Bildirim
Hurda yasası hangi modelleri kapsıyor ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
hangi yasa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ]]FLaSH
Merhabalar yeni çıkacak olan hurda yasasının 20 yaş üzeri araçları kapsayacağı söyleniyor peki 20 yaş gurubu araçlarda buna dahilmi ? 1994 model bir araç var temiz kaçırmak istemiyorum bilen arkadaşlar ivedilikle cevaplarsa sevinirim
Hangi hurda yasası? Bildiğim kadarıyla yasa askıya alındı. -
Askıya alındı evet ama bu sene çıkacak muhtemelen çıkarsa hangi modelleri kapsar bu konularda net bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını öğrenmek istiyorum
quote:
Askıya alındı evet ama bu sene çıkacak muhtemelen çıkarsa hangi modelleri kapsar bu konularda net bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını öğrenmek istiyorum
20 yaş üstü binek diye biliyoruz -
http://www.habergazete.com/haber-detay/1/44068/Hurda-Arac-Alimi-Yasasi-Ne-Zaman-cikacak-Yasayla-ilgili-En-Son-Haberler-2014-02-19.html
Bazı bilgiler var fakat 94 model kapsamdamı değilmi net bilgi yok sanırım en iyisi bulaşmamak galiba
quote:
Süresiz olarak askıya alındı. Maliye bakanlığı "biz bu yükün altından kalkamayız" diyince yasa teklifi geri çekildi. Yakın zamanda böyle bir yasa çıkmayacak. -
quote:
http://www.habergazete.com/haber-detay/1/44068/Hurda-Arac-Alimi-Yasasi-Ne-Zaman-cikacak-Yasayla-ilgili-En-Son-Haberler-2014-02-19.html
Bazı bilgiler var fakat 94 model kapsamdamı değilmi net bilgi yok sanırım en iyisi bulaşmamak galiba
yasanin cikacagi ykta hadi olduda cikti birsey fark etmezki..devlet gelip elinizden zorla arabanizi almiyacak ya.isterseniz verirsiniz :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne yasaymış be son 2-3 yıldır evire çevire döndüre döndüre geliyor foruma, bi çıkamadı gitti. Benim bildiğin yakın zamanda böyle bir şey çıkmayacak, boşa beklentiye girilmesin. -
Arkadaşlar çok güzel söylüyorsunuz da ben şimdi sizin gazınızla gidip 8500 lira bayılıp aracı alırsam hurda yasasıda çıkarsa 2000 lira gibi kol böreğini afiyetle yerim
quote:
Arkadaşlar çok güzel söylüyorsunuz da ben şimdi sizin gazınızla gidip 8500 lira bayılıp aracı alırsam hurda yasasıda çıkarsa 2000 lira gibi kol böreğini afiyetle yerim
dostum sen olayi cok yanlis anlamissin :)
demin yazdim gene yazayim yasayi bosver almak istiyorsan al...yasa cikarsa devlet kapina dayanip arabani almaz sende zarar etmez ustune kar edersin
quote:
Kol böreği neden? size bir yaptırımı olacak mı? -
kalkmadımı o -
quote:
Devlet senin elinden malını zorla almaz. Sadece sıfır kilometre araca teşvik için Hurda aracı alıp belirlediği değer oranında vergi indirimi yapar. -
Hurdaya çıkarılmayan araçlara yüksek vergi ödetilmeyecekmi ozaman çıkartmak zorunda kalmazmıyız yanlışım varsa düzeltin.
quote:
Hurdaya çıkarılmayan araçlara yüksek vergi ödetilmeyecekmi ozaman çıkartmak zorunda kalmazmıyız yanlışım varsa düzeltin.
Öncelikle ortada böyle bir yasa teklifi bile yok. Neden bu kadar paniklediniz anlamadım. Sonuçta hurda araç için yasa ilk defa çıkmıyor. Geçen seferde aynısı oldu şimdi de aynısı olacak.
Eski araçlar ile ilgili tek yapılabilecek düzenleme egzos emisyon oranlarına göre vergilendirmedir. Bunun dışında vergilerle oynamazlar. -
Her sene ötv yi güncelliyorlar. İndirim yapıcak olsalar güncelleme yapmazlardı. -
quote:
Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi
quote:
Öncelikle ortada böyle bir yasa teklifi bile yok. Neden bu kadar paniklediniz anlamadım. Sonuçta hurda araç için yasa ilk defa çıkmıyor. Geçen seferde aynısı oldu şimdi de aynısı olacak.
Eski araçlar ile ilgili tek yapılabilecek düzenleme egzos emisyon oranlarına göre vergilendirmedir. Bunun dışında vergilerle oynamazlar.
Hocam sonuçta asgari ücretle çalışıyorum üç kuruş biriktirdiğimde boşa gidecek diye endişem
Araç ta satılmış zaten hevesim kursağımda kaldı Sizlerinde değerli vaktini aldım bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
-
Yok öyle bir yasa
quote:
Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi
quote:
Süresiz olarak askıya alındı. Maliye bakanlığı "biz bu yükün altından kalkamayız" diyince yasa teklifi geri çekildi. Yakın zamanda böyle bir yasa çıkmayacak.
Ben konuyu uzun süredir takip ediyorum... Askıya alındığına dair bir bilgi duymadim... Maliye bakanının geçen sene yaptığı (sanırım Eylül-Ekim gibi) Ötv indirimi olmayacağı, bunun ek yük getireceğini belirten bir açıklamaydı... Eski araçların toplanmayacağı şeklinde bir açıklaması olmadı... Ancak yeni Sanayi Bakanı bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum...
Benzer içerikler
- oto teyp bluetooth görmüyor
- mercedes glb neden ucuz
- 1.5 ecoboost motor
- araç iç aydinlatma sönmüyor
- lpg li araçlarda subap ayarı
- renault e-tech fiyat listesi
- gr corolla
- byd dolphin yorum
- byd seal u dm-i forum
- bmw elektrikli araba
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X