Şimdi Ara

Herşey Daha Yumuşak ve Stutter’siz Oyun Keyfi İçin... PC Hantallaşıp Kasıyorsa (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
141
Favori
68.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1607 de nvdia son driver sürücü destek hatası veriyordu acaba düzeldimi. 1903 'de ki stutter v.s şeylerinden yıldım artık bi ağız tadıyla oyun oynamadım ona yanarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jimmy_Conway

1607 de nvdia son driver sürücü destek hatası veriyordu acaba düzeldimi. 1903 'de ki stutter v.s şeylerinden yıldım artık bi ağız tadıyla oyun oynamadım ona yanarım :)
    431.60 kurdum ben sorunsuz kullanıyorum 1903 ü adam etmek için çok uğraştım nerdeyse bütün forumlardaki çözümleri uyguladım stabil hale gelsin diye ama yinede tamamen yok olmuyor takılmalar bf5 de 3 map takılmadan oynuyorum 4.map sapıtıyor 5. map düzeliyor abartısız sölüyorum 3 tane bad sector olan hdd ye 1607 kurdum tereyağ gibi oynanıyor windows 10 1607 den sonra çin işkencesine döndü artık ben tamamen çözülene kadar 1607 den bir yere kıpırdamayı düşünmüyorum bütün oyunları tek tek test ettim fps farkıda yok hani eski sürüm fps geberiyor vs durumuda olmuyor sabah 20 dakka bf1 oynadım 18. dakikadan itibaren anlamsız drop girmeye başladı aynısı bf5 de yine başıma geldi anlık yüke sokuyor cpu yu 1903 katlediyor oyunu sinirden kasayı camdan attırır insana yeminle 1607 denemesem donanımsal arayıp durucam sorunu Allahın belaları bir sistemi stabil çıkartamıyorlarç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 7 Ağustos 2019; 10:2:42 >

• okinkurt kullanıcısına yanıt
    vallahi hocam aynı yaşadıklarımdan bahsetmişsiniz. Dün aksam BF5 Multi oynuyorum ilk haritada yağ gibi akıyor sonra tekrar aynı haritada aşırı derecede drop, stutter adına ne derseniz artık herşey başlıyor. Sinirlenip kapatıyorum. Peki 1607'nin sağlamını bulacağım bir link v.s varmıdır rica etsem ?
  • quote:

vallahi hocam aynı yaşadıklarımdan bahsetmişsiniz. Dün aksam BF5 Multi oynuyorum ilk haritada yağ gibi akıyor sonra tekrar aynı haritada aşırı derecede drop, stutter adına ne derseniz artık herşey başlıyor. Sinirlenip kapatıyorum. Peki 1607'nin sağlamını bulacağım bir link v.s varmıdır rica etsem ?
    Hocam şurada var sanırımhttp://windowsiso.net/windows-10-iso/windows-10-anniversary-update-1607-download-build-14393-0/windows-10-anniversary-update-1607-iso-download-standard/ bende zamanında burdan indirmiştim 1607 nin stabil derlemesi 14393.0 dır aklınızda olsun bunu kurduktan sonra Windows update i kapatın mutlaka güncellenirse buda ayvayı yiyor update kapatmayı bilmiyorsanız özelden araç atabilirim size.

teşekkür ederim hocam aynen Update istemiyorum zaten bende de tamamiyle kapatma yapabilen bilen araç varsa atabilirsen çok sevinirim :)
    linkten ulaşamadım malesef windows dosyasına
  • quote:

linkten ulaşamadım malesef windows dosyasına
    Özelden attım link hakkında acıklama ve update kapatma
  • #Güncelleme; Merhaba windows 1607 sürümüne geçtim.

BFV oynarken Stutterler her ne kadar aynı gibi olsada 1903 sürümüğne göre birşey farkettim. Oyun İçi Depth of field ayarı normalde 50 olarak oynarken stutter yaşadım ve bariz rahatsız ediciydi akıcı hiç değildi.
    Sonra Depth of field ayarı 76'ya çektim görüntü rahatladı daha sonra aynı ayarı 85 civarı getirince oyun bilgidğin dahada akıcı oldu.
    bu arada i5 8400 + gtx 1080 + 144hz 1080p monitörde oynuyorum. Ama her ne kadarda olsa BFV bence optimizasyonu son derecede sıkıntılı bir oyun BF1'e göre.
    yada formattan hemen sonra kurup denediğim içinde olabilir.

Neleri YAPMADIM
    - Bellek temizleme yapmadım
    - windows search kapatmadım
    - Hizmetler kısmını hiç düzenlemedim
    - Antivirüs bile kurmadım
    - Sadece format attım ve ekran kartı sürücüsünü ve BFV yükleyip gözlemlediklerimi belirttim

• Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    En azından Hızlı getirmeyi kapatsaydınız... Sistem Ram miktarı 8Gb ve üstüyse Sysmaini (Hızlı getir) kapatmak stutterı azaltabilir ama daha fazla Ram kullanılmasına sebep olacaktır...Daha fazla Ram kullanılması stutter yapmasından iyidir...
  • EmptyStandByList programını görev zamanlayıcıda aynı şekil ayarladım ama 5 dakikada bir ekrana gelip duruyor bu durumda oyundan atma gibi sıkıntıları beraberinde getiriyor var mı bunun bi çözümü ?
  • Thecrucial15 T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Görev zamanlayıcısı ile EmptyStandbyList.exe dosyasını 5 dakika aralıklarla çalıştıracak şekilde ayarladım ve hiçbir sorun yaşamadım yani ne bir uyarı ne başka bir onay istemeden görev arka planda sessizce çalışıp görevini kesintisiz yerine getirdi. Sorun ya bir şeyleri gözden kaçırıyorsunuz ya da işletim sisteminizdeki bir ayardan kaynaklanıyor olabilir...ama yinede aşağıya bazı yardımcı olabilecek açıklamalar ekleyeyim:

EmptyStandbyList.exe dosyasını bilgisayarınıza indirdiğinizde mouse ile üzerinde sağ tıklayıp en azından bir kere yönetici olarak çalıştırmanızı ve sonrasında görev zamanlayıcı ile ilgili işlemleri yapmanızı öneririm.

Görev Zamanlayıcıyı açıp ilgili görevinizi bulup üstünde çift tıklayın ve:

Genel sekmesinde Güvenlik seçenekleri altında Görevi çalıştırırken aşağıdaki kullanıcı hesabını kullan: altında görünen hesap SYSTEM olarak görünüyorsa Zamanlanmış Görevinizin arka planda çalışmasını sağlamışsınız demektir...(Örneğin benimki RamTemizlik adında bir Zamanlanmış Görev ve hesab olarak SYSTEM göründüğünden arka planda çalışmaktadır)...ve yine burada:

"Kullanıcı oturum açmışsa da açmamışsa da çalıştır" işaretlenmişse ilgili görev (EmptyStandbyList.exe) otomatik olarak çalıştığında komut penceresinin görünmemesini sağlayacak seçenektir. (hemen altındaki parola ile ilgili kutucuğu boş bırakın)

En sol altta bulunan Gizli: seçeneği var görev çalıştırıldığında oturum açan kullanıcıya bildirilmesi gerekmiyorsa Gizli onay kutusu işaretlenebilir. Sizin durumunuzda faydası olabilir.

En altta yine Yapılandır: seçeği var bunu Windows 10 olarak değiştirip deneyebilirsiniz...

Herşey Daha Yumuşak ve Stutter’siz Oyun Keyfi İçin... PC Hantallaşıp Kasıyorsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 11 Ağustos 2019; 23:47:8 >

• standby sorunu için otomatik program var
    www.wagnardsoft.com
    Intelligent standby list cleaner (ISLC) v1.0.2.1 Released - Wagnardsoft Forum
    https://www.wagnardsoft.com/forums/viewtopic.php?f=18&t=1256&sid=4cac047b7987d3dc55db02f765c4f9db

default ayarlarda boş bellek 1 gb kalınca flush ediyor ama tabii kendiniz kafanıza göre değeri arttırabilirsiniz

• Windows 1909 sürümünde buna gerek kalmadı artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss06

Windows 1909 sürümünde buna gerek kalmadı artık.
    bana pek öyle gelmedi
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qulxmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 29 Ocak 2020; 18:37:11 >

• @Interstellar
    emeğine sağlık. Zamanında Windows 7 kullanırken 6-7 tane ince ayar yaptıktan sonra stabil idi.. bu windows 10 gerçekten çok matrak sürekli sistemimi kontrol ederim 600ohm kulaklık ile tryhard oyun oynarım genelde... bu ince ayarlar gerçekten fark ediyor.
    dpc latency sarı iken hiç ayar yapmadan genelde ses sorunu varsa sankı 1 saniye laglıymış gibi oynatıyordu..
  • TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    Ses ile ilgili kaliteyi düşüren başka bir şey Nvidia driver'ın sürekli 1000µs hıçkırıklar yapmasıdır. Mesela Aygıt yöneticisinde Görüntü bağdaştırıcısını devre dışı bırakın sistem onboard GPU kullanırken kısa bir süre sonra bu 1000µs hıçkırıkların bittiğini göreceksiniz ve sonra bir MP3 açın...

• Hocam yeni format atılmış sisteme burada ki vermiş olduğunuz ayarların bazılarını uyguladım bu ayarlar yüzünden mi yoksa başka birşey yüzünden mi bilmiyorum ama oyunlarda anlık olarak drop sorunu yaşıyorum. Eski oyun olan Dirt 2 oyununda araba kullanırken sürekli drop giriyor bazen 1-2 saniye kadar oyun aynı şekilde kalıyor sonra geri devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor sizce?
  • 1909 sürümünü ilk çıktığından beri kullanıyorum ram boşaltma sorunu yok bunda siz 1903 den yükselterek geçtiyseniz sorun yaşamış olabilirsiniz. Sıfır kurulumda sorun yok.
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    sıfır 1909 kurdum valla hocam daha 5 gün önce format attım. direkt windowsun sitesinden usb'ye imaj oluşturup yaptım. açılır açılmaz winver 1909 verdi yani sezonsal update gelmedi

daha dün 7 saatlik kullanımda 3 kere boşaltıldı bellek. muhtemelen uygulamadan uygulamaya da değişiyordur. sizinle ben benzer uygulamallar kullanmıyoruzdur belki program türüne göre optimizasyonlar gelmiştir detayları bilemem ama ben bu sorundan hala muzdaribim, wagnard'ıjn forumunda ve nvididaki stutter başlıgında da sorun düzeldi diyenler de var, sorun düzelmedi diyenler de var

en güzeli programı açıp bakmak şimdi bunu kabul edelim ne sizin durum kesin gerçeği yansıtıyor ne de benim durum. yani siz gerçekten sorun yaşamıyor olabilirsiniz ve yaşamayanlar olabilir ama ben ve yine bir takım insanlar sıfır 1909 da olsa bu sorunu yaşamaya devam ediyorlar

en güzeli programı açarsın 1 gün boyunca bakarsın, boşaltma yapmıyorsa da kapatırsın. zaten performansa ya da pcye etkisi olacak bi program degil..

edit.. günün bilançosu
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/r8lgjo

bu sorunu bile en başta yaratan microsoftun bu sorunu kolay kolay kökünden çözebileceğini düşünmüyorm malesef

bak mesela 1.5 saat önce witcher 3 açmıştım. dosyaları hala standby bellekte. böyle böyle birikiyor doluyor. salak OS hala bazı pclerde ya da konfigürasyonlarda kendi kendini boşaltamıyor... 1.5 saat önce açılan ve artık kapatılmış bir oyunun hala inatla dosyalarının bellekte tutulmasının ne gibi bi manası olabilir ki?

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/r8lhog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 27 Şubat 2020; 19:38:14 >

• Netframework geriye dönük 3.5 versiyonu yüklü değilse yükleyin
    Redistributable 2005 dahil x64 ve x86 versiyonlarının hepsini yükleyin
    Oyun için directx paketlerini yeniden yükleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 27 Şubat 2020; 22:14:24 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.