Şimdi Ara

Hiçbir İş başvurumdan geri dönüş alamıyorum(moralmen bitik durumdayım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    haziran 2015 te mezun oldum ve halen iş bulamadım. Resmen psikolojik bunalım durumundayım. 4 sene emek verip üniversite bitirip halen bir iş güç sahibi olamamak 22 yaşında halen aileme yük olmak bana çok ağır geliyor. Ailem sağolsun hiçbir şekilde üzerimde baskı hissettirmiyor fakat ben bu durumdan çok mutsuzum. Geçen süre zarfında başvurduğum sayısız ilana rağmen bir dönüş dahi alamadım. Ben nerede yanlış yapıyorum. Genel durum mu bu şekilde bilmiyorum.
    Evet ülke geneli işsizlik maalesef yüzde 10 ları geçmiş durumda fakat bunun içerisinde üniversite mezunu skalası ne durumda bilemiyoruz.
    bölümümü okurken mezuniyet sonrası bir süre dinlenip iş aramak gibi şeyler düşünürdü arkadaşlarım. Şuan resmen zorunnluluktan sürekli düşünür hale geldik fakat kimse bir iş dahi bulamıyor.
    Gerçekten ben iş sürecinin bu kadar zor olacağını tahmin dahi etmiyordum. Allah yardımcısı olsun tüm işsizlerin.
    Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar, abilerim varsa burada yardımcı olurlarsa gerçekten çok makbule geçer. İhtiyacım var birilerinden destek almaya

• Dostum merak etme, bu dönemleri yasayan tek sen degilsin, kendine haksizlik etme. Üniversiteden is hayatina gecis bircogu icin bunalimli bir sürectir.

Hangi bölümü bitirdin? Nasil is basvurusu yapiyorsun? Özgecmisini hazirlamak icin yeterli zaman harcadin mi?

Hiçbir mazeret basarinin yerini tutamaz... M.K. Ataturk
    Gomdugunuz sadece bedenimdir... Ilk Felsefe Sehidi Sokrat...
  • Dostum yaşadığın şeyleri ben de yaşadım. 2014 haziranda mezun oldum. Aylarca iş aradım. Görüşmelere gittim hep askerlik engel oldu. Engel olmayanlar da cok komik paralar teklif ettiler. Sana tavsiyem eger askere gitmediysen mutlaka git aradan çıkar. Ben 2014 haziranda mezun olduktan sonra mayis 2015 te askere geldim, nisan ayinda terhis olacagim, gec de olsa iyiki de gelmisim askere diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tavsiyeleriniz çok yardımcı olur aslında.
    İş hayatına geçiş süreci ne kadarlık bir süreç oluyor ortalama?

Özgecmiste asagidakilere dikkat et derim:
    - Formati kolay okunabilir olsun.
    - 1 sayfayi gecmesin.
    - Kisisel bilgilerin (telefon, yas, askerlik durumu ve tecil tarihi vb.) olmali.
    - 2-3 cümlelik bir giris yazisi. Kisisel özelliklerini, alanindaki genel bilgilerini icermeli.
    - Bildigin dilleri, bilgisayar programlarini yazmalisin.
    - Yeni mezun oldugun icin aldigin önemli dersleri ve birer cümlelik özetlerini yazman güzel olur. Is tecrüben olustukca bu bölümü silersin.

Kisisel bilgilerini silip bir ekran görüntüsünü özel mesajla gönderirsen yorumlarimi yaparim. Bu konuya baya zaman harcadim diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sum 41 -- 27 Ocak 2016; 22:43:18 >

Hiçbir mazeret basarinin yerini tutamaz... M.K. Ataturk
    Gomdugunuz sadece bedenimdir... Ilk Felsefe Sehidi Sokrat...
  • Yabancu dil bilgin ne düzeyde? Bölümün yabancı dilin önemli olduğu bir bölüm. IELTS ya da TOEFL alırsan daha iyi olur senin açından.

• Asıl bitiş psikolojikmen tükenip iş bile arayamadigin zaman başlıyor. Ben su an moralmen bitik durumdayım birçok yönden üstüme üstüme geliyor hayat.. çalışma olanakları açık olmasına rağmen adım atamıyorum... Herkes senin yerinde olmak isteyen çok insan var diyor ama uzaktan laf söylemesi kolay, işin bir de iç yüzü var. Sabırla aramaya devam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trustem.111 -- 27 Ocak 2016; 23:21:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle özgeçmişin düzenli olacak güzel ve anlaşılır bir özgeçmiş hazırla. Sonra kariyer net yada diğer sitelerden randevu alıpta sebepsiz yere gitmediğin en ufak bir iş görüşmesi varsa seni kara listeye alırlar ve artık bütün firmalar seni baştan elerler böyle birşey varsa bence yeniden hesap oluştur kendine.

Birde türkiyede bu konularda insanlar bir araya gelmeli yani işsiz insanlar bir dernek yada klüpte toplanıp ortak hareket edip fikir alışverişlerinde bulunmalı birbirlerine psikolojik destek vermeliler. Mesela izlandada ekonomik kriz olunca bunla ilgili bir haberde böyle yaptıklarından bahsediyordu.
    Çok haklısınız. Bu yaşanılan buhran gerçekten sıkıntı veriyor. Sürekli sorguluyor insan kendini. Daha önce herhangi bir görüşmeye çağrılıp gitmediğim olmadı fakat kara liste olayının bu gibi kariyer sitelerinde olduğunu bilmiyordum. Bununla iilgili bilgi verir mi acaba kariyer sitelerine ulaşırsam? @sybercomp
    Yabancı dilim bir dil sınavında başarılı olacak kadar değil sanırım. Fakat orta ile iyi arasında diyebilirim. @spatyom243
    Üzüldüm hocam gerçekten. Keşke böyle durumlar yaşamasak fakat elden ne gelir :( @tla776

Hocam durumunuzu bilmiyorum tabi ama inşallah herşey düzelir @trustem.111

• Bende 2015 mezunuyum 6 aydır işsizim. Artık sahada satış için arayanlarla dalga geçmeye başladım. Şunu anladım hane hayat çok acımasız diyoruz ya bence değil insanlar acımasız. Tecrübesiz adama o iş vermez bu iş vermezse bu adamlar nasıl tecrübeli olucak. İşverenler bunu çok iyi bilmeside beni üzüyor.

Ben yeterli derecede dönüş alıyorum aslında. Askerliği yapmadım o problem oluyor. Yüksek lisansa da başladım hemen, onu da problem eden çıkıyor. Ancak en çok problemi de uzun süre çalışmamı istedikleri için yaşıyorum. Başka bir iş peşinde de koşuyorum(mezun olduğum alandan farklı). Olanakları şu anki mesleğime göre daha iyi. Çocukluktan beri de istiyordum ama fırsat bu zamanaymış. Girdiğim işten yarım yıl/bir yıl sonra çıkma ihtimalim var. Bu süreçte boş oturmayıp mesleğimde tecrübe kazanayım dedim ama kabul eden çıkmadı daha :) Sanki kendileri tüm hayatım boyunca iş verecekler :)

Bende vazgeçtim artık. Mayısta KPSS var zaten evde oturup ona çalışmaya başladım. Biraz geç oldu ama bakalım kaç puan alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 28 Ocak 2016; 1:54:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

Cv gerçekten önemli evet. Elimden geldiğince güzel bir şekilde hazırlamıştım ara ara güncellemeler de yapıyorum. @Sum 41 hocam özgeçmişi değerlendirirseniz sevinirim pm den ulaşacağım.
    Çok haklısınız. Bu yaşanılan buhran gerçekten sıkıntı veriyor. Sürekli sorguluyor insan kendini. Daha önce herhangi bir görüşmeye çağrılıp gitmediğim olmadı fakat kara liste olayının bu gibi kariyer sitelerinde olduğunu bilmiyordum. Bununla iilgili bilgi verir mi acaba kariyer sitelerine ulaşırsam? @sybercomp
    Yabancı dilim bir dil sınavında başarılı olacak kadar değil sanırım. Fakat orta ile iyi arasında diyebilirim. @spatyom243
    Üzüldüm hocam gerçekten. Keşke böyle durumlar yaşamasak fakat elden ne gelir :( @tla776

Hocam durumunuzu bilmiyorum tabi ama inşallah herşey düzelir @trustem.111

Kara listeden kastım şuydu işverenlerinde bir hesabı var sen eğer görüşmeye gelmezsen bu durumu belirtiyorlar ve sistemde bütün iş verenler görüyor bunu tabiki sende olsan iş başvurularında böyle bir kişiyi baştan elersin değil mi. Zaten filtre sistemide kullanıyorlar cv leri elerken yoksa binlerce başvuruyu tek tek incelemez kimse bu aldığın kötü notlar filtreye takılır başvuruların boşa gider.

Hatta mail ile başvuru yaparken bile attığın mailin başlığına dikkat etmelisin şirketlerdede vardır bu başlık filtresi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.