Şimdi Ara

Huawai hg521 modemi access point(bridge,köprü) olarak kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
12.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • modem ayar sayfası için 192.168.1.1 adresine girip eğer değiştirmediyseniz kullanıcı adı: ttnet şifre: admin olarak giriş yapıyoruz.

daha sonra gelen sayfada sol menüden temel ve alt menüden de wan ayarlarını açıyoruz ve resimde ki gibi ayarlıyoruz.

wan bağlantısı:kapalı
    vpi/vci 0/38
    bağlantı modu:köprü
    bağlantı türü: ppoe köprülü
    dhcp: saydam iletim
    servis türü :pcr'siz ubr
    kuşatma modu:llc
    Daha sonra yapıcağımız iş ise modem ip si olan 192.168.1.1' interneti olan modemle uyumlu hale getirmek olucaktır.

bunun için; Yine Temel ve alt menüden de lan'ı seçiyoruz buradan da modemimiz ip si olan 192.168.1.1 'i değiştiriyoruz benim modemim in ip si 10.118.56.254 dolayısıyla aynı ağ grubuna dahil etmek için 10.118.56.253 olarak dağıtıcı modemi ayarladım eğer siz 192.168.2.1 alt ağ adresine sahip bir modem den interneti dağıtıcaksanız bunun için dağıtıcı modemin ip adresini 192.168.2.x (x:2-254) olarak ayarlamanız gerekiyor.
    ve aynı sayfadan dhcp sunucusu ve dhcp yönlendiricisinin kapalı olduğundan emin olun

bu işlemleri tamamlayıp uygulaya bastıktan sonra modem ip adresiniz artık 192.168.1.1 olmuyacaktır! Dolayısıyla modeminizin değiştirdiğiniz adresi bir yere yazın ve bunu kaybetmeyin. Eğer kaybederseniz modemin arkasında ki küçük düğmeye iğne yardımıyla basarak fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz (192.168.1.1)

Modem üzerinde ki işlemler bu şekilde bitiyor.
    Bu işlemleri tamamladıktan sonra huawei hg521 modemimizi ethernet kablosu ile diğer modeme bağlıyoruz.
    Şimdi yapılacak işlem ise bu modeme bağlanıcak bilgisayarın ip ayarlarını yapmak olucaktır. Çünkü dhcp kapalı olduğu için otomatik ip atamıyacaktır.
    bunun için ipv4 ayarlarınızı ayarlarken dikkat edeceğiniz hususlar:
    1- ip adresini 2 modemin ip adresi ile aynı girmemeye dikkat etmelisiniz.
    2- internete sahip olan modemin ip ayarları ile aynı grupta olmalısınız benim için örneğin 10.118.56.x (x: 1-252) 253 ve 254 modem ip si olduğu için kullanamam.
    3- en önemli olan nokta ise varsayılan ağ geçidi bölümü bu ip ayarında kesinlikle dağıtıcı modem ipsini değil internete sahip olan modemin ipsini girmeniz gerekiyor benim internet'i olan modemimim ip adresi 10.118.56.254
    4- alt ağ maskesi olarak otomatik kendi doldurduğunu kullanın.

• Huawei modemimizi uydunet kablo modeme nasıl bağlayıp access point olarak kullanabiliriz?

Detaylı ayarlar konusunda yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stab_42

modem ayar sayfası için 192.168.1.1 adresine girip eğer değiştirmediyseniz kullanıcı adı: ttnet şifre: admin olarak giriş yapıyoruz.

daha sonra gelen sayfada sol menüden temel ve alt menüden de wan ayarlarını açıyoruz ve resimde ki gibi ayarlıyoruz.

wan bağlantısı:kapalı
    vpi/vci 0/38
    bağlantı modu:köprü
    bağlantı türü: ppoe köprülü
    dhcp: saydam iletim
    servis türü :pcr'siz ubr
    kuşatma modu:llc
    Daha sonra yapıcağımız iş ise modem ip si olan 192.168.1.1' interneti olan modemle uyumlu hale getirmek olucaktır.

bunun için; Yine Temel ve alt menüden de lan'ı seçiyoruz buradan da modemimiz ip si olan 192.168.1.1 'i değiştiriyoruz benim modemim in ip si 10.118.56.254 dolayısıyla aynı ağ grubuna dahil etmek için 10.118.56.253 olarak dağıtıcı modemi ayarladım eğer siz 192.168.2.1 alt ağ adresine sahip bir modem den interneti dağıtıcaksanız bunun için dağıtıcı modemin ip adresini 192.168.2.x (x:2-254) olarak ayarlamanız gerekiyor.
    ve aynı sayfadan dhcp sunucusu ve dhcp yönlendiricisinin kapalı olduğundan emin olun

bu işlemleri tamamlayıp uygulaya bastıktan sonra modem ip adresiniz artık 192.168.1.1 olmuyacaktır! Dolayısıyla modeminizin değiştirdiğiniz adresi bir yere yazın ve bunu kaybetmeyin. Eğer kaybederseniz modemin arkasında ki küçük düğmeye iğne yardımıyla basarak fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz (192.168.1.1)

Modem üzerinde ki işlemler bu şekilde bitiyor.
    Bu işlemleri tamamladıktan sonra huawei hg521 modemimizi ethernet kablosu ile diğer modeme bağlıyoruz.
    Şimdi yapılacak işlem ise bu modeme bağlanıcak bilgisayarın ip ayarlarını yapmak olucaktır. Çünkü dhcp kapalı olduğu için otomatik ip atamıyacaktır.
    bunun için ipv4 ayarlarınızı ayarlarken dikkat edeceğiniz hususlar:
    1- ip adresini 2 modemin ip adresi ile aynı girmemeye dikkat etmelisiniz.
    2- internete sahip olan modemin ip ayarları ile aynı grupta olmalısınız benim için örneğin 10.118.56.x (x: 1-252) 253 ve 254 modem ip si olduğu için kullanamam.
    3- en önemli olan nokta ise varsayılan ağ geçidi bölümü bu ip ayarında kesinlikle dağıtıcı modem ipsini değil internete sahip olan modemin ipsini girmeniz gerekiyor benim internet'i olan modemimim ip adresi 10.118.56.254
    4- alt ağ maskesi olarak otomatik kendi doldurduğunu kullanın.

Allah sizden razi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel paylaşım teşekkürler. Acaba bu modemi acces point'e çevirdiğimiz zaman kablosuz bağlantıyı kabloluya çevirebilirmiyiz?
  • Ethernet kablosu ile elimdeki Huawei modemi access point olarak tanıtırsam telefonumla wifi kullanmam mümkün mü ? Bunu sormamın nedeni otomatik olarak ip dağıtmıyor olması şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Me[S]uT -- 24 Aralık 2012; 22:31:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Me[S]uT

Ethernet kablosu ile elimdeki Huawei modemi access point olarak tanıtırsam telefonumla wifi kullanmam mümkün mü ? Bunu sormamın nedeni otomatik olarak ip dağıtmıyor olması şimdiden teşekkürler.

evet bende de bu sorun var. huawei modemi access point yaptım ama telefondan wifi olarak internete giremiyorum. telefonda ip/4 ayarı yok. telefondan hangi ayarları yapmalıyım ? (türkcell T20)
  • benim modemde vpi/vci = 8 - 35 ve modemi accesspoint olarak kullanabiliyorum.
    vpi/vci' yi 0 -38 yapmalı mıyım ? yaparsam hız artar mı ?

bir başka soruda modem ayarlarından TEMEL-LAN-WLAN ayarları nasıl olmalı ? ordan b/g/ ayarını b/g/n yaptım kapsama alanının dışında hızda bir artısı olur mu ? yine aynı kısımdan kanal ve hız ayarlarını değiştirince modem tanımıyor pc yi ? kanal ve hızı auto girdim sorun yok şimdi ?

ayrıca telefondan wifi olarak nete giremiyorum ne yapmalıyım ?

accesspointli hg521v1 modemi daha verimli ve hızlı bir şekilde kullanmak için başka hangi ayarları yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rota21 -- 14 Nisan 2013; 18:14:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • modemi direkt bağlamadan işlemi nasıl sonlandırabiliriz hocam. diğer modem karşı dairede
  • k.bakmayın ben konuyu açalı baya oldu modemi acces point olarak kullanmayı internet üzerinde araştırarak buldum ve ayarlar hakkında da çok bir bilgiye sahip değilim. Kendiniz Konu açarsanız sizin için daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.