Şimdi Ara

HGS Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2 hafta kadar önce Avrasya Tünelini kullandım ilk defa. HGS geçiş sistemine kaydım var. Normalde gişelerden geçtiğimde bakiyem yetersizse mesaj geliyor ama Avrasya Tünelinde öyle değilmiş(!). Bence kasıtlı yapılan bir şey bu. Ceza yazıp para kırmak için. Duydum ki özel şirket işletiyormuş orayı. Doğru olmayabilir bilmiyorum. Neyse bunun böyle olacağını düşünerek sitelerine girdim ve geçiş ihlali yaptığımı gördüm fakat kredi kartı ile ödemeye çalıştığımda sistemsel aksaklıkmıymış neymiş ödeme yapılamadı. Bence bu da kasıtlı paranoyak falan diyeceksiniz biraz vardır zaten :) Ben bunu unuttum sonra kendi salaklığımdan baktım ki 2 geçiş 180 180 360 lira ceza gelmiş ne güzeeeel :) BİMER'e yazdım, kendilerine mail attım, şikayet.var'a yazdım biliyorum bir şey çıkmayacak ama olsun. Neyse sorum bu değildi, HGS geçiş ihlali cezalarına ilk 15 gün içinde ödeme yapılırsa diğer trafik cezaları gibi indirim uygulanıyor mu bunu biliyor musunuz?







  • Ödeme, bakiyen varsa 1-2 ay içinde düşüyor ordan ceza görünmesine rağmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Ödeme, bakiyen varsa 1-2 ay içinde düşüyor ordan ceza görünmesine rağmen.

    hiç mi haber falan izlemiyorsun? günlerdir haberlerdeki ana konulardan biri bu, 16 bin lira ceza gelen bile oldu, özel işletme olduğu için sonradan yükleme de işe yaramıyor, ulaştırma bakanı bile çıktı bakanlar kuruluna gelmeden yapabileceğim birşey yok diye

    konu sahibine gelirsek de geçmiş olsun o cezayı ödeyeceksin ama öncesinde bir dilekçe varmış, ulaştırma bakanlığına iletilen, internette ararsan bulabilirsin ki bu ara birçok kişi bu konuyla uğraşıyor, çok zorunlu değilse de tüneli kullanma, hgs ve ogs sinde bakiyesi olanlara bile ceza yazıyorlar
  • Madem o yol özel işletme o zaman devletin çıkardığı sistemdeki plakaya nasıl ceza uyguluyor ? Bunları bu yetkileri kim veriyor ?
  • Yol değil, yandaş besleme merkezleri.
  • dün 2.000 tl ödedim...
  • Yazık insanların cebinden çıkan şu paralara, kamuya ait alanların kullanımı ile ilgili kurulacak sistemleri özele bırakmak demek alın size milyonlarca kişi yolun yolabildiğiniz kadar demektir.
    Vatandaşların ödediği vergilerle yapılan yolların böylesine kurnazca işletilmesi komedi. Ama söyleyecek söz yok maalesef,
    HGS alacağız, bakiye yükleyeceğiz, her biri farklı ücretlendirmelere tabi olan yolları köprüleri kullanacağız, bazen bakiyemiz azalacak, devlete ait olan yollar ve köprüleri kullandığımızda geçiş sonrası yükleme yaptığımızda bakiyeden düşecek, özel şirketlere ait köprüleri kullandığımızda sonradan yükleme yapsak da ceza yiyeceğiz.
    Hastası olan, uçağa yetişecek olan, sınava yetişecek olan vs. vs. ya özel işletmeye ait otoyol veya köprüye girmeden durup bakiyesini kontrol edecek, ya da ceza yeme riskini göze alacak.
    Daha söylenecek çok şey var aslında ama maalesef yapabileceğiniz tek şey ödeyin kurtulun.




  • 3. köprüden karşıya geçtim, avrasyadan geri geldim, hgs var, bide zamanında banka aramıştı bu yeni otoyollar hesabınızdan kesebilir diye, onu onaylamıştım

    şimdi baktım hgsye bütün ücretler ödenmiş

    Giriş Yeri Çıkış Yeri Tutar
    ASYA ASYA 16,60 TRY
    FENERTEPE PASAKÖY 36,55 TRY
    FENERTEPE FENERTEPE 2,05 TRY
    IKITELLI IKITELLI 0,90 TRY
  • Ankaradan balıkesire gideceğim. Polatlı-eskişehir-bursa üzerinden. Benim hgs ogs almam gerekiyo mu. Kaçak geçersem yine böyle büyük ceza öder miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtcfli

    Ankaradan balıkesire gideceğim. Polatlı-eskişehir-bursa üzerinden. Benim hgs ogs almam gerekiyo mu. Kaçak geçersem yine böyle büyük ceza öder miyiz?

    gerekmez, güzergahta ücretli yol yok... olursa da 15 gün içinde alırsanız içindeki bakiyeden otomatik olarak cezasız düşüyor
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • false6 kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak söylüyorsun bunu arkadaşım açar mısın biraz? Bugün ödemeye gittim PTT'den biz ödeme alamıyoruz dedi bu şekilde ceza tebligat numarası gerek falan dedi. HGS çağrı merkezini aradım tamı tamına 1 saat bekledim bağlanmasını çok sıra vardı. Onlar da dedi PTT. Böyle rezillik yok ya valla yok. Ne biçim bir ülke olduk biz. Ceza indirimi uygulanıyor mu bunlara biliyor musunuz peki onu cevaplayan hiç olmadı. Cezayı da ödeyemiyoruz saçmalığın daniskası yeminle çok amatörce işler bunlar.
  • kheldar3131 kullanıcısına yanıt
    Ya yeminle soyguncu bunlar ya devlet her şeyi özelleştire özelleştire bitirdi bizi ya. HGS Bakiye yüklemeye çalışıyorsun 50 tl altı 2 lira hizmet bedeli 50 tl üstü 3 lira falan alıyor bu ne saçmalıktır ya? Yeter bıktım ya.
  • HGS bakiyeniz yetersizken gişeden geçerseniz 15 gün içinde geçiş için yeterli tutarı hesabınıza yatırmanız lazım o zaman herhangi bir cezai işleme tabi değilsiniz. Diyelim ki 15 günü kaçırdınız ödeyeceğiniz tutar "Geçiş Ücreti x 11", yani 100 TL'lik HGS'den geçtiniz 1100 TL ceza ödersiniz. Bu cezanın tebligatını beklerseniz tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde yatırısanız %25 indirimi var, yok ben beklemem cezamı hemen öderim derseniz HGS müşteri hizmetleriyle görüşüp Karayolları HGS hesabına %25 indirimli tutarı plakanızı not düşüp havale yapıp havale makbuzunu faks çekmeniz gerekiyor.
  • ben paso kacak geciyorum 2 hafta icinde bi gun kafama gore hgs ye para atiyorum aliyor avrasya. gecenlerde 2 tane 180 odedim ondan sonra aklim basima geldi. bana sorarsaniz hic gecmemek lazim da neyse
  • Bankada otomatik talimata vermistim. 15 tl altına dusünce otomatik yükluyor. Tavsiye ederim. Bunlarla ugrasmaya değmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kheldar3131 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim neyin siniri bu! Sakin ol, ben dahil herkes sana yol gösteriyor. HGS çoğu zaman okumadığı için kaçak geçiş uyarısı veriyor. Sonrada bakiyen varsa düşüyor. 8 tane cezam 3-4 aydır böyle silindi, Avrasya tüneli dahil. İlk ağızdan çağrı merkezi ve e-maille adamlardan aldığım bilgi bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete sinirliyim ama size bir şey demedim efendim yanlış anlamayın :) Arkadaş kendi yaşadığı bilgiyi paylaşmış bakalım ben yükledim bakiye ne olacak bu başlıktan bildiririm durumu belki iyi ki ödememişim derim :)
  • Ankaradan araç aldım, Ankaradan tekirdağa getirene kadar kaçak geçiş oldu tabii. Şimdi HGS ve OGS borçlarını nereye ödeyeceğim. Online platform yok sanırım
  • kredi karti hesabinizin oldugu bankadan alsaniz HGSyi, bakiye bitti derdi olmadan kartinizdan cekecektir. odemeye her turlu oduyoruz, bari otomatik alsinlar da ceza yemeyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.