Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
68.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden bole bisey yaptiniz onu anlayamadim o ruu dosyasi orjinal htc romudur cyanogen yuklu rootlu telefona stock rom yuklenmez ki.

Downgrade islemi yapin ve 1.34 versiyona geri donup rootlanmis bir rom yukleyin. Cok yanlis bir rom yuklemissiniz. :(

Not: rehbere shipped-roms sitesindeki romlarla ilgili uyarı eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 23 Eylül 2011; 23:17:17 >
  • Şu anlatımın şu paylaşımların parayla karşlığı 100 TL den fazla.Gidin Doğu Bank'a,orda HTC ürünleri satan birine cihaz hakkında öğrenmek istediğiniz bir soruyu soruniusta bu cihaz ile internete nerden girilir diye sorun,10 TL fazla verirsen anlatırım der,cihazı almayacaksan sadece cihaz hakkında bişeyler öğrenmek istiyorsan her soru için 10 TL isterler.
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
  • Bana kalırsa bunun değeri biçilmez çünkü belki 20 saat belki çok daha fazla zaman harcayarak bu bilgileri derledim. İngilizcem var, belki 25 senedir bu işlerle uğraşıyorum. Hiç bu şekilde para edermi gibi düşünmedim.

Bu forumda ve başka platformlarda bir çok kişiye yardım ediyorum bazen teşekkür eden bile olmuyor ama önemli değil. Bir şeyi biliyorsam başkaları da yararlansın istiyorum.

Tek bir şikayetim var çok tembel bir milletiz. Orası değişmiyor hiç, yıllardır aynı maalesef. Ben bu kadar araştırıp tecrübemi paylaşmak için saatlerimi harcarken, adam gelip okuma zahmetine girmeden aynı soruyu tekrar tekrar sorabiliyor.

Neyse nasılsa bu tembellik değişmeyecek. Ne yapalım bir gün paylaşımcılar bu işten sıkılınca nasılsa o insanlar kendileri bulmak zorunda kalacaklar.

• herşey tamam yaptım da rom yüklemek için"install a zip from SDcard"dedim şimdi bi şapka resmi öyle duruyo yarım saattir.ne yapayım şimd?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Bana kalırsa bunun değeri biçilmez çünkü belki 20 saat belki çok daha fazla zaman harcayarak bu bilgileri derledim. İngilizcem var, belki 25 senedir bu işlerle uğraşıyorum. Hiç bu şekilde para edermi gibi düşünmedim.

Bu forumda ve başka platformlarda bir çok kişiye yardım ediyorum bazen teşekkür eden bile olmuyor ama önemli değil. Bir şeyi biliyorsam başkaları da yararlansın istiyorum.

Tek bir şikayetim var çok tembel bir milletiz. Orası değişmiyor hiç, yıllardır aynı maalesef. Ben bu kadar araştırıp tecrübemi paylaşmak için saatlerimi harcarken, adam gelip okuma zahmetine girmeden aynı soruyu tekrar tekrar sorabiliyor.

Neyse nasılsa bu tembellik değişmeyecek. Ne yapalım bir gün paylaşımcılar bu işten sıkılınca nasılsa o insanlar kendileri bulmak zorunda kalacaklar.

Forumda bir kere daha önce cevabı bir yerlerde yazılmış bile olsa sorulan sorulara defalarca kez cevap vereceksin,forumu araştır forumu oku bulursun bir yerlerde cevabını vermeyeceksin malesef,forumda durum malesef bu :)

Özelikle beyaz eşya konusunda mesela sık sık raslıyorum,nerdese binn tane başlık var " hangi buzdolabımı alsam " hangi çamaşır makinesini alsam " gibi sorular.İyi hoş,candoğan diye biri var,bravo adama,hepsine ayrı ayrı yazmaktan bıkmıyor yardımcı oluyor adam.Para ile cevap verse ayda 2 milyar kazanır.
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.

• Konu dışına çıkmayalım ama kimse alınmasın söylemem gerek. Üstüne alınma tamamen genel bir konuya parmak basmak istiyorum.

Yeni internet nesli tembelliğe böyle alıştı. Birisi sana "forumda var cevabı bi zahmet ara" derse alınmayıp arayacaksın. Bizim gibi insanlar nasıl araştırıp buluyorsa yardım isteyenlerde biraz daha gayret göstermeli. Sen önce bir ara gayret sarfet en azından bi yarım saatini ver ki ben sana yardımcı olma nezaketini seve seve göstereyim. Bunu anladığımız zaman hayat herkes için kolaylaşır forumlarda.

Neyse konu dışını kapayalım

ClockworkMod Recovery'den modifiye edilmiş yeni bir recovery bu 4EXT.

Yeni bir takım özelliklerinin yanında en önemlisi partitionları EXT4 olarak formatlayabilmesi ve EXT3 olanları data kaybı olmadan EXT4'e çevirebilmesi. EXT4 ün faydası dosya kaydetme ve yükleme işlerini hızlandırması basit olarak. Sanki FAT32'den NTFS'e geçmek gibi yani.

Bu arada hatırlatayım sakın ha SDcard'ınızı yanlışlıkla FAT32'den EXT4'e çevirmeyin :)

Kullanılışının daha kolay olduğu ve backup restore işlemlerinin daha hızlı olduğu söyleniyor.

Recovery'yi yukleyen programı şurdan indirebiliyorsunuz:
    http://www.4ext.net/get.php?apk

XDA forum konusu:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=17748849

Güncelleme: 4üncü mesaja bu 4EXT recovery tanıtımı eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 27 Eylül 2011; 10:54:00 >

• quote:

Açma kapama tuşuna değil seçmek için trackpad tuşuna basıcaksın. Clockwork Recovery de o şekilde seçiliyor menu.

çok teşekkürler hocam emeğinize sağlık yaklaşık 2 saate başardım ve romu yükledim şuan kullanıyorum.
  • aresmar hocam bi sorunum var orjinal romdayken kullandığım wifi ile tv ve radyo izleme programlarından hiçbiri çalışmıyor.marketten indirdiğim diğer uygulamalar sorunsuz çalışıyor fakat yaklaşık 5-6 ayrı tv-radyo programı denedim hepsinde açarken hata veriyor"kapanmaya zorla" ibaresiyle kapanıyor

Hangi romu kullanıyorsun şimdi? Gerçi telefonum serviste kontrol edemem şu an çalışmıyor dediğin programları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 30 Eylül 2011; 9:53:16 >

- USB driver yükledikten sonra aygıt yöneticisinde telefon " ADB interface " olarak gözükür.

Bu bölümde takıldım ben.
    Driver'ları yükledik ama kurulum için bir .exe yok.Driver klasörüne mi atmamız gerekiyor?
    Bende şu an Android USB Device altında My HTC olarak gözüküyor aygıt yöneticisinde.

Bir de ek olarak yedekleme işlemi için bir seçenek var mı , göremedim?
    Mesajlar için en azından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 30 Eylül 2011; 16:39:17 >

Android sdk yı kurduysan cmd komut satırından adb nin olduğu klasöre gidip "adb devices" dediğinde desire z ile ilgili device seri nosu filan görünmeli böylece adb düzgün çalışıyor mu anlarsın.

USB hata ayıklama açık olmalı ve şarj durumunda bağlı olmalı flash disk konumunda olmayacak.

Yani bende windows 7 olduğu için windows XP de sürücü kurumunu yapmadım onlar alıntıdır. Exe yoksa manuel olarak sürücüyü göstermek gerekir windows da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 1 Ekim 2011; 2:02:52 >
  • @aresmar, çok değerli bilgileri toparlayıp paylaştığın için teşekkürler. downgrade ile custom romları yükledim ancak virtuous romun kitlenmesi ve cyanogen in çok sade olması stock rom a dönmeye teşvik etti beni. cihazı sabah aldım ve hemen rom işine giriştiğim için stock romun nasıl olduğunu bilmiyorum

neyse stock roma dönerken s-off vs her şeyi yaptım ancak wwe romu ruu ile kurarken müşteri imza hatası alıyorum ve rom kurulmuyor. nedeni ne olabilir? nasıl halledebiliriz?

Bişey değil yapabildiğine sevindim. Yazdığım rehber'de takıldığın bir yer oldu mu? Tam anlaşılmayan filan düzeltelim?

Hangi romu kullanıyorsun şimdi? Gerçi telefonum serviste kontrol edemem şu an çalışmıyor dediğin programları.

mod7 bitmeye aday romu yukledim hocam.takildigim yer pek olmadi

Orijinalden alıntı: ccaparli

@aresmar, çok değerli bilgileri toparlayıp paylaştığın için teşekkürler. downgrade ile custom romları yükledim ancak virtuous romun kitlenmesi ve cyanogen in çok sade olması stock rom a dönmeye teşvik etti beni. cihazı sabah aldım ve hemen rom işine giriştiğim için stock romun nasıl olduğunu bilmiyorum

neyse stock roma dönerken s-off vs her şeyi yaptım ancak wwe romu ruu ile kurarken müşteri imza hatası alıyorum ve rom kurulmuyor. nedeni ne olabilir? nasıl halledebiliriz?

Orjinal rom'a neden dönüyorsunuz ki. Hazır s-off yapmışsınız Virtuous 2.0'ı (unity değil) kullanın orjinal romun aynısı zaten?

Orjinal rom a dönmeyi hiç yapmadığım için cidden ne gibi bir problem var onu bilemiyorum. Sadece bu işin profesyonellerinden aldığım bilgidir ordakiler. Bu arada S-ON ve orjinal hboot'a dönme işlemlerini yapmadan kesinlikle RUU dosyalarını yüklemeyin.

Bence işleri daha karıştırmadan sen tekrar root işlemlerini yapıp virtuous sense 2.0 ı yükle en güzeli.

YANLIŞ ANLAŞILMALARI DÜZELTMEK İÇİN NOT EKLEDİM REHBERE

ARKADAŞLAR ORJİNAL ROM'A DÖNME REHBERİNİ KEYFEN KULLANMAYIN SADECE TELEFONU SERVİSE GÖNDERMENİZ GEREKTİĞİNDE KULLANIN.

ORJİNAL ROM'U İSTİYORSANIZ VIRTUOUS SENSE 2.0'ı yükleyin STOCK ROM un modifiyeli halidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 1 Ekim 2011; 10:58:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pea.
    Komut satırı dediğiniz adb'nin komut satırı mıydı?

Komut satırı dediğim bildiğin dos komut satırı yahu windowsdaki çalıştır deyip cmd deyince çıkan.
    adb komutunun olduğu klasöre geleceksin "cd" yapa yapa. "adb devices" komutunu gireceksin sonuç olumluysa adb komutlarını verebilirsin demektir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.