Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (228. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ssd takan arkadaşlar ssd aktarım okuma ve yazma hızlarını yazabilirlermi. extrem ssd serilerinden biri almayı düşünüyorum 550 okuyup yazanlardan. birde en ucuz hangi sitede bulabilirim...
  • snadboy kullanıcısına yanıt
    bende onu pil bittiğinde yapıyor. ekran açılmıyor ama ışıklar yanıp fan çalışıyor. pirize takınca sorun kalkıyor. windowsla alakalı heralde format at en güzeli win 8 yükle. pil tüketimi çok az. çok fark ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabl0

bende onu pil bittiğinde yapıyor. ekran açılmıyor ama ışıklar yanıp fan çalışıyor. pirize takınca sorun kalkıyor. windowsla alakalı heralde format at en güzeli win 8 yükle. pil tüketimi çok az. çok fark ediyor.

hımm ben de win 8e geçmek için bahane arıyordum bi de öyle deneyelim bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ssd takan arkadaşlar ssd aktarım okuma ve yazma hızlarını yazabilirlermi. extrem ssd serilerinden biri almayı düşünüyorum 550 okuyup yazanlardan. birde en ucuz hangi sitede bulabilirim...

Ben taktım Nisan 2013 de. O günden beridir kullanıyorum. HDDli hele de 5400 rpmli bir bilgisayarı kullanırken sıkılıyorum çok yavaş geliyor :D 550 MB/sn hızına ulaşamasa da 350-400 MB/snleri çok rahat görebiliyor. (HD Tune programı ile ölçtüğüm değerler). Oyun oynuyorsanız loadingler çok hızlanıyor. Autocad Solid gibi programlar çok rahat açılıyor. Bilgisayar 30 snde kullanıma hazır hale geliyor. Uykudan çıkma ya da uykuya girme hızı da muazzam.

Ayrıca Hitachi HDD'li modeli ise o disk çok sesli çalışıyor ben hiç memnun değildim. Okuma sesi ayrı bi beter zaten normal çalışırken de çok sesli bir disk. Ben 240 GB Extreme SSD'yi Vatan Computer'dan dediğim tarihte 460 TL civarlarında aldım ama sonrasında dolar falan yükseldiğinden şu an o fiyatlara bulmanız mümkün değil. Yine de ben en ucuz "Vatan"da bulmuştum size de orayı öneririm. Şimdiden hayırlı olsun SSDniz. :)

• MetalMania7x kullanıcısına yanıt
    benim fanım da susmuştu, gönderdim tamir oldu ve fan falan değişti.

göndermekten çekinme

bu arada belirttiğim sorunların yanı sıra;
    ekranım, klavyem hard diskim fanım değişti. işletim sistemimi tekrar kurdular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wi5rty

benim fanım da susmuştu, gönderdim tamir oldu ve fan falan değişti.

göndermekten çekinme

bu arada belirttiğim sorunların yanı sıra;
    ekranım, klavyem hard diskim fanım değişti. işletim sistemimi tekrar kurdular.

HP servisine mi göndermiştiniz? Benim garanti de bitti kaça patlar hiç bi fikrim yok.
  • Arkadaşlar önceden sormuştum ama güncel olarak bir daha sorayım, sizce 4gb ekstra RAM takviyesi yapayım mı ? İşe yarar mı sizce oyunlarda daha yüksek fps veya çizim programlarında rahatlatır mı biraz bilgisayarı ?
  • hocam çok fark yoksa doğrudan 8gb ram alın. windows zaten 1-2 gb götürüyor kalan 2gb ise bazı oyunlara yetmeyebilir. 8gb işinizi görür fakat çok fark yoksa rami 12gb'a çıkartabilirsiniz. 8-12 performans farkı olacağını sanmıyorum.
  • Çok mühim bir problemim var arkadaslar.

Benim aletin ilk önce fani çalışmaz oldu, bir calisip bir calismiyordu. Bir süre sonra bilgisayar hic açılmaz oldu. Tamirciye goturdum, güney cipi arızalı dediler. Dwgistirin dedim. 2 guney cipi denemisler olmamis. Problemin anakarttan kaynaklandigini soylediler. Bu makinenin bordunu nerden kaca bulabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: lideramca

win8 kullanıyorum.hp coolsense + hp wireless assistant + bluetooth çalışmıyordu.inat ettim.10 larca driver denedim,en sonunda çalıştırdım hepsini.

Bluetooth u ne yaptıysam çalıştıramadım. Bluetooth açık gözüküyor ama hiçbir aracı bulamıyor bulunamıyor. Siz nasıl çalıştırdınız.

Uyumluluk modu , orjinal üretici sitesi , Hp forumlarını ve aşağıdaki siteyide denedim çalıştıramadım. 64 bit Win 8 Pro

http://blog.oguzkirat.com/793/hp-pavilion-dv6-ve-dv7-6000-ve-6100-serisi-surucu-guncellemeleri/

• vallahi okadar sürücü yükle kaldır yaptım ki.şuan aklımda kalan olmadı.benim cihaz ise şuanda anakart arızası verdi ve pert oldu.1 ay garantili tamirat için 150-200 tl, sıfır anakart için ise 600-700 tl istiyorlar bende yaptırmadım. @KaltenDragonbane
  • quote:

Orijinalden alıntı: byspayn

quote:

ssd takan arkadaşlar ssd aktarım okuma ve yazma hızlarını yazabilirlermi. extrem ssd serilerinden biri almayı düşünüyorum 550 okuyup yazanlardan. birde en ucuz hangi sitede bulabilirim...

Ben taktım Nisan 2013 de. O günden beridir kullanıyorum. HDDli hele de 5400 rpmli bir bilgisayarı kullanırken sıkılıyorum çok yavaş geliyor :D 550 MB/sn hızına ulaşamasa da 350-400 MB/snleri çok rahat görebiliyor. (HD Tune programı ile ölçtüğüm değerler). Oyun oynuyorsanız loadingler çok hızlanıyor. Autocad Solid gibi programlar çok rahat açılıyor. Bilgisayar 30 snde kullanıma hazır hale geliyor. Uykudan çıkma ya da uykuya girme hızı da muazzam.

Ayrıca Hitachi HDD'li modeli ise o disk çok sesli çalışıyor ben hiç memnun değildim. Okuma sesi ayrı bi beter zaten normal çalışırken de çok sesli bir disk. Ben 240 GB Extreme SSD'yi Vatan Computer'dan dediğim tarihte 460 TL civarlarında aldım ama sonrasında dolar falan yükseldiğinden şu an o fiyatlara bulmanız mümkün değil. Yine de ben en ucuz "Vatan"da bulmuştum size de orayı öneririm. Şimdiden hayırlı olsun SSDniz. :)

üstad bir sorum daha var hdd sürücüyü dvd taksam dvd kapağını söküp dvd dönüştürücünün kapağıyla değiştire biliyormuyuz. kasa düz değil ve kavisler var... bu arada hdd hitaci. 3.0 diskten 80mb kayıt yapıyor. sdd hız 5 katlanıcak desenizya:)

• optik sürücünün kapağını çıkartıp optik dönüştürücüye sorunsuz taktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Arkadaşlar önceden sormuştum ama güncel olarak bir daha sorayım, sizce 4gb ekstra RAM takviyesi yapayım mı ? İşe yarar mı sizce oyunlarda daha yüksek fps veya çizim programlarında rahatlatır mı biraz bilgisayarı ?

Ram takviyesi oyunlarda çok fazla bişey değiştirmez. Oyunda önemli olan ekran kartıdır. Ondan sonra da işlemci gelir.
    Programlarda biraz hızlanma yaşarsın o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamingmaster

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Arkadaşlar önceden sormuştum ama güncel olarak bir daha sorayım, sizce 4gb ekstra RAM takviyesi yapayım mı ? İşe yarar mı sizce oyunlarda daha yüksek fps veya çizim programlarında rahatlatır mı biraz bilgisayarı ?

Ram takviyesi oyunlarda çok fazla bişey değiştirmez. Oyunda önemli olan ekran kartıdır. Ondan sonra da işlemci gelir.
    Programlarda biraz hızlanma yaşarsın o kadar.

Tüm sistem bir bütündür, ekran karti oyunlar icin en önemli parca ama islemci darbogaz yaptiktan sonra yada ram yeterli gelmedikten sonra performans alinmaz. O yüzden sordum bende

• firmalar darboğaz yapacak işlemciyi dizüstüne neden koysun. Kötü reklam için mi
    Bugüne kadar notebooklarda ekran kartı iyi olupta işlemcisi darboğaz yapan görmedim ben. Sebep iyi ekran kartlarının fiyatının çok yüksek, işlemciden çok çok yüksek fiyatı olabilir mi
    Ram takviyesi yaparak rami iki katına çıkaran arkadaşım var. Aksiyon oyunun da sadece 4 fps artış kaydetti. Boşuna para verdim la demesinin sebebi ram artırımının işe yaramaması olabilir mi
    Ben bu samsungu kardeşime devrederek işlemcisi, rami, harddiski aynı olan fakat ekran kartı kat be kat üstün olan, samsungun kaldıramadığı oyunu fıstık gibi oynatan asus aldım. Yüzümde bir gülümsemeyle bunları yazıyorum
    Neden acaba

• quote:

üstad bir sorum daha var hdd sürücüyü dvd taksam dvd kapağını söküp dvd dönüştürücünün kapağıyla değiştire biliyormuyuz. kasa düz değil ve kavisler var... bu arada hdd hitaci. 3.0 diskten 80mb kayıt yapıyor. sdd hız 5 katlanıcak desenizya:)

Sorunsuz takılabileceğini düşünmekteyim nitekim yapanlar olmuş sizin mesajınızın hemen altında belirtilmiş... Evet yaklaşık 5 kat hızlanıyor pc farkı anlamak çok kolay taktıktan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: byspayn

quote:

Sorunsuz takılabileceğini düşünmekteyim nitekim yapanlar olmuş sizin mesajınızın hemen altında belirtilmiş... Evet yaklaşık 5 kat hızlanıyor pc farkı anlamak çok kolay taktıktan sonra

sağol üstad. gecen bir hesaplama yaptım ssd ömrü 120 yılı buluyor. neden ömrü kısa dediklerini anlamadım.... birde okadar çok marka varki hangisi. kafama sandisk ekstrem yatıyor 128gb yatar sanırım ama hayla kararsızım.... yoksa az daha para verip ozz mu alsam birde kinston maksimum falan var çok kararsızım...

• quote:

sağol üstad. gecen bir hesaplama yaptım ssd ömrü 120 yılı buluyor. neden ömrü kısa dediklerini anlamadım.... birde okadar çok marka varki hangisi. kafama sandisk ekstrem yatıyor 128gb yatar sanırım ama hayla kararsızım.... yoksa az daha para verip ozz mu alsam birde kinston maksimum falan var çok kararsızım...

Bence de ömür konusunu fazla kafaya takmaya gerek yok. Ömür konusunda misal HDDlerde meçhul ki.. Kimisi var 1 yılda bozulur kimisi var 20 yıl çalışır biraz da şans işi. Flash bellek temelli olduğu için flash belleklerinde ömrü göz önüne alınınca öyle bir ön yargı oluştu bence... Ancak flash bellekler kadar basit değil sistemleri SSDlerin. Ben de çok araştırdım indirime denk geldiği için biraz da ondan Sandisk aldım aslında hedefim OCZ Vertex 4 idi ben alacağım zaman. Fakat fiyat farkı muadil SSDlere göre fazla. Şimdi yaklaşık bir bilgisayar parası da SSDye vermek çok mantıklı gelmiyor... Bütçenizle alakalı yani anlayacağınız. Paranız varsa en iyisini alın zaten Extreme de bana gayet yeterli geliyor ama aldığıma hiç pişman değilim

• fan 2.kez patates oluyor ya garantide bitti gitti bizim dolarlar :S sadece fan değişebiliyor mu heatsink değişmeden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSy! -- 24 Ekim 2013; 3:53:27 >
  • 
Sayfa: önceki 226227228229230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.