freedos gelir zaten bootable bi xp cdsini takın açın yükleme direk başlar
dostum diğer konuya da yazdım ama belki farketmezsin ben dell diyorum her türlü. sırf servisi için alınır dell. ayrıca çok daha güzel bence compaqlara kendimi bildim bileli ısınamadım.
ayrıca bimeksteki mediona da bi gidip bakmayı unutma bence
wadet dell daha iyide ekran kartı fazla düşük geldi gözüme bakalım bunu alıcam heralde:)
sadece ekran kartı deil.. işlemcide core duo 4200 bildiğim kadarıyla hem işlem gücü düşük (core2 ye göre mimari farkı).. hemde ısı sorunu vardı sanırım.. pentium dual core lar daha yeni bi mimariye sahip.. tabii onlarıda core2 ile karşılaştıramayız.. sonuç itibariyle aynı çekirdek olsada.. kırpma olayı cok.. enazından öyle bişeyler bakın..
yok ya benim aklıma yatan gene bu compaq:)) geldi mi makina hükümdar?:)
yok ya.. cumartesi gününden beri siparişiniz kargoya verilmiştir yazıyo.. ama kargo takip numarası yoktu.. bugünde kargo elime geçmedi.. hatta kargoyada gittim sistemlerinde adıma kargo görünmüyomuş.. sanırım kargomu kargolamayı unuttular.. :)) hızlı gönderide yazıyo ama.. sanırım bi sorun oluştu.. :(
inşallah valla bi gelse.. :)) paylaşım yapmak neymiş.. :)) dağıtıcam resmen.. hahaha..
arkadaşlar bu cihazı aldım ama xp driverlerın bir kısmı hp nin sitesinde herzamanki gibi yok. driverleri nerden bulurum yardım edebilirmisiniz...
Hangi driverlar yok?
arkadaşlar suanda COMPAQ 615 ten sesleniyorum.. :)) Vista Ultimate 32bit i kurdum tüm driverları kendi sitesinden çektim fakat ultimate driverları olmadığından business driverlarını indirdim ve kurdum.. :)) sonuç harika.. sadece chipset driverını amd nin sitesinden kurdum.. gerçektende güsel alet sadece bios seçeneği kısıtlı geldi bana yada ben tam çözemedim.. :)) mesela ben ekran kartını 64Mb a sabitlicektim.. ramden yemesin diye yerini bulup yapamadım.. birde ağır bi işlem yapmayınca alet 2.1 de deilde 1.0Mhz de çalışıyo.. aynı Core2 duo muhabbeti onuda kapatmak istedim ama başaramadım.. nede olsa daha 1Gb lık ram var üstünde ama hiçte yavaş deil.. ne ararsan var işte.. yok yok.. kart okuyucu yok deniyo ama SD kart ıkuyucu mevcut.. ve istenirse oradan driver bile kurulab,l,yo.. 760 tlye bukadar.. masa üstü kasa toplasan bu özelliklere daha fazla tutar para olarak.. kasa çok iyi deil belki ama kötüde deil.. ergonomi iyi.. belkide benim ilk dizüstüm ondan bana öyle gelmiştir.. ama dediğim gibi 760 tl yr bu kadar.. bunları yazarken bluetooth tan cep e Mp3 attım 3 tane gayet güsel.. bu arada mahallemizde 2 tane kablosuz bağlantı varmış.. onuda öğrenmem güsel oldu.. :)) yarın hem resim hemde biraz daha bilgi veririm arkadaşlar şimdilik iyi akşamlar.. :))
valla arkadaşım saolasın.. dedğim gibi benim ilk dizüstüm fakat alet bekleneni veriyo.. diyorum ya masaüstü toplamaya kalksan bu özelliklerde fiyat 760 Tl ile kalmaz.. chipset farkı belli oluyo.. görüntü onbordlar arasında 10 numara.. zaten bi ara 690G kullanmıştım masaüstü sistemde fifa08 oynatıyodu alet.. :)) bunun fazlası var eksiği yok.. ısıolarak sadece fan ızgarası olan kısımda vista ve driverlarını yüklerken hissdilir bi dışarı atılan sıcaklık vardı.. ama dediğim gibi dışarı atılan hava sıcaktı.. yoksa kasada ısı falan hissetmedim.. uygun fiyatlı başarılı bi ürün.. ati driverını yükleyince ekran kalitesini belli etti.. Herşeyinde ve heryerinde HP var ve HP yazıyo.. Bana yeterli tabi bu bilgisayar işi beklenti işidir ve ihtiyaç işidir.. benim isteklerimi ihtiyaçlarımı karşılar bu özellikler derseniz.. düşünmeyin alın.. ama ben dizüstünde oyun oynarım derseniz.. bie daha düşünün ve başka modellere bakın.. ama oyun bilgisayarı olabilmasi için inanın bana bu kadar sıkışık bi sistem hala gerçek oyunculara hitap edemez.. masaüstünün yerini alamaz.. :)) tabii bunlar benim düşüncemdir.. insandan insana düşünceler değişiklik göstere bilir.. :))
Hayırlı olsun. Bir sorum var. - AMD sitesinden hangi sürücüleri yükledin?
dostum hukumdar22 senden orjinal resimleri ve yorumarını bekliyorm,ben de alaca mona göre ,bne 2 gb ram ile birlikte almayı düsünyom ,direk windows 7 rc kurmaya düsünüyom acaba nasıl olur ,bir de laptobun kasası mat mı ?ekran olarak da parlak ekran mı ,yoksa mat ekran mı?cevapların için simdiden sağol...
bende sparişi verdim 2 gb ram de aldım bakalım:)
Compaq 615
evet aero puanı düşük biraz ama olsun makina güzel:) 2 gb ram ekledim şimdi güncellemeleri falan yapıyo vista normal işlemlerde gayet hızlı kasa sağlam monitör güzel hoşuma gitti:=) oyunlarıda dener söylerim çok performans vermez ama oynatır sanırım:=;)
Aynı chipsetli Gigabyte GAMA-780G-S2H anakart ve AMD Athlon 64 X2 4600+ masaüstü bilgisayar 3,5 veriyor aero için. Bence bu fiyata muhteşem bir skor..
Arkadaşlar laptopun fan sesi çok yüksek değil mi. Büyük bir şok yaşadım ilk açılışta. Packard Bell laptopuma kulağımı dayasam bile belli belirsiz duyuyorum fan sesini, ama bununki resmen rahatsız edici.. Sizlerde nasıl fan sesi? Sırf bu sebepten iade etmeyi düşünüyorum.
arkadaşım ilk açılışta bazı firmalar biosta sistem testi amaçta tüm fanları tam yükte çalıştırır.. misal olarak.. masa üstünde palit kullandım bi ara illa son devirde kendini bi test ediyodu.. bu dizüstündede aynı muhabbet var.. sonra dikkat edersen ses namına bişey kalmıyo.. yinede seni ben yönlendirmeyim.. karar senindir..
valla benim tek derdim işlemci ısısı biraz bindirince 80 90 arası çalışıyo fan sesi açılışta geliyo onun dışında pek ses yok
Daha Windows kurmadım makineye, üstünde gelen DOS var. Deneme amacıyla açtım ve 1 saat açık bıraktım acaba kesilecek mi diye, fan sesi kesilmeksizin devam etti.
BIOS'ta bununla ilgili bir ayar var mı diye kontrol ettim, yok. Sadece "Fan always on while on AC power" şeklinde bir option var, o da disabled zaten.
Sizde ilk açılışta ne kadar sürüyor fan sesi? Windows kurduktan sonra düzelebilir mi?