Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• ssd nin dosya yazılıp silinme ömürleri var. sistem dosyaları dışında olan dosyaları diğer diske taşımanız ile yüksek boyutlu hız gerektirmeyen dosyalar 2. diskte depolanacak ve ssd nin yazma ömründen gitmeyecek.

çıkan optik sürücü içinde usb slim harici sürücü kutusu alabilirsin.

• Arkadaslar saka maka bilgisayarı alalı 2 yılı gecti artık laptop birden bire yavasladı anlamadım format attım güncelledim gene fayda etmedi. Parca temizligi yapmak istiyorum ama daha once hic hpnin kasasını sökmedim bana detaylı bi anlatıö yapabilicek arkadasım varmı acıp trmizliyim performans normale donucek mi bir goruyım. Laptop internette bile kasmaya basladı. Fm 2014 gibi cok grafik istemeyen bi oyunda bile takılarak calısıyor ve canımı sıkıyor yardımcı olabilicek biri cıkarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dun itibariyle 8.1 pro surumune gectım ve kesinlikle söylıyebılırım ki bilgisayar da gözle görulur ve memnunluk verici bir perfomans artısı oldu,tavsiye ediyorum herkese.

Bir de sorum var arkadaslar.Aranızda bios update yapıp değiştirebilir grafikleri açabilen varmı bios uzerinde? Intel grafik kartını iptal etmeyi istiyorum fakat bios update yapmama rağmen herhangi bir değişim olmuyor bios uzerınde.
  • Sonunda bende de fan arızası başladı. Ne zaman bilgisayarı hareket ettirsem fandan aşırı ses geliyor ve bilgisayarı kapatmadan da düzelmiyor. Garantisi de bitmişken kötü oldu bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9636565

Sonunda bende de fan arızası başladı. Ne zaman bilgisayarı hareket ettirsem fandan aşırı ses geliyor ve bilgisayarı kapatmadan da düzelmiyor. Garantisi de bitmişken kötü oldu bu.

hocam merhaba benimde fan sorunum oldu garanti bittikten sonra

şu ürünü aldım, ki delta üretimi hpye üretim yapan şirketle aynı, değiştirdim macunlari temizleyip yeniledim eskisinden hissedilir şekilde iyi oldu ..

• pSy! kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Yalnız fan nasıl değiştirilir bilmiyorum. Konuyla alakalı bir doküman varsa linkte paylaştığınız fanı satın alıp değiştirebilirim. Ayrıca önceki sayfalarda şu link verildi. Sizin fikriniz nedir?
  • ben ona gerek duymadim sadece fan arızası var rulmandan kayıyor alet koca heatsink değiştirmek daha maliyetli . zaten 2 tane vida ile fan yuvasından kolayca ayrılıyor .

benim aldiğimda fan 4.65 ti şimdi 6 dolar gibi bi rakama gelmiş 3 kat fark var fiyat olarak.

http://www.youtube.com/watch?v=ym8TUOUpV3k

videodan izleyebilirsiniz dikkat etmeniz gereken hususlar başlıca filmleri söküp takerken zedelememek ve vidaları kaybetmemek :)
  • pSy! kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Bu konunun en aşağısında Unlocked BIOS nasıl yapılır detaylı bir şekilde yazdım;
    http://forum.donanimhaber.com/m_83958261/tm.htm

Bende yeni Advanced BIOS sürümüne geçtim, artık fan değerlerini ve ısı derecelerini kendime göre ayarlayıp bilgisayarın sorunlarını rahatça çözebildim, bilginiz olsun diye haber vereyim dedim.

Dostum merhaba,dediğin linkten kendi surumume uygun bios'u bulup yukledım fakat ilk resten sonra ( hiç bir ayar değişikliği yapmamama rağmen ) kendiliğinden bios update ekranı açılıp eski haline geri aldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fromthesky

quote:

Bu konunun en aşağısında Unlocked BIOS nasıl yapılır detaylı bir şekilde yazdım;

Bende yeni Advanced BIOS sürümüne geçtim, artık fan değerlerini ve ısı derecelerini kendime göre ayarlayıp bilgisayarın sorunlarını rahatça çözebildim, bilginiz olsun diye haber vereyim dedim.

Dostum merhaba,dediğin linkten kendi surumume uygun bios'u bulup yukledım fakat ilk resten sonra ( hiç bir ayar değişikliği yapmamama rağmen ) kendiliğinden bios update ekranı açılıp eski haline geri aldı.

Öncelikle hangi numaralı dosyayı kendi bilgisayarınıza kurduğunuzu öğrenebilir miyim? (Ör; sp0000.exe olarak hangisini denediniz?)
    Bilgisayarınızda swsetup klasöründe normal BIOS güncellemesi için bulunan spxxx.exe dosyalarını silin. Ek olarak çıkartılan yani spxxx.exe'yi kurduğunuz ana dosyaları da kaldırıp sadece Unlocked BIOS sürümünü tekrardan kurup deneyin bakalım tekrardan kurulum isteyecek mi. Eğer tekrardan kurulum isterse UEFI(System Diagnostics) paneli nasıl kapatılıyor onu araştırıp yardımcı olmaya çalışırım. Sorununuz çözülürse yukarıdaki attığım konudan yazarsanız çok iyi olur, bende HP'nin genel sorunlarını bir başlık altında toplayıp çözümlerini bulmaya çalışıyorum.
    Ek olarak TechTR adlı arkadaşımızın paylaşmış olduğu konuya bir göz atmanızı öneririm, sanki sizin söylediklerinizle konudaki sorunlar aynı gibi;http://forum.donanimhaber.com/m_84919053/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 8 Aralık 2013; 17:25:37 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fromthesky

quote:

Öncelikle hangi numaralı dosyayı kendi bilgisayarınıza kurduğunuzu öğrenebilir miyim? (Ör; sp0000.exe olarak hangisini denediniz?)
    Bilgisayarınızda swsetup klasöründe normal BIOS güncellemesi için bulunan spxxx.exe dosyalarını silin. Ek olarak çıkartılan yani spxxx.exe'yi kurduğunuz ana dosyaları da kaldırıp sadece Unlocked BIOS sürümünü tekrardan kurup deneyin bakalım tekrardan kurulum isteyecek mi. Eğer tekrardan kurulum isterse UEFI(System Diagnostics) paneli nasıl kapatılıyor onu araştırıp yardımcı olmaya çalışırım. Sorununuz çözülürse yukarıdaki attığım konudan yazarsanız çok iyi olur, bende HP'nin genel sorunlarını bir başlık altında toplayıp çözümlerini bulmaya çalışıyorum.
    Ek olarak TechTR adlı arkadaşımızın paylaşmış olduğu konuya bir göz atmanızı öneririm, sanki sizin söylediklerinizle konudaki sorunlar aynı gibi;http://forum.donanimhaber.com/m_84919053/tm.htm

sp55068_NWL_vHARD_ByCamiloml.exe

sanırım 6020et lere uyuyor bu. eğer doğru ise denemek istiyorum.

• zebani kullanıcısına yanıt
    Doğruluğunu anlamak için HP'nin sitesinden modelinize ait driver'a girip BIOS sürümünün sp kaç olduğunu bilmeniz gerekiyor. 6020et bilgisayarlar için evet, sp55068 olanı kurabilirsiniz.

Kurmadan önce açmış olduğum taslaktaki BIOS bölümüne detaylı bir şekilde okumanızı tavsiye ederim;
  • Değiştirilebilir grafik özelliği artık çıkmıyor. ne yapmam gerekiyor.. eskiden laptobu fişten çekince hemen 2. ekran kartı geçeyim mi diye sorardı.. artık sormuyor.. neden acaba ? birde ll045ea olan bizim laptop'ların ekran kartı hp sitesindeki hangisi oluyor birisi bir link atıverebilir mi? birde bu ekran kartı geçiş konusunda ne yapmam gerekiyor.
  • evet beyler 2 sorunum var şu an 1 yıllık askerlik sürecinden sonra tekrar aranızdayım sorunlara geceyim yardımcı olursanız sevinirim
    1. HDD de 2 secenekte uyarı alıyorum.
     HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)
    2. menteşelerde sıkıntı var üst kapak istedigim gibi kapanmıyor zorlanıyor ve kapatınca sağ üst taraf havada kalıyor.
    yardımlarınızı bekliyorum.
  • Garanti süresi biteli bir sene olacak neredeyse servise vermek de istemiyorum ama fan yerinden oynamış sanıyorum garip sesler çıkartıyor, açmak istiyorum açamıyorum rehber yok mudur bunu sökebilmek için. tüm vidaları söküyorum ama yerinden oynatamadım kapağı. nazik davranıyorum hasar vermeyim diye de.
  • Hocam Dv6 demontage diye arat çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zebani kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
  • tamburada T kullanıcısına yanıt
    Geçen gün ben de ilk kez şu videoyu izleyerek fanı değiştirdim. Daha önce hiç laptop açmadığım için gerçekten yararlı oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9636565

Geçen gün ben de ilk kez şu videoyu izleyerek fanı değiştirdim. Daha önce hiç laptop açmadığım için gerçekten yararlı oldu.

Hallettim hocam, klavyeyi sökünce gerisi pamuk ipliği gibi geldi ve sorun çözüldü. Teşekkür ederim size de.
  • Eskiden istediğim programlar için AMD ya da INTEL'i atayabiliyorken şimdi manuel geçiş yapmak zorunda kalıyorum. Sanırım Dynamic Switchable Graphics özelliğini açmam gerekiyor ancak bir türlü bulamadım. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Düzeltme:// Modlu bios kurup BİOS ve CATALYST üzerinde gerekli ayarları yaptıktan sonra düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9636565 -- 17 Ocak 2014; 17:06:08 >
  • 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.