< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
O sorun dediğiniz şey aracın karakteristiği ve CVT şanzımanın yapısı. Bazıları volan değiştirerek bu titreşim ve yığılmayı azalttığını söylüyor. Kimisi "şanzıman tanıtma" vs benzeri işlemerle sorunu çözmeye çalışıyor. Yakın bir arkadaşım da 1.4 LPG'li Honda City alıp önce lpg enjektörinden şüphelenip onları değiştirdi, sonra bujileri değiştirdi en sonunda bu adam olmaz diyip satmıştı. Seri kalkışlarda bazen stop edecek kadar silkeleme yapıyordu. Geri vites geçişindeki titreşim CVT şanzımanın yapısından dolayı. Geri vites değişimindeki titreşim Toyota Auris ve Corolla'da da mevcut. Bence uzak durulması gereken araçlardan. |
![]() Fractal Design Define C | Ryzen 5 5600X | Dark Freezer X120 | G.Skill Flare X 3200Mhz CL14 @ 3800Mhz CL16 | MSI B550M Mortar Max Wifi | SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe | Corsair RM650X AORUS RTX 3060Ti ELITE 8GB
|
|
CVT şanzıman seri geri-ileri yapmak için çok uygun değil. Biraz daha zaman vermek gerekiyor şanzımana geçişi tamamlaması için. Ben 4 ay kullandım 2015 1.6 Corolla MDS. Hem yüksek yakıt tüketimi hem de şanzımana alışamadığım ve sevmediğim için sattım. |
![]() Fractal Design Define C | Ryzen 5 5600X | Dark Freezer X120 | G.Skill Flare X 3200Mhz CL14 @ 3800Mhz CL16 | MSI B550M Mortar Max Wifi | SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe | Corsair RM650X AORUS RTX 3060Ti ELITE 8GB
|
|
Yeni cvt yazılım sorun servise belki vardır < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 9 Aralık 2022; 21:12:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 11 Aralık 2022; 18:46:37 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Lpg'den olabilir bence arkadaşım. CVT gayet pürüzsüz kalkıyor ve duruyor. Şanzıman yok gibi. Hatta bu yüzden CVT'yi sıkıcı bulanlar var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
lpg'siz 2012 cvt jazz aracımızda aynı hissi ben de yaşıyorum. dediğiniz kadar rahatsız edici değil ancak tarifiniz aynı. çalışma mantığı gereği gazdan ayağınızı çekince direkt motor frenine başlıyor. eğer bunu istemiyorsanız aracın süzülmesini istediğiniz süre boyunca ekstra gaz vermeden sadece dokunmak gibisinden ayağınızı gaz pedalında tutmayı deneyebilirsiniz. kalkış durumunda ise fren gaz geçişini hemen yapmak yerine frenden ayağınızı yavaşça kaldırarak ve fren-gaz pedalı geçişini birkaç saniyeye yedirerek deneyin. |
|
|
işte tam 10 km/h süratlerin altına düşerken bırakıyor motor frenini, yaşadığınız öne atılma hissi de o yüzden. mesela yokuş inerken motor freni yaptığı esnada da dediğim gibi gaz pedalına bi dokunursanız aracın kendini saldığını hissedersiniz. |
|