Şimdi Ara

HUKUK FAKÜLTESİ TERCİH ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
18
Favori
15.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 5 yıl avukatlık mesleği yapıp , halen Cumhuriyet savcılığı mesleğini yapmakta olan ve bir yandan da lisansüstü eğitimine devam eden , hukukçuluk mesleğinin farklı alanlarında bulunmuş biri olarak , hukuk fakültesi tercih edecek arkadaşlara nacizane önerim köklü hukuk fakültelerini tercih etmenizdir. Köklü hukuk fakülteleri , kuruluş tarihi eski olan ve oturmuş eğitim kadrosu ile bir ekolü olan hukuk fakülteleridir. Köklü hukuk fakültelerini sıralayacak olursak;

Hukuk Fakültesi Kuruluş Tarihi

1- İstanbul Hukuk 1877 Yılı
    2- Ankara Hukuk 1925 Yılı
    3- Dokuz Eylül Hukuk 1978 Yılı
    4- Dicle Hukuk 1982 Yılı
    5- Marmara Hukuk 1982 Yılı
    6- Selçuk Hukuk 1983 Yılı
    7- Atatürk(Erzincan)Hukuk 1987 Yılı
    8- Anadolu Hukuk 1993 Yılı
    9- Kocaeli Hukuk 1994 Yılı
    10- Gazi Hukuk 1994 Yılı ve 11- Akdeniz Hukuk 1997 Yılı

Yukarıda sıralanan hukuk fakültelerinin kuruluş tarihleri eski olması nedeniyle şu ana kadar binlerce mezun vermişlerdir. Bu binlerce mezun arasında çok sayıda Avukat, Hakim , Savcı, Yargıtay Üyesi, Danıştay Üyesi, Prof. Öğretim Üyesi, Doçent Öğretim Üyesi, kamuda ve özel sektörde kendini kanıtlamış çok sayıda yönetici bulunmaktadır.
    Bu fakültelerin kuruluş tarihlerinin eski olması ve çok sayıda mezununun kendi mezun oldukları hukuk fakültelerinde Prof. veya Doçent öğretim üyesi olarak görev yapmaları nedeniyle oturmuş bir eğitim kadroları bulunmakta ve yeni hukuk fakültelerine nazaran öğretim üyesi sıkıntısı çekmemektedirler. Yine mezuniyet sonrasında da bu köklü hukuk fakültelerinden mezun olmak avantaj sağlayabilecektir. Mezuniyet sonrasında kamuda veya özel sektörde yapacağınız iş başvurularında, sizi işe kabul edecek yönetici pozisyonundaki meslek büyüklerinizin bu köklü fakültelerin mezunu olması çok muhtemeldir. Bu meslek büyüklerinizle aynı fakülteden mezun olmak, aynı sıralarda eğitim görmek dahi size bir nebze avantaj sağlayabilir. Tabi ki mezuniyet sonrasında size avantaj sağlayacak en önemli kriter hukuk eğitiminizi çok iyi değerlendirip kendinizi geliştirmenizdir.

Köklü hukuk fakültelerine nazaran son 9 - 10 sene içerisinde kurulan ve henüz çok yeni olan örneğin ;
    - Sakarya Hukuk
    - Uludağ ( Gemlik ) Hukuk
    - Afyon Hukuk
    - Samsun ( Çarşamba ) Hukuk .......... v.s gibi yeni hukuk fakülteleri , henüz yeni yeni mezun vermeye başlamış olmaları ve köklü hukuk fakültelerine göre oturmuş ve çok sayıda eğitim kadroları henüz ne yazık ki bulunamadığından , eğitim anlamında da yeni kurulan bu hukuk fakültelerine oranla köklü hukuk fakültelerinde eğitim almak ve mezun olmak daha avantajlı olabilecektir.

Son olarak hukukta kendinizi geliştirmeniz önemlidir ancak kendinizi geliştirme imkanını daha çok bulmanız açısından tercih yaparken yukarıda anlatılanları da dikkate almanızı yıllar önce aynı heyecanları yaşayan , sizinle tecrübelerini ve objektif değerlendirmelerini paylaşan biri olarak öneririm. İnşallah hepiniz emeklerinizin karşılığını alırsınız. Hepinizi şimdiden tebrik ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her söylenene inanmamak lazım, bu nedenle söyledikleriniz doğru değil. Ayrıca konumuz “Hukuk Fakültesi Tercihi”, Bu Konu ile ilgili , objektif verilere dayalı bilgilerimi ve mesleki tecrübelerimi genç meslektaş adayı arkadaşlarımla paylaşıp , onlara tercih konusunda nacizane doğru önerilerde bulunmak istiyorum. Yıllar önce aynı tercih heyecanını yaşayan biri olarak genç meslektaş adaylarımın kulaktan dolma bilgilerle değil , somut ve objektif verilerle doğru tercih yapmalarını isterim.
    Bu arada arkadaşlar bilişim alanında da uzman hukukçulara çok ihtiyacımız var. Bilgisayarla haşır neşir olan bilgisayar kullanmayı iyi bilen arkadaşlar da hukuk fakültesi düşünebilirler. Zira bilişim suçları yeni popüler olan bir alan . İnternet yoluyla , sosyal medyada vs. Ortamlarda işlenen suçlarla ilgilenen Cumhuriyet savcılarına ve avukat meslektaşlara da ihtiyaç var. Fakültede kendinizi bilişim suçları alanında da geliştirebilirsiniz. Bilişim suçları internet aracılığıyla işlenen her türden suçun cezalandırılmasıyla ilgili alan.İlgilenen arkadaşlar değerlendirebilir.
  • Hocam savcı ve hakimlerin emir aldığı ve hukuk kurallarını çiğnediği şehir efsanesi doğru mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20k üstünde SDÜ hukuk derim.

Edit: Hocam sizi ayrıca rahatsız edebilirim. Sormam gereken şeyler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Hazretleri -- 11 Ağustos 2018; 21:22:43 >
  • Her söylenene inanmamak lazım, bu nedenle söyledikleriniz doğru değil. Ayrıca konumuz “Hukuk Fakültesi Tercihi”, Bu Konu ile ilgili , objektif verilere dayalı bilgilerimi ve mesleki tecrübelerimi genç meslektaş adayı arkadaşlarımla paylaşıp , onlara tercih konusunda nacizane doğru önerilerde bulunmak istiyorum. Yıllar önce aynı tercih heyecanını yaşayan biri olarak genç meslektaş adaylarımın kulaktan dolma bilgilerle değil , somut ve objektif verilerle doğru tercih yapmalarını isterim.

• Peki kırıkkale hukuk nasıldır sizce?

• Kırıkkale de eski bir hukuk fakültesi Ankara ve civarını düşünenler için iyi bir alternatif olabilir.

• Sabahattin zaim Üniversitesi hukuk yazılır mı ilk bindeyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çukurova hukuk için ne düşünüyorsunuz?
  • Birkardesiniz kullanıcısına yanıt
    Maaş bağlıyorsa maddi durumuna göre düşün hocam bence

• barbosaa33 B kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de merak ediyorum

• Çukurova Hukuk fakültesi de yeni hukuk fakültelerinden. Ancak çok köklü Çukurova üniversitesi bünyesinde bulunmakta.Akdeniz bölgesindeki iki devlet hukuk fakültesinden biri olmasından dolayı Çukurova hukuk fakültesinin akademik kadrosu diğer yeni hukuk fakültelerine göre daha iyi. Ayrıca büyük ve çok güzel bir kampüsleri var. Adana Türkiyenin en büyük şehirlerinden ve hem kampüs hayatını hem de bir hukuk öğrencisi için sosyal ve kültürel anlamda kampüsün şehir merkezinde bulunması nedeniyle şehir hayatını yaşayabileceğiniz bir okul. Bu nedenlerle iyi bir alternatif olabilir.

• Özel hukuk fakülteleri ile ilgili pek bir bilgim bulunmamakta. Ancak nacizane devlet hukuk fakültelerine öncelik vermenizi öneririm.

• Hukukçu06 H kullanıcısına yanıt
    Sayın savcım Ankara yazdım geliyorum içim içime sığmıyor.Siz sanırım Ankara mezunusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrick -- 12 Ağustos 2018; 3:21:6 >
  • Ben İstanbul Hukuk mezunuyum🙂

Ankara'nın plakayı görünce öyle sandım.Hukuk fakültesini 1. bitirmek ile sonuncu bitirmek arasındaki farklar nedir?

• Ankara Hukuk mu daha iyi İstanbul Hukuk mu sizce?

• ANKARA MI BİLKENT İŞLETME Mİ
  • Özelleri sıralasak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İstanbul hukuk ikinci öğretim mi marmara hukuk mu?

• Ankara Hukuk , İstanbul Hukuk bunların yanına bir de Dokuz Eylül Hukuku ekleyebiliriz bu üç okul Türkiyenin en köklü ve en iyi eğitim veren hukuk fakülteleridir. Üçü de ekol okullardır. Bunlarda tercih farklılıkları yaşanmak istenen şehirle ilgilidir. Yoksa her üçü de çok iyi eğitimi verirler. Örneğin ege bölgesinde yaşayan çok arkadaşım ilk 1000 de olmalarına rağmen memleketlerine yakın olduğu ve İzmiri sevdikleri için Dokuz Eylülü tercih ederken , başka yerlerdeki arkadaşların pek çoğu da İstanbulda yaşamak istediklerinden İstanbul Hukuku tercih etmişlerdir. Yine Ankara Hukukta da durum aynıdır . Zaten bu üç okulun tavan puanlarına baktığınızda da bunu anlarsınız. Yani eğitim anlamında objektif bir fark yoktur aralarında ama Ankara Hukuk ismi biraz daha öndedir.İlk latince teriminizi de duymuş olun yani bu durumda Ankara hukuka primus inter pares ( eşitler arasında önde olan ) diyebiliriz.🙂

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.