Şimdi Ara

Hp Compaq 615 NX557EA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
48.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: krakatau192

driver ları nerden yüklüyoruz. kopya işletim sistemi cd sini çalıştırmıyo bilgisayar orjinal vista yükledim bende.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=tr&cc=tr&prodNameId=3958412&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3958411&swLang=38&taskId=135&swEnvOID=2096

bu link vista busines 32bit için olan driver sayfasıdır arkadaşım.. win7 32 bitte ben kullanıyorum sorunsuz çalışıyo..

• quote:

Orijinalden alıntı: the spooks

quote:

Orijinalden alıntı: bybora34@gmail.com

en ucuzu teknomarketim ben de oradan aldım sorun yok. ürünün kasası gayet güzel bu bilgisayar hakkını bulmalı bence aynı özellikteki makineler 1000 tl nin üstünde gta4 ü low ayarlarda az bi kasma ile oynuyorum makinenin gücü konusunda sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur? tabi benim ram 4 gb ocz bu arada.... up beyler ya hadi bu klup kuralım ilk detaylı inceleme benden....

Bu laptop'un incelemesini koyarsan çok sevinirim, bugün bir markette buna benzer bir compq hp gördüm(üst model aynı kasa ama kılavyenin bize olan tarafı beyaz renk) güzele benziyordu.
    Eğer inceleme yapılırsa ona göre almayı düşünüyorum.

Bu ekran kartıyla crysis 2 low ayarlarda oynanır mı?

Ayrıca bunun ekran kartı değiştirilebilir mi?(sanmıyorum da neyse)

Entegre ekran kartları sıralaması yapar mısınız?

HD 3200, İntel gma 4500 v.b kartlardan daha mı iyidir?Ekran kartı olarak sizce nasıl 10 üzerinden kaç verirsiniz(900-1400 tl lik laptoplara göre)?

ekran kartı değişmez . bende var kullanıyorum bu bilgisayarı. ekran kartı 4500 den kat kat iyidir. internet uzerindeki testlerde de gozukuyordu bu zaten. intelin ekran kartları windows arabiriminde ii calısıyor sadece. oyunlarda hicbir performansı yok. pes 2009 oynuyorum low ayarda. ama catalyst driverde birkac ayarlama yaptım fulledim ordan detayları net bi goruntu var gercekten. zaten ekranının cok parlak ve canlı olması sebebiyle daha bir net gozukuyor.
    10 uzerinden alacagı not en fazla 6 dır. ama intele 3 puan zor veririm. aero performansı 3.1 , 3d grafik vista puanı 3.6. 2gb ram taktım guzel calısıyor. tek sorun cabuk ısınıyor ama kapanma yapmadı hic 79 dereceyi bulmasına ragmen. işlemcisi eski işlemcim intel dual core t2130 1.86 ghz den biraz daha iyi.

yaklasık olarak core2duo 1.86 ayarında diyebilirim. biraz geciyordur belki. ayrıca bilgisi olanlar icin diyorum superpi testinde 1 m yi 46 saniyede gordu. eski bilgisayarın islemcisi t2130 1.86 ghz 36 sn de bitirmisti. amd nin matematik işlem gucu biraz kıt galiba:D

• bu arada benim bilgisayar ekranındaki sorundan dolayı değişime gitmisti yeni bilgisayar verdiler sıfır kutusunda. problem su ki eskisinde de yeni laptopta da winamp taki playlistten bir sarkı calmak icin cift tıkladıgımda sarkı acılıyor ve sanki "L" tusuna basmısım gibi open file ekranı geliyor. bu sorunu programı yonetiici olarak calıstır moduyla calıstırdıgımda aşıyorum. neden olduguna dair bir fikri olan var mı? klavye herhangi bi sekilde L tusuna basmıyor yani word de falan yazmıyor . iki bilgisayar da mı boyle yapar ne bahtsızlıktır anlamadım.
  • yeni bilgisayar hayırlı olsun:)
    valla hiç öyle bi durumla karşılaşmadım winampta ya google dan aramak lazım vardır belki çözümü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: istannbullu34

yeni bilgisayar hayırlı olsun:)
    valla hiç öyle bi durumla karşılaşmadım winampta ya google dan aramak lazım vardır belki çözümü...

teşekkürler . sanırım ara ara oluyor . dun mesajı yazdıktan sonra bir ara normal girdi. simdi denedim yine aynı hatayı veriyor:) aradım da bulamadım . neyse o sekilde idare edecegim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dirhem

quote:

Orijinalden alıntı: StANDby007

Bu bilgisayara xp'nin hiç bir sürümünü kuramıyorum. Kur ekranı geçtikten sonra pat diye mavi ekran geliyor.

Önceki mesajlara göz attım xp kurulmuyor diyenler olmuş. Fakat burada (Trabzonda) bilgisayarı alan başkaları var ve xp kurup kullandıklarını öğrendim.

Busorunu nasıl aşacağım bir fikri önerisi olan varmı?

Biostan AHCI yı iptal et.

Bios içinde nerede bu AHCI denen meret?
    Bir türlü bulamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur.Kalender

quote:

Orijinalden alıntı: Dirhem

quote:

Orijinalden alıntı: StANDby007

Bu bilgisayara xp'nin hiç bir sürümünü kuramıyorum. Kur ekranı geçtikten sonra pat diye mavi ekran geliyor.

Önceki mesajlara göz attım xp kurulmuyor diyenler olmuş. Fakat burada (Trabzonda) bilgisayarı alan başkaları var ve xp kurup kullandıklarını öğrendim.

Busorunu nasıl aşacağım bir fikri önerisi olan varmı?

Biostan AHCI yı iptal et.

Bios içinde nerede bu AHCI denen meret?
    Bir türlü bulamadım..

bilgisayar acılırken esc ye bas bios ayarlarına gir f10 a basıp. soldan system configrations bolumune tıkla. acılan menuden device configrations a bas. sata device mode var orda ide yi sec. kaydedip cık . artık yukleyebilirsin

• arkadaşlar konuyu okudum ancak yine de şu soru kafamı kurcalıyor. probook 4515s modelinde işlemci bunun benzeri, sadece 100mHz'lik bir fark var ve ekran kartı aynı. fan ve ısınma problemi oluyor mu tek kafamı kurcalayan bu. forumda fan sesinden rahatsız olan arkadaşlar olmuş, bundan endişeleniyorum. kadıköy'deki bilgisayarcılarda bu sebeple mümkünse deneyip görüp ona göre almak istiyorum.

eğer böyle bir problem mevcutsa yerine pentium dual core'lu ve ekran kartı intel gma 3100 veya 4200 olmayan başka bir bilgisayar bakmam gerekecek.

makinanın linki bu:http://www.hepsiburada.com/hp-probook-4515s-amd-athlon-x2-ql-66-2.2-ghz-2gb-250gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar-nx476ea/productDetails.aspx?CategoryId=98&productId=bd750313

• quote:

Orijinalden alıntı: balcis

arkadaşlar konuyu okudum ancak yine de şu soru kafamı kurcalıyor. probook 4515s modelinde işlemci bunun benzeri, sadece 100mHz'lik bir fark var ve ekran kartı aynı. fan ve ısınma problemi oluyor mu tek kafamı kurcalayan bu. forumda fan sesinden rahatsız olan arkadaşlar olmuş, bundan endişeleniyorum. kadıköy'deki bilgisayarcılarda bu sebeple mümkünse deneyip görüp ona göre almak istiyorum.

eğer böyle bir problem mevcutsa yerine pentium dual core'lu ve ekran kartı intel gma 3100 veya 4200 olmayan başka bir bilgisayar bakmam gerekecek.

makinanın linki bu:http://www.hepsiburada.com/hp-probook-4515s-amd-athlon-x2-ql-66-2.2-ghz-2gb-250gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar-nx476ea/productDetails.aspx?CategoryId=98&productId=bd750313

bizimki ısınıyor ama herhangi kapanma yapmadı su ana kadar. 75 80 derece sıcaklıklarda calısıyorum . fan normalde pek rahatsız etmiyor zorlayınca her hp de oldugu gibi yapıyor. ısınma sorunu verdigin modelde de olacaktır cunku neredeyse herseyi aynı ve islemcisi daha hızlı. tipi ve numpad olması rahatsız etmiyorsa oburunu al cunku ram ve hard disk iyi . isimi gorur diyorsan hard disk, 2gb ram alıp compaq 615 kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ruicosta

quote:

Orijinalden alıntı: balcis

arkadaşlar konuyu okudum ancak yine de şu soru kafamı kurcalıyor. probook 4515s modelinde işlemci bunun benzeri, sadece 100mHz'lik bir fark var ve ekran kartı aynı. fan ve ısınma problemi oluyor mu tek kafamı kurcalayan bu. forumda fan sesinden rahatsız olan arkadaşlar olmuş, bundan endişeleniyorum. kadıköy'deki bilgisayarcılarda bu sebeple mümkünse deneyip görüp ona göre almak istiyorum.

bizimki ısınıyor ama herhangi kapanma yapmadı su ana kadar. 75 80 derece sıcaklıklarda calısıyorum . fan normalde pek rahatsız etmiyor zorlayınca her hp de oldugu gibi yapıyor. ısınma sorunu verdigin modelde de olacaktır cunku neredeyse herseyi aynı ve islemcisi daha hızlı. tipi ve numpad olması rahatsız etmiyorsa oburunu al cunku ram ve hard disk iyi . isimi gorur diyorsan hard disk, 2gb ram alıp compaq 615 kullan.

cevap için sağol, 2 adet denk, bir adet de daha ucuz ama fiyat/performansı yüksek bir model buldum. bir adet de yazılımdan servise düşmüş bir model buldum, garantisi mevcut. 2000 lira denginde penryn çekirdekli bir adet core2duo ve 4gm ram öküz gibi ekran kartlı ve fiyatı 1200 lira 6 taksit. gçmiş olsun HP. bir müşteri daha uçtu gitti.

• probook-4515s'ın altında hiçbir havalandırma deliği yok. Sadece yandan yeterli olurmu havalandırma olmaz. Ne oluyoır peki. Açma tuşuna basınca motor sesi geliyor, yaklaşık 1 yarım dk sonra sımsıcak bir hava üflemeye başlıyor.
  • makinalardan memnunuz galiba sesimiz çıkmıyo hiç arkadaşlar:D bu arada sonbaharda üretimini kestiler makinanın iyide satıyodu aslında:)
    bu arada hp sitesinden makinayı 5-6 saat çalıştıran 8 hücreli pil modelini aldım almaya da niyetim var iyi fiyata buldum bi sitede 110 tl civarı.
    615 e iyi davranın:=) üRetiliyo olsaydı değeri 1000 lira civarı olacaktı:P
  • Burada var (işlemcisi bir boy üst model, 320mb hdd, 2 gb ram, win7 starter )
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=HPVC286EA
    Fiyatı : 519,00 USD + KDV
    Kdv dahil : 924,75 TL
    Havale ile : 906,26 TL

(günün fiyatı olabilir)
  • nx557ea üretimden kalktı ama üst modelleri duruyo compaq 615 in:) kdv indirimi bittikten sonra fiyatlar arttı bayağı verdiğiniz linkteki makina için fiyat süper kaçırılmaz..
  • Bu laptopun klavyesi nasıl sökülüyor bilen var mı acaba bir yardımcı olabilirmisiniz?
  • bunukini hiç sökmedim ama standart işlem yanlız dikkatli olun yoksa zarar verirsiniz. klavyenin üst ve alt köşelerinde kasaya doğru tırnaklar vardır o tırnakları aşşağı doğru bastırarak çıkarak çekmeniz lazım ama dediğim gibi dikkatli olmazsanız zarar verirsiniz oturmaz daha.f8 tulunun tam altına bakın orda bi boşluk gibi birşey var oradan...
  • benim arkadaşımdada bu notebookdan var açılır açılmaz 85 dereceye çıkıyor oyun açınca 100 ü geçiyor bir kere servise verdik temizlediler 1 ay sonra yeniden aynısı olmaya başladı. sizce ne yapmalıyım garantisinin bitmesine 1-2 ay kaldı sanıyorum hiç kimse bu kadar yüksek sıcaklıklarda kullanmıyor bu aleti.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.