Şimdi Ara

Hyundai Tucson / ix35 (2016 - ?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
12.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kaynak: Oto teknik veri

Facebook Grubu:

https://www.facebook.com/groups/tucsontr/

GENEL DEĞERLENDİRME:

Hyundai yepyeni modeli Tucson’u önümüzdeki ay Cenevre’de tanıtacak. Yeni Tucson’un Avrupa’da ix35’in yerini alması da söz konusu olabilir.

Nissan Qashqai, Honda CR-V ve Toyota RAV4 gibi modellere rakip olacak aracın ix35 model adı ile Avrupa’da satışa sunulması da söz konusu. Henüz bu konu netlik kazanmamışken Hyundai araca ait 3 adet tanıtım videosu yayınladı.

Oldukça şık görünen aracı tasarlayan ekibin başı Schreyer aracı “cesur ve atletik” olarak tanımladı. Hyundai’nin yeni tasarım dili Fluidic Sculpture (Akıcı Tasarım) felesefesinin son ürünü olan Tucson, iç kısmında da geniş hacim, yumuşak ve kaliteli malzemeler yanında teknolojik yenilikler vaat ediyor.

Isıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, eskisinden üç kat daha hızlı olan yeni nesil bir navigasyon sistemi, anahtar yaklaştığında otomatik açılan bagaj kapağı, yatay ve dikey park edebilen Akıllı Park Asistanı (SPAS), Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, parktan geri geri çıkışlarda yolu kontrol eden Trafik Kontol Sistemi (RTCA) gibi özelliklerle dolu olan Tucson, selefinden daha geniş ve daha uzun.

4.475 mm lik uzunluk, 1.850mm lik genişlik, 1.650mm lik uzunluk ile 65mm daha uzun ve 30mm daha geniş olan olan araç 30mm daha uzun bir aks aralığı ile daha konforlu bir sürüş sağlayacak. Selefine göre tek dezavantajı ise 591 litreden 513 litreye düşen bagaj hacmi.

İki farklı benzinli motor seçeneği olacak aracın 133hp 1.6 litre GDI ve 174 hp 1.6 litre turbo T-GDI versiyonları olacak.

3 farklı dizel versiyonu 1.7 litre 113hp, 2.0 litre 134hp ve 2.0 litre 181hp güç üretecek olan araç 6 ileri manuel şanzımanla gelecek. 7 ileri otomatik (7DCT) şanzıman ise 1.6 litre benzinli motoru ile satılacak. 2.0 dizel motorun da bir otomatik seçeneği olsa da bu versiyonda 6 ileri standart otomatik şanzıman kullanıldı. Aracın önden çeker ve dört çeker versiyonları da mevcut olacak.

Önümüzdeki ay Cenevre’de tanıtılacak olan aracın 2015 yılının ikinci yarısında Avrupa pazarına girmesi bekleniyor. Aracın ix35 adı altında mı yoksa Tucson adı altında ix35’in yerine mi satışa sunulacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Arabalar

Facebook Grubu

https://www.facebook.com/groups/tucsontr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkBnt -- 5 Mart 2016; 10:06:40 >

• 1.6 dizel gelmediği sürece işi çok zor.T-GDI belki iş yapar ama fiyatı fazla olur.Sportage 1.6 dizel ile gelebilir ama o tasarıma ne kadar satar.

ix25 getirseler bundan daha iyi
  • Konusu geçtiğimiz günlerde açılmıştı zaten !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.7 dizel koydular yazık ettiler arabaya, bundan sonraki kasaya bakarız artık
  • 1.6 motor benzinli olarak oluyor da dizel neden olmaz acaba? Başka firmalarda 1.6 dizel var, bu konuyu hakikaten merak ediyorum.

• Ben onu bunu bilmem. Suv dediğin 4x4 ve otomatik olacak. 1.6lık dizel benim umrumda değil. Bu araba 1.6T-GDI 7DCT ve 4x4 gelecek mi?
  • Aynı arabalar için devamlı başlık açılıyor boş yere, özellikle de güncelliğini korurken ve görmemenin imkanı yok iken. Artı takip etmiyorum zaten, hayırdır extradan niye açılmış diye baktım ve hatırlatma yaptım size. Fazladan atar yapmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper74 -- 22 Şubat 2015; 19:09:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Aynı arabalar için devamlı başlık açılıyor boş yere, özellikle de güncelliğini korurken ve görmemenin imkanı yok iken. Artı takip etmiyorum zaten, hayırdır extradan niye açılmış diye baktım ve hatırlatma yaptım size. Fazladan atar yapmaya gerek yok.

Ne şekilde cevap yazdıysanız aynı şekilde karşılık verdim, niye bozuldunuz anlamadım. Birini eleştirmeden önce kendi yazım tarzınıza bakın ...
  • New York Auto show başladı, bakalım ix35 için şimdiye kadar açıklanan dışında ilave bir bilgi gelecek mi. Bu arada Dizel motor seçeneğinde 1.7 lt dizel 115 PS diyor ama Hyundai ve Kia bu motoru kullanıyor ama 136 diye geçiyor, acaba bir yazım yanlışı mı var yoksa bu şekilde farklı bir motor seçeneği mi?
  • Tucson review

Tucson review 1

Tucson review 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkBnt -- 2 Mayıs 2015; 1:04:43 >

• alırsınız 100 bine satarsınız 50 bine. kabullenenler alsınlar. bu araçları piyasa kabullenmediği için iş yapmaz.
  • K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Güncel kasa gayet alınıp satılıyor, bir sıkıntı gözükmüyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

alırsınız 100 bine satarsınız 50 bine. kabullenenler alsınlar. bu araçları piyasa kabullenmediği için iş yapmaz.

1.6 T-GDI 7-DCT
    Gücü, performansı, tasarımı, donanımı ve fiyatıyla rakipsiz olacak.
    Fiyatı da teni kasanın bile 100ü görmeyecek.
    74-90 arası

• Vergiye takılmasa 2.0 lt dizeli şahane olur ama görünen o ki 1.6 lt benzinli ancak alınabilir gibi geliyor. Araba fiyatları ortada, ortalama fiyat, 80.000 bandında olacaktır diye düşünüyorum.
  • Disi kirmizi. Ici krem olan olursa super olur.

• 44mami44 4 kullanıcısına yanıt
    Şuan ki aracım beyaz ve içi bej. Kırmızı almadığım için pişman oldum :( Bu araç için niyetim kırmızı ya da mavi renk olucak ama iç döşeme açık renk olursa sanki iyi olur gibi ama canlı görmeden net birşey söylemek sanki biraz zor.
  • Aynen canli gormek lazim. I30 un yeni kirmzisi cok guzel duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bantu

1.6 motor benzinli olarak oluyor da dizel neden olmaz acaba? Başka firmalarda 1.6 dizel var, bu konuyu hakikaten merak ediyorum.

Dizel jeep için çok gürültülü olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

quote:

Orijinalden alıntı: Bantu

1.6 motor benzinli olarak oluyor da dizel neden olmaz acaba? Başka firmalarda 1.6 dizel var, bu konuyu hakikaten merak ediyorum.

Dizel jeep için çok gürültülü olmaz mı

Qashqai ve Duster da dizel motor seçeneği var. Bu işin çok teknik tarafını bilmem ama aracın ağırlığı i30 kadar olacağı düşünülürse i30'u taşıyan motor bu aracı da taşır diye düşünüyorum :) Tabi bunun teknik bir açıklaması vardır yada olmayışının. Bu arada ASX'e bir-iki ay içerisinde dizel motor seçeneği gelecekmiş. Piyasa güzel olacak, en azından arabaların alınabilirliği rekabet ortamında artar umudunu taşıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 44mami44

Aynen canli gormek lazim. I30 un yeni kirmzisi cok guzel duruyor.

Bende beyaz i30 (elite paket) var :) karamel kahve almaya niyetlendik hatta sipariş çektik ama kapılarda çizik olunca içi bej diye beyaz seçenek aldık. Yeni araç alma durumunda tercihim kırmızı ya da mavi renkten biri olacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.