|
Bildirim
|
Yeni U3 kodlu 1.6 crdi motor hem 320 tork veriyor hem de SCR sistemiyle euro 6.d normunu karşılıyor. Piyasa şartlarında üstün spec. bir motor. Gelmemesinin sebebi döviz kuru. Fırsat oluşursa getireceklerdir bu kadar basit.
|
Madem ki uzakdoğulular dizel motor üretmesini bilmiyor, o zaman tek bir şey yazıyorum. Gerisine gerek var mı siz düşünün.
'Michael Jost, strategy chief at VW, told an automotive summit conferences in Wolfsburg, Germany, this week: 'In the year 2026 will be the last product start on a combustion engine platform'.' Reuters VW'de strateji şefi Michael Jost, Aralık 2018'de demiş ki: 'İçten yanmalı motor platformu 2026 yılı içinde son ürün olacak' demiş. |
2030da tamamen içten yanmalıları bitireceğini açıkladı zaten hindistan
![]() Şu an için 2025 Norveç 2028 Belçika 2030 Hollanda 2030 İrlanda 2030 Hindistan 2030 İsrail 2032 İskoçya 2040 İngiltere-Galler-Kuzey İrlanda 2040 Fransa 2040 Tayvan 2040 Çin 2050 Almanya İçten yanmalı araçları yasaklayacağını açıklayan ülkeler. Bunlar tüm içten yanmalılar, dizel çok çok daha önce zaten bununla birlikte bu tarihlerde hybrid araçları dahi yasaklayacak birçoğu. Bunun yanında yukarıda haritası bulunan onlarca şehir ülkelerinden bağımsız olarakta lokal kararlar alıyorlar aynı şekilde amerikan eyaletleride benzer durumda. Yukarıda yer alan 14 ülkenin 2017 otomobil satışı 37.6 milyon adet. Toplam satış 70.8 milyon araç. Yani şu an için dünyada otomobil pazarının %52si ben fosil yakıtlı araçları şu tarihte yasaklayacağım diyor ki bu rakama birkaç yıl içinde onlarcası eklenecek. Ama gelgelelim birçok insanın vizyonu bu değişim ve planı kaldırmıyor. |
Anlaşılan o ki size biraz daha detay vermem gerekiyor. Uzakdoğulular dizel yapamıyor, o yüzden dizelden vazgeçiyorlar dediğiniz için Avrupalı üreticilerden örnek vereyim.
- VW, 5.jenerasyon Polo'da sunduğu üç silindir 1.4 litre dizel üretimini bitirdi. Hatta, yeni 1.5 litre dizeli 2020'den sonra geliştirmeyeceğini söyledi (mesela 2020 Hindistan emisyon standartlarına göre bu dizel motor artık Hindistan'da kullanılamayacak). 1.5 litre benzinli motor bile geliştirilmeyecek ve mild-hibrid sistemle devam edilecek. - Peugeot ürün gamı müdürü Blanchet geçen sene diyor ki:' Dizel geliştirmeyi durdurduk. 2022-2023'de dizel satış oranı %5'e düştüğünde dizeli bitireceğiz.' Ekliyor: 'Plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlara yöneliyoruz.' - Yine geçen sene Financial Times'in haberine göre FCA, 2022 yılınd binek (passenger car) araçlarında dizel ünite kullanmayacağını açıkladı. Bu firmalar ve yöneticileri acaba neden bu açıklamaları yapıyorlar diye kendi kendinize sorgulayın. |
Elantra aldım, markayı ölümüne savunacak halim yok ama şehiriçi fabrika verisi 4.7 yazan araç 2bin kmdir 6.5 ortalama ile geziyor istanbul içinde, ben 33binde aldım. Hardcore dur kalk trafikte 8 gorunuyor kisa donem ortalamasi. benden önce de 6.7 yazıyordu. Şirket araçları da megane, uzun süre onları kullandım, aşırı cimri çok verimli denen renault da ortalama 6-7 şehiriçi görüyordum. Şirkette bir reno deposundan daha fazla megane var. 300 civarı diyebilirim. Ve ben bunların içinden en Az 10 15 tanesini kullandım. Hepsi şehiriçi kullaniliyor. Nadiren sehirdisina çıkar. Bi sürü insan kullanır hepsinin girdiği trafik benzer olmakla birlikte sürüş karakteri farklı farklı yine de öyle 4.2 yazan fabrika verisi reno da rakiplerine göre öyle aman aman az yakmiyor. Fabrika verisi olcumlerinin tutarsizligi ve markalarin da bu konuda yalan dolanlsrini bilirsiniz, standardi da yakin zamanda degisiyor. Gercek dünya verilerine daha yakın veriler göreceğiz.
Fransızlar dizel ekonomisi konusunda hep öne çıkmış, uzakdogulular yapamamış, hatta honda daha yeni çıkarabildi ve fiyatlar gereksiz yüksek, bu sebeple mevcut lpgli civicden dizel elantraya geçtim ama öyle atla deve bi fark yok gordugunuz üzere reno veya hyundai dizel motoru hakkında. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 14 Haziran 2019; 17:34:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|