Şimdi Ara

HUNLAR TÜRKLER VE MOĞOLLAR KARDEŞ Mİ DEĞİL Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim anayasa profesörü 70 yasinda bi hoca mogollar bizim atamiz demisti onlar hunlardan bile once bizim ilk ilk atamizmis sonra hunlara donusmusler sonra en son Türk adini almisiz

Ben mogollari kuzen millet olarak hunlariysa direkt Türk olarak biliyorum

Bu konuya bi nokta koyalim artik hep kafam karisiyor mesela asagidaki müzik resmen mongol girtlak muzigi ama hunlar için yazılmış

Bugun macaristan kendini Turkic sayiyor mogolistan da oyle

İyice kafam gitti omg biz simdi ırkdas mıyiz degil miyiz?

Invictayoutube
    Total War: Attila - Main Menu Music (Hun Theme)
    https://youtu.be/dh9HI4eudR8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 27 Kasım 2021; 4:1:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Macarlar genetiğin türkleri dayandığını öğrendiklerinde türk enstitüsü defterini kapattılar avrupanın göbeğinde türkler var diye siyasi ertelemede olabilir bulgarları çok merak ediyordum etnik yapıyla ilgili ama sağlıklı kaynak bulamadım moğolların akraba olduklarını biliyorum trt’nin moğolları düşman bellemesi akıl tutulmasıdır, resmen tarihi katlediyor trt biz türkler birbirini yemek yerine sırtlarını birbirine dayandırsaydılar herşey bambaşka olabilirdi kendi içimizde güç mücadelesi inat savaşını kıramadık bi türlü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Trt barbaros mu ne bi dizi yapti simdi bir de Memlüklere salliyor

Kendi kendisine sallayan 5000 yıllık devlet aklı...

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Bunu izleyen kişiler azucuk tarih bilse trt’yi boykot etmeleri lazım! Tv deki çoğu tarih dizilerin yapımcısı aynı kişiye ait bilinçli olarak tarihi saptırdıklarını görüyorum özelliklede ümmetçilik ayağına yatıyorlar Mısırda kendi halkından olmayan bir halkın başına geçmiş üç devlet kuran biz ne diziler çekilir be

• Turkler ve mogollar akraba ama farkli 2 ayri toplum.
    Ortak ata paylasiyoruz sadece.
    Cermenler ve latinler gibi dusunebilirsin.
    Hunlar Turktu bu dogru ama Macarlarin hunlar ile alakasi yok.
    Macarlar turk falanda degil ,uralic irkindan.Macarlarin en yakin akrabasi estonyalilar,finlandiyalilar.
    Uraliclerde turkicler gibi orta asya kokenli ama akrabalik bagi bile yok.Sadece ayni cografyada olusmus 2 alakasiz topluluk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cübbeli mehmet kullanıcısına yanıt
    Ortak ata hunlar degil mi

Macarlar hun işte omg adamlara herkes hun diyo sen nerden ayrı bir sey cikardi

Finler ural o tamam

• onu bunu bilmem de bizim Türklere, birazcık Moğolların acımasızlığı geçseymiş herhalde balkanlar, afrikanın bir kısmı bizim sömürgemiz olurdu. Biraz fazla merhamet bedel ödememize neden oluyor.

İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya bugünkü varlıklarını büyük çoğunlukla sömürgelerine borçlular.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Moğollarin merhameti yoktu noldu sonları

Bence orta asya halklari yeni cagi kavrayamadi hala daha kavrayamiyor

kontrolsüz güç, güç değildir o hesap

bıraksalar Romayı yıkardı herhalde Moğollar

Ortak ata proto altaikler.

Turk,mogol ve tunguzlarin ortak atasi

Ne mogol ne turk nede tunguz birbirinin atasi degil.Ayni donemlerde olusmus kulturler.

Macarlarda hun degil .

Macarca uralik bir dil.Estonya ve finlilere yakin.Hunlarin uralik dil konustuguna dair hicbir kanit yok.Turkic dil konustuklarina dairde kanit yok zira gocebe olduklari icin yazili bir eser geriye birakmamislar ama kulturel ogelerden (kurgan mezar gibi) turkic olmalari daha olasi.

• kanka diyelim ki ırkdaşsın ne olacak? kötülerse iyi mi olacaklar? çok mu önemli aynı ırktan olman? 600 700 yık önce yaşamış herkes senin atan sayılır zaten kim kime karışmış belli değil hele türkiye türklerinin zaten türk ırkı ile pek bir alakası yoktur günümüz de.

• Mogollari Hunlar yikti zaten omg 1200lerde roma mi kalmisti?

• taııbuv kullanıcısına yanıt
    Bu tarz zirvalar yazanlar genelde Türk olmayanlar Türk degilsin sanirim hic uzatmayalim

Katiliyorum kendileri devsirme diye bizide devsirme ilan etmeye calisiyorlar.TURKUZ

• cübbeli mehmet kullanıcısına yanıt

Turklerin hablogrubu N ama urallarla ayni. ortak atadan geliyoruz yani macarlarla falan.

Mogollarin C kizilderililerin Q Turklerde hepsi var ama en cok N var galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 27 Kasım 2021; 15:3:23 >

yok senin kadar türk'üm de hiçbir önemi yok türk olmanın ya da olmamanın. zaten dediğim gibi türkiye türklerinin eğer gerçek türk ırkından bahsediyorsak pek az alakalı var. bir çoğumuz türk,arap,ermeni,kürt,yunan karışımı bir şeyiz. bir türkiye türk'ü orta asyadak türklerden çok bir ermeniye bir araba bir yunana daha çok benzer. normaldir de çünkü yüz yıllarca beraber yaşadık bu insanlar ile. türkler anadolu'ya girdiğinde toplumun %10'unu oluşturuyordu sadece. orta asya ile genetik bağımız mevcut olsa da bir ermeni ile akrabalığımız orta asyadaki türklerden çok daha fazla bunlar araştırılmış kanıtlanmış şeylerdir.

HUNLAR TÜRKLER VE MOĞOLLAR KARDEŞ Mİ DEĞİL Mİ?en.wikipedia.org
    Genetic studies on Turkish people - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_studies_on_Turkish_people

• HUNLAR TÜRKLER VE MOĞOLLAR KARDEŞ Mİ DEĞİL Mİ?

bu haritadan kimin kimle benzestigini gorebilirsiniz

• türk olsan ne olmasan ne. kaynaklar açık bir şey söylemek için yetersiz. bugünün hemen hemen tüm milletleri asimile olmuş zaten. türküm diyen adamın biri rusla evleniyor biri arapla doğan çocuklar da ben türküm moğollar ve hunlar kardeş mi moğollar türk mü diye konu açacak. saçmalık resmen 21. yüzyılda böyle konular konuşmak. evet tarih bilinci önemli ama bunu radikalleştirmemek gerek

• Anasi babasi arap veya rus olan biri zaten Turk olmuyor.

Kavram karmasi yasiyorsunuz.

Turkluk bir irktir kandan gelir.Kendiniz turk degilseniz diyin ben turk degilim suyum buyum vs hicbir lafim yok ama gelipte bos bos burada Turk teriminin icini bosaltmaya , turk tarihi argumanlarinj degersizlestirmeye ,millete kendi soysuzluk ideolojinizi dayatmaya calismayin.

Siz Turk olmayabilirsiniz ama biz Turkuz ve atalarimiz orta asyadan geldi.

Tarihini bilmeyen milletler yok olur.Biz Turkler tarihimizi ogrenecegiz,mogol gibi akraba kardes uluslara sonuna kadar sahip cikacagiz.Bizi inlar eden ve bize soysuzlugu,devsirmeligi dayatanlarinda basini ezecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli mehmet -- 27 Kasım 2021; 15:55:35 >
  • taııbuv kullanıcısına yanıt
    Bati propagandası bunlar benim kaskavruk tenli yuvarlak kafali gozlu ermeni ile alakam bile yok sen uyumaya devam et asimile etmeye calisiyorlar bizi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.