmanlık besliyorsun onu çözemedim. Ben aldım şimdi düşünüyorum aa bu adam niye böyle yorum yapmış diye. Sanki paramız var 10600kf çıktığı gibi alalım, almaya çalışalım. AMD sevmiyorum bu bir gerçek. Gerekirse i5 4670k kullanırım ama AMD Çöpünü kull-annnn-mammmmmm. Sanki hepiniz render yapıyorsunuz, 100gb video editliyorsunuz da multicore önemliymiş gibi... Ne alalım hocam? O fiyat bandında? 1,500 Tlye 9600KF aldım. O fiyata AMD'de ryzen 5 3600 mü alayım? Güldürmeyin.

Alıntıları Göster
    Amd copunu kullanmam.3600 mu slayim guldurmeyin.

Bu mesaja zaten duzgun cevap yazilmaz.Neye gore cop diyorsun?Hangi kistasla?

Bu mantikla digeri de copun copu Intel der.Ortaya bir tane done koyamamissin gelmis sacmasapan yaziyorsun.

Sizin mantiksiz olan mantiginizla Amd copunu kullanan 24 saat Cinebench yapiyor , Intel kullanan da 24 saat deli gibi oyun oynuyor.O aradaki 5,10 fps de oyun oynanmasini engelliyor.

Illa render yapilmasi lazim sanki senin mantiginla copun copu 9600kf islemcin yuzde 90 yuzde yuz calisirken o cop dedigin senin cpu nu katlayan 6 12 islemci yuzde 60 70 kullanip hem daha akici oyun oynatiyor hem de altta baska programlarin da calismasina izin veriyor.Senin mantiginla senin copun copu islemcin bunu yapamiyor.

Senin para mi var da 10600kf alalim deyip 1500 tl ye aldigin copun copu islemcin den fan cikmiyor o cop 3600 den cikiyor.Para yok da olsa o fani alacaksin.Senin copun copu islemcin 95w cekip 5ghz de tuketimin dibine vururken o cop 3600 65w cekip 148w i gecmiyor.

Senin copun copu anakartin 10. Nesil desteklemezken o cop anakart destekliyor.Senin copun copu anakartin pcie 4.0 desteklemezken o cop anakart destekliyor.

Amd yi sevmiyorum son derece dogal hicbir sikinti yok.Kisisel begenidir.Ama Amd copunu kullanmam dedigin anda is degisir.Bunu aciklaman lazim kime gore, neye gore?

Ota samana fanboy yakistirmasi yapan var.Bu duruma ne diyorlar acaba?

9600kf kullanan arkadaslara lafim yok.Beni de ilgilendirmiyor.
    Bu cevap kisiye ozel boyle mesaja boyle cevap...

Size copun copu islemciniz ve anakartinizla iyi deneyimler dilerim.

• Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/sqt4z2

dışarı nası cıkıyoz kaldım içeride böyle

• quote:

https://prnt.sc/sqt4z2

dışarı nası cıkıyoz kaldım içeride böyle
    Hocam tam ortada kutu var o kapattığımız yerde. 4. kareye basın tam ortaya yeşil olsun. çıkabilirsiniz.
  • Konsol a disconnect yaz

• quote:

Destekler için teşekkür ederim. Bakalım neler yapabileceğiz.

Alıntıları Göster
    noldu hallettin mi bios işini??
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Konsol a disconnect yaz

noclip yazip cikin hocam sonra noclip yazip eski ayarına döndürün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksln

noldu hallettin mi bios işini??

Alıntıları Göster
    Hayir reiz. Halledemedim. Bios farkli
  • son olarak fpsyi o sekilde nasil gösteriyoruz ? cl show fps 1 yaptım ama bende böyle cıkmadı ;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/sqtb9y

bi de doğru yapmış mıyım ayarları, ona göre video cekiyim de sonra yanlış olmasın xd

• quote:

Hayir reiz. Halledemedim. Bios farkli

Alıntıları Göster
    Bende o menüyü ve ne değiştireceğim şeyleri bir süre aradım, anakarta göre araştır biraz halledersin. yalnız turbo çok yüksek hızlara çıkmaz ona göre, ben aşırı hız aramıyorum zaten.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.