Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam sizin telefonunuz nasil servislik olur yaw ;)

Orijinalden alıntı: carpediem81

hocam sizin telefonunuz nasil servislik olur yaw ;)

Bildiğin anakartı iflas etmiş tamir de olmuyor haliyle komple kartı değiştiriyorlar.
    en klasik problem bu akıllı telefonlardaki
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar
    Komut satırı dediğim bildiğin dos komut satırı yahu windowsdaki çalıştır deyip cmd deyince çıkan.
    adb komutunun olduğu klasöre geleceksin "cd" yapa yapa. "adb devices" komutunu gireceksin sonuç olumluysa adb komutlarını verebilirsin demektir.

Öyle desene yahu Rehbere "cd" kodunu eklersen iyi olur
    Cihaz gözüktü , teşekkürler

Orijinalden alıntı: pea.

quote:

Komut satırı dediğim bildiğin dos komut satırı yahu windowsdaki çalıştır deyip cmd deyince çıkan.
    adb komutunun olduğu klasöre geleceksin "cd" yapa yapa. "adb devices" komutunu gireceksin sonuç olumluysa adb komutlarını verebilirsin demektir.

Öyle desene yahu Rehbere "cd" kodunu eklersen iyi olur
    Cihaz gözüktü , teşekkürler

Yaw o kadar dos bilgisi olsun bi zahmet.

• Şimdi de CID numarasında takıldım.Komut isteminde mmc2 numarası geliyor , tamam.
    GoldCard Tool programında Get CID deyince mmc1'de bir şey gelmiyor , mmc0'da başka bir numara geliyor , tersini alıyor.
    Marketten GoldCard Helper'ı kurunca mm2 ve mmc0 numaralarını bulup ters çeviriyor.
    mmc 0 dahili , mmc2 harici kart numarası ve mmc2'yi kullanmam gerekiyor herhalde , doğrudur değil mi?

Bir de numarayı direkt ters çeviren de var 2'li olarak da çeviren var.İkisi de oluyor herhalde

Buradan sonrasında rehberde göremediklerimi , takıldıklarımı ekliyorum.
    Son durum : GoldCard Helper'daki mmc2 kodunu mail attım , img kurdum vs.Şu an bootloader'da.
    Birkaç No image! ve Loading... yazıları var , sağ üst çubuğu izliyorum

Bootloader'da mavi çubuk kahve oldu.Sonunda güncellemeye başlamak istiyor musun diye sordu , ses açma tuşuyla evet dedim.Bekliyoruz gene.

1.34 build'i , 2.2 Android versiyonuna döndü alet.120+145mb ram var , cyanogen'e geçmesem mi

Tekrar usb hata ayıklamalı sadece şarj moduna aldım.

Cyanogen7'nin en güncel gecelik sürümünü yükledim.
    Google Apps'in 2011 08 28 versiyonu çıkmış , onu da yükledim

Tuş kombinasyonu işe yaramadı.Rom manager'ı yükledim internetten.
    Trackpad ile seçimler yaparak "install zip from sd card" seçeneğiyle zipleri kurdum.
    Sonunda reboot ettim.

Şimdi maviş maviş cyanogen mod oku dönüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 1 Ekim 2011; 14:32:47 >

• quote:

Şimdi de CID numarasında takıldım.Komut isteminde mmc2 numarası geliyor , tamam.
    GoldCard Tool programında Get CID deyince mmc1'de bir şey gelmiyor , mmc0'da başka bir numara geliyor , tersini alıyor.
    Marketten GoldCard Helper'ı kurunca mm2 ve mmc0 numaralarını bulup ters çeviriyor.
    mmc 0 dahili , mmc2 harici kart numarası ve mmc2'yi kullanmam gerekiyor herhalde , doğrudur değil mi?

Bir de numarayı direkt ters çeviren de var 2'li olarak da çeviren var.İkisi de oluyor herhalde

Son durum : GoldCard Helper'daki mmc2 kodunu mail attım , img kurdum vs.Şu an bootloader'da.
    Birkaç No image! ve Loading... yazıları var , sağ üst çubuğu izliyorum

Bootloader'da mavi çubuk kahve oldu.Sonunda güncellemeye başlamak istiyor musun diye sordu , ses açma tuşuyla evet dedim.Bekliyoruz gene.

1.34 build'i , 2.2 Android versiyonuna döndü alet.120+145mb ram var , cyanogen'e geçmesem mi

Tekrar usb hata ayıklamalı sadece şarj moduna aldım.

Cyanogen yükleyip yüklemem değil önemli olan. Downgrade ettikten sonra s-off ve hboot-eng işlemlerini yapıp root ettin mi? Clockwork recovery filan yükleniyor o işlemlerde. Eğer yapmadıysan sadece downgrade ettin demektir.

Bende full işlemleri bitir. Sonra virtouus unity yükle mesela bir dene sense 3.0 ı beğenmezsen cyanogen dene olmadı virtouos 2.0 yükle modifiyeli standart rom olarak. Hatta MIUI rom dene ama bu romlar arası denemeler yaparken cache leri filan silmen gerek yoksa sağlıklı çalışmayabilir romlar. Her güb bir rom deneyebilirsin bir yığın rom var deneyebileceğin.

Root'tan sonra Titanium Backup ile her zaman kurduğun yazılımların yedeklerini al mesela. Her rom denemende bir daha bir daha kurmazsın toplu kurarsın uygulamalarını.

En son bir rom da karar verdiğinde tüm ayarlarını yap ve recovery den backup ını al.

Bu arada goldcard yaparken her ne yaptın bilmiyorum ama tam söylediğim yolları izlesen sorun olmazdı. Bi şekilde yapmışsın ama yoksa 1.34 yüklenmezdi zaten :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 1 Ekim 2011; 13:56:23 >

• O mesajda sadece takıldığım , senin yazmadığın bölümleri yazdım.
    Root var ve Cyanogen7 yüklüyorum

Öneriler için teşekkürler

Senin dediğin yol oluyordu evet ama diğer programlar başka şeyler de gösterince tereddütte kaldım.Yeni bir yol öğrenmiş olduk böylece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 1 Ekim 2011; 13:59:03 >

O mesajda sadece takıldığım , senin yazmadığın bölümleri yazdım.
    Root var ve Cyanogen7 yüklüyorum

Öneriler için teşekkürler

Senin dediğin yol oluyordu evet ama diğer programlar başka şeyler de gösterince tereddütte kaldım.Yeni bir yol öğrenmiş olduk böylece

Anladım da ben goldcard'ın her zaman elle yapılması taraftarıyım o yolu anlatmıştım.
    Sen yazılımla filan çevirmişsin ben yazılımla yaptığımda bi türlü goldcard olmadı ve sonunda G2root IRC chat e girip adamlardan bu manuel yapma yolunu öğrendim. goldcard tool u ise sadece imajı sdcard a yazmak için kullandım. Sen elle yapmadıysan program kullanarak yaptıysan ve çalıştıysa süper bende olmamıştı çünkü.

Cyanogen yüklerken ona özel yazdığım adımları uygulama mutlaka. Çünkü sense rom dan Android Open Source rom a geçerken mutlaka güzel temizlik gerekiyor.

• Şu ana kadar Desire-Z custom rom kullanan arkadaşlar: (benim forumdan bildiğim)

xitrii
    nibbleArt
    carpediem81
    pea.

Başka varsa lütfen söylesin güncel liste yapıyorum.

Ekleme : 222mb'a çıktı tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 1 Ekim 2011; 14:46:11 >

quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

@aresmar, çok değerli bilgileri toparlayıp paylaştığın için teşekkürler. downgrade ile custom romları yükledim ancak virtuous romun kitlenmesi ve cyanogen in çok sade olması stock rom a dönmeye teşvik etti beni. cihazı sabah aldım ve hemen rom işine giriştiğim için stock romun nasıl olduğunu bilmiyorum

neyse stock roma dönerken s-off vs her şeyi yaptım ancak wwe romu ruu ile kurarken müşteri imza hatası alıyorum ve rom kurulmuyor. nedeni ne olabilir? nasıl halledebiliriz?

Orjinal rom'a neden dönüyorsunuz ki. Hazır s-off yapmışsınız Virtuous 2.0'ı (unity değil) kullanın orjinal romun aynısı zaten?

Orjinal rom a dönmeyi hiç yapmadığım için cidden ne gibi bir problem var onu bilemiyorum. Sadece bu işin profesyonellerinden aldığım bilgidir ordakiler. Bu arada S-ON ve orjinal hboot'a dönme işlemlerini yapmadan kesinlikle RUU dosyalarını yüklemeyin.

Bence işleri daha karıştırmadan sen tekrar root işlemlerini yapıp virtuous sense 2.0 ı yükle en güzeli.

YANLIŞ ANLAŞILMALARI DÜZELTMEK İÇİN NOT EKLEDİM REHBERE

ARKADAŞLAR ORJİNAL ROM'A DÖNME REHBERİNİ KEYFEN KULLANMAYIN SADECE TELEFONU SERVİSE GÖNDERMENİZ GEREKTİĞİNDE KULLANIN.

ORJİNAL ROM'U İSTİYORSANIZ VIRTUOUS SENSE 2.0'ı yükleyin STOCK ROM un modifiyeli halidir.

neden orjinal roma dönmek istedim şu yüzden

4 yıldır htc alırım ve kendilerinden az çekmedim. windows olur olmaz yerde çöktüğü için her zaman kartta orjinal rom ve hard spl bulundurmam gerekiyordu. gerçi windows mobile da iş böyle değildikarta at oraya buraya bas bide kalemi sok tamam oluyordu. haliyle androidde herşeyi yaptıktan sonra bir de orjinal roma dönmeyi görmek istedim.

ama sanırım CID den kaynaklanıyor müşteri imzası hatalı vs hatası. windows ta spl customken yapardı bu hatayı. zaten winmo ruu suyla aynı tip androidde.

neyse şimdi zaten virtuous 2.0 yüklü güzel çalışıyor. anlamadığım, virtuous unity ve 2.0 daki kerneller aynı. virtuous unity de kitlenen alet sense te canavar gibi çalışmakta. göya unity overclocklu ancak sensete overclock yapıyorum yine kitlenmiyor. sanırım rom da bir sıkıntı var.

windowsta rom atmak en kolay romdan sonrası sıkıntıydı androidde tam tersine çevirmişler. bir anda sistemleri değiştirince dün baya bir uğraştım. orjinal rom kullanamıyorum sıkıntım var aldığım anda custom atasım geliyor ne yapayım

• @pea.
    dalga geçme benle

Diğer konuda wifi ve mobil şebeke çekimi cm7 kurunca azaldı demişsin. CM7 kurmadan dediğim superwipe işlemlerini yaptığına emin misin? Bende hiç böyle sorunlar olmadı? Ne wifi kopuyor ne de çekim kalitesi azaldı hiç bir fark yok?

@ccaparli
    Unity de sense 3 var ama htc sensationdan yürüttüler. Çok süper çalışması imkansız zaten. Kernelleri aynı bile olsa romlar tamamen farklı. kernelleri zaten overclock filan edebilmek için modifiye ediyorlar.
    Cyanogen varken sense kullanmak hiç akıl karı değil ama süslü püslü seviyosunuz işte

Birde CID hatası varsa bu demekki yedek alınmış partition ı geri yüklemedin sen. S-off durumda hala senin telefon demek. Gerçi RUU dosyası her halükarda çalışması gerek ama sen en iyisi s-off devam et hboot u da aman değiştirme hboot-eng kalsın. Bunları çok kurcalayıp brick edenler var doğru yoldan ayrılmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 1 Ekim 2011; 17:52:52 >

• @aresmar
    Sadece göstergede sorun var , bağlanamama sorunum olmadı.Yine de öyle görmek biraz rahatsız ediyor.

Bu arada özel program-widget önerisi var mı
    Cyanogen'e ya da root'a özel.Screen Capture programı yükledim.Arayış halindeyim

Titanium backup kullanabilirsin mesela uygulama yedeklerini almaya yarıyor root yapanların en önemli programıdır.

DSP manager cyanogen de geliyor her tür ses ayarı için.

Diğer konuda gps yer bulmayı kolaylaştıran fasterfix konuşuldu işe yarıyor mesela.

Telefon bozulmasa sana root ile ilgili işe yarayan programları yazardım ama klıma bunlar geldi ezberden ancak.

Hmm rootexplorer var mesela ilerde lazım olacaktır.

Ah telefon bozulmasaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 1 Ekim 2011; 20:37:21 >

Ben kaldırdım çünkü ancak script ile yapınca adam gibi oluyor kendin uninstall ile bişi çözemezsin. İstersen kopyalarım scripti sana buraya?

CM7 zaten bi kaç işe yarar şey dışında ekstra bir programla gelmiyor bence pek kaldırma stabiliteyi bozabilirsin, sadece şu wifi tmobile ı kaldırmak lazım o kadar.

Buldum script i:

önce gscript lite ya da script manager yükle marketten.

Sonra şu alttaki script'i o programlardan çalıştırman lazım.

quote:

su
    mount -o rw,remount /system
    rm -f /system/app/GanOptimizer.apk
    rm -f /system/app/MS-HTCVISION-KNT20-02-A0-GB.apk
    rm -f /system/lib/libkineto.so
    reboot

O dosyaları elle silmeye kalkarsan çökertirsin sistemi. script çalıştıran app lazım yukardaki yazdığım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 1 Ekim 2011; 20:52:04 >

• quote:

@ccaparli
    Unity de sense 3 var ama htc sensationdan yürüttüler. Çok süper çalışması imkansız zaten. Kernelleri aynı bile olsa romlar tamamen farklı. kernelleri zaten overclock filan edebilmek için modifiye ediyorlar.
    Cyanogen varken sense kullanmak hiç akıl karı değil ama süslü püslü seviyosunuz işte

Birde CID hatası varsa bu demekki yedek alınmış partition ı geri yüklemedin sen. S-off durumda hala senin telefon demek. Gerçi RUU dosyası her halükarda çalışması gerek ama sen en iyisi s-off devam et hboot u da aman değiştirme hboot-eng kalsın. Bunları çok kurcalayıp brick edenler var doğru yoldan ayrılmamak lazım

partition 7 yi yükledim ancak yine oldu. neyse sorun değil sense 2.0 dayım şu anda çok güzel çalışıyor setcpu ile de 1.4ghz civarlarında sorunsuz çalışmakta. şimdi yedek aldım onu coredroid deneyesim geldi, olmazsa geri dönerim

sense de süslü püslü sevme değil aslında.

tytn ii yi ilk aldığım zamanlar alıştım ekran dışında 11 tane tuşa. d-pad falan işe yarıyordu hatta o sıralar xda da manila 1.0 falan çıkmıştı millet haldır haldır onu deniyordu, bu ne ya dedim yavaş falan. diamond yeni çıkmıştı ondan çalıp çırpıp 2d çıkarmışlardı. malum tytn ii de htc daha sanayici mantığında davranıp ekran kart çipini sökmüştü

neyse o zamanlar ona alıştım sonra diamond 2 alınca baktım tuşlar yok sense de baya işe yarıyor tuşsuz alette ordan alışkanlık oldu falan derken şimdi androide geçince devam etti o alışkanlık. e birde kapasitif ekrana alışamadım henüz resistive deki gibi ekranı tırnaklamaya sıkı bastırmaya çalışınca parmak kaymıyo haliyle

• Aynı olay bende de vardı esas capacitive e alışıp telefon servise gidince resistive ekranlı nokia 5800 e geri dönmek daha zor. Basıyorum basıyorum algılamıyor şimdi de.

Cyanogen i neden sevmedin anlamıyorum launcher pro ile filan biraz widget da ekleyince sense gibi oluyor hem de çok daha hızlı. Hatta MIUI denesen belki onu da seversin. Şu forumda kimseyi MIUI denemeye ikna edemedim yahu sonunda telefon gelince ben deneyeceğim ya.
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.