Şimdi Ara

EN AZ YAKAN DİZEL MOTOR RENAULT DCİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
1
Favori
13.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar dün 2008 dci symbol ile 70tl ye 400 kmlik izmir didim gezisi yaptım gerçekten çok az yakıyor çok cimri bir motor renaultu tebrik ediyorum

albea doblo yeni symbol aklıma gelmeyen dizel araba kullandım eski dci motorlar daha az yaktıgını anladım

didimden izmir e gittim çoğu semtini gezdim tekrar didime dönerken aydın otobanında ışık yandı söke yolu mağazalarının orda mola verirken belki yolda kalır diye 10 tl lik daha yakıt aldım belki almasaydım 60 tlye de gezerdim didimin içinide gezdim yakıt yönünden çok beğendim full depo ile tahmini 1300 km e kadar gider gibi duruyor

otobanda 90 km/h sürekli gittim arada 110 a kadar çıktı ve bu değerleri gördüm

Tüketilen yakıt miktarı 16 litre
    Katedilen yol 400km
    Litre Fiyatı 4.26 TL
    100 kilometrede 4 litre yakıt tüketilmiş.
    1 kilometrede 17 krş yakıt tüketilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 16 Mart 2013; 11:20:23 >

• EVT ARKADAŞLAR BU MOTORLU ARABAYI KULLANANLAR KAÇ TL İLE KAÇ KM YAPIYOR CEVAP YAZARSA SEVİNİRİM
  • havalar ısındı dizelciler yelkenler fora :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazla yakmış multijetle daha az yaktırabilirsiniz
  • boşunamı katlanıyoruz symbol e
  • Sanki bikaç tane dizel motor denediniz de en az yakanı dci gibi başlık atmışsınız

Fabrika verisi kadar yakmışsınız diğer dizellerih de fabrika verileri pek farklı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: lervolerto

Sanki bikaç tane dizel motor denediniz de en az yakanı dci gibi başlık atmışsınız

Fabrika verisi kadar yakmışsınız diğer dizellerih de fabrika verileri pek farklı değil

evet denedim albea doblo yeni symbolde kullandım bu kadar az yakmıyorlar eski motor dcilar daha az yakıyor benim kullandıgım symbol gerçekten az yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 16 Mart 2013; 11:18:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi dizel motor.
    17 yıl önce açıldı
    ford focus=fazla yakıt
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence güzel değerler ama farklı yöntem uygulayanlar var sanırım. Benim 3,7 lik tüketime bile çok dediler. Az kavramı sanırım 3 ün altı olsa gerek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

quote:

Sanki bikaç tane dizel motor denediniz de en az yakanı dci gibi başlık atmışsınız

+1907 mercedes a180 3.8 yakabiliyor

ben yeni motordan bahsetmedim mesajımı tekrar okursan 2008 model olduğunu yazdım yeni olarak bakarsan 3 lt yakan arabada var ozaman a180 3.8 yakacağını sanmıyorum kullanıma yol durumuna göre değişir tüketim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 16 Mart 2013; 11:22:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bence güzel değerler ama farklı yöntem uygulayanlar var sanırım. Benim 3,7 lik tüketime bile çok dediler. Az kavramı sanırım 3 ün altı olsa gerek.

bu değerler gerçekten güzel kullandıgım arabalarda bu kadar az yakan görmedim fazla hızlı gitmediğim halde 4 lt yi görememiştim 4 lt gerçekten güzel 3 lt görmek için çok sabırlı olmak ve yavaş gitmek lazım
  • mercedes boşuna takmadı bu motoru arabasına
  • dci az yakıyor bu bi gerçek ama 8v olmasının yanında multijet kadar ömrü yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: xCixLandx

quote:

Bence güzel değerler ama farklı yöntem uygulayanlar var sanırım. Benim 3,7 lik tüketime bile çok dediler. Az kavramı sanırım 3 ün altı olsa gerek.

bu değerler gerçekten güzel kullandıgım arabalarda bu kadar az yakan görmedim fazla hızlı gitmediğim halde 4 lt yi görememiştim 4 lt gerçekten güzel 3 lt görmek için çok sabırlı olmak ve yavaş gitmek lazım

27 km bir yol yaptım istanbulda açık trafikte ort hız 77 km/s ort tüketim 3,3 lt. Videosunu çektim ama foruma koymadım. Çünkü vevap belli "çok yakmış" .

• Ben megane 2'yi fullediğimde 1000 km yol yaptığımı bilirim zamanında. DCİ mükemmel bir motordur. Az yakar çok fazla kaçmaz ama olsun.
  • quote:

quote:

quote:

27 km bir yol yaptım istanbulda açık trafikte ort hız 77 km/s ort tüketim 3,3 lt. Videosunu çektim ama foruma koymadım. Çünkü vevap belli "çok yakmış" .

siz o söyleyenlere sorun bakalım ne kullanıyorlarda 3.5 lt ye çok diyorlar motorsiklet kullanıyorlar galiba

• quote:

quote:

quote:

quote:

siz o söyleyenlere sorun bakalım ne kullanıyorlarda 3.5 lt ye çok diyorlar motorsiklet kullanıyorlar galiba

Onların aracı bence yakmıyor üretiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

quote:

+1907 mercedes a180 3.8 yakabiliyor

A180 de dci zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

dci az yakıyor bu bi gerçek ama 8v olmasının yanında multijet kadar ömrü yok

8v olmasının motor ömrü açısından negatif etkisini açıklayabilir misin?

Not: En dayanıklı motorlardan olan 1.6 hitler vag motoru da 8v'dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

8v olmasının ömrüyle bir alakası olduğunu söylemedim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

8v olmasının ömrüyle bir alakası olduğunu söylemedim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.