Şimdi Ara

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA) (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.058
Cevap
19
Favori
299.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cihazın LCD ÇERÇEVESİNİ, ekranla birlikte veya tek çerçeve olarak bulabileceğim bir link var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhathan

Sizinde garanti dolmuşmuydu vede nekadar bir meblaa tutar acaba(Eğer anakart tamir veya değişimi olursa)tabii afaki bir soru ama tahminen; onarıma vede hp teknik servis ücretli olarak bu hizmeti veriyormu?

Benim garanti daha dolmamıştı. Sorunun fandan mı yoksa anakart'tan mı olduğunu bence hp servis pek anlayamaz. Bundan dolayı işin erbabı kişilere teslim etmeniz daha doğru olur gibi. Eğer Ankara'da iseniz dosttelekom var. sorunun kaynağını bulup size ücreti söylüyorlar onaylarsanız yapıyorlar onaylamazsanız aynı şekilde size teslim ediyorlar. Ben genelde garantisi dolan veya garanti dışı kalan laptopları buraya gönderiyorum. Hp servise ücretli yaptırayım derseniz 300tl civarında anakart + fan'ı değişirler diye tahmin ediyorum. Ayrıca arıza tesbit içinde ücret alıyorlar diye biliyorum. En doğru bilgi için çağrı merkezi ile görüşün.

• Teşekkür ederim dosttelekom ile irtibata geçmeyi düşünüyorum tavsiyen doğrultusunda.Umarım işinin erbabı bir servistir.
  • Fanın normal çalıştığını ama, aniden elektriği kesilmiş gibi durduğunu söyleyin.
    Kendi bilgisayarımda uzun süre fanı çalıştırınca duruyordu. Sizde Orthos programını çalıştırın ve bekleyin. 5-10dk sonra duracaktır.
  • serhathan S kullanıcısına yanıt
    Tıpatıp sorun bende var, bende aldığım yerden 20 gündür fatura bekliyorum. sonrasında servise götüreceğim (ağustosta doluyor benimkisi). Ama dediğiniz gibi olay tozdan tıkanmadan değil(açıp bende inceledim). Bilgisayara yük binince bir anda durduruyor fanı. Bende maalesef sadece office işlemleri için kullanıyorum şu an için.. Bir daha HP bilgisayar almaya tövbeliyim. 10 senelik fujitsu-siemens, 6 senelik Toshiba laptop bir kez bile sorun çıkarmadı. Açsam yavaş ama hala çalışır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirici -- 24 Haziran 2013; 14:32:36 >
  • ağustosta doluyorsa faturaya gerek yok. Bana öyle demişlerdi. Garanti dolmadığı için fatura istemiyoruz dediler. Ankara Jabil
  • zebani kullanıcısına yanıt
    Aksine aradığımda ( 444 03 07 idi yanlış hatırlamıyorsam) bana "ürününüz ile birlikte üzerinde seri numarası yazan faturayı da servise götürmek zorundasınız" dedi. Onlarla daha iş başlamadan bende hepsiburada.com ile fatura için kavga ediyorum. Daha servis bana neler çıkaracak ne kadar sürecek onu bilmiyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirici -- 24 Haziran 2013; 15:47:19 >
  • ben elden teslim ettim faturayı sormadılar. Faturayı almayacakmısınız dediğimde -fabrika garantisi dolmadığı- için gerek yok dendi.
  • zebani kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ben o noktayı atladım. Fabrika garantisi 10 Mayıs (ithalatçı firmanın ithalat tarihi ile aynı) gibi bir sürede dolmuş. Ama tabi ki bu beni bağlamadığı , Ağustos'ta aldığım için benden faturayı özellikle üzerinde ürünün seri numarası ibareli olarak istediler. HP'nin sitesinde laptop'un garantisi dolmuş olarak görünüyor. Artık fatura ile birlikte Ağustos'a kadar götürebilirsem bende bu illetten kurtulacağımı umuyorum (tekrar bir sorun çıkarmazlarsa)
  • "6770m ekran kartı yanıt vermeyi kesti diyor, sistem kilitleniyor, mavi ekran veriyor, fan aniden duruyor" diye arıza kaydı açın, yoksa sadece fanı değişir yollarlar, buda çözüm olmayabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır aklımda bulunsun fatura geldiği zaman dediklerinizi söyleyeceğim. Zaten sadece fanın değişmesi sorunu çözmeyecektir. Ayrıca aldığımdan beri var olan elektrik kaçağını da söylemeyi düşünüyorum. Ne zaman 6770m e geçse yük altında bilgisayara dokunduğunuz zaman çarpılma oluyor, senelerdir denemediğim adaptör/priz kalmadı. Bunu da listeye eklemelerini sağlayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhathan

Şimdi anlaşılacağı üzre sorum şu ki bu fanı ben değiştirsem acaba sorun hallolurmu artı bu fanı nerden bulacağım google da arattım marka ve modeli ebay da ve amazonda ve birkaç yabancı sitede çıktı.Türkiyede malesef yok veyahutta varmıdır varsa nerden bunu tedarik edebilirim? Öyle pahalı birşeyde değil ebayda 8dolar ama tabi Türkiyeye gümrük muhabbeti dolayısıyla alsamda gelirmi oda şüpheli.Bu arada ücretli Hp servise verme imkanım varmı sorunu çözemessem.Evet yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler diyor birkaçta resim ekliyorum...

fan modeli --> ksb0505hb-aj77

hp stok numarası --> 650797-001

hocam ben şuradan aldım ücretsiz kargoyla 20 günde geliyor.

battery-adapter.com
    Brand New CPU Fan + Heatsink For HP Pavilion DV6-6000 Series Laptops - for Discrete graphics card Laptop
    http://battery-adapter.com/product_info.php/products_id/205698

başka yerden alacaksanız şuna dikkat edin, üzerinde 2 tane sink olsun. bazı fanlar tek sink ile geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayseri/ankara -- 3 Temmuz 2013; 4:23:38 >

• Arkadaşlar bana lcd çerçevesi lazım üzerinde garip lekeler oldu sebebini bilmiyorum ıslak mendille sildiğimde de çıkmadı bunu nereden bulabilirim? Servise versem ücretsiz değişim yaparlar mı ?
    Burada var ama fiyatı çok fazla o kadar edecek bir parça değil gibime geliyor.

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)

HP Pavilion DV6-6020ET (LL045EA)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke.han -- 4 Temmuz 2013; 18:48:36 >

• hp'nin dv6'sı bendede var. şu çift ekran kartlı olan...
    ya arkadaş ekran kartının güncellemesi yıllardır çıkmadı.
    var mı böyle bişey. normalde on kere güncellemesi lazım. ATİ HD 5650 benimki. bakıyorum bir sürü güncellemesi çıkmış
    HP beyefendinin dizüstü çift ekran kartlı ya, kalkıpta bir kez uyarlamamış kendine.
    indir kur derseniz, olmuyor.
    illa hp kendi driverını istiyor. milattan önceki sürümü yani
    var mı bir çözüm bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamingmaster

hp'nin dv6'sı bendede var. şu çift ekran kartlı olan...
    ya arkadaş ekran kartının güncellemesi yıllardır çıkmadı.
    var mı böyle bişey. normalde on kere güncellemesi lazım. ATİ HD 5650 benimki. bakıyorum bir sürü güncellemesi çıkmış
    HP beyefendinin dizüstü çift ekran kartlı ya, kalkıpta bir kez uyarlamamış kendine.
    indir kur derseniz, olmuyor.
    illa hp kendi driverını istiyor. milattan önceki sürümü yani
    var mı bir çözüm bilen?

Buradan güncel sürücüleri yükleyebilirsiniz.

http://leshcatlabs.net/category/unifl/

• yaptım sağol.
    eski sürücüyü kaldırmadım ama yine de kuruldu ve iki el oyu attım tamamdır
  • Fan sorunu çözüldü inşallah tekrarlamaz.Acaba fan çalışmama sorunu anakarttan mı yoksa fan arızamı yapmış diye tereddüt edip garanti bitmiş olması sebebiyle teknik servis mevzusu beni kara kara düşündürüyodu.Bilirsiniz bu tamirciler pek te nazik davranmazlar cihazlara tornavidayı taktığı gibi hemen alıverir klavyeyi tabii o kısımdada güzel bir virgül bırakıverir.Bir kez daha söktüm anakarttan fana giden bağlantı noktasını kontrol ettim cihazla,baktım elektrik çıkışında sorun yok yani fana elektrik gidiyordu.Herhalde sorun fanda dedim ve gerçekten fanın arıza yapmış olduğunu anladım ve internetten hemde Türkiye den sonunda fanı buldum aldım ve taktım.Maaşallahı var gayet iyi çalışıyor.Bunu neden söylüyorum garantisi biten ve bu fan arızası olan arkadaşlar servisten önce benim yaptığım elektrik kontrolünü yapıp elektrikte sorun yoksa fanı değiştirirlerse teknik servise verecekleri en az 150 tl çeplerinde kalır oda tabi insaflı bir servisse.Yani anakartınızda sorun var bunun tamir bedelide şudur diyebilir hiçbirşeyde anlayamassın.Vede fan takıp verir yaptık der herşey olabilir...

• serhathan S kullanıcısına yanıt
    Fan sorununu kendiniz çözmüşsünüz tebrikler. Şunu merak ettim, sizin fan arada çalışıp duruyormuydu yoksa bilgisayar açık olduğu sürede hiç mi çalışmıyordu. Ben bazen "90b" hatası alıyorum pc kapanıyor enter a basmazsam, bazen ise çalışıyor görünüyor arada sesi çıkıyor sonra duruyordu. Sadece fanın değişmesi çözüm olur mu meraktayım.
  • Merhaba arkadaşlar,

HP'nin 6020 model bilgisayarı olup satmak isteyen olursa bana ulaşabilir mi ? Satın almak istiyorum. 2. el ve ya 0 olabilir.

Edit: Cevap ve teklif gelmeyince farklı bir bilgisayar satın aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ra hmetli -- 5 Ağustos 2013; 12:25:38 >
  • 6020st bilgisayarım az önce çalışıyordu bi ara kalktım tekrar geldiğimde kapanmıştı.pil üzerinde ve ceryana takılıydı.şu an açma düğmesine basıyorum hiç bir tepki yok,açılmıyor.pili çıkarıp ceryanla deniyorum yine tepki yok.faturayıda bulamıyorum garantinin bitmesine yanlış hatırlamıyorsam 15gün kadar kaldı.napıcam bilemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.