< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 22 Nisan 2018; 23:48:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 22 Nisan 2018; 23:48:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Normalde hiçbir şey yazmayacaktım lakin şu kendini teknoloji bilgini, kamera profesörü , piyasa analisti sanan diğer insanları aşağılayarak üç kuruş verdiği malını göklere çıkaran sivri zekalılara üç beş kelam etmek zorunda kaldım.
Anlamanız zor olur diye madde madde yazıcam fazla zorluk çekmeyeceksiniz rahat olun. Telefon fiyatını hakediyor mu? Bu telefon fiyatının bir kuruşunu bile HAKETMİYOR. Hakettiğini söyleyen de teknolojiden zerre anlamayan kontratla aldığı telefonunu vatanının öz malıymışçasına savunan güzel kardeşlerimizdir. Gelelim bu telefon neden fiyatını haketmiyora; birincisi kamerası aynı fiyat bandında hatta bazıları daha ucuza satılan Zenfone 5,Xperia XZ1,Mi Note 3,Nokia 8 gibi telefonlar tarafından adeta tokat manyağına uğrar ve bu telefonların yanında esamesi okunmaz aynı zamanda f2.0 diyafram açıklığıyla gece çekimleri berbat ötesidir youtubedaki incelemelerden Zenfone 5 ile kıyaslamasını görebilirsiniz. İkincisi bu telefonun kullandığı Kirin 659 işlemcisi aynı zamanda Mate 10 Lite,P Smart gibi kendisinden yaklaşık 500-1000 TL daha ucuz firmanın giriş seviyesine konumlandırdığı cihazlarla aynı performansı veren kelimenin tam anlamıyla çöp bir işlemcidir 2400 TL bandında veya daha ucuza alacağınız XZ1 ve Nokia 8/Snapdragon 835 gibi kaslı bir işlemciyi kullanırken aynı zamanda Zenfone 5 ve Mi Note 3'de yine Kirin 659 dan daha güçlü olan Snapdragon 636 ve 660 işlemcilerini barındırmaktadırlar. Üçüncüsü her firmada olduğu gibi Huawei de Lite modellere üvey evlat muamelesi yapmaktadır en basitinden yakın zamanda gelecek olan GPU Turbo teknolojisi bile P20 ve P20 Proya Ağustosta gelecekken Lite modeline Eylülde gelmesi planlanıyor yani benzer fiyatta olan Zenfone 5,XZ1 ve Nokia 8 gibi tepe modeller güncelleme desteğini sürdüreceği kesinken P20 Lite için bu söz konusu değil. Kısacası telefon fiyatını H A K E T M İ Y O R. Bunların yanında hızlı şarj sorunundan,bataryanın aynı fiyat bandındaki muadillerinden daha az gitmesinden ve 2400 TL verdigin telefondan istediğin hiçbir şeyi tam anlamıyla alamamaktan bahsetmiyorum bile. Ayrıca adamın biri gelmiş telefonu kamerayla oyunla değerlendiren ergenler konudan çıksın demiş o arkadaşın kafası ayrı bir güzel Kamerayı eledik işlemciyi de eledik e geriye ne kaldı kafası güzel kardeşim? Git 3310 kullan madem sana bunlar lazım değilse niye akıllı telefon peşinde koşuyorsun? Hadi kalın sağlıcakla. |
Daha önce de yazmıştım, bu telefonu kötüleyenler şunları anlatayım.
Fiyatı çok yüksek diyenler, 1500 TL den fazla para verilmezmiş bu telefona, kamerası berbatmış, Şarj süresi çok uzunmuş.... Ben ise daha önce belirttiğim gibi adamlar bu telefonu düşük fiyatlı satıyorlar. Bu telefon 2.400 TL nin üzerinde bir fiyatla satılmalı diyordum. Teknolojiyi biraz takip eden, donanımdan biraz anlayan kişiler bu telefonun değerini zaten biliyor. Diğer telefonlarla karşılaştırınca bu çok bariz ortaya çıkıyor. 1.500 TL etmez diyenlere sesleniyorum, Siz gidin Galaxy j7 pro (1.800TL) veya Iphone 6 (2.100TL), veya Vestel Venüs z20 (1.800TL) alın. Kamerası kötü diyenler, bunu neye göre söylüyorsunuz??? Ben Samsung da kullandım Iphone da kullandım. Bu sefer denemek için Huawei aldım. Doğruyu söylemek gerek. Kamerasını S9+ veya Iphone X veya P20 Pro ile kıyaslarsanız haklısınız, yetersiz kalır, Fakat bu yazdıklarım dışında kalan piyasadaki tüm telefonlardan daha iyi bir kamerası var. Adamlar bu telefona P20 Pro daki gibi Leica lens koymamışlar fakat teknoloji olarak Leica nın teknolojisini kullanmışlar. Zaten Leica lens koyarlarsa fiyat otomatik olarak 1500-2000 TL artar. Gündüz çekimleri mükemmel, gece çekimleri ise ortamdaki ışığın şiddeti ve ışığı alma açınıza göre değişiyor. ( Zaten çok çok iyi fotoğraf çeken bir telefon almak istiyorsanız X veya S9 Plus veya P20 Pro alın, sizi tutan mı var!!!) İşlemcisi Kirin 6'imiş. Kirin 6 iki sene öncesinin işlemcisiymiş. Adamlar Kirin 9 u P20 ye koymuş. Çok dert olduysa P20 Pro al. (Adamlar 4 sene önce çıkan 1 gb ramli iphone 6 yı 2.100 TL ye satıyor!!!) Diyorlar ki PUBG çok iyi oynanmıyor, grafik ayarları p20 PRO daki kadar kaliteli değil. Bunu diyene "2.100 TL lik iphone 6 da PUBG oynadın mı" diye sorarım? Değil PUBG okey veya tavla bile oynayamıyorsun. Web de dolaşırken ekran saniyelerce takılıp kalıyor. Ondan sonra çıkıyorlar bu telefon 2.400 TL etmezmiş. Şimdi 2.600 TL oldu. Bu telefon daha önce kullandığım telefonlara göre şarjı en fazla dayanabilen telefon, oyun oynamadığınızda 2 günü rahatlıkla kurtarıyor. Daha ne olsun? Bu özelliklerde olup şarjı 2 günden daha fazla dayanabilen telefon varsa söyleyin bilelim. Tasarım olarak son model bir telefon (sonsuz ekran ve çentikli ekran, isterseniz çentiği kapatabiliyorsunuz) Parmak izi, yüz tanıma, NFC(kablosuz şarj) , FHD ekran, 64 gb hafıza, 4 gb ram daha ne olsun? Fiyatı da uygun 2.600 TL. Dediğim gibi işlemcisi daha hızlı olsun, kamerası daha iyi olsun, suya karşı koruma olsun diyorsanız P20 Pro, İphone X veya S9 Plus alabilirsiniz. Bu kadar dert etmeye gerek yok. Ayrıca ay sonunda GPU Turbo yazılımıda çıkacak, yüzde 60 a yakın iyileştirme olacakmış. GPU turbo yazılımı çıktıktan sonra telefonun fiyatı 2.800 TL olursa da şaşırmayın. |
Bu telefonu xiaomi mi 6 ile kiyaslayanlar sadece tipi yuzunden almam ben. Yok asus zenfone 5 bilmem ne kardesim gidin o zaman bunlari alin size zorla alin diyen mi var. Ben en iyi iphone bile kullanan biri olarak artik telefona fazla para vermicek olusumdan dolayi bunu tercih ettim. P20pro alirdim yoksa ki iphone X bile kafa tutar bence p20prodan iyi telefonda suan yeni ciktigi icin note9 dur. He sarj konusuna gelince rahat 1 gun cikariyor oyun oynamak isteyen ps4 alsin. Sar dolumu ise 100dk da doluyor. Ve gayet stabil cihaz,Hadi herkese eywallah...
![]() |
Yine saçma sapan çok bilmiş yorumlar...
Bu telefonun yurtdışı satış fiyatı hakkında bir bilgin var mı? Türkiyede ki döviz kurları hakkında bir bilgin var mı? Gelmişsin burda bla bla sallayıp duruyorsun. Bak ben sana söyleyeyim.: Bu telefonun yurrdışı satış fiyatı 280 EURO. Bak 280 Euro diyorum sana. (gsmarenadan doğrulayabilirsin) Peki Euro Ne kadar? Ben söyleyeyim 7.80 bak 7.80 diyorum 280x7.80 = 2.184 TL. Telefonun vergisiz Türkiyeye gelişi zaten 2200 TL Sen neyin kafasını yaşıyorsun.? |
Hızlı sarj ile ilgili bir bilgi kirliliği mevcut.
Şöyle ki, teknolojik olarak bataryaların zaten bir hızlı şarj özelliği yoktur. Normalde 1A yada 1,5A ile sarj edilen çıhazlar 2A yada daha fazla enerji verilerek daha hızlı sarj olmaya zorlanmaktadır. Normal şartlarda işlemcilerde bulunan yazılımlar ne kadar yüksek sarj'a imkan verdiğini kontrol ederler. Yani Adaptör 3A ile enerji yolluyor ve işlemci buna izin veriyorsa hızlı sarj denilmekte. Özellikle sülfatlaşmış bataryaların açılması için şok sarj/desarj yöntemi kullanılmaktadır. Detaylarını belki müsait bir zamanda anlatırım. Yapılan en büyük yanlış ilk sarj'a önem verilmemesidir. Marka model ne olursa olsun telefon kutusundan çıktığı andan itibaren gelen sarj bitirilip telefon kapalı bir halde iken mümkün ise hızlı olmayan normal sarj şekli ile %100 olmadan telefona dokunulmamalıdır. Ayrıca ayda bir ilk sarj yöntemi tekrarlanmalıdır. Bataryanın uzun süre kullanımı için sakıncalı olan hızlı sarj yöntemi mutlaka kullanılacak ise pilin sıfırlanmaması çok önemli, %30-%50 arasında fişe taktığınızda daha hızlı sarj olduğunu zaten göreceksiniz. Başka bir ayrıntı ise hızlı sarj edecekseniz fişe taktığınıza uçak moduna alın yada cihaz destekliyor ise pil koruma modunda sarj edin. |
24 Ocak günü telefonun mavi rengini satın alarak aranıza katılmış bulunuyorum.
![]() ![]() ![]() Edit : Anlatım bozukluğundan dolayı mesajım güncellenmiştir. |
Dostlar, Appgalery Türkiye'ye açılmış hadi hayırlı olsun
|
Ağustos bitti, temmuz güncellemesini alamadık.
Üzerine ağustos güncellemesi yayınlanmış. Sen inanılmaz bi firmasın huawei ya. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliali147 -- 23 Nisan 2018; 18:18:46 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchiStudent -- 25 Nisan 2018; 20:9:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |