Şimdi Ara

Hız tutkusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu istek özellikle uzun yollarda hele birde otoyoldaysak birde yol boşsa durduramıyoruz bu isteklerimizi ne olursa olsun kendimizi tutamıyoruz tutabilenlere buradan teşekkür ederim ama ben kendime baktığımda bunu yapamıyorum. söz olarak yavaş gitmeliyiz diyorum kalbimde aynı şeyi söylüyor araçlarımızda can taşıdığımızıda beynimiz hatırlatıyor ancak bu içimizdeki canavarda bu şartlar altında uyanıp bizi tetikliyor ve şu an Türkiye'nin en iyi olan otoyollarında bile bana göre 120 km/h fazla iken biz gazı köklüyor 160dan başlayıp 250 ye kadar uzanan bir aralıkta hız yapıyoruz...
    Neden yapıyoruz diye kendimize sorduğumuzda hiçbirşey söyleyemiyorum ancak bazı duygularımızı tatmin ediyoruz. Bu konular konuşulduğunda pistlere gidin orada kendinizi tatmin edin diyoruz ama kaçımız nasıl piste gidileceğini ya da hangi araçlarla hız yapacağımızı biliyoruz. ben açıkça söyleyeyim nasıl güvenli bir şekilde hız yapılıp duygularımızı tatmin edebiliriz bilmiyorum...

Bilen varsa söylesin bana nasıl pistlere gidip bu içimizdeki canavarı trafiğe çıkarmamayı gerçekleştiririz.

lütfen hız yapmayalım bu dilimizde kalmasın ve ayrıca bu canavarı trafiğe çıkarmayalım

kusurumuz varsa şimdiden affola ve yazımı okuyan ve yorum yapan cevaplayan herkese TEŞEKKÜRLER

• aslında çok mantıklı ve güzel bir yazı.Ama hız yapan hiç kimse oturuo düşündüğünde oo hız yaptım iyi oldu demiyor.o anki duygularına kapılıp bastırıyoruz sonradan düşünüyoruz o hızda çarpsam ne olurdu bir daha yapmayacağım diyorsunuz ama gene yapıorsunuz. sigara gibi aynen bir kere alışkanlık yaptımı bırakması çok zor malesef
  • +1 bende bir cvp bekliyorum... Yani şehiriçi hız sınırı 50 şehirlerarası 90 otoyollarda 120 iken neden 1000 cc bir araca bile 220 ibre yaparlar bunu anlaış değilim...
  • demek ki hız sigara gibi bağımlılık yaratır bu yüzden ehliyeti yeni alan arkadaşlar hiç denemeyiniz .
  • Adrenalin bağımlılığı Şaka değil gerçek
  • 6 ay öncesine kadar bende de vardı. Kaza yaptıktan sonra değil hız yapmak 6 aydır araba kullanmıyorum. Kullansam da mutlaka eskiye nazaran daha temkinli davranırım. Kazadan önce kendime çok güvenirdim. Ama anladım ki kendine güvenmek hız yaparken iyi değil.
  • Bağımlılık olmuş. Araç nasıl gider, en son kaç basabilirim gibi sorulara otobanlarda cevap arıyorlar. Birde acelecilik var. En büyük sebep bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hızı hissettirmeyen araçlar
    5 yıl önce açıldı
    lastik hız sınırları
    18 yıl önce açıldı
    Hızı hissettirmeyen araçlar?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayta85
    Adrenalin bağımlılığı Şaka değil gerçek

Gerçekler gerçekleri hak ettikleri yerlerde yaşanılmalı ki gerçek değerlerine erişebilsinler.
    Hız tutkusu insan canından değerli değildir.

Lütfen, her tutkunun her yerde yaşanamadığını unutmayarak hız tutkusunun da pistlerde yaşanmasını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 13 Mayıs 2007; 22:40:55 >
  • bu gün şahit olduğum bir olay var şehir dışında virajlı, sollamanın yasak olduğu zaten karşıdan gelen araçların görülmediği tek şeritli yolda bir kamyonetin arkasında ilerliyordum, arkadan gelen bir kamyonet hızla hem beni hem önümdeki aracı solladı yanımdaki arkadaşımada sordum bu adamlar neye güvenerek böyle bir yolda sollama yapıyorlar karşılarına aniden bir araç çıksa direksiyonu bizim araçlarlarımızın üzerine kıracaklar ve bizide zor durumda bırakacaklar bu ne sabırsızlık...

ara sıra düz ve boş yollarda, otobanlarda hız yapmak neyse hız limitlerini hiç aşmamış bir sürücü Türkiye de yoktur heralde ancak hız yapılmayacak yerlerde hız yapanlara Allah akıl fikir versin diyorum.
  • zamanında hız limitlerini çok aştım. ama şimdi kaza yapmamış olmama rağmen hız limitlerini aşmadan kullanıyorum. kafam rahat hiç olmazsa. ters bir durumda daha rahat karar verebiliyorum. çok hızlı gitsem ters bi durumda yanlış karar verme olasılığım çok artar diye düşünüyorum ben...
  • çogu arabayla 180-200 km/h hızlara rahatlıkla ulaşılabilinir
    fakat durma olayına gelince malesef duramayız.o nedenle
    hız yapanlar araçlarının hız karşısında o kadar
    kolay bir şekilde durmayacağını akıllarından çıkarmaması gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

Orjinalden alıntı: hayta85
    Adrenalin bağımlılığı Şaka değil gerçek

Gerçekler gerçekleri hak ettikleri yerlerde yaşanılmalı ki gerçek değerlerine erişebilsinler.
    Hız tutkusu insan canından değerli değildir.

Lütfen, her tutkunun her yerde yaşanamadığı unutmayarak hız tutkusunun da pistlerde yaşanmasını rica ediyorum.

AYNEN
  • Bence nedeni çok farklı. Avrupalılar neden hız yapmıyor. Ben uluslararası bir şirkette çalışıyorum ve avrupalı adamlar bizim ülkemize geldiğinde otobanda bile 100 - 110 gidiyor. Kendim Avrupaya gittiğim zamanlarda gördüm adamların hayatı koşuşturmacadan ibaret değil. Biz aşırı çalışırız kalan zamanda gidip alışveriş yapmaya çalışırız. 3 kişinin yapacağı işi (patronların cimriliği yüzünden) tek başımıza kısacık bir zamanda yetiştirmeye çalışırız. Kendimize kalan azıcık zamanda koşuşturmaca ile bir şeyler yapmaya çalışırız. Hayatımız hızlı olduğu için ve her şeyi hızlı yapmaya alıştığımız içinde yollarıda hızla aşarız. Basit bir örnek daha önce çalıştığım bir şirkette patron arabayı alıp 4 saatte projeyi Ankara'da bir büroya yetiştimemi söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venieri -- 15 Nisan 2007; 1:54:43 >
  • hız tutkusu gerçekten bağımlılık yapıyor, hep bir daha yapmayacağım deniliyor ama yine de yapılıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

hız tutkusu gerçekten bağımlılık yapıyor, hep bir daha yapmayacağım deniliyor ama yine de yapılıyor...

+1
    aynen&malesef
  • Bana göre 'hız yapmak' göreceli bir kavram. 1994 model sahin ile otoyolda 110 km/h hızla gitmek hız yapmaktır. Ama altında 150 beygirlik son model donanımlı bir araçla otoyolda 110 km/h hızla gitmek normal bir hızdır ve hızlı değildir. Hızlı gitmenin sakıncası durma mesafesinin uzamasıdır. yeni nesil araçlarda 100-0km/h mesafesi 36m civarlarında 2000model araçlarda 45 m civarında. hız sınırları araçların sadece cinsine göre degerlendiriliyor kanunlarda ( kamyon ,binek otomobil vs.) Bence dahada özele inilmeli.

Herkez aracını tanımalı ve ona göre sürmeli.Kendi aracım 130Km/h den sonra bana güvenli gelmiyor benim hız limitim budur.Hislerimi dizginleye bildiğim sürece bu hızı geçmemeye çalışıyorum bazende mantıksızca davranıp geçiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gismo

Bana göre 'hız yapmak' göreceli bir kavram.

1994 model sahin ile otoyolda 110 km/h hızla gitmek hız yapmaktır.

Ama

altında 150 beygirlik son model donanımlı bir araçla otoyolda 110 km/h hızla gitmek normal bir hızdır ve hızlı değildir.

Ama maalesef her iki araç için de otoyoldaki hız sınırı 120 km/s dir
  • Otobanda sabit hızla 110-120 km hızla tek yönlü 3 şeritli yolda giderken durmamız gerekeceği hiç aklımıza gelmiyor. Yol o kadar düz, geniş ve rahat geliyor ki o yolda giden sadece bizim aracımızmış hissine kapılıyoruz. Etraftan yola fırlayacak hiç bişey yokmuş gibi geliyor. Yolun tek hakimi kendimiz hissediyoruz. O an aracın teybinden gelen hoşumuza giden müzik eşliğinde o yolun keyfini çıkarıyoruz. Ayağımız gaz pedalının üzerinde ağırlaşıyor. İbre otobanda hız sınırı olan 120 yi geçmeye başladığında yavaş yavaş 3000 deviri geçen motorun tatlı sesi bizi daha çok heveslendiriyor. O anda altımızdan hızla akan yolu izlerken daha yoğun bir konsantrasyonla sadece yaptığımız hıza odaklanıyoruz. Hız yapmanın verdiği keyif ve heyecanla fışkıran adrenalini hissetmek, aracımızı denemek, daha ne kadar gidebilirim, kaça kadar çıkabilirim son viteste devir kesiciye girecek mi sorularının cevaplarını aramak için ayağımız gaz pedalı ile bir bütün halinde döşemenin zeminine yapışıyor. Bu saatten sonra çevreden gelen tepkilere tamamen duyarsız kalıyoruz tek hissettiğimiz en hızlı gidiyor olmanın verdiği heyecan. Açık yolda yolu olabildiğince izlerken ilerde yavaşlamamız gerekeceği bazen aklımıza geliyor bazense gelmiyor. Uzun süredir aracın hemen son hızlarında gittiğimiz için yaklaştığımız bir virajda yavaşladığımızı sandığımız anda aracın hala 140-150 ile gittiğini anlıyoruz ancak bu sürat girdiğimiz o viraj için çok fazla. Lanet olası araba dönmüyor. Esp ışığı sürekli yanıyor ama bir işe yaramıyor hiçbirşey yapamıyoruz. Kontrolü kaybedip önce sağ taraftaki bariyerlere ön yandan sert bir şekilde çarpıyoruz. Duyduğumuz kulakları sağır edici bir gürültüyle yolun ters tarafına fırlıyoruz. Bu sırada araç savruluyor mu dönüyor mu taklamı atıyoruz bunların hiç birini hatırlamayacağız. Patlayan havayastıklarına rağmen yaşadığımız sarsıntı bilincimizi yok ediyor. Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen çarpmalar savrulmalar sonrasında bir ölüm sessizliği... Hiçbir ses yok! Az önce teypte çalan müzik susmuş. 6000 devirlerde dönen canavar motor durmuş (şanslıysak) tek görebildiğimiz duman ve hissedebildiğimiz korkunç acılar ve pişmanlık...
    En iyi ihtimalle pert olmuş bir aracımız var artık.
    Yol boş görülür tehlikesiz görülür hız belki zaman zaman yapılır. Tadında bırakmak lazım.

• @supremum

Yol boş görülür tehlikesiz görülür hız belki zaman zaman yapılır.

ama

hiçbir zaman hiç tahmin etmediğimiz bir anda aniden önümüze çıkabilecek ufacık bir tehlikeyi unutmamak gerekir.
  • bu kesinlikle bir bağımlılıktır ciddi tedaviler gerektirir..şaka değildir.şöyle izah edeyim

beyinin içinde varolan ve görevi vücuda hormon salgılamak ve pompalamak olan bir merkez vardır..burada peptid denilen kimyasallar üretilir peptidler 20 çeşit aminoasitten oluşur ve bu aminoasitlerin farklı dizilişleri sonucu binlerce çeşit duygunun kendine özel peptidi vardır biz ne zaman o duyguyu yaşasak o peptid orada üretilerek vücuda gönderilir ve hücrelerin içine girerek hücrelerin ne durumda olacağına dair emirler götürür..(mesela heycanlandığımızda kalbimizin atması ellerimizin terlemesi bacaklarımızın bağının çözülmesi kaslarımızın titremesi gibi durumların tümü hücrelere giden bu peptitler sayesindedir) buraya kadar her şey normal..fakat bu noktadan sonra bazı sorunlar başlayabiliyor..mesele şu ki eğer biz her zaman düzenli olarak aynı duyguyu yaşarsak (bu herşey olabilir kızma,sevinme,adrenalin,aşk,heycan) beyinden sürekli o duygu için olan peptidler salgılanarak hücrelerimize gönderilir ve bellli bir süreden sonra farketmeden o duyguya bağımlı oluruz..(mesela sürekli asabi insanlar veya sürekli güleryüzlü insanlar bu duyguların bağımlılarıdır) hücrelerimiz bir çeşit kimyasal olan aynı duygunun peptidlerine bağımlı olduklarında sürekli ihtiyaç duyarlar üstelik çok ciddi şekilde..şimdi sıkı durun çünkü şaşıracaksınız..eroinde aynı merkezi uyararak kendi kimyasalına uygun peptid salgılanmasını sağlar zaten bu yüzden bağımlılık yapoar aşırı şekilde..yani aslında belli bir duyguya bağımlılık ile eroin bağımlılığı arasında bir fark yoktur çünkü ikiside aynı şekilde bağımlılık yapar..peptidler yolu ile..konuyu fazla dağıtmadan şöyle söyleyeyim adrenalinde bir duygudur ve bağımlılık yapar..bu duyguya bağımlı olanlar genbelde sıradışı sporlarla ilgilenen insanalrdır ve bunu bırakamazlar.tıpkı eroin bağımlılığı gibi ona bağımlı olurlar.adrenalin yaşamak için suç bile işlerler polis kovalasında macera olsun gibilerinden.yani bu ciddi bir konu bağımlılık dendiğinde sakız çiğneme alışkanlığı gibi bir şey anlamayın.bu kimyasal bir bağımlılıktır.ciddi tedavi gerektirir

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.