Şimdi Ara

Hız Testi Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba hız testi yaptık komşumla o 28mpbs değerini görüyor. Ben 10mpbs yi zor görüyorum. Bu kadar fark neyden kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 20:19:12 >

Orijinalden alıntı: matrix52

Bina içi kablolar, modem, kullandığınız ISS gibi sebepler var. İlk önce sorulması gereken soru, komşunuz hangi ISS'yi kullanıyor ?

Aynı kullanıyoruz. Üyelik tarihimiz de aynı
  • Bina içi kablonuz komşunuzun kablosuna göre eski/kalitesiz veya herhangi bir yerinde 1 den fazla ek olabilir. Bunlar sinyal kalitesini etkileyen önemli faktörler. Bina içi kablonuzu kontrol etme şansınız var mı?

Kontrol etme şansınız yoksa sorunun bina içi tesisatında olup olmadığını öğrenmek için önce dairenizden gelen kabloyu ankastredeki hattınızdan söküp modemi direk ankastre kutusundan gelen hattınıza ufak bir kablo ile bağlayıp öyle test yapmak olacak. Bir tarafı jak takılı diğer tarafındaki uçlar açık kısa bir DSL kablosu işinizi görür. Ucu açık tarafı ankastredeki hattınıza bağlarsınız diğer tarafı modeme. Bir de öyle modem hat değerlerine bakıp test etmek lazım. Tabi bu da zor bir işlem. Ankastre kutusunun olduğu yere elektrik falan çekmeniz gerekiyor modemi çalıştırmak için 3lü priz yardımıyla falan. Eğer ki ankastre kutusundaki hattınızın nerede olduğunu bilmiyorsanız ve elektrik işleriyle ilgili bilginiz yok ise hiç bulaşmayın bu işleme.

Bunu da yapma şansınız yoksa o zaman elektrikçi çağırtıp yeni kablo çektireceksiniz dairenize. Cat5 veya cat6 kablo çektirirseniz daha sağlam ve kaliteli olur.

Kabloyu yenilediniiz ama sonuç hala aynıysa o zaman portla alakalı bir sıkıntı vardır. Türknet'e komşunuzun 28mbps aldığını, iç tesisat kablonuzu yenilediğinizi falan belirtip port değişimi istersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 13 Kasım 2017; 18:12:47 >

• efsane61 E kullanıcısına yanıt
    Bina içi kablolamanız yada herhangi bir yerinde bir sorun var.

Portunuzda bile sorun olabilir.

Hat zayıflamanız aşırı yüksek arıza kaydı bırakın Türk Telekom ekibi bir baksın bina içi tesisatta sorun varsa elektrikçi çağırırsınız.

Ayrıca komşunuz Vdsl2'den hizmet alıyordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 20:19:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Komşumla aynı sağlayıcıdan hizmet alıyoruz aynı tarife kullanıyoruz. Bina yeni sıfır bina bu soruyu sorma sebebim de aslında bu eğer problem varsa müteahhit yaptırmayı düşünüyorum.

İkimizde VDSL kullanıyoruz.

Turktelekom ölçümde 20mpbs alabilirsiniz demekte. :)
  • ARkadaşlar sorun u buldum. Odalarda ki boat farkı var. Küçük odaya takınca 28 igördüm diğer odaların bazısında hiç ses yok. Yardımlarınız için teşekkür ederim. O odada ki prizi söküp bir bakacağım yapamazsam sizden yardım isteyeceğim :)

Dediğim gibi bina içi tesisat sorunlu çünkü Adsl2+ bile tanımlansa size en azından modemden 16 mb hızı görmeniz gerekirdi ve hat zayıflamanız aynı sebepten çok yüksekti bunlara dikkat edin.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.