Şimdi Ara

Herşey Daha Yumuşak ve Stutter’siz Oyun Keyfi İçin... PC Hantallaşıp Kasıyorsa (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
141
Favori
68.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Revios kullanıyorum gayet iyi full optimize şekilde geliyor yinede biraz ufak ayarlar şart tabi ki :)
    SoPreciousyoutube
    ReviOS Yüklemek & Optimize Etmek
    https://www.youtube.com/watch?v=bPcVrquNNxs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 12 Temmuz 2020; 23:48:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GeçerkenUğradı

Revios kullanıyorum gayet iyi full optimize şekilde geliyor yinede biraz ufak ayarlar şart tabi ki :)
    https://www.youtube.com/watch?v=bPcVrquNNxs
    Hep ingilizce mi kullanılıyor türkçe olmuyor mu? Bir de performansı nasıl özellikle oyunlarda?
  • DWS kimseye tavsiye etmiyorum, başıma cins cins işler açtı.

Özellikle evden çalışan bir insan iseniz sakın ha..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

DWS kimseye tavsiye etmiyorum, başıma cins cins işler açtı.

Özellikle evden çalışan bir insan iseniz sakın ha..
    O içine ediyor nedense bende kullandım daha sıfır format attığım sisteme tekrar format attım. DWS hariç diğer işlemler yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38

Hep ingilizce mi kullanılıyor türkçe olmuyor mu? Bir de performansı nasıl özellikle oyunlarda?

Alıntıları Göster
    Dil eklentisi ile oluyor şuan Türkçe kullanıyorum. Oyun performansına geldiğimiz zaman bana kalırsa ram kullanımı ve gecikme sürelerini göz önüne aldığımız takdirde muhteşem normal windows 10 serilerine göre kat kat iyi.
  • quote:

Dil eklentisi ile oluyor şuan Türkçe kullanıyorum. Oyun performansına geldiğimiz zaman bana kalırsa ram kullanımı ve gecikme sürelerini göz önüne aldığımız takdirde muhteşem normal windows 10 serilerine göre kat kat iyi.

Alıntıları Göster
    Update'den geliyor mu TR paketi? Pek güvenemedim ya ne yalan söyliyeyim. Bende de CS GO falan çok kasıp takılıyor bu yüzden format atacağım da karar veremedim. Sizin yorumu görünce sorayım dedim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam windows 10 2004 S1.0 revios indiriyorum bunu kullansam nasıl olur? Türkçe yapılıyor değil mi ona göre format atayım.
  • Oyun için 3.5 kullanın setup içinse cmd açıp lpksetup yazıp size yollayacağım linkteki zip dosyasını seçmeniz yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, sistemim ; i7-8750h işlemci, gtx 1070 8gb ekran kartı, 32gb 2666mhz ram, ekran tazeleme 144hz bir oyun laptopu.
    Oyunlarda daha fazla performans almak için ne yapmam gerekir. Bu iletide yer alan hangi uygulamayı yapmamı önerirsiniz? Pubg'de oyun içi grafik ayarlarında herseyi çok düşük yaptım. nvidia kontrol paneli oyun performansı odaklı optimize ettim. Fakat tam randıman alamıyorum. Ayrıca ms afterburner'dan kontrol ettiğimde ram kullanımı 3gb 'ı aşmıyor. Yayıncılara veya youtube da izlediğim videolarda, oyuncular 10gb a kadar ram kullanımı alıyorlar. Buna ilişkin de tavsiyeleriniz var mı? Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
  • talisca55 T kullanıcısına yanıt
    64Gb reminiz de olsa konuda anlatılan remin boş bekleme alanının dolmasının bilgisayarı giderek hantallaştırmasıdır. ILSC kullanabilirsiniz veya arka planda bir programın çalışmasını istemiyorsanız sisteme kurulan diğer uygulama yöntemlerini deneyebilirsiniz

Ayrıca;

Oyunlarda çok yüksek fps de stutter yapabilir. RTSS ile fps sınırlama kullanıyorsanız eğer sıkıntı yaşadığınız oyunda (sanırım online rekabete dayalı) örneğin 500 fps ve sonrasında stutter veya kasma başlıyorsa 500fps'nin biraz altında fps limitleyin. RTSS fps limitleme de maximum 300 fps ye kadar izin veriyordu. RTSS'yi de 300 değerinden daha yüksek fps limitlemeye ayarlamak için alttaki linkte detaylı anlatımı mevcut...Tabii oyununuzda Scanline Sync'i de kullanabilirsiniz veya düşük geçikmeli V-Sync On uygulamasını da.

https://forum.donanimhaber.com/rtss-scanline-sync-rtss-maximum-fps-yukseltme-dusuk-gecikmeli-v-sync-on-nvidia-olcekleme-gecikmesi--135677261

Not:

Hem oyunda hemde Nvidia denetim masasında V-Sync açık mı kontrol edin. Her iki yerde birden açmayın. Nvidia denetim masasında 3D ayarların yönetilmesi bölümü altında "Program ayarları" bölümünde oyununuzu bulun Doku Süzme kaliteyi "yüksek performansa" ayarladıktan sonra diğer alttaki özellikleri de kapatın ve yapmanız gereken ayarlamalarınızı oyun içi ayarlamalardan yapın eğer oyun içi ayarlardan V-Sync açıyorsanız mutlaka Nvidia denetim masasından da "Üçlü ara belleklemeyi" açın ve "Önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri"nin de ayarını 2 veya 4 yapın (daha yükseğe ayarlamakda mümkündür konuda daha önce anlattım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 18 Ağustos 2020; 4:15:36 >

• Vakit ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
    Gerçekten çok değerli bilgiler vermişsin tekrardan emeğine sağlık diyorum.
  • Bir çok ayarını yapıyordum ama bazıları 2004de otomatik ayarlanmış geldi bana ve bazı ayarlar artık yapılınca windows boza biliyorr istersen konuyu bir güncelle hocam ve şunu sormak isterim benim monitör hz aralığı 48-165 ama g sync açınca 69 fps ve üzrinde yenileme hızı eşit gidiyor mesela 50fps alıyorsam hz 100 çıkıyor bunu çözemedim monitör programında baktığımda 48-165 ayarlı olduğunu gördüm ama 48 fps 48hz hiç olmuyor monitör bunu çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 18 Ağustos 2020; 9:46:36 >
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    VRR (Değişken Tazeleme Oranı) monitör kullanıyorsunuz yani G-Sync/FreeSync destekli bir monitör bu ve yenileme hızı da G-Sync/FreeSync açıldığında sabit kalmayıp ekran kartından aldığınız fps oranına göre değişiyor böylece ekran kartı ve mönitörünüz senkronize oluyor.

Monitörün yenileme hızı geçişleride yine bu sync teknolojilerine de uyumlu olarak yazılım koruması altındadır. Mesela manuel olarak monitörünüzü 48hz veya 148hz olarak ayarlamaya çalışsanız da buna izin vermeyecektir. (Örneğin benim monitörü 143hz yapabilmiş ama 142hz yapamamıştım.)

48-165hz aralığında yine 48 ve 165hz de monitörünüz G-Sync/FreeSync özelliği çalışmamayabilir. Mesela sizin monitörde 48hz de G-Sync çalıştığı belirtilmiş ama bu teoride böyle gerçekte 54fps ve altında G-Sync özelliğinden çıkmış olabilirsiniz eğer oyununuzda 50fps de yırtılma stutter gibi sıkıntıları G-Sync açık olduğu halde yaşıyorsanız bu böyledir. Bu durumda da en düşük fps oranınızı garanti olsun diye 60fps altına düşmeyecek şekilde oyun ayarlarınızı ayarlamalısınız aynı benzer durum 165hz olan üst sınır içinde geçerlidir yani mesela 159fps aşıldığında yine G-Sync devre dışı kalmaya başlayabilir o yüzden fps limitleme yapmak gerekir ve bu da 159fps hatta daha altında bile olabilir.

• Şöyle bir durum var mesela 45fps altına düşünce kasma hissi gözle görülür artıyor Yani monitör 90hz çalışıyor ve kasma hissi yok oluyor 48 fps ise 60 fps hissi vermeye başlıyor bu durumda aslında bu şekilde çalıştığını ben anladım yani g sync aslında o kadar düşmüyor onun yerine kasma hissini kaldırmak için fps 2 katı hz ayarlıyor ve kasma hissi ortadan kalkıyor diye düşünüyorum. Bdo dışında hiç bir oyunda takılma hissi yaşamadım hatta Horizon da bile çok az yaşıyorum Yani çok sık yapınca hissediyorum yoksa hiç hissetmiyorum. Bu durumda g sync güzel çalıştığını söylemek yanlış olmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 18 Ağustos 2020; 11:16:58 >
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Olabilir ama benzer durumu söylemek FreeSync içinde mümkün.

FreeSync'in de düşük kare hızı telafisi (LFC-Low Framerate Compensation) desteği vardır...

https://www.amd.com/en/technologies/free-sync

Oyunlarınızda yüksek fps almıyorsanız monitörünüzün sync aralığını daha aşağı çekmek mümkün diye hatırlıyorum...

Sizin monitörün aralığı 48-165hz idi bunu mesela,

35-120hz aralığına CRU kullanarak ayarlayabilirseniz oyunlarda artık 48 değilde 35fps altına veya cıvarına düştüğünüzde sorunlar yaşamaya başlarsınız (tabii bu teorik olarak aslında yine biraz daha üstündedir). Bu da 50fps ortalama aldığınız oyunda daha fazla istikrar ve huzur demek...

Hesaplama da şöyleydi

165/48 = 3.4375 bu aralık sabiti

alt değer 35hz olmasını istediğimiz aralığın maximum üst değeri 3.4375 x 35 = 120,3125hz yani 120hz olur. Bunu da CRU ile 35-120hz olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz

• quote:

Oyun için 3.5 kullanın setup içinse cmd açıp lpksetup yazıp size yollayacağım linkteki zip dosyasını seçmeniz yeterli.
    Dosya yollamadınız? 3.5 dediğinize baktım da 1709 sürümü oluyor o sanırım çok eski o da. Ben 2004 sürümünü kurdum. Bir arkadaşım Ghost Spectre önerdi bir de onu mu denesem acaba oyun oynayan kişiler için yapılmış.
  • quote:

Dosya yollamadınız? 3.5 dediğinize baktım da 1709 sürümü oluyor o sanırım çok eski o da. Ben 2004 sürümünü kurdum. Bir arkadaşım Ghost Spectre önerdi bir de onu mu denesem acaba oyun oynayan kişiler için yapılmış.

Alıntıları Göster
    Yaklaşık 1 aydır Ghost Spectre kullanıyorum. Tavsiye ederim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hesabınız yasaklı olduğu için ve cevap alamadığım için bekledim. Yarın atarım mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kendomen

Yaklaşık 1 aydır Ghost Spectre kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    O nasıl peki? Sadece bir sürüm var sitesinde. Aslında sitesi kendinin mi onu da anlamadım fake değildir sanırım. Hangisini indirip kurmam lazım?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 21 Ağustos 2020; 16:8:5 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.