Şimdi Ara

R19 europa 1.4 alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
68.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba renault r19 europa 1.400 motor hidrolik direksiyon ön cam otomatikli bir araç buldum. 1997 model 160.000 km lerde karbüratörlü alıp almamak konusunda tereddütteyim. İnternet herkes farklı yorumlarda bulunmuş yok kasayı çekmez lpg ye uyumsuz...

    Bu araç hakkında tecrübesi ve bilgisi olan varsa benim aydınlatırsa mutlu olurum. Fiyatı uygun broadway,şu bu vb almaktan mantıklı geldi.



  • Sümbül ile albea arasında pek fark olacağını sanmıyorum 19'un hava yastıklı versiyonları da vardır ayrıca standart olarak amortisör kule gergisi vardır yol tutuş performansı arttırılmıştır ayrıca kapı içi çelik barların kullanıldığı ilk araç olmuştur rne ve rte alize modelleri en dolusu olup clionun 2000'li modellerinden daha iyidir bu modellerde 1.6 megane 1 motoru vardır.
    hocam tam 21 sene bilfiil bu arabayı kullanmış biri olarak ben yorum yapıyım .1996 modelini bayiden 0 aldık geçen sene eylül ayında saattım.km si 215 bindi sattığımda.bu araçla gitmediğim yer kalmadı kıbrıs dahil.hiç yolda bırakmadı bir kere bile.120-130 km hızlarda kullandım genelde hiç bir sıkıntı olmadı.2015 yılında lpg taktırdım ondada sıkıntı olmadı ben tavsiye ederim çok sağlam arabadır yol tutuşu falan da gayet iyidir o yıllara göre.brodway den falan çok iyidir bu km bir araba seni üzmez açıkçası.
  • bırak karbüratörlü 1.4 enjeksiyonlu 80 hp hb vardı bas bas bağırırdı zavallı klimayı açınca can çekişiyor.

    ben bu araçların en çok 1.6 80 hp karbüratörlü olanını sevdim taş gibiydi 1.4 almayın pişman olmayın.

    bakımlı 1.6 mpi olanda iyidir sıralı lpg az yakar rne rte alize

    benim tavsiyem rt olan 1.6 hb yada sedandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekmez etmez diyenlere bakma tek nokta enjeksiyonlusu 80 beygir gayette gidiyor kıçı kırık şahin bile gitmem demiyor temizse alınır neden alınmasın ama energy motor olmak kaydı ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayni ozelliklerdeki araci bizzat 1 yili gecik kullandim. Cekmezden kasit yokuslar ise evet yokuslarda ivme kaybediyor arac. Ama genel kullanimda gayet gidiyor arac. 1.4 oyle cokta kucuk bir hacim degil. Ben lpgde kullandim nasil uyumsuzmus ben anlamadim. Gunes yanigi harici bir sorununu gormedim ben.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tam 21 sene bilfiil bu arabayı kullanmış biri olarak ben yorum yapıyım .1996 modelini bayiden 0 aldık geçen sene eylül ayında saattım.km si 215 bindi sattığımda.bu araçla gitmediğim yer kalmadı kıbrıs dahil.hiç yolda bırakmadı bir kere bile.120-130 km hızlarda kullandım genelde hiç bir sıkıntı olmadı.2015 yılında lpg taktırdım ondada sıkıntı olmadı ben tavsiye ederim çok sağlam arabadır yol tutuşu falan da gayet iyidir o yıllara göre.brodway den falan çok iyidir bu km bir araba seni üzmez açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpikom -- 16 Haziran 2018; 21:31:38 >
  • Çekmez, gitmez diyenlere aldırma, gayette gider. Ancak lpg konusunda sadece bu araçta değil karbüratörlü tüm araçlarda lpg sisteminden sıralı enjeksiyon sistemi gibi verim alamazsınız. Ayrıca sıkıştırma oranı düşük olan eski nesil bu motorlarda lpg ile benzine kıyasla performans düşüklüğü yaşarsınız. Buna sebep lpgnin oktan olarak 95 oktan benzine kıyasla daha yüksek olması ve motorun düşük sıkıştırma oranının yüksek oktan nedniyle yetersiz gelmesidir.
    Ayrıca R19 gibi eski nesil araçlar kaza güvenliği olarak 2000 yılı sonrası tasarlanmış araçlara göre çok geridedir. 1980'li yılların teknolojisi, tasarımı ve standartlarıyla üretilmiş olan bu otomobiller kaza anında sizi kesinlikle koruyamaz.
    Eğer imkanınız el verirse daha yeni nesil en azından Clio Symbol yada Albea gibi araçlara yönelin.
  • On numara araba. Benim.vardi. broadwayden felan cok cok iyi içinden gecer. Hidroligine fazla guvenme. Kronik keçe problemi var. Keceden yag sizdiriyir. 1.6 alize ya da rna felan bulursan klimalinenjeksiyonlu tadindan yenmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceden millet model yükseltirdi artık düşürmeye başladı.noldu büyümedinmi zenginleşmedinmi forumda herkes yerlerde sürünüyor 2.0 mondeodan 1.0 i 10 a geçenler çoğaldı kim zenginleşti lan bu ülkede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Sümbül ile albea arasında pek fark olacağını sanmıyorum 19'un hava yastıklı versiyonları da vardır ayrıca standart olarak amortisör kule gergisi vardır yol tutuş performansı arttırılmıştır ayrıca kapı içi çelik barların kullanıldığı ilk araç olmuştur rne ve rte alize modelleri en dolusu olup clionun 2000'li modellerinden daha iyidir bu modellerde 1.6 megane 1 motoru vardır.
  • 1996 model europa 1.4 aracın enjeksiyonlu mu karburatörlümü olduğunu nerden anlarız hidrolik direksiyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsane_dadas

    1996 model europa 1.4 aracın enjeksiyonlu mu karburatörlümü olduğunu nerden anlarız hidrolik direksiyon
    enjeksiyonlularda karbüratör olmuyor.

    enjeksiyonlu almanı tavsiye etmem. eski araçlarda karbüratörlü oldu mu daha az üzer adamı.
  • 15km kadar kullandım. Normalde 1.4 iyidir ama 19 için uygun değil. Bence şanzıman oranlarında bir hata var. İyice bağırtmak gerekiyor motoru. Cleon motorlu ise 9, 11, 12, Optima, Clio motoru ile bazı parçalar uyumlu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4'ü yanlış hatırlamıyorsam broadway serisinden tanıdığımız karbüratörlü motor. 1.6'lar ise energy denilen yeni tip motor. 1.4'lerin performansı biraz zayıf ve 1.6'ya göre daha fazla yakıyorlar. renault 19 europa zamanında güzel ve sağlam bir otomobildi ben severdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    önceden millet model yükseltirdi artık düşürmeye başladı.noldu büyümedinmi zenginleşmedinmi forumda herkes yerlerde sürünüyor 2.0 mondeodan 1.0 i 10 a geçenler çoğaldı kim zenginleşti lan bu ülkede
    Herkeş zengin bu ülkede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.6 rte alize(sanayide megan motorlu derler)
    kaçışı fenadır,hatta gayet keyiflidir
    1,4 için aynı şeyi söyleyemem,gitmiyor
  • Elalem ( Avrupa vs.) çerez alır gibi araba alıyorlar, bizim vatandaşımız R19 europa alınır mı diye konu açıyor.
    Yazıklar olsun bu hale getirenlere...
  • 1.4 motor'un iki versiyonu vardır ilki R9'da da kullanılan 72 beygirlik karbüratörlü motordur ikinci motor ise tek nokta enjeksiyonlu 80 beygir güç üreten motordur.

    1.6 motor ise iki çeşittir karbüratörlü olan fairway'de de kullanılan 80 beygirlik motordur.Diğeri ise K7M kodlu yakın geçmişe kadar sandero gibi modellerde de versiyonları kullanılan başarılı bir enjeksiyonlu motordur 90 beygir güce sahiptir kasayı rahatlıkla taşıyabilen ekonomik ve performanslı motordur kronik bir sorunu yoktur iş bilmezlerin eline düşen bu araçlar sürekli kötülenmektedir tofaştan başka araba tamir edemeyen ustalarımız sağolsun !

    1.8 enjeksiyonlu motoru da vardır laguna 1'de kullanılmıştır motor parçaları büyük şehirlerde rahatlıkla bulunur oldukça performanslı bir motordur sakin ve doğru kullanımda 1.6 motordan daha az yakmaktadır ülkemizde ki en dolu modeldir elektrikli aynalar,airbag,klima gibi özellikleri vardır hatta koltuk altında koltuk ısıtma tesisatı bile mevcuttur ancak bu donanım mevcut değildir.

    Son olarak 1.9 hacminde kango'da da kullanılan atmosferik dizel motor vardır yakıt tüketimi makuldür ancak performansı kısıtlıdır sanayi ustaları tarafından sevilmez.




  • atmosferik dizelle çekilmez hiçbir araba. arkadaşımın patronunda mercedes dizel atmosferik vardı zamanında. o koca motoruna rağmen (ne olduğunu hatırlamıyorum ama büyüktü) istediğin kadar bas şahin kadar gitmiyordu.
  • Çok teşekkür ederim cevap verenler için ne yapalım paramız buna yetiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.