Bildirim
Hidrojen sistemi Işe yarıyor mu?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
cunku onlarin hepsi hurafe. hikaye ve dalavere
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam benve yanlışınız var.Mühendislik bilgisi lazım bu konuda.
Ilginiz için teşekkür ederim
Aynen öyle ve bunu ne üreten ne kullanan mühendis olmadığı için hurafedirler.
Mühendis olsalardı zaten Vw Opel Mercedes te çalışıp arabalara yüzde 15 daha gelişmiş motorlar üretirlerdi.
Hocam peki bu Hidrojenle çalışan araba reklamlarına ne diyorsunuz hana ileride kullanilacak deniyor.
Arba şirketlerine bakmak doğru olmaz petrol sirketlerinden destek aldıkları için yapmıyor olabilirler.
Keşke aramızda motor muhendisi olsaydı.
Internette hazır satılan Hidrojen kitleri var alıp deneyen oldu mu?
Mutlaka alın arkadaşlar, yakıtı yarı yarıya azaltıyor. Dahice bir sistem, geri zekalı mühendisler enerjinin korunumu, termodinamik gibi aptalca kurallara uyduklarından bulamadı.
Oysa ustalarımız bu kurallara uymayabiliyor.
Yakında bor ile çalışan versiyonu da geliyor. Alın aldırın.
Böyle artık yemin ederim kazık yemeyi hak ediyor millet.
Hocam böyle bir sistemle tasarruf yapmak mümkün değil. Tam anlamıyla uygulanabildiğini düşünmüyorum, uygulandığını farz etsek bile benzinli motorda değişiklik yapılmadan yakıt olarak hidrojen kullanıldığında gözle görülür verim artışı olmayacaktır.
Hidrojen "süper" bir yakıt olarak görülse de içten yanmalı motorlara uygulamalarında bazı sorunlar vardır. (Back flaş gibi) Şuan uygulamaları var (Honda Clarity) ama ilerde daha da yaygınlaşması muhtemel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyShift -- 3 Şubat 2018; 0:21:10 >
Soru hangi sistemler için sorulmuş anlayamadım ama bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Benzinli ya da dizel motorlarda belirli oranlarda ekonomi vadeden sistemler var. Bu sistemler pratikte pek işe yaramıyorlar. Ancak birde yakıt olarak sadece hidrojen kullanan motorlar geliştirilmekte. Pek çok markanın bu konuda çalışması var. Gelecekte kullanılacak teknolojilerden biri olacağını düşünüyorum.
1- Hidrojenle çalışan araçların sisteminin bununla uzaktan yakından alakası yok.
2- Çevrimden enerji çekiyorsun elektroliz için. Sonra o hidrojenle oksijeni yanmaya verip enerji alıyorsun. Yanma %100 verimle gerçekleşse, elektrolizde vs hiç kayıp olmasa çektiği gücü geri verir. Bunlar olmadığı için fazladan güç çalıyor.
VGT dedikleri muhabbet gibi, bu da hurafeden ibaret maalesef. -
Ben böyle şeylere pek inanmıyorum. -
Çakmaklığa takılan ve yakıt tadarrufu sağlayan alet var o daha iyi., hemde ucuz. Mıknatıs da var, hangisini seçersen artık.
Yurdumun uyanık girişimcileri çözmüş olayı...
Hocam şimdi araçlarımız 4 silindir 16 valf ekseriyetle, her silindire 4 valf düşüyor 2si egzoz 2 si emme için kullanılıyor. Hidrojene gerek yok bence, her bir silindirin 1 emme valinin kapatırsa motora yarı yarıya daha az yakıt gidecektir. Yüzde 50 ye kadar tasarruf mümkün.
Bu da ilk trol mesajım olsun
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X