Şimdi Ara

Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
14
Favori
90.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mantar dışında ses yalıtımı mümkün değildir. Ancak ev alanlar talep etmediği için müteahhitler asla (çok lüks yapılar hariç) kullanmazlar.


    Mantar şilte mi polisitren (XPS/EPS) mi?



    Polisitren levhalar piyasada daha çok “köpük”, “strafor” ya da ürünün ticari adıyla anılırlar. İki tip polisitren köpük levhadan bahsedilebilir : EPS (genleştirilmiş polisitren) ve XPS (çekilmiş polistren). En sık kullanıldıkları alan dış cephe yalıtımı olmakla beraber 2 mm’den 10 mm’e kadar parke altı şilte olarak kullanılan modelleri de mevcuttur.



    Polisitren, her karbon molekülünün bir fenil grubuna bağlı olduğu uzun bir hidrokarbon zinciridir ve kimyasal olarak karbon ve hidrojen moleküllerinden oluşur. Tüm dünyada en büyük polisitren üreticisi olan Dow firması polisitreni aynı zamanda Napalm bombası ve hidrojen bombası üretiminde de kullanmaktadır. Polisitrenin yalıtımdan daha önce dünya gündemine gelmesi Vietnam Savaşı sırasında kullanılan Napalm (yangın) bombaları ile olmuştur. Polistren napalm ve hidrojen bombasının temel hammaddelerinden biridir.



    Polisitren yalıtım levhasını mantar şilte ile mukayese edecek olursak :



    Yanıcılık

    Son derece yanıcı ve parlayıcı bir madde olan polisitrenin yangın sınıfı B3’tür. En küçük kıvılcımlanmada hızla alev alır ve ateş kaynağı ile teması kesildikten sonra bile yanmaya devam eder. Piyasada satılan pek çok polisitren ürün B1 yangın sınıfına dahil olduğunu iddia etmektedir. Ancak polisitreni B3 sınıfından B1 yangın sınıfına çıkarabilmek içine hekzabromosiklododekan (hexabromocyclododecane / HBCD) eklenmesi gerekmektedir ve bu pahalı bir yöntem olduğu için pek çok firma test numuneleri dışında yanmazlık sınıfını yükseltmemektedir. Öte yandan XPS ve EPS levhaların B3 sınıfından B1 sınıfına yükseltilebilmesi için içeriklerine eklenen hekzabromosiklododekan’ın insan sağlığına zararlı, kanserojen bir madde olduğu bilinmektedir. Hekzabromosiklododekan, Stokholm Kalıcı Organik Kirleticiler (pestisid) Konvansiyonu’na dahil edilmiş ve ABD Tehlikeli Madde Kısıtlamaları (RoHS) yönergesi altında listelenmiştir.



    Mantar şilte mantar granüllerinden yapılmış hiç bir zararlı kimyasal içermeyen bir üründür ve yangın sınıfı B1’dir.



    İki malzeme arasındaki yangın güvenliği farkını test etmenin en kolay yolu her iki malzemeyi de ateşe tutarak verdikleri tepkileri gözlemlemektir. SilentCORK markasının bu konuda yaptığı test güzel bir örnek oluşturmaktadır. Testi izlemek için lütfen tıklayın. Görüldüğü gibi bu test için aynı kütleye sahip polisitren levha ile mantar şilte numunesi ve bir çakmak yeterlidir. Bu basit deneyle yangın sınıfı B1 olan polisitren levhaların bile mantar şilteye göre çok daha güvensiz olduğu gözlenebilir. Çünkü mantar şilte B1 aralığının en üst bölgesinde (A’ya yakın) bir yere sahipken hekzabromosiklododekan eklenmiş polisitren levha B1 aralığının alt sınırında (B2’ye yakın) yer almaktadır. Piyasada satılan EPS/XPS levhaların büyük çoğunluğu ise zaten B3 sınıfına dahildir.



    Yangın güvenliğine ilişkin diğer bir önemli nokta zehirli gaz emisyonudur. Tüm polisitren levhalar yandıklarında yüksek derecece zehirleyici serbest radikaller açığa çıkarırlar.



    Polisitren levhalar imalat tipine bağlı olarak pentan, bütan, HCFC ya da HFC gazı içerirler. Bu gazların tamamı zehirleyici gazlardır. Polisitren levhalar bunlar dışında diklorodiflorometan, etil klorid ve sitren monomerleri içerirler. Bunlar da aynı şekilde zehirleyici bileşenlerdir.



    2003 yılında İzmir Bornova’da 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan cafe yangını, 2004 yılında Küçükçüftlik G-Mall’daki sinema yangını ve 2009 Mayısında Adapazarında iki öğrencinin ölümü ile sonuçlanan yurt yangınlarının çıkış sebebi olarak polisitren gösterilmiştir.



    Akılda tutulması gereken bir nokta bütün mantar şiltelerin aynı yangın güvenlik düzeyini sağlamadığıdır. İçine gerçek mantar dışında malzemeler karıştırılmış mantar şilteler yangın açısından güvensizdir, kolayca yanabilir ve zehilri gaz açığa çıkarabilirler. Sadece Çin, Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerde değil Portekiz’de üretilen bazı mantar şiltelerde bile ahşap, plastik atığı vb. maddeler bulunabilmektedir. Mantar şilte içindeki PU tutucu da bu konuda önemli bir etkendir. Bugün .............gibi kaliteli mantar şilte markaları PU tutucuların dördüncü jenerasyonunu kullanmaktadır. Daha eski teknolojiye sahip PU tutucular yanıcı ve zehirleyici olabilir.



    Zamana bağlı yalıtım performansı

    Polisitren levha iyi bir ısı yalıtım ürünüdür. Isı yalıtım katsayısı “λ” mantar şilte ile yaklaşık olarak aynı değere sahiptir. Ancak asıl sorun ısı yalıtım değerinde değil zamana bağlı yalıtım performansındadır. Polisitrenin içinde bulunan gaz zamanla uçtuğundan EPS/XPS levha kristalit özelliğini yitirir, katılaşır. Dolayısı ile yalıtım özelliğini de yitirir.



    EPS/XPS levhanın yalıtım özelliğini zamanla yitirmesinin bir diğer sebebi de basınca dayanıklı olmadığı için parke altında ezilerek katılaşmasıdır. Mantar şilte doğal yapısını hep muhafaza ettiği ve basınç altında asla ezilmediği için yüksek ısı yalıtım yeteneğini binanın ömrü boyunca korur.



    Ses yalıtımı

    EPS/XPS levhalar 25-45 kg/m3 yoğunlukta üretilirler. Her ne kadar ses yalıtımı yaptıkları iddia edilse de bu yoğunluktaki bir ürünün ses yalıtımı yapabilmesi olanaksızdır. XPS/EPS levha ilk kullanımda sadece topuk sesini bir miktar azaltır. Ancak bu azaltma da bir süre sonra katılaşma sebebi ile yok olup gidecektir. Mantar şilte 190-250 kg/m³ yoğunluğa sahiptir ve yapı ömrü süresince hem topuk sesi, hem darbeli ses hem de ortam sesi yalıtımında üstün performans göstermeye devam eder.



    Buhar difüzyonu ve yoğuşma

    Hem EPS hem de XPS yüksek buhar difüzyon direncine sahiptir. Özellikle XPS’in buhar geçirim direnci çok yüksektir. Oda sıcaklığındaki değişimler ya da yerden ısıtma sistemleri sebebi ile ortaya çıkan katmanlararası sıcaklık farkları ortamda su buharı oluşturur, buhar yoğunlaşarak zemine çöker. Polisitren levha suyu üst katmanda tuttuğu için parke ile levha arasında sürekli ıslak bir kısım oluşturur. Bu durum hem küf oluşumuna yol açar hem de parkeyi çürütüp deforme eder.



    Mantar ise su buharını gözenekleri arasına alarak tutar ve/veya aşağıya iletir ve daha sonra yeniden yavaş yavaş havaya salar. Böylelikle parke zarar görmemiş olur.



    Küf, maya ve bakteri oluşumu

    Polisitren levhalar küf, maya ve bakteri oluşumuna karşı dirençli değillerdir. Küf ve mayalar anaerobik organizmalar tarafından da üretildiği için polisitren havayla temas etmese bile bu oluşumlara maruz kalacaktır. Bu durum zamanla hem yalıtım performansını düşürür hem de yaşam ortamının kalitesini ve sağlığını olumsuz biçimde etkiler.



    Yerden ısıtma sistemlerine uyum

    Polisitren levhalar yerden ısıtma sistemlerine uygun değillerdir. Uygun hale gelebilmeleri için üzerlerine ince delikler açılarak perfore edilirler. Ancak küflenme ve mayalanma sebebi ile bu delikler çok kısa sürede kapanır ve levha yerden ısıtma sistemini bloke eden bir kalkan haline gelir. Mantar ise yerden ısıtma sistemlerine uygun tek şilte olma özelliğini korumaktadır.



    Hücresel yapı

    XPS levhalar kapalı hücre yapısına sahiptir. Mantar da kapalı hücrelerden oluşan bir üründür. XPS’teki kapalı hücre sayısı 1cm³’te yaklaşık 40 bin adettir. Mantarın kapalı hücre sayısı ise 1 cm³’te 40 milyon adettir, yani XPS’in yaklaşık 1.000 katı.



    Gerek XPS gerekse EPS levhalar vibrasyon ve ses yalıtımında özel önemi olan ve malzemenin hava almasını sağlayan açık hücre barındırmazlar. Oysa mantar aynı anda hem açık hem kapalı hücre içeren sayılı materyallerdendir.
  • Ses yalıtımında en etkili malzeme, tartışmasız Echobon ve taşyünüdür! Akustik süngerler, kalın kumaşlar, pütürlü duvar yapıları daha ziyade akustik emilim ve soğurma düzenlemeleri için kullanılır. köpük ve mantar şilte ve panolar darbesel sesler için kullanılır. Normal ses yalıtımına neredeyse hiç faydası olmaz diyebilirim.
  • Mantar doğal bir malzemedir ve ağaç kabuğudur, karbondioksiti emer oksijen verir. Tüm lüks konutlarda ve otellerde mantar kullanılır.

    Taş yünü son derece iyi bir ses ve ısı yalıtım malzemesidir ve tamamen doğal bir üründür. Tüm polimer esaslı (plastik) malzemelerden çok daha iyi özelliklere sahip olmasına karşın mantar şilte karşısında pek çok dezavantajı bulunmaktadır.



    - Taş yünü ortam sesi yalıtımında iyi bir ürün olmakla beraber darbeli ses yalıtımında başarısızdır. Dolayısı ile zemin kullanımında topuk sesi

    ve adım sesini kezmez. Mantar şilte ise hem ortam sesi hem darbeli ses yalıtımında kullanılabilir.

    - Taş yünü sadece açık hücre barındırmaktadır, kapalı hücrelere sahip değildir. Dolayısı ile anti-vibrasyon etkisi yoktur ve uzun süreli ısı

    tutuculuğu düşüktür.

    - Taş yününün lifli yapısı zamanla küf, maya ve bakteri oluşumuna maruz kalarak bozulmakta (keçeleşmekte) ve yalıtım özelliğini

    yitirmektedir.

    - Taş yününün basınç dayanımı mantara göre son derece düşüktür. Özellikle zemin altı kullanımda kısa sürede çökme yapmakta ve

    sertleşmektedir. Bu, hem yalıtımı yok eden hem de döşemeye zarar veren bir durumdur.

    - Taş yünü çok ince liflerden oluştuğu için yakınında bulunmak solunum yollarında iritasyona, alerjiye ve kanserojen etkiye yol açabilir.
  • yani şu yanmaz piramit süngerler sadece oda içi akustiği etkiler , dışarı ses gitmesinde fazla faktörü yoktur. yanlış anlamadı dimi ?.
    yankıyı önler başkada işe yaramaz. öylemi ?..
    evimin bir odasına tavanına ve duvarlarına yapıştırabilirdim aslında.. görüntü açısından iyi durmuyor ama sesi kesecekse görüntüyü feda edebilirim.
  • ayni sekilde son sorunun cevabina yardimci olabilecek birisi varmi net olarak akustik sunger ve bass trapla tum odayi eksiksiz kaplasak ses yalitimina katkisi ne kadar olur
  • kesin çözüm yok mu :(
  • bende bu konuda baya sıkıntılıyım, denemiş uygulamış ve % kaç oranla başarı almış arkadaşlar fikirlerini taktiklerini bu konuda paylaşırsa, en azından bu dertten sıkıntı çeken insanlara yol gösterici olur
  • Bari taş yününü deneyen çıksa.sanırım forumda yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben taş yününü denedim.
    Geçtiğimiz ay salonumda bazı tadilat ve boya aşaması sırasında
    perdeyi konumlandıracağım ve sistemi yerleştireceğim duvara taş yünü uygulaması ve üstüne de alçıpan ve boya uygulaması yaptım.
    Daha önceki yerleşimime göre özellikle alt seslerde çok başarılı sonuç elde ettim.
    Forumda daha önce kendi başlığımda paylaşmıştım yeni hoparlörlerimden sonra geçtiğimiz seneden beri portların hepsinin arkada yer alması dolayısıyla duvardan yansımanın ses seviyesi yükseldikçe rahatsız edici olduğu ve amfimde bass kontrolünde biraz kısarak kullanmayı tercih ettiğimi yazmıştım.
    Yeni yerleşimimde bu tone kontrolüne ihtiyaç duymuyorum artık. Rahatsız edici alt sesler kalmadı. Sesler daha dengeli geliyor şuanda.
    Mekanlarında tadilata gireceklere taşyününü kullanmalarını tavsiye edebilirim rahatlıkla
  • akıl sağlığına zarar bir durum bu ses işi
  • Ses Yalıtımı

    Adepan ses yalıtım malzemesi rakiplerine oranla yüksek dansite ve ses yutma gözenekleri sayesinde rakiplerine açık ara fark atarak ses yalıtım malzemelerinin lider konumudaki ürünüdür.

    http://www.adetasyapi.com/?=/Adepan_ses_yalitimi/&urun=420 Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımıhttp://www.adetasyapi.com/my_documents/my_pictures/urunresim/adepan-ses-yalitimi.jpg

    Ses İzolasyonu


    Adepan ses yalıtım malzemesi rakiplerine oranla yüksek dansite ve ses yutma gözenekleri sayesinde rakiplerine açık ara fark atarak ses yalıtım malzemelerinin lider konumudaki ürünüdür.
    Adepan sünger bloklarının kırpıntı sünger haline getirilip daha sonra bu süngerlerin adebond ismi verilen sünger yapıştırıcısı ile kırpıntı süngerlerin birbirine yapıştırmasından meydana gelir.

    Müşterilerimizin genel şikayetleri.


    Soru : Yatak odama yan daireden ses geliyor nasıl ses yalıtımı yapabilirim?
    Soru : Arabamın içinee çok fazla yol ve motor sesi geliyor araç ses yalıtımını nasıl yaparım?
    Soru : Canlı müzik olan bir mekanımız var çevreye çok ses gidiyor belediyeden geldiler ses yalıtımı yaptırıp sorunu çözemessek ceza yazıcaklacak ses yalıtımı nasıl yapılır?
    Soru : Müzik stüdyosunda ses yalıtımı nasıl yapılır?
    Soru : Düğün salonumuzda ses yalıtımı yaptırmak istiyoruz nasıl ses yalıtımı yapılır?
    Soru : Jeneratörümüz çok ses çıkartıyor jeneratör odamıza nasıl ses yalıtımı yapabiliriz?
    Soru : Hidra**** çok ses çıkartıyor nasıl yalıtım yapabiliriz?
    Soru : Hastanemizde bazi cihazlar kompresörler çok ses çıkartıyor ses yalıtımını nasıl yapabiliriz?


    Adepan nerelerde kullanılır?



    Evlerde Ses Yalıtımı.
    Arabalarda Ses Yalıtımı.
    Disko, Bar, Cafe, Vb Alanlarda Ses Yalıtımı
    Stüdyolarda Ses Yalıtımı.
    Düğün salonlarında Ses Yalıtımı.
    Jeneratör odalarında Ses Yalıtımı.
    Hidrafor odalarında Ses Yalıtımı
    Makine dairelerinde Ses Yalıtımı.
    Hastanelerde Ses Yalıtımı.
    Ve birçok farklı bölgelerde Ses Yalıtımı.


    Adepan Ses Yalıtım Malzemeleri Kalınlık Ve Ebatları.


    Adepanın standart olarak 3 çeşit farklı kalınlıkta ürünü vardır.
    Bunlar 1cm, 2,5cm ve 5cm kalınlıktadır.
    Genişlikleri uygulama kolaylıgı sebebiyle 50cm X 100cm olarak üretilmektedir.
    Farklı projelerde farklı ebatlarda üretim yapmaktayız max ebatlar 100cm genişlik 200cm uzunluktur.
    Kalınlık ise istenilen ölçülerde yapılmaktadır.
    Ses Yalıtımı
     Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı
  • Yumurta sünger

    http://www.adetasyapi.com/?=/Yumurta_Sunger/&urun=442

    Yanmaz Yumurta Sünger.

    Yumurta sünger akustik düzenleme işlerinde kullanılan uygun fiyatı ve güzel görünüşü ile sektörün vazgeçilemez bir ürünüdür.
    Yumurta sünger ismini şeklinden alır ve yanmaz özelliği ile birlikte yanmaz akustik yumurta sünger ismine de sahiptir.
    Yanmaz akustik yumurta sünger sağlık açısından uygundur ve kokusuzdur.

    Yumurta Sünger Fiyatları.


    Yumurta Sünger Nerelerde Kullanılır.


    Stüdyolarda tavan ve duvarlarda yumurta sünger komple duvarlara kaplanarak ses yalıtımı ve akustik düzenleme sağlar.
    Yumurta sünger jeneratör odasında ses yalıtım malzemesi adepanın üzerine uygulanır ve jeneratör odasının yanmaz olmasını sağlar.
    Sinema odalarında yumurta sünger kullanılmasının önemli bir yeri vardır piramit sünger içerideki akustiği düzenleyerek daha kaliteli film izleme olanağı sunmaktadır.
    Yumurta sünger cafe, restoran, kahvehane, market, vb yerlerin akustik düzenlemesini rahatlıkla sağlar.


    Yumurta Sünger Kalınlık Ve Ebatlar.

    Yumurta Sünger 3 Tiptedir.
    4 Cm Yanmaz akustik yumurta sünger 100 cm x 100 cm.
    5 Cm Yanmaz akustik yumurta sünger 100 cm x 100 cm.
    7 Cm Yanmaz akustik yumurta sünger 100 cm x 100 cm.
     Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı
  • arkadaşlar ben de bu dertten muzdaripim komşuların konuşma sesinden ve çok garip ama duvarların içinden devamlı tıkırtı sesi geliyor sanırım aşağıdaki elektrik tesisatından,bizim buralar da çok sessiz araba maraba yok dışarda oyüzden tüm sesler duyuluyor.Sizden ricam komşu sesi kesilmese bile bu tıkırtı sesi için bir çare söylemeniz.Duvarların içinden geliyor sadece kendi odama ses yalıtımı yaptırıcam.Bu duvarlardan gelen sesi de keser mi acaba ?
  • Doğru Ve Ekonomik Ses Yalıtımı İçin Adetaş Yapı Marketi Ziyaret Edebilirsiniz
    Ses Yalıtımı (ses izolasyonu)Toptan Ve Perakende Satış

    Web : Ses Yalıtımı
     Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı
  • boya gibi bir mlz varmış 10 lt bidonlarda nasıl olur tavan için
  • Bunları anladığım kadarıyla duvara yapıştırıyoruz, üstüne boya v.s nasıl uygulanıyor?
  • çözüm bulan var mı
  • En son taşyünü adlı şiltede takılı kaldım ama uygulatamadım eve.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ses yalıtımı konusunda profesyonel anlamda uygulama yapmaktayız seslendirme odası dublaj odası gibi mekanları biz oluşturuyoruz, profesyonel yardım isterseniz hizmetinizdeyiz.http://atayyapitasarim.com/
    http://alcipanist.blogspot.com.tr/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthmnty

    Merhaba ses yalıtımı konusunda profesyonel anlamda uygulama yapmaktayız seslendirme odası dublaj odası gibi mekanları biz oluşturuyoruz, profesyonel yardım isterseniz hizmetinizdeyiz.http://atayyapitasarim.com/
    http://alcipanist.blogspot.com.tr/

    Resimleri ni koyduğunuz sey iki tane Alci pan Ustasi metre Tul unu 28 lirada.n yapıyor zaten Resimlerde sesle ilgili birşey yok koyun bakalım referans bi bakalım verdiginiz siteler bir sey içermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.