Şimdi Ara

Disk, Amortisör, Fren Balata Değişimi Balans Ayarı Gerektirir mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

haftasonu aracımı bakıma soktum ve ön diskler ile ön fren balatalarını ve ön amortisötleri değiştirdiler.
    fakat bundan sonra araç sağa çekmeye başladı. bakımdan önce böyle bir problem yoktu.
    mantıken tekerin balansını ektilemez diye düşündüm bu durum. Gerçi bakım yaptığım yere götüreceğim tekrar ama
    pek bilgim olmadığı için ve bu zaten balans ayarı gerektirir diye ekstra para ödememek için size sormak istiyorum
    sizce bir şeyi mi yanlış yapmışlardır yoksa gerçekten balans ayarı da gerekir miydi bu işlemler sonunda?

Teşekkürler
    Mehmet

Orijinalden alıntı: mehmetozi

Arkadaşlar İyi Günler,

haftasonu aracımı bakıma soktum ve ön diskler ile ön fren balatalarını ve ön amortisötleri değiştirdiler.
    fakat bundan sonra araç sağa çekmeye başladı. bakımdan önce böyle bir problem yoktu.
    mantıken tekerin balansını ektilemez diye düşündüm bu durum. Gerçi bakım yaptığım yere götüreceğim tekrar ama
    pek bilgim olmadığı için ve bu zaten balans ayarı gerektirir diye ekstra para ödememek için size sormak istiyorum
    sizce bir şeyi mi yanlış yapmışlardır yoksa gerçekten balans ayarı da gerekir miydi bu işlemler sonunda?

Teşekkürler
    Mehmet

Fren balataları alışana kadar böyle şeyler olması normal sanırım
  • Balans ayarından sağa veya sola çekme olmaz, balans ayarı bozuksa belli bir hızın üzerinde direksiyon titrer, sağa veya sola çekme rot ayarından kaynaklanır, ön takımda yapılan herhangi bir müdahaleden sonra rot ayarı yapılmalıdır(Sizde de amortisör değişmiş), sanırım sizin araca rot ayarı yapmadılar veya yanlış yaptılar. Çekme olayı sadece frenlerken oluyor ise o zaman fren ayarı bozuktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 14 Temmuz 2014; 13:21:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kampana Fren Disk Fren Muhabbeti
    11 yıl önce açıldı
    Fren Diski ve Balatası Seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.