|
Selamlar herkese, Eğer alırsam ilk evim olacak ondan dolayı tecrübeli kişilerden görüş almak istedim. 26 yaşındayım İzmir'de aile yanı yaşıyorum. Normalde araba modelimi yükseltmek istiyordum; fakat ailem ev almayı düşünürsem yardımcı olacaklarını söylediler. 1+1 yeni merkezi evlere bakıyorum ortalama 2-2.5 milyon arası satılıyor. Özellikle otoparkı olanlara bakıyorum, malum İzmir çok kalabalıklaştı. 2-2.5 milyona ev alırsam evin yarısını ailem karşılayacak kalan yarısını ben konut kredisi çekere ödeyeceğim. Şöyle kısaca kredi ödemelerine bakınca %2.89 faiz oranlarından 1 milyon un geri ödemesi yaklaşık aylık 30 bin lira civarı görünüyor. Muhtemelen 1-2 sene sonra zaten kiralar da bu rakamlara gelecektir. Sizce almaya değer mi? Yani 1 milyonluk konut kredisi bana çıkar mı bilmiyorum fakat çıkar diye düşündüm. Sonuçta evin fiyatının yarısı nakit olarak elimizde hazır olacak. Ocakta maaşım da asgari ücret ile aynı oranda zamlanır diye düşünüyorum. Şu an maaşım 60 bin lira. 2020 Clio marka aracım var. Eğer yüksek model bir şey olsa satıp daha düşük modele geçip aradaki parayı eve yatırabilirdim; fakat zaten ucuz bir model. Sanırım piyasası 600 bin civarı. O yüzden arabaya ellemiyorum. Ev alırsam yeni model de almayacağım. Güncelleme = Bir de ilk evim kredisi adı altında %1.2 faizlerden bahseden haberler görüyorum. Sizce devlet öyle bir fırsat çıkarır mı bu sene içerisinde? Aylık ödeme neredeyse yarıya düşüyor. Güncelleme 2 = Bugün banka geri dönüş yaptı. 2-2.5 milyonluk bir ev için maksimum %50 si kredi çıkıyor dedi. Şu an onaylı 1 milyon kredim bankada hazır (120 ay). Aylık ödeme 30 bin civarı fakat subeye gidip konuşursam belki biraz daha düzeltmeler yapılabilir dedi telefonda görüştüğüm kişi. Şu an aklımdaki düşünce Üniversite yakınlarında merkezi güzel bir yerde 1+1 ev alıp 1 sene kiraya vermek. Diğer sene gelecek maaş zamlarından vs sonra maddi olarak rahatlayınca kendim taşınmak istiyorum. Ne diyorsunuz? Şu an taşınırsam maaşımın yarısı taksit ödemeye gidecek. Faturaları vs düşünce kalacak 25 bin ile düzgünce geçinebilir miyim emin değilim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 15 Ekim 2024; 21:21:30 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt