Şimdi Ara

İ30 otomatik vites geçişte sarsıntı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2010 model i30 dizel otomatik vites araba yaklaşık 1 aydır 80 km/s ile 90km/s arasında (3. ve 4. Vites arası)sarsılıyor. Balans veya rot değil titreme yok, sağa sola sarsılıyor. Bu sorun sadece hızlanırken yani gaza basarken oluyor ve son vitese atınca sarsıntı kayboluyor (90km/s civarı). Servis akslar değişmeli dedi ve yaklaşık 4500tl ye mal olur dedi. Ben ise vites ile alakalı olduğunu düşünüyorum. İstanbul da ikamet ediyorum fakat bir hafta sonra tatil nedeniyle taşınacağız. Gitmeden bu işi çözmeK istiyorum. Fikir ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.

• biraz geç bir cevap olacak ama gaza yüklenme esnasında bu savrulma saga sola çekme olayı oluyosa aktarma organlarında sorun olabilir.servise göstermenizde fayda var. vites geçişi esnasında silkeleme yapıyo olabilir ama siz saga sola sarsılıyor demişsiniz pek açıklayıcı bulmadıgım için durumuda anlamış sayılmam.
  • Cevap için teşekkür ederim Öncelikle. servise götürdüm ön sağ aks da problem olduğunu söylediler bu model ve otomatik vites aracın kronik problemi dediler fakat fiyatlar çok yüksek manuel vites i 30 aksının neredeyse 10 katı fiyat istiyorlar ve sağ tarafı değiştirdiklerinde Soluda değiştirmenin iyi olacağını söylüyorlar yan sanayi vesaire de bulunmuyor 4500 lira vermek çok can sıkıcı Ayrıca parça da yok En az iki ay beklemek gerekiyor ufak tefek şeyler de vardı bende elden çıkardım arabayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu da eklemekte fayda görüyorum sanayide aksi düzeltebilecek lerini söylediler değiştirmeye hiç gerek yok biz yaparız en az 1 sene dayanır dediler yaptırdım boşu boşuna 850 lira verdim ve bir ay sonra aynı şekilde sarsılmaya başladı araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba hocam. cikma parca bulabilirseniz daha uygun olur diye dusunuyorum. sanayici garanti vermisse yapisin yakasina. madem isinin ehli degil neden size 1 yil rahat gider deyip paranizi gasp ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cruel53 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, ancak şimdi o servise 900 km uzakta bir ilçeye taşındım. Servisin adını da verirdim ama iyi tarafları da vardı. Bir yıldır motordan ses geliyordu, defalarca hyundai uçara söyledim birşey yapamadılar ama bostancıdaki servis ben söylemeden sesi farketti kayış ve rulman değiştirerek düzelttiler. Meğer o kadar basitmiş, ayrıca vites kutusu yağını yine uçar uzunca bir zamandır değiştirmemiş kendi gözümle gördüm simsiyah ve bal kıvamında bir yağ çıktı vites kutusundan. Bu iki olay bostancıdaki servise güvenmeme sebep oldu. Gidebilsem belki aks sorunu için ilave birşeyler yaparlardı ama sattım arabayı. Yalnız satarken arabanın başından geçen herşeyi açıkça anlattım zaten öyle karlı bir satış da değildi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.