Şimdi Ara

Herşey Daha Yumuşak ve Stutter’siz Oyun Keyfi İçin... PC Hantallaşıp Kasıyorsa (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
141
Favori
68.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

warzoneda bende de fps çok dalgalı ben size bir video çekeyim dicem ama videonun da 144 fps olması lazım 144 fps video da yüklemeyeceğim için gg

ben böyle bir hissiyat yaşamıyorum xg2401 ile sizinkinden cok daha düşük seviye bi monitör aslıında
    Şimdi GTA 5 denedim 144 fps ile 70 fps arası müthiş bir dalgalanma var ama en ufak takılma yok.Monitörden değil herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Itachi.

Şimdi GTA 5 denedim 144 fps ile 70 fps arası müthiş bir dalgalanma var ama en ufak takılma yok.Monitörden değil herhalde

Alıntıları Göster
    oyun motoru olabilir o durumda modern warfare çok sorunlu bi oyun açikçası
  • Arkadaşlar garip olabilir ama benim sistemim de NFS Carbon, Pro Street, Undercover gibi eski oyunlar sürekli takılıp kasıyor hiç akıcı gelmiyor bana sanki 30fps oynuyorum gibi oluyor ne yapmam gerek sizce? Çoğu zaman anlık olarak oyun takılıyor geri düzeliyor yardımcı olurmusunuz balkondan aşağı atacağım yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38

Arkadaşlar garip olabilir ama benim sistemim de NFS Carbon, Pro Street, Undercover gibi eski oyunlar sürekli takılıp kasıyor hiç akıcı gelmiyor bana sanki 30fps oynuyorum gibi oluyor ne yapmam gerek sizce? Çoğu zaman anlık olarak oyun takılıyor geri düzeliyor yardımcı olurmusunuz balkondan aşağı atacağım yoksa.
    Fps değerlerini kontrol ettin mi ? Bazı eski nfs oyunlarında 30/60 fps gibi fps kilitleri var sadece config dosyalarından bu kilitler aşılarak sınırsız yapılıyor belki ondan dolayıdır bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dokucan -- 17 Haziran 2020; 15:56:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dokucan

Fps değerlerini kontrol ettin mi ? Bazı eski nfs oyunlarında 30/60 fps gibi fps kilitleri var sadece config dosyalarından bu kilitler aşılarak sınırsız yapılıyor belki ondan dolayıdır bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    FPS değerleri güzel ama böyle sorunlar çok oluyor. En dandik sistemle bile oynayıp bitirmiştim şuan böyle olması çok saçma.
  • Oyunlarda stutter ve kasmalar için bu ayarlarıda deneyebilirsiniz.

Ayarlar-Güncelleştirme ve güvenlik-Widows defender virüsten korumayı açın-Uygulama ve tarayıcı denetimi-Exploit protection ayarları-Sistem ayarları altında-Bellek ayırmalarını rastgele seç (Aşağıdan yukarı ASLR) Kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Ayrıca Yine burada bu sefer Program ayarları altında oyununuzu ekleyip Denetim akış koruması (CFG)-Sistem ayarlarını geçersiz kıl ayarını işaretleyip Kapalı ayarlayın

Herşey Daha Yumuşak ve Stutter’siz Oyun Keyfi İçin... PC Hantallaşıp Kasıyorsa

Hizmetlerde(services.msc) bulunan- Tanı İlkesi Hizmeti (DPS)’yi oyunlara girerken kapatın.

HDMI ile monitöre bağlanıyorsanız monitörünüzün menüsünden DDC /CI ayarını bulup aktif edin

Örnek gösterimi

FIFO arabelleklerini kullanı devre dışı bırakın:

Aygıt Yöneticisi'ni açın ve Görünüm-Gizli aygıtları göster- Bağlantı Noktaları (COM/LPT) tıklayıp genişletin ve altındaki üzerinde sağ tıklayın, Özellikler sekmesini açın-Bağlantı noktası ayarları sekmesine gelin- Saniyedeki bit sayısını en yüksek ayara, Akış Denetimi'ni de Donanım olarak değiştirin ve alttaki Gelişmiş düğmesine tıklayın FIFO arabelleklerini devre dışı bırakın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Not: Windows 10 da Aygıt yöneticisinde Bağlantı Noktaları (COM/LPT)'yi görüntüleyebilmeniz için Görünüm sekmesi altında Gizli aygıtları gösteri tıklamalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Haziran 2020; 0:56:44 >

• maşallah konu şampiyonlar ligi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba cevabınız ve konu için teşekkür ediyorum.Konu başında yazdığınız ne varsa w10 1903 sürümü ile denedim ama bir çözüm bulamadım.Warzone ve GTA5 de aşırı minimal sorun vardı yani farketmek çok çok zorken Pubg de aşırı rahatsız ediciydi.Şimdi w10 2004 sürümünü kurup son yazdığınızı yaptım sadece bir kaç oyun deneyeceğim.Yalnız bu seferde GYSNC te sorun yaşıyorum.RTS ile 141 fps olarak ayarladım oyun içi de öyle ama ekranın altından ve üstünden kırılmalar yaşıyorum.G sync on olduğu halde.Fakat şunuda belirteceğim format atarken herşey temiz olsun mantığıyla oyunuda komple silip sıfırdan indirdim ve menüdeki takılmalar anlık droplar hepsi gitti sadece oyun için denemem kaldı ama bu sefer ekranda kırılma var :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

Oyunlarda stutter ve kasmalar için bu ayarlarıda deneyebilirsiniz.

Ayarlar-Güncelleştirme ve güvenlik-Widows defender virüsten korumayı açın-Uygulama ve tarayıcı denetimi-Exploit protection ayarları-Sistem ayarları altında-Bellek ayırmalarını rastgele seç (Aşağıdan yukarı ASLR) Kapatın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Ayrıca Yine burada bu sefer Program ayarları altında oyununuzu ekleyip Denetim akış koruması (CFG)-Sistem ayarlarını geçersiz kıl ayarını işaretleyip Kapalı ayarlayın

Hizmetlerde(services.msc) bulunan- Tanı İlkesi Hizmeti (DPS)’yi oyunlara girerken kapatın.

HDMI ile monitöre bağlanıyorsanız monitörünüzün menüsünden DDC /CI ayarını bulup aktif edin

Örnek gösterimi

Aygıt Yöneticisi'ni açın ve Görünüm-Gizli aygıtları göster- Bağlantı Noktaları (COM/LPT) tıklayıp genişletin ve altındaki üzerinde sağ tıklayın, Özellikler sekmesini açın-Bağlantı noktası ayarları sekmesine gelin- Saniyedeki bit sayısını en yüksek ayara, Akış Denetimi'ni de Donanım olarak değiştirin ve alttaki Gelişmiş düğmesine tıklayın FIFO arabelleklerini devre dışı bırakın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Not: Windows 10 da Aygıt yöneticisinde Bağlantı Noktaları (COM/LPT)'yi görüntüleyebilmeniz için Görünüm sekmesi altında Gizli aygıtları gösteri tıklamalısınız.
    Hocam söylediğiniz ayarları yapıp denedim fakat bu lanet pubg de fps 90 lara düşüyor ve görüntü gsync açık olmasına rağmen kasıyor. 1080ti var gpu kullanımı yüzde 40 larda bazen 70 e kadar çıkıyor.islemci maksimum yüzde 40 yine ryzen 3600 var. Sıcaklıklar normal seviyede ama anlamadım öyle ki fps 60 70 e düşüyor olduğu yerde dururken sadece alt tab yapıp oyuna tekrar dönüyorum 140 a sabitliyor.

• Uchiha Itachi. kullanıcısına yanıt
    FPS limitleme özelliği oyun içi ayarlarınızda varsa öncelikle burdan yapın yoksa RTSS' yi kullanın. G-Sync ile V-Sync'i açın bunun içinde önce oyun içi ayarlarınızda varsa burdan deneyin yırtılmalar gitmezse oyun içi V-Sync'i kapatıp Nvidia denetim masasında açın:

G-Sync ON + V-Sync ON (oyun içindeki veya Nvidia denetim masasındakini kullanın her ikisini birden açmayın)+ varsa oyun içinden yoksa RTSS veya başka yazılım ile fps limitleme (oyununa göre bu limit 139 ve daha altında bile olabilir. G-Sync sınırları içinde kalma deneme ile bulunur)... aldığınız minimum fps değeri monitörün yenileme hızının üstündeyse fps limitlimeyi bu değere göre ayarlayıp beraberinde FastSync'i de açabilirsiniz..

G-Sync ile birlikte RTSS'deki Scanline Sync'i birlikte açmayın...

Monitörünüzün ekonomik modu varsa kapatın, redistributable(hem x86 hem x64), framework (geçmişe dönük 3,5) yüklemelerini yapın

https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Haziran 2020; 14:4:26 >

"Steam Kütüphanesinde PUBG'yi bulup üstünde sağ tıklayın ve 'Özellikler'i seçin. 'Genel' sekmesine gelin ve 'Başlatma Seçeneklerini Ayarla' butonunu tıklayın. Açılan penceredeki satıra aşağıdaki komutu yapıştırın, Tamam diyerek çıkın."

-malloc=system -USEALLAVAILABLECORES -high

Not:

-malloc=system Oyunu Windows’a optimize ederek açıyormuş

-USEALLAVAILABLECORES Tüm işlemciyi kullanır

-high bildiğimiz öncelik değeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Haziran 2020; 14:33:0 >
  • Rez alalım, yeni pc de sorun yok ama bi kaç seneye kasmalar başlayınca denerim.
    Şimdilik ayarları kurcalayıp bozulmayı göze alamam.

• quote:

FPS limitleme özelliği oyun içi ayarlarınızda varsa öncelikle burdan yapın yoksa RTSS' yi kullanın. G-Sync ile V-Sync'i açın bunun içinde önce oyun içi ayarlarınızda varsa burdan deneyin yırtılmalar gitmezse oyun içi V-Sync'i kapatıp Nvidia denetim masasında açın:

G-Sync ON + V-Sync ON (oyun içindeki veya Nvidia denetim masasındakini kullanın her ikisini birden açmayın)+ varsa oyun içinden yoksa RTSS veya başka yazılım ile fps limitleme (oyununa göre bu limit 139 ve daha altında bile olabilir. G-Sync sınırları içinde kalma deneme ile bulunur)... aldığınız minimum fps değeri monitörün yenileme hızının üstündeyse fps limitlimeyi bu değere göre ayarlayıp beraberinde FastSync'i de açabilirsiniz..

G-Sync ile birlikte RTSS'deki Scanline Sync'i birlikte açmayın...

Monitörünüzün ekonomik modu varsa kapatın, redistributable(hem x86 hem x64), framework (geçmişe dönük 3,5) yüklemelerini yapın

https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/
    https://support.microsoft.com/en-us/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads
    Söylediklerinizin hepsini yaptım yırtılma sorununu nvidia panelden vsync açarak hallettim.RTS den hiçbirşeyi ellemeden pubg içinden 139 a sınırladım fpsyi ve v sync oyundan kapalı.Fakat fps 139 dan 120 110 a düşünce takılmalar oluyor.Monitörün yenileme aralığına bir program aracılığıyla baktım 37 - 146 hz gözüküyor.Ayrıca warzone vs bu tarz bir sorun olmuyor.Gpu kullanımını ne yaptıysam düzeltmedem bu oyunda.Ayrıca w10 2004 en günceli olmasına rağmen önbellek sorunu devam ediyor sizin önerinizle boşaltıyorum düzenli olarak.

Pubg optimizasyon konusunda sıkıntılı diye biliyorum. Diğer oyunlarda sorun olmuyorsa sorunu Pubg'de aramak en dogrusu olur.
    Takılmalar için Nvidia kontrol panelde 3D Ayarların yönetilmesi bölümünde "Önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri"ni 2 veya 4 yapın ve Üçlü ara belleklemeyi açıp deneyin. Ayrıca yaptıysanız oyunun exe dosyasına sağ tıklayıp uyumluluk sekmesinden "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğine tikleyin ve uygulayın eğer tiklemişseniz bir de tiklemeden deneyin...ve CMD yönetici olarak açın ve alttaki kodu çalıştırın ve sonra PC'yi yeniden başlatın...

bcdedit /set disabledynamictick yes

silmek için

bcdedit /deletevalue disabledynamictick

Yukarıdaki bcdedit koduna rağmen sıkıntı sürerse bu sefer aşağıdakileri deneyin, kodları girdikten sonra PC'yi yeniden başlatın

bcdedit /set disabledynamictick no

bcdedit /set useplatformclock false

silmek için

bcdedit /deletevalue useplatformclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Haziran 2020; 18:59:55 >

• solgunaltair S kullanıcısına yanıt
    Konuda geçenler eski yeni tüm sistemler için uygulanabilir. İmzamdaki sistemi kullanıyorum bu ve daha fazlasını uyguluyorum. Microsoft oyunlara özel Windows çıkarana kadar huzur yok sanırım
  • quote:

Takılmalar için Nvidia kontrol panelde 3D Ayarların yönetilmesi bölümünde "Önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri"ni 2 veya 4 yapın ve Üçlü ara belleklemeyi açıp deneyin. Ayrıca yaptıysanız oyunun exe dosyasına sağ tıklayıp uyumluluk sekmesinden "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğine tikleyin ve uygulayın eğer tiklemişseniz bir de tiklemeden deneyin...ve CMD yönetici olarak açın ve alttaki kodu çalıştırın ve sonra PC'yi yeniden başlatın...

silmek için

Yukarıdaki bcdedit koduna rağmen sıkıntı sürerse bu sefer aşağıdakileri deneyin, kodları girdikten sonra PC'yi yeniden başlatın

bcdedit /set disabledynamictick no

bcdedit /set useplatformclock false

silmek için

bcdedit /deletevalue useplatformclock

Şu iki kod baya topladı oyunu.Anlık fps dropları sırasında ssd kullanımı mevcut.Yani tam drop yediğim an hdd lambası yanıyor.Windowsun kurulu olduğu ssd den hariç oyun içinde ssd var yarısıda boş.

• faydalı konu eline sağlık

• quote:

Oyunlarda stutter ve kasmalar için bu ayarlarıda deneyebilirsiniz.

Örnek gösterimi

gta 5 de sıkıntı çıkartıyor bu ayarlar.ayrıca lacenty moon kullanın.dpc windows 10 için uygun değil yalan yanlış gösteriyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.