Şimdi Ara

Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
14
Favori
91.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sesi nasl kesicez yandaki kadın televizyon izliyor suan saat 9 8 bucuktan beri ben allahtan 1 de yattım. süngermi alacaz.

bizim evler bitişik degil az bi kısmı bitişik diyer yerleri dışarda triplex oldugu için. allahtan. kucuk bi yere yalıtım yapıcam ayrıca kapımada yapmak istiyorum. süngermi öneriyorsunuz.2 metre lik yer toplam.
  • Ev sizin ise duvar ve tavanı taş yünü kaplayıp üstünü alçıpan ile kapatabilirsiniz, %100 çözüm yok zaten ama oldukça faydası olur.

http://www.koctas.com.tr/U/Izocam-Tas-Yunu-Kalibel/120x270-cm/53059?R=136
  • herkes
  • okuduğum kadarı ile kimse mantar şiltelerden bahsetmemiş.. cork diye tabir edilen bu şiltelerin hem titreşim hem de ortam sesi konusunda taş yünü yanına bile yaklaşamaz..hatta 5mm bile çok iyi yalıtım sağlıyor..

www.ducork.com
    http://www.silentcork.com/
    www.duplas.com.tr
    DUPLAS MANTAR ŞİLTE ve MANTAR LEVHA
    http://www.duplas.com.tr/vibrasyon.asp.htm

http://www.mantarsilte.com/ (diğer yalıtım malzemeleri ile kıyasları da var..)
  • Taş yununun yanina bile yaklaşamaz derken bilimsel bir veri var mi? Bu sitede daha çok basinc dayanimindan bahsetmis ki zaten zemin de kullanilmiyor taş yunu, gerisi ise biraz hikaye gibi küflenir kanser yapar fln....
  • Sabah sabah gelip pc de bu işi araştırıyorum.Kanepede kıvrılarak geçirdim geceyi.Yan tarafa taşınan azgın şıllık kiracının her gece(!) başlayıp sabaha kadar süren seks partilerinden artık polislik olduk.Soluğu burda aldım.
    *Tüm suç HIRSIZ MÜTEAHHİTİN!!! Çünkü bağımsız bölümler arası yalıtımlı olması gerekiyor.

Yatak odalarının duvarı müşterek.Yalıtımsız ince bi duvar var ve bırakın bağırmayı fısıltılarını duyuyorum.Yatay ve dikey kolonların arasında 2x4 m. boyutunda 5 cm derinliğinde bir boşluk var.Buraya 4-5 cm lik strafor döşeyip alçılamayı düşünüyorum.Hatta o kadar canım sıkkın ki hemen gidip yapasım var. Bu strafor meseleyi çözer mi acaba? Yoksa boşa mı gider masraf ve emeklerim ?
  • Strafor işini unutun sese etkisi %1-3 arasında. Onun yerine taş yünü ile kaplayıp üzerini alçıpanla kapatın. Belirli oranda sesi keser. Daha etkili olsun diyorsanız ecoban yada prosonic gibi ürünlere bakın. Tabi fiyat da aynı oranda artacaktır.
  • 1.katta oturmaktayım. üst kattaki komsulardan ben onlarda benden şikayetçi durumda evde sanki duvar yokmuşçasına sesler duyulmakta. Elektro gitar çaldığımda baya bi şikayet geliyor üst kattan. 20 metrekare odam var tavanı ve yan duvarlara ses yalıtımı yaptırıp odanın akustiğinin kaybolmamasını istiyorum bu işe 1000 liraya kadar bütçe ayırabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • ben sadece tabana yaptırmak istiyorum ne kadar tutar? 3 metre uzunluğu 2,5 metre eni var odanın. taş yünü galiba en uygunu.
  • koca koca büyük harfler yazılmış "herkez" kelimesinden rahatsız olan bir allahın kulu moderatör yok mu arkadaş şu sitede? haftalardır görmekten gına geldi.
  • herkese merhaba arkadaşlar ses izolasyonu konusunda bilgi almak isterseniz sizlere yardımcı olabilirim ,alçı dekorasyon işi yapıyoruz,diyeceksiniz ki ne alaka bizim yaptığımız uygulamalarda bu yalıtım işi yıllardır bizim üstümüze kaldı ve bu işlerin içinde bulunduk amatör bir blog sitem var buradan ulaşabilirsiniz saygılar.
    http://alcipanist.blogspot.com/
  • arkadaşlar amaç sesin komşuya gitmemesimi yoksa içerde bozulmamasımı ikisi çok farklı ya gerci bütün mesajları okuyamadım ama genel yazı komsuya gitmesin diye sanırım .o zaman çok farklı yöntemler var ki cebindeki para ile değişir bu en iyi yalıtım yani komsuya ses gitmesin olayı sıvı ile ve hava ile olanıdır. bilindiği üzere svı ve hava daha az iletkendir ses konusunda katıya göre . tabi burda fiyat tavan yapar

ama genedlde kullanılan yapı perdeli tahta sistemidir . bu işin birde ses bozulmasın diye olanı varki o zaman cep yanar .

bir ton malzeme ve temin edilecek yer var ben kendi odamı kendim yalıttım şimdilik komşuya ses gitmesin diye oda her yerden 8 cm küçüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

arkadaşlar amaç sesin komşuya gitmemesimi yoksa içerde bozulmamasımı ikisi çok farklı ya gerci bütün mesajları okuyamadım ama genel yazı komsuya gitmesin diye sanırım .o zaman çok farklı yöntemler var ki cebindeki para ile değişir bu en iyi yalıtım yani komsuya ses gitmesin olayı sıvı ile ve hava ile olanıdır. bilindiği üzere svı ve hava daha az iletkendir ses konusunda katıya göre . tabi burda fiyat tavan yapar

ama genedlde kullanılan yapı perdeli tahta sistemidir . bu işin birde ses bozulmasın diye olanı varki o zaman cep yanar .

bir ton malzeme ve temin edilecek yer var ben kendi odamı kendim yalıttım şimdilik komşuya ses gitmesin diye oda her yerden 8 cm küçüldü

Tam olarak nasıl uyguladın ve hangi malzemeleri kullandın? birde fiyat toplamda ne kadar tuttu bilgilendirirsen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuasH

quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

arkadaşlar amaç sesin komşuya gitmemesimi yoksa içerde bozulmamasımı ikisi çok farklı ya gerci bütün mesajları okuyamadım ama genel yazı komsuya gitmesin diye sanırım .o zaman çok farklı yöntemler var ki cebindeki para ile değişir bu en iyi yalıtım yani komsuya ses gitmesin olayı sıvı ile ve hava ile olanıdır. bilindiği üzere svı ve hava daha az iletkendir ses konusunda katıya göre . tabi burda fiyat tavan yapar

Tam olarak nasıl uyguladın ve hangi malzemeleri kullandın? birde fiyat toplamda ne kadar tuttu bilgilendirirsen sevinirim

beton pan ağaç adapen diye bir çeşit elyafımsı malzeme çelik saç toplam malzemeleri alışım 6000 tl falan oldu idi

ama tavan işi zordu birader yani demedi deme yeni bir tavan oluşturacan çünkü .hadi yerle duvarlar neysede en ufak bir elin yanlış bir işaret koysun hoppp güme gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 19 Mart 2012; 16:05:56 >
  • ucuz bir yol yokmu bizim yapabileceğimiz ? kartondan yalıtım olmazmı 5 10 cm lik kartonları tabana koysam üzerine de halı flex sesi kesermi acaba?
  • ses yalıtımı mı dediniz

http://www.ntvmsnbc.com/id/25336674/

böyle bir yalıtımda müzik dinlense ne olur acaba
    sesi en kısıkta çalıp duyulabilen detaylar belkide rahatsızlık verir
  • Akustik süngerler sanayi tipi, zeminde bile var
  • peki ülkemizdeki sinemalarda kullanılan yöntem nedir bilen var mı? bu zamana kadar girdiğim tüm farklı sinema salonlarının hepsinde aynı malzeme var .en azından dış sünger malzemesi aynı sadece renkler değişmiş.hepsinde de aynı model jbl hoparlör takımı mevcut.

sinemalarda sanırım ses hem dışarı gitmesin hem de içerde olabildiğince dengeli olarak hapsolunsun istenmiş.Fakat buna rağmen bassları alışveriş merkezinin tuvaletinden bile duyuyorum sinemaya gittiğimde.

bu salonlarda kullanılan malzemenin türünü bilirsek hiç değilse küçük odacıklarımıza bunların makul fiyatta olanlarını uygulayabiliriz diye düşünüyorum.

Hatta kendi evime çıktığımda ilk işim önce izolasyon yapmak sonra ona göre ses sistemi almak olacak.elimdeki sistemi de salona koyarım.

2000-3000 arası bir parayı gözden çıkarırım yeter ki sinemadaki gibi o basslar dolgun olsun , diyaloglar doygun olsun.
  • Peki bunun maliyeti + oda hacimdeki daralma ses sistemi ile müzik dinlemenin değerini karşılıyor mu? Güzel bir kulaklık daha iyi bir fikir olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byharby

Peki bunun maliyeti + oda hacimdeki daralma ses sistemi ile müzik dinlemenin değerini karşılıyor mu? Güzel bir kulaklık daha iyi bir fikir olmaz mı?

Kulaklık her zaman sağlık açısından iyi değil. Hava almadığı zaman kulaktaki bakteri sayısı hızla artıyor imiş. Ciddi anlamda 20 metrekarelik odama ses yalıtımı yaptıracağım bulunduğum şehirde ( Sivas ) Yalıtım yapacak bi yer bulamadım. İnternetten malzemeleri alacağım bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.