Şimdi Ara

Hiçbir şey yapmak istememek ve çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 1-1,5 yıldır eskiden zevk aldığım, yapmak için sabrettiğim şeyleri yapmaya yönelik hiçbir motivasyonum kalmadı. Uyanınca uyumak, uykuya daldıktan sonra uyanmak istemiyorum. Bu hale bir anda gelmedim. Başımdan bazı olaylar geçti gerçi daha öncesinde de pozitif bir insan değildim ama en azından umudum vardı, güzel günler için sabrediyordum. Şimdi bitik durumdayım. İntihara meyilli değilim.
    Tabii takdir edersiniz ki hayatımı devam ettirmem için okuluma/işime devam etmem gerekiyor. Bu içinde bulunduğum depresif ruh hali de bunu aşırı engelliyor. Bu yıl ne yazık ki sınıfta kaldım. Ders çalışma becerimi tamamen kaybetmiş gibi hissediyorum. Üniversiteden aşırı derecede nefret etsem de ileride gelir sağlayabileceğim hiçbir yer yok.
    Sormak istediğim şey şu: Acaba psikiyatriye gitsem bu ruh halinden çıkmam için bana ilaç vs. verir mi? Benzer şeyler yaşayanlar nasıl bir çözüm yolu izlediler?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aynı dertten bende muzdaribim. Atalarımızın sözünü dikkate alırım her zaman. Kervan yolda düzülür diyerek devam ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depresyonda olabilirsin. Okulun ücretsiz rehberlik servisine ya da klinik psikologa git.

• Merak etme benim gibi 2 senen bosa gidince seve seve calisirsin

Geberecek haldeyim ailevi sorunlardan ama yine de kalkıp çalışıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğin gibi olur hocam. Sizin 2 yılınız nasıl boşa gitti?

• depresyon belirtileri bunlar

tek diyecegim sey internetten tavsiye aramak yerine ( hele hele bu forumdan ) sevdiğin birine anlat olmazsa doktora görün

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

Umarım dediğin gibi olur hocam. Sizin 2 yılınız nasıl boşa gitti?
    Mezuna kaldim
    Sonra yatay gecis yaptım sinifta kaldim

Keske hic varolmasaydim hayatim bir aci cemberi başka da bi m.k degil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendinizi bırakmayın ya :( doktor iyi gelebilir ben de gidiyorum çok da iyi davranıyor bana.özellikle o anlık çok iyi geliyor.en azından onun seni anlayabilen birisini olduğunu bilmek güzel bir duygu.
    Ben açıkçaası bizim gibi insanlar için (size de kendime benzettim açıksı) çıkış yolunun iş hayatı olduğun düşünüyorum o zaman rahatlayacağız biraz olsun buna inanıyorum.

• Umut konusunda çok yakın düşünüyoruz pozitif düşünmenin ve bir şeylerden umutlu olmanın acısını çok ağır yaşadım ve bu yüzden bu saatten sonra asla pozitif düşünemem

• Hocam haklısınız iş hayatının belki faydası olur diye ümit ediyorum ben de. En kötü ihtimal maddi bağımsızlığımı kazanacağım için daha rahat olurum diye düşünüyorum.Hatırladığım kadarıyla tıp okuyordunuz siz de halimden anlarsınız diye düşünüyorum. Bu yıl tekrardan birinci sınıfı okuyacağım ve çok zorlanıyorum. Okul nasıl bitecek acaba hiç göremiyorum ileriyi.

• Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam bir anda gelmedik bu hale. Hocam biliyor musunuz asıl korktuğum şeylerden biri de şu: Birkaç yıl önceki kendime bakıyorum şimdiki halimle kıyaslıyorum. Sonra da birkaç yıl sonraki halimi görmeye çalışıyorum. Acaba bu ümitsizlik durumu devam mı edecek böyle? Nasıl yaşayacağız böyle?

• Hiç istemeden mi seçtiniz acaba? Ön yargınız falan da var galiba :(
    Ya şunu çok net söyleyebilerim ki okulu bitirmek öyle zor bir şey değil muhtemelen siz gözünüzü korkutuyorsunuz :( çünkü sorulacak şeyler aşağı yukarı bellidir yani mesela atıyorum beta blokörlerde bir dünya ilaç var ama hoca der genelde siz şunu bilseniz yeter ama siz tüm o listeye bakıp hepsini öğrenmem lazım diye strese girerseniz kötü olur :( zaten ilk başta bi ana olayı anlarsın sonradında hızlı tekrarlarla üstünden geçersin.
    üzüldüm geçmiş olsun :(
    Ben tıpa yatay geçiş yaptım ve lisedeyken asla okumam diyordum o derece gıcık geliyordu ama alışıyorsun.

• Yılan yap kendini knk

• Hayatımda sadece elimde olan konularda bir yanlış yaptıysam üzülürüm onun dışında boş senin de depresyonunun sebebi elinde değilse boşver gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

Maalesef hocam bir anda gelmedik bu hale. Hocam biliyor musunuz asıl korktuğum şeylerden biri de şu: Birkaç yıl önceki kendime bakıyorum şimdiki halimle kıyaslıyorum. Sonra da birkaç yıl sonraki halimi görmeye çalışıyorum. Acaba bu ümitsizlik durumu devam mı edecek böyle? Nasıl yaşayacağız böyle?

Ben geçen zamanı her zaman daha kötüye gidecek diye düşünüyorum ama şöyle bir paradoksa girdim eğer zamanla bazı şeyleri düzeltirsem yinede güzel zamanlar çoktan geçmiş olacak o yüzden kendime 30 yaşına kadar limit koydum 30dan sonrası için iş işten geçmiş oluyor bence (yaşım 21)

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Mezuna kaldim
    Sonra yatay gecis yaptım sinifta kaldim

Keske hic varolmasaydim hayatim bir aci cemberi başka da bi m.k degil

Alıntıları Göster

Üni mi uzadı hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BC95874BB

Üni mi uzadı hocam ?

Alıntıları Göster
    Evet yatay gecis yuzunden

Ama gene uzardi herhalde ya hukuk cok zor bolum gecmek icin saglam moral gerekiyor her dersin ayri zorlugu ayri uzmanlığı var

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Evet yatay gecis yuzunden

Ama gene uzardi herhalde ya hukuk cok zor bolum gecmek icin saglam moral gerekiyor her dersin ayri zorlugu ayri uzmanlığı var

Alıntıları Göster

Son sınıf mısın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BC95874BB

Son sınıf mısın ?

Alıntıları Göster
    Daha 3un derslerini veriyorum 25 temmuzdan itibaren 4e gectim sayilir evet

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.