Şimdi Ara

YENİ ARACA PLAKA TAŞIMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
32.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle iyi forumlar diliyorum herkese yanlış yere konu açtıysam taşınabilir.Ben yeni araç alacağım ve amcamda olan aracın plakasını yeni alacağım aracıma takmak istiyorum.Sorum şu amcam plakayı boşa çıkarması için ne yapılmalı , ben yeni araç alırken o plakayı istemediğimi belirtip amcamın plakasını nasıl alabilirim, boşa çıkacak aracın( amcamın arabasına) yeni plaka işlemini nasıl gerçekleştiririz? Biraz karışık olabilir umarım anlaşılır yazmışımdır.Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.



  • revolution.1 kullanıcısına yanıt
    Daha yeni yaptık,

    Alacağın aracın plakası ikamet ettiğin yerden farklı olması gerekiyor plaka değişikliği talep edebilmen için.
    Aşamalar şöyle olacak,
    Amcanın arabasının satışını yapacaksınız, alan kişi plaka değişikliği istiyorum deyip sizin plakayı boşa çıkartacak. Yasal olarak zaten 1 ay o plaka bekletiliyor. Bu sırada gidip yeni alacağın aracın şasi numarası ile ilgili trafik şubeden şasi numarasına plakayı tanımlatacaksın. Bu sırada bir bağış yapacaksın. Sonra notere gidip yeni alacağın arabanın satışı yapılırken cuk diye sistemden plaka otomatik olarak gelecek. Umarım açıklayıcı olmuştur..
  • Amcan arabayı akrabanın üstüne geçirecek.Noterde soracaklar plaka değişikliği istiyor musunuz diye.Evet diyecek.Ondan sonra 1 ay o plakayı sen, amcan, ali-veli kimse alamayacak.

    Amcandan sonra 1 ay sonra sende akrabanın üstüne geçireceksin.Plaka değişikliği istiyor musun diye soracak.Evet diyeceksin.Bağışını yapacaksın ve plakana kavuşacaksın.

    İlk önce amcan arabayı sana satsın, 1 ay sonra sen arabanı amcana sat.Sonra 2 hafta sonra üstünde olan amcanın arabasını geri ver kendi arabanı al.
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Aynı şehirde yaşıyorlarsa birbirlerine satmaları işe yaramaz. İkameti farklı şehirde olması lazım. 1 ay beklemesine gerek yok trafik şubeye gidip durumu izah ettiğinde kendi plakaları olduğu için bağışla birlikte opsiyon tanırlar diye düşünüyorum.
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Yarar.Plaka 2 şekilde değişir.Ya ikametgah ya satış.
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Örneğin; Aldığınız araç 34 plaka ise, sizde istanbulda yaşıyorsanız araçta plaka değişikliği yapılmıyor, plaka değişikliği istiyorsanız aldığınız aracın plakası ikametinizden farklı bir ilde kayıtlı olmalı diye biliyorum. Sizin dediğiniz gibi ise daha kolay
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Plakanın il kodu değişmiyor, aynı kalıyor fakat ortası-sonu değişebiliyor.

    Eğer il kodu ile değiştirilmek isteniyorsa tek yol ikametgah.Benim konudan anladığım plakanın ortası-sonunun değişeceği.
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    Anladım biz 34 plakalı aracı önce 22 ye çekip sonra tekrar satışını almıştık 34 ten 34 e geçiremezsiniz vs denmişti. Belki bilgi eksikliğidir.
  • Öncelikle 2 yorum yapan arkadaşada teşekkür ederim , evet şehirler aynı plaka başı değil sonu ve ortası için değiştireceğiz anladığım kadarıyla aracımı alıp kendi aramda satış yapacağım amcam ile yaklaşık bir ay sonunda tekrar plaka işlemi için araçları birbirimize vereceğiz.Biraz meşakatli ama mantığını kavradım çok sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.