Şimdi Ara

๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
35
Favori
45.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Gerek farklı ele alınan konularıyla gerekse kalitesi ile ve kişide bırakmış olduğu izlenim ile son zamanlarda büyük bir çıkış yakalayan Hint filmlerini tek bir başlık altında toplamaya karar verdim. Umarım faydalı bir konu olur. Sizlerde konuya bilgilendirici mesajlar atarsanız memnun olurum.

    Slumdog Millionaire

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini korur...

    3 Idiots

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın iki arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri.Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.

    Fanaa

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Zooni, kör ama çok güzel bir kızdır. Birgün tur rehberi Rehanla karşılaşır ve ona aşık olur. Gözlerinden ameliyat olduğu sırada Rehanı kaybeder. Rehan’ı ölmüş sanmaktadır ama yıllar sonra Rehanla tekrar karşılacaktır ama tanıyabilecek midir(Çünkü yüzünü hiç görmedi).Rehan’ın Zooni’yi bırakmasının sebebi ise...

    Ghajini

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Sanjay Singhania Hindistanın en büyük iş adamlarından biridir.Bir iş gezisi dönüşünde evinde nişanlısı öldürülür ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtulur. Ama başına demir sopayla darbeler alan Sanjay kısa süreli hafıza kaybına uğrar ve Sanjay nişanlısını öldüren Ghajini'nin peşine düşer.

    Taare Zameen Par

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuk çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film. Bence tüm çocuklu ailelerin izlemesi gereken bir film.

    Black

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    2005 yapımı güzel bir hint/amerikan filmi.hayatını karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kızın, öğretmeni sayesinde hayatın abecesini öğrenmesinin konu edildiği; dram yönünün sömürülmeyip sadece ortaya konulduğu, sürükleyici ve izlenesi bir eser. kızlarına belli kalıpların içerisinde baktıkları için başarılı olamayan bir aileye, öğretmen bakış açısının bolluğu ile karşılık veriyor ki bu sayede imkansızı -bu da asla öğrencisine öğretmediği bir kelime- başarıyor.

    Lagaan

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Bollywood’dan çıkmış en pahalı filmlerden biri olan, bu Oscar adayı, seyircilerin gönlüne göre yapılmış film, hem Hindistan’da hem de ülkesi dışında büyük bir sinema olayı oldu. 1893’te, İngiliz sömürge yönetimi sırasında, Champaner adındaki küçük tarım köyünde, bütün gözler gökyüzüne çevrilmiştir. Son yağmur mevsimi çok kısa sürmüştür, bu yıl da tek bir damla yağmur bile düşmemiştir. Endişelenen köylüler, tam hasat öşürü “Lagaan”dan bağışık tutulmayı talep edecekken, verginin bu yıl iki katına çıkarıldığını öğrenirler. Bhuvan adında genç bir çiftçinin önderliğinde, eyaletin racasını görmeye giderler. Raca onlara bu konuda yetkisi olmadığını, kararın İngilizler tarafından verildiğini söyler. Kaprisli, öfkeli ve kibirli Yüzbaşı Russell, köylülere kendi subaylarından oluşan bir takımla kriket maçı teklif eder, ne var ki köylüler bu oyunu hiç bilmez. Maçı kazanırlarsa, üç yıl boyunca lagaan’dan bağışık tutulacaklardır; kaybederlerse, lagaan üç katına çıkacaktır. Acaba Bhuvan, köylüleri ellerinden geleni yapıp şanslarını denemeye ikna edebilecek midir?

    Mangal Pandey

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Mangal Pandey (Aamir Khan) 19. yüzyılın ortalarında British East İndia Company isimli bir ingiliz şirketinin askerlerindendir. Sepoylardan, yani İngilizlerin topladığı yüzbini aşkın Hintli askerlerden biridir. Mangal ile ingiliz subay William Gordon arkadaş olurlar ama bu dostlukları ağır bir imtihandan geçer. İngilizler yeni bir mühimmat ithal ederler ve Hintliler arasındaki bir söylentiye göre bunların üretiminde inek ve domuz yağı kullanılmıştır. Mühimmat da dişler ile açılması gerektiğinden bu, Hindu ve Müslümanlar için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Kutsal sayılan inek ve haram olan domuz yağını ağızlarına sürmek istememektedirler. İngilizler Gordon aracılığıyla bu söylentinin kesinlikle yanlış olduğunu teyit ettiklerinde, Mangal arkadaşına güvenip mühimmatı ağzıyla açar. Fakat sonradan söylentilerin doğru olduğu ortaya çıkar ve Mangal yapmış olduğundan dolayı cemiyetin kuralları doğrultusunda kirlenmiş sayılır ve dışlanır. Bunun ardından diğer askerlerle birlikte İngilizlere karşı bir başkaldırı düzenler.

    RA. One

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Bollywood'un en ünlü oyuncularından Shahrukh Khan'ın (Nam-ı diğer My Name is Khan) başrolünü üstlendiği ve Hint sinemasının en yüksek bütçeli filmi olma özelliğini taşıyan (25 milyon dolar) kaliteli bir bilim-kurgu filmi. Matrix ile Jumanji karışımı bir konuya sahip.Kahramanımız bir oyun tasarlıyor ve bu oyunda ki kötü karakter, sanal ortamdan çıkıp dünyaya ayak bastığı anda ortalık karışıyor. IMDB puanına aldanmayın ve izleyin. Çok kaliteli efektler var.

    A Wednesday

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Bir terörist şehrin 5 farklı bölgesine bomba yerleştirir. Daha sonra, kimsenin kendisini bulamayacağı bir yere saklanarak polisleri arar ve hapiste yatan 5 dostunun çıkartılmaması durumunda her bir bombayı teker teker patlatacağını söyler. Ve kovalamaca başlar. Gerçek zamanlı bir filmdir. Özellikle filmin sonunda verilmek istenen mesaj çok etkileyicidir. Diğer Hint yapımlarının aksine dans sahnelerinden uzak, sürükleyici bir kurgusu vardır.

    My Name Is Khan

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Rizvan Khan küçüklüğünü annesiyle ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rizvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu raşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır. Bunun üzerine Mandira Rizvan'i terk eder. Rizvan ne zaman geri gelebileceğini sorunca, Mandira ona Amerika Birleşik Devletleri başkanına gidip, adının Khan olduğunu ama bir terörist olmadığını açıklamasını ve ondan sonra geri gelmesini söyler. Rizvan hastalığı dolayısıyla bunu ciddiye alır ve yolculuğuna başlar. Başkan ile buluşmadan geri dönmeyecektir ve ona diyecektir ki: "Sayın Başkan, benim adım Khan ve ben bir terörist değilim."

    Rang De Basanti

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Genç bir İngiliz bayan (Sue) büyükbabasının 1920 yıllarında Hindistan‘ın özgürlüğü hakkında yazdığı günlüğü ile ilgili bir belgesel çekmek için Hindistan’a gider.
    Hindistan’da kendisine yardım etmeyi kabul eden Hintli genç kız (Sonia) ile birlikte belgesel filmde oynayacak oyuncuyu üniversitede aramaya kalkışırlar. Kültüründen uzaklaşmış birçok aday kitlesinden sonra kötünün iyisi tadında bir grup oluşturulur. Grup, belgesel çekildikçe konuyu kavramaya, benimsemeye ve haliyle de bilinçlenmeye başlar. Filmin adı Rang De Basanti (Onu Sarıya Boya). Sarı hint kültüründe fedakarlık anlamına gelmekteymiş. Bu yüzden filmin bir kısmı sarı renginde çekilmiş.

    Don

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Mumbaili bir vatandaş olan Vijay, bir polis memuru tarafından uyuşturucu kaçakçısı Don'un yerine geçmesi için görevlendirilir. Sonrası mı? Aksiyon ve heyecan dolu sahneler sizi bekliyor. Farklı konusu ile sıradan bir aksiyon filminden farklı olduğunu da belirtmekte yarar var.

    Don 2

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi

    Asya yeraltı dünyasını ele geçiren Don, gözünü Avrupa'ya dikmiştir. Yolunda ise mevcut yeraltı dünyası patronları ve çeşitli güvenlik kuruluşları vardır.Don planlarını gerçekleştirmek için hem suikastte uğramamak hemde tutuklanmaktan kaçmak zorunda.Macera kaldığı yerden devam ediyor ve aksiyon Kuala Lumpur'dan Berlin'e kayıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razer -- 26 Ağustos 2012; 9:40:47 >








  • Genç bir İngiliz bayan(Sue) büyükbabasının 1920 yıllarında Hindistan‘ın özgürlüğü hakkında yazdığı günlüğü ile ilgili bir belgesel çekmek için Hindistan’a gider.
    Hindistan’da kendisine yardım etmeyi kabul eden Hintli genç kız (Sonia) ile birlikte belgesel filmde oynayacak oyuncuyu üniversitede aramaya kalkışırlar. Kültüründen uzaklaşmış birçok aday kitlesinden sonra kötünün iyisi tadında bir grup oluşturulur. Grup, belgesel çekildikçe konuyu kavramaya, benimsemeye ve haliyle de bilinçlenmeye başlar.

    Asperger sendromu (sosyal bozukluklara sebebiyet veren bir otizm çeşidi) hastası olan Rizwan Khan, Mumbai'nin Borivali bölgesinden bir müslümandır. Rizwan Hintli bir dul olan Mandira ile evlidir ve San Fransisco'da yaşamaktadırlar. 11 Eylül olaylarının ardından Rizwan, Los Angeles havaalanında 'şüpheli' davranışlarından dolayı alıkoyulur. Tutuklanışın ardından tanıştığı terapist Radha, ona bu durumundan ve hastalığından kurtulması için yardımcı olur. Rizwan bunlardan sonra Obama ile görüşüp adını temize çıkarmak için bir yolculuğa çıkar.




  • @Dönüşüm bu My Name is Khan, 11 Eylül'le ne kadar alakalı? Çünkü ben bir filmin konusunda 11 Eylül'ü duyunca o filmi izlemekten hemen vazgeçiyorum. Film Amerika'yı övüp, yaşadıkları "talihsiz" olayın insanlar üzerindeki etkilerini mi anlatıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diminishedtriad

    @Dönüşüm bu My Name is Khan, 11 Eylül'le ne kadar alakalı? Çünkü ben bir filmin konusunda 11 Eylül'ü duyunca o filmi izlemekten hemen vazgeçiyorum. Film Amerika'yı övüp, yaşadıkları "talihsiz" olayın insanlar üzerindeki etkilerini mi anlatıyor?

    Ondan ziyade film, 11 Eylül olaylarından sonra ABD'de yaşamakta olan Müslümanlara yapılan psikolojik ve fiziksel saldırıları ele alıyor. Sizin bahsettiğiniz olayın tam tersi işleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Ondan ziyade film, 11 Eylül olaylarından sonra ABD'de yaşamakta olan Müslümanlara yapılan psikolojik ve fiziksel saldırıları ele alıyor. Sizin bahsettiğiniz olayın tam tersi işleniyor.

    Öyleyse iyi, genelde tam tersi oluyor ve ben o filmlere illet oluyorum. Açıklama için sağ olasın, şimdi gönül rahatlığıyla izleyebilirim, ama umarım dediğin gibidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diminishedtriad

    quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Ondan ziyade film, 11 Eylül olaylarından sonra ABD'de yaşamakta olan Müslümanlara yapılan psikolojik ve fiziksel saldırıları ele alıyor. Sizin bahsettiğiniz olayın tam tersi işleniyor.

    Öyleyse iyi, genelde tam tersi oluyor ve ben o filmlere illet oluyorum. Açıklama için sağ olasın, şimdi gönül rahatlığıyla izleyebilirim, ama umarım dediğin gibidir.

    Evet tam arkadaşın dediği gibi ama filmde beğenmediğim çok olay var.Az ve öz olsa çok daha iyi bir film olabilirdi.İzlediğin zaman ne demek istediğimi anlayacaksındır.Amerika'yı övme yok ama Amerika'ya dokunmama var bu da beni sinirlendirdi biraz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dönüşüm

    Evet tam arkadaşın dediği gibi ama filmde beğenmediğim çok olay var.Az ve öz olsa çok daha iyi bir film olabilirdi.İzlediğin zaman ne demek istediğimi anlayacaksındır.Amerika'yı övme yok ama Amerika'ya dokunmama var bu da beni sinirlendirdi biraz.

    O dediğin bence çok daha kötü. Bir yerde durmalılar bence. Gerçeği göstermeliler ama korkuyorlar. Sessiz kalan filmlerde o zincirin bir halkası maalesef. 11 Eylül'de insanların ölmüş olduğu bir gerçeklik değil de Amerika'ya Orta Doğu saldırısı için bir gerekçe kılıfıyken, bu olayın üstüne film çekilmesi adaletsiz ve iki yüzlülük.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diminishedtriad

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dönüşüm

    Evet tam arkadaşın dediği gibi ama filmde beğenmediğim çok olay var.Az ve öz olsa çok daha iyi bir film olabilirdi.İzlediğin zaman ne demek istediğimi anlayacaksındır.Amerika'yı övme yok ama Amerika'ya dokunmama var bu da beni sinirlendirdi biraz.

    O dediğin bence çok daha kötü. Bir yerde durmalılar bence. Gerçeği göstermeliler ama korkuyorlar. Sessiz kalan filmlerde o zincirin bir halkası maalesef. 11 Eylül'de insanların ölmüş olduğu bir gerçeklik değil de Amerika'ya Orta Doğu saldırısı için bir gerekçe kılıfıyken, bu olayın üstüne film çekilmesi adaletsiz ve iki yüzlülük.

    O noktaya parmak basmaması gerçekten kötü ama biraz daha masum bir film.O konuya değinmese bile -ki değineceği bir nokta yoktu hatırladığım kadarıyla- ABD hükümetinin faşizmini bir yerde gösteriyor.Ama filmin finali gerçekten berbattı.Obama'yı falan görüyoruz.Sanırım yönetmen nabza göre şerbet verelim demiş.Keşke daha keskin bir çizgi çekseydi.Soğuk bir suyu ılıklaştırıp başımızdan aşağı dökmeye çalışmış.Keşke o soğuk suyu direk dökseydi.Taraf olmuş olmazdı aksine tam objektif olurdu.




  • hanı bı adamla ınegın dovusu vardı. matrıxden alıntı. o fılm de guzeldı ekleyelım lutfen. hınt fılmıydı yanıulkmıuyorsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dönüşüm

    O noktaya parmak basmaması gerçekten kötü ama biraz daha masum bir film.O konuya değinmese bile -ki değineceği bir nokta yoktu hatırladığım kadarıyla- ABD hükümetinin faşizmini bir yerde gösteriyor.Ama filmin finali gerçekten berbattı.Obama'yı falan görüyoruz.Sanırım yönetmen nabza göre şerbet verelim demiş.Keşke daha keskin bir çizgi çekseydi.Soğuk bir suyu ılıklaştırıp başımızdan aşağı dökmeye çalışmış.Keşke o soğuk suyu direk dökseydi.Taraf olmuş olmazdı aksine tam objektif olurdu.

    Dediğin gibi bu konuda çekinmiş olabilirler ama böyle film çekecek kişi cesur olmalı, ne anlatmalı idiyse saf gerçeği anlatmalı. Doğrusu ABD'yi eleştiren çoğu film de bana pek samimi gelmiyor. Bana göre o sektör para kazanmak için kendi kuyruğunu bile ısırır ama eleştirmesinin amacı da budur yani, iyi niyetle yansıtılmaz gerçekler.
    Neyse denk gelirse eğer izlerim ama çok da uğraşmam herhalde izlemek için, sonra pişman oluyorum böyle filmleri izleyince.




  • Yalnız filmdeki amaçlanan konu, benim anladığım kadarıyla olayı "Midnight Express" zımbırtısına çevirmeden gerçekleri aktarabilmek. Ki bu yönüyle doğru bir harekette bulunmuşlar. Herneyse. Bir sürü film varken buna takılmayalım dostlar.
  • Hint sineması candır, Amerikan dram filmlerinden hiç biri etkilemez beni hint sineması yada iran sineması dram konusunda bence en iyisi özellikle Black filmi izlediğim en iyi dram filmidir listemde dahada var hint yapımları dram ihtiyacım olduğunda acıp izliyorum
  • Konuyu elimden geldiğince güncel tutuyorum. Yeni filmleri ilk mesajıma eklemekteyim.
  • Güzel konu olmuş vesselam benimde tavsiyede bulunmak istediklerim var.

    A Wednesday (2008)

    Bir terörist şehrin 5 farklı bölgesine bomba yerleştirir.Daha sonra, kimsenin kendisini bulamayacağı bir yere saklanarak polisleri arar ve hapiste yatan 5 dostunun çıkartılmaması durumunda her bir bombayı teker teker patlatacağını söyler. Ve kovalamaca başlar. Gerçek zamanlı bir filmdir. Özellikle filmin sonunda verilmek istenen mesaj çok etkileyicidir. Diğer hint yapımlarının aksine dans sahnelerinden uzak,sürükleyici bir kurgusu vardır

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi




  • konu guzel olmus.
  • bolitar

    Paylaşımın için teşekkürler. En kısa sürede ilk mesaja ekleyeceğim.
  • Rica ederim Razer bende bollywood filmlerini sık sık takip etmeye çalışırım. Başka bir film ile devam edelim o zaman ;)

    RA.One (2011)

    Bollywoodun en ünlü oyuncularından Shahrukh Khan (nam-ı diğer My Name is Khan )'ın başrolünü üstlendiği ve Hint sinemasının en yüksek bütçeli filmi olma özelliğini taşıyan (25 milyon dolar) kaliteli bir bilim-kurgu filmi. Matrix ile Jumanji karışımı bir konuya sahip.Kahramanımız bir oyun tasarlıyor ve bu oyunda ki kötü karakter, sanal ortamdan çıkıp dünyaya ayak bastığı anda ortalık karışıyor.
    İmdb puanına aldanmayın ve izleyin.Çok kaliteli efektler var.

     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolitar -- 27 Mayıs 2012; 23:17:21 >




  • taare zameen par
     ๑۩۞۩๑ Hint Filmleri Tanıtım Köşesi


    güzel film izleyin
  • Hint filmlerine oldum olası bir sempatim var, özellikle slumdog millionaire den sonra bu sempatim katlanmıştı..
    An itibariyle öneriler doğrultusunda 3 Idiots'u izlemiş bulunmaktayım ve izlemeyenlere tavsiye ederim.. Harika bir film..
  • Yukarıdaki filmlerin hemen hemen hepsi güzeldir. Hangisinin konusu ilginizi çektiyse rahatlıkla izleyebilirsiniz. Eğer benim en çok sevdiğim filmleri soracak olursanız; Taare Zameen Par, Fanaa, Ghajini, 3 Idiots, My Name Is Khan, Slumdog Millionaire olarak sıralayabilirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.