Bildirim
Herşey Daha Yumuşak ve Stutter’siz Oyun Keyfi İçin... PC Hantallaşıp Kasıyorsa (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Kurdum bile hocam 2004 sürüm süper lite idi sanırım onu seçtim kurulumda şuan fena değil gibi ama bunun için de ekstra ayar yapmama gerek var mı? Bir de masaüstün de ghost toolbox var tam olarak ne işe yarıyor oradan bir şeyler yapmama gerek var mı?quote:
Orijinalden alıntı: Guest-FC75F27A3
Ben 2004 sürümünü kullanıyorum. Şurada videosu ve video açıklamasında gerekli linkler mevcut.
Alıntıları Göster
-
Hocam bazı Windows uygulamaları yüklü değil. Bunları Ghost toolbox'dan yükleyebilirsiniz. Çok kullanışlı. Güncellemeleri 2050 yılına kadar erteleyebiliyorsunuz mesela.quote:
Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38
Kurdum bile hocam 2004 sürüm süper lite idi sanırım onu seçtim kurulumda şuan fena değil gibi ama bunun için de ekstra ayar yapmama gerek var mı? Bir de masaüstün de ghost toolbox var tam olarak ne işe yarıyor oradan bir şeyler yapmama gerek var mı?
Alıntıları Göster -
Onları kurmama gerek yok kullanmıyorum zaten. Toolbox üzerinden başka neler yapılıyor mesela merak ettim de. Bir de güncelleme yapmaya gerek var mı bu sistemi yoksa olduğu gibi kalsın mı?quote:
Hocam bazı Windows uygulamaları yüklü değil. Bunları Ghost toolbox'dan yükleyebilirsiniz. Çok kullanışlı. Güncellemeleri 2050 yılına kadar erteleyebiliyorsunuz mesela.
Alıntıları Göster -
Bence güncellemeleri kapatsanız daha iyi olur. Şu anki sürüm gayet stabil. Gelen güncellemeler sistemi yavaşlatabiliyor.quote:
Onları kurmama gerek yok kullanmıyorum zaten. Toolbox üzerinden başka neler yapılıyor mesela merak ettim de. Bir de güncelleme yapmaya gerek var mı bu sistemi yoksa olduğu gibi kalsın mı?
Alıntıları Göster
Şurada arkadaş ayrıntılı bir şekilde anlatmış toolboxu:https://www.youtube.com/watch?v=-UAZ27MDXhE&feature=youtu.be&t=144
-
Videoya bakayım o zaman. Teşekkürler. Bir de bu kafasına göre güncelleme kurmuyor değil mi.quote:
Bence güncellemeleri kapatsanız daha iyi olur. Şu anki sürüm gayet stabil. Gelen güncellemeler sistemi yavaşlatabiliyor.
Şurada arkadaş ayrıntılı bir şekilde anlatmış toolboxu:https://www.youtube.com/watch?v=-UAZ27MDXhE&feature=youtu.be&t=144
Alıntıları Göster
-
Toolbox'dan güncellemeleri kapatırsanız kurmuyor.quote:
Videoya bakayım o zaman. Teşekkürler. Bir de bu kafasına göre güncelleme kurmuyor değil mi.
Alıntıları Göster -
Tamam teşekkürler.quote:
Toolbox'dan güncellemeleri kapatırsanız kurmuyor.
Alıntıları Göster -
hocam bu tür windowslara pek güvenemiyorum siz nasıl güveniyorsunuz? -
Pm atacaktım ama mesaj almayı kapatmışsınız sanırım. Öneriniz üzere kurdum ama son 1 saattir sistem felaket ağır çalışıyor nasıl tarif edeyim bilmiyorum masaüstüne gelin mesela imleci masaüstünde ki ikonların üzerinde gezdirin böyle hani ikonun üzerine gelince mavi bir pencere belirir ya sürekli böyle gezdirirken kasma hissi veriyor ayrıca normal klasör vs açarken de kasılarak geliyor normalde böyle değildi ne yapmam gerek? Toolbox üzerinden hpet vs kapat demiştim onunla bir alakası olabilir mi? Normalde sistem güzel bu toolbox vs güzel olmuş ama bu kasma hissi canımı sıkmaya başladı. Ayrıca toolbox üzerinden bazı şeyleri indirmiyor mesela ghost spectre wallpaper indir diyorum 5 dakika bekletiyor aslında resimlerin dosyaları var indirmemiş hepsi 0KB gözüküyor.quote:
Toolbox'dan güncellemeleri kapatırsanız kurmuyor.
Alıntıları Göster
-
Hocam forumda özel mesajla ceset fotoğrafları atan bir üye vardı ondan kapatmıştım mesaj alımını.quote:
Pm atacaktım ama mesaj almayı kapatmışsınız sanırım. Öneriniz üzere kurdum ama son 1 saattir sistem felaket ağır çalışıyor nasıl tarif edeyim bilmiyorum masaüstüne gelin mesela imleci masaüstünde ki ikonların üzerinde gezdirin böyle hani ikonun üzerine gelince mavi bir pencere belirir ya sürekli böyle gezdirirken kasma hissi veriyor ayrıca normal klasör vs açarken de kasılarak geliyor normalde böyle değildi ne yapmam gerek? Toolbox üzerinden hpet vs kapat demiştim onunla bir alakası olabilir mi? Normalde sistem güzel bu toolbox vs güzel olmuş ama bu kasma hissi canımı sıkmaya başladı. Ayrıca toolbox üzerinden bazı şeyleri indirmiyor mesela ghost spectre wallpaper indir diyorum 5 dakika bekletiyor aslında resimlerin dosyaları var indirmemiş hepsi 0KB gözüküyor.
Alıntıları Göster
Hpet ile bir alakası olduğunu zannetmiyorum ama toolbox'dan default haline getirmenizde fayda var. Bende hala ilk günkü gibi. Sizde neden böyle oldu anlayamadım.
Bu arada forumda bu tür işletim sistemleri için bir ana konu var. Konu sahibi de yönetici ve bilgi sahibi, isterseniz ona bir danışın.https://forum.donanimhaber.com/13-temmuz-guncel-800mb-ram-kullanan-w10-600mb-ram-w8-1-3-5gb-yer-kaplayan-windows-lite--140059370
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC75F27A3 -- 21 Ağustos 2020; 11:37:17 >
-
Hocam ben de %100 güvendiğimi söyleyemem ama standart Windows 10'un gereksiz servisleri sistemi yorduğu için ve benim de sistemin iyi olmadığı için bunu kullanıyorum. Zaten çok önemli bir iş yapmıyorum. Güvenlik benim için çok da önemli değil.quote:
Orijinalden alıntı: moonquad
hocam bu tür windowslara pek güvenemiyorum siz nasıl güveniyorsunuz? -
-
Bütün ayarları nasıl default hale getirebilirim?quote:
Hocam forumda özel mesajla ceset fotoğrafları atan bir üye vardı ondan kapatmıştım mesaj alımını.
Hpet ile bir alakası olduğunu zannetmiyorum ama toolbox'dan default haline getirmenizde fayda var. Bende hala ilk günkü gibi. Sizde neden böyle oldu anlayamadım.
Bu arada forumda bu tür işletim sistemleri için bir ana konu var. Konu sahibi de yönetici ve bilgi sahibi, isterseniz ona bir danışın.https://forum.donanimhaber.com/13-temmuz-guncel-800mb-ram-kullanan-w10-600mb-ram-w8-1-3-5gb-yer-kaplayan-windows-lite--140059370
Alıntıları Göster
-
Bütün ayarları bilmiyorum ama HPET gibi ayarları toolbox'dan default hale getirebilirsiniz.quote:
Bütün ayarları nasıl default hale getirebilirim?
Alıntıları Göster -
Default yaptım onları ama fayda etmedi.quote:
Bütün ayarları bilmiyorum ama HPET gibi ayarları toolbox'dan default hale getirebilirsiniz.
Alıntıları Göster -
O zaman tek çare format gibi gözüküyor. İsterseniz Revios'u bir deneyin.quote:
Default yaptım onları ama fayda etmedi.
Alıntıları Göster -
Anakart başta olmak üzere sürücüleri yeniden yüklediniz mi? Hatta BIOS'tan tutun da hepsini güncelleyin. -
Bir imzanızdaki donanıma baktım, bir de sorduğunuz soruya. Şaşırmamak elde değil.Sorduğunuz sorular imzanızdaki donanımla pek uyumlu olmamış..
Örnek olsun diye:
Oyunlarda yaşanılan sıkıntıların pek çok sebebi vardır. Başta esasen Windows ve oyun optimizasyonları gelir sonra ekran kartı sürücü yazılımları ve tabiki sahip olduğumuz donanımımızın (monitör, mouse dahil)hep birlikte uyumlu bir şekilde düzgün çalışması gerekir. Aksi durumda stutter bir sonuçtur.
Stutter , oyunda yaşadığımız titreme-takılma ve tabii buna bağlı olarak gecikme (kasma) hissiyatıdır diyebiliriz. Micro ve macro stutter oyunda ne sıklıkta yaşanıyorsa akıcılığıda o derece etkiler. Bir benzetme yapmaya çalışarak anlatırsam:
Yeni asfaltlanmış kasislerin bile olmadığı bir yol düşünün araba bu yolda hangi hızında olursa olsun yağ gibi pürüzsüz kayıp gidecektir (sinematik oyun keyfini yaşarsınız). Yolun devamında eski yıpranmış bakımsız bir yolun olduğunu düşünün arabanız pürüzsüz yağ gibi ilerlerken titremeye başlayacak ve hızlandıkça bu titreşimler (micro stutter) rahatsız ettiği ölçüde ister istemez arabanız yavaşlar(gecikme -lag). Yolda bu sefer ciddi kasislerin (makro stutter)olduğunu düşünün hele bazısının üstünden geçerken neredeyse durma noktasına gelip geçersiniz. Yolun devamın da ise artık asfaltın yerini toprak yola bıraktığını düşünün yani artık arazidesiniz işte burası mikro stutterın yerini makro stutterlara bıraktığı yerdir. (Derin geniş çukurlar da varsa bunu da drop oluşumlarına benzetebiliriz)
Bunu anlamak için fps ve frametime grafiğini izlemek gerekir. Oyunun belirli bölümlerinde yukarıdaki yeni yapılan asfalt yol benzetmesindeki gibi dümdüz ilerliyorsa frametime denilen yani görüntüyü oluşturan karelerin süreleri birbirine neredeyse eşittir yani fps de sabittir. Frametime (çerçeve zamanı) grafiğimiz hafiften tırtıklı ilerliyorsa micro stutter ve bu tırtıkların bazı anlarda sivri uçları artıyorsa macro stutter daha da artıp iyice yükselmişse major stutter yaratarak oyun keyfinizi daha da baltalar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 22 Ağustos 2020; 1:10:46 >
-
hocam bir kaç soru daha vardı içinde mesajımın. rica etsem cevaplar mısınız o gta 5 - cod mw olayını.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X