Şimdi Ara

Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
14
Favori
91.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun çalışmalar sonucu piyasaya sürülen tek işlemde ISI ve SES izolasyonu ve deprem direnci sağlayan izolasyon ürünümüz, İzoBOZZ u sizlere tanıtmak anlatmak istiyorum. Fiyat olarak makul, Isı yalıtım değerleri acısından Makine Mühendisleri Odasının kriterlerini sağlayan ürünümüzün U değeri 0,0336 W/m2K dir. İzoder malzeme listesinde 10.5.1 olarak sınıflandırılmıştır.

izoBOZZ her hangi bir kimyasal gaz ile desteklenmemiş ve tamamen %100 geri dönüşüm malzemesinden imal edilmiştir. insan sağlığına zarar vermediği Ekoteks belgeleri ile kanıtlanmış, çevre ile dost bir üründür.

Diğer izolasyon sistemlerine göre binalara getirdiği minimum ağırlık. İncelik hafiflik, uygulamada dübel gerektirmemesi ürünümüzü diğer izolasyon ürünlerinden ayrılan en önemli özelliğidir.

Her türlü bina izolasyonlarında kullanım acısından son derece uygun ve maddi acıdan ekonomiktir.

Ürünümüz ayrıca 7 - 9 ve 14 mm olarak; sıcak-soğuk sıvı taşıyan boru ve klima-havalandırma boruları üzerine uygulamaya son derece müsaittir.

Aşağıdaki linkleri incelemenizi rica ediyoruz.
    En kısa sürede görüşmek dileği ile,

İyi çalışmalar dilerim.

MGN Müh. Mim. LTD ŞTİ
    A.Alp Yapşık
    Pazarlama Md.
    533-9682113
    0232-251 53 36

www.izobozz.com
    www.mgninsaat.com.tr
  • http://www.sesyalitimi.net/

burayı inceleyebilirsiniz
  • Merhaba arkadaşlar sizlere ses sorununu çözmek ile ilgili bir deneyimimi aktarmak isterim zira bu yöntemi 2000 kişilik bir konferans saloınunda kullandım ve yaklaşık 2000 kişinin çıkardığı sesi profosyonel ses sistemleri ile birleştirip bir rezidancenin altında konserler verek kullanıyorlar ve bugüne kadar hiç bir ses şikayeti gelmedi.
    Aslında çözüm gayet basit diğer arkadaşların da önerdiği gibi bende bu proje için taş yünü kullandım fakat bir farkla benim kullandığım taşyünü yüksek dansiteli olandan idi taş yününde dansite denen bir ölçü var ve bu ölçü ses ve ısı geçirgnliğini belirleyen ana faktör benim kanaatimce 80 dansitelik bir taş yünü plaka sizin ihtiyacınızı fazlası ile görür malzemin uygulanmasında alçıpan profilleri izolasyon yapması düşünülen duvara yerleştirilir arasına taşyünü plakaları konur ve üzeri alçıpan panel ile kapatılır aynı uygulama 40x40 kutu profil ile yapılıp üzerine ahşap yada sizin tercih edeceğiniz herhangi malzeme ile kaplanabilir benim yaptığım uygulamada çift duvar kullanmıştık bunun nedeni taşyününü iki kat yaparak yoğunluğunu dansitesini arttırmak ve profilleri şaşırtmalı koyarak profilden kaynaklanan izolasyon sorurununu berteraf etmekti fakat çok güçlü sistemler kullanmıyacaksanız böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum tek kat sizin için yeterli olacaktır tavan içinde aynı yöntemi tavsiye ederim zemin izolasyonunda ise mevcut yer kaplamasını ve zemin şapını kaldırarak altına yine yüksek dansiteli strafor koymanız olacak üzerine bir kat fileli kalekim ve onun üzerinede istediğiniz kaplamayı koyabilirsiniz (parke halı vs)burda kapıda önemli bir ses iletkeni haline geliyor tüm bu uygulamayı yaptıktan sonra kapınızı izole etmezsenin bunları boşuna yapmış sayılırsınız kapınızıda bir marangozda yada kapı yapan firmalar var bu firmlarda kapınız son durumunu almadan önce kayıtlarının arasına yine taş yünü koydurabilir ve kapınızın zemin ile arasında kalan boşluğu kapatmak içinde bir giyotin ilave ettirmelisiniz(kapı kapandığında giyotin kendiliğinden inerek kapı zemin boşluğunu kapatacaktır)bunların haricinde eğer ses apartman dışınada çıkmasın istiyorsanız sistemi kullanacağınız odadaki doğramaları da değiştirerek ısı yalıtımlı alüminyum doğramaya çevirip camlarınıda akustik cam yaptınızmı bu iş tamamdır beklentinizi çok yüksek oranda karşılayacağını garanti ederim fakaaaaaaat bu işlemi yapmak size bir sessistemi almaktan çok daha pahallıya gelecektir haberiniz olsun tahminimce 30-35 m2 bir salonu bu şekilde izole etmek size minimum 15000-20000 tl civarında bir paraya malolacaktır şimdiden kolay gelsin
  • Merhaba arkadaşlar,işte bu son yazıyı okuyunca içimi bir korku sardı,ben burada öğrencilerin orkestra grup çalışmalarını rahatlıkla yapabilecekleri bir yer oluşturmayı düşünüyordum,25m2 lik bodrumu olan bir yer bakıyorum ama genelde tek dükkanlar ve üzeri daire,buda ileride sorun olacak benim için,ben sesi tamamen de olmasa insanı rahatsız etmeyecek düzeye güşürmeyi düşünüyorum,depolu bir yer bulsam işim daha çok kolay olacak ama zor gözüküyor,izalasyon işinide 2 defa değil tek seferde bitirmek istiyorum,tüm bunları ekonomik bir şekilde halledebilirsem bu ay açmayı düşünüyorum.
  • arkadaşlar merhaba
    yan komşu dükkanda yüksesk sesle presler çalışıyor ayrıca benim aağkı dükkanımda da presler var yani komşuda benden rahatsız..
    şimdi komşdükkanlar arasında ses yalıtımı pres gibi basınçlı yüksesk sesleri engellemek adına mümkünmü...keşif için bu konuda çalışan uzmanlar varmı vsvsvs
    saygılarımla
  • Merhaba.

Özellikle press gibi sesi çok sert ve darbesel yayan cihazlar da mekansal ses yalıtımından çok daha öncelikli olarak, darbesel sesleri üreten press'lerin yaydığı sert titreşim ve ses piklerini önce kaynağından engellemek lazım. Bunun içinde presslerin ve darbesel ses yayan makinelerin altına titreşim sönümleme aparatları yerleştirilir. Maalesef ülkemizde bu basit uygulama pek önemsenmemekte ve böylelikle hem çevreye ses ve titreşim olarak hem de bulunduğu binaya darbesel piklerden dolayı zarar vermektedirle. Çoğu zaman makinenin kendisi de uzun vade de bu titreşimlerden zarar görmektedir.

Bu işi en iyi yapanlardan biri aşağıda linkini verdiğim firma. Kendilerini de iyi tanır ve güvenirim.

http://www.vibrof.com

Ayrıca mekansal sesleri engellemek için de iki duvar arası 5-7 Cm kalınlığında taşyünü kaplandıktan sonra iskelet örgüleme sistemiyle bir miktar hava sönümleme boşluğu bırakarak tekrar üzeri Tasşyünü levha ya da alçıpanla kaplama yapılarak kullanılabilir. Ancak sizin durumda ilk yazdığım vibrasyon sönümleme takozları en öncelikli uygulama. Sonrasında bu uygulama.

Kolay gele.
  • Merhaba,

İşyerimde iş güvenliği nedeni ile bir makinada sorun yaşamıştık. Çok yüksek ses veriyordu. mekanik tiz bir ses. Ayrıca bir başka cihazda ultrasonik sesler ile çalışıyordu ve çalışanları ciddi rahatsız ediyordu.

Arslansünger diye bir firmadan katalog aldım. Buradan 5 cm * 2 mt *3 mt ebatlarında bir sünger aldık. Bu süngerle makinalrı kapladım. Sonuç mükemmel oldu. % 70 civarında sesi kesti siyebilirim.

Benim anladığım kadarıyla yalıtım ile akustik ayrı şeyler. üçgen tip süngerler sesin akustiği ile ilgili. Ama benim kullandığım düz beş katlı sanırım yalıtım için daha iyi.

İş yerinde yine hassas teraziler (0,00001) için yalıtım yapmak durumunda kalıyoruz. Bu teraziler yürüyen insandan dahi etkileniyorlar. Bizim terazilerde yaptığımızın tam tersini yapacaksın. Kolonların titreşimini yerden kesmek için,

En üste çakıl koy.
    Onun altına 0,5 cm lik taşlar.
    Onunda altına kaba kum.
    en alta ince kum.
    kolonun tabanına uygun bir mermer kestir ve çakılların üstüne koy.
    Kumları saran kasa kab vb. ne ise mermere dokunmasın.
    Bu sayede ses titreşim dalgaları ince kuma yayılarak tabana gelene kadar enerjisini kaybeder.
  • sayın teknika çok teşekkür ederim yalnız bunu komşuya kabul ettiremeyiz sanırım..kaynağında olmayan bir çözüm olabilir mi
    teşekkür ederim
  • sayın teknika çok teşekkür ederim yalnız bunu komşuya kabul ettiremeyiz sanırım..kaynağında olmayan bir çözüm olabilir mi
    teşekkür ederim
  • merhaba arkadaşlar. ben eve büyük bir hevesle guitar hero seti aldım, lakin daa 1 saat olmadan alt komşu şikayete geldi, baterinin pedalının ve baterinin sesinden rahatsız olmuşlar. bunun için prototif olarak kullanabileceğim yalıtım sağlayan halı veya benzeri bir ürün var mıdır? sadece baterinin altına koyup aşağıya giden sesi kesmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: estellion

merhaba arkadaşlar. ben eve büyük bir hevesle guitar hero seti aldım, lakin daa 1 saat olmadan alt komşu şikayete geldi, baterinin pedalının ve baterinin sesinden rahatsız olmuşlar. bunun için prototif olarak kullanabileceğim yalıtım sağlayan halı veya benzeri bir ürün var mıdır? sadece baterinin altına koyup aşağıya giden sesi kesmek istiyorum.

Ben resimdeki süngeri
    http://www.arslansunger.com/tr adresinden aldım.
    1 m * 2 m ebadındaydı hatırladığım kadarı ile
    bunun üstüne bir kontraplak, mermer, tahta vb. koyup üstünede batariyi koyarsan sanırım aletin titreşimini emecektir.
    Ama genel oda gürültüsünü kesmesi için daha profesyonel şeyler gerekir.

Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

quote:

Orijinalden alıntı: estellion

merhaba arkadaşlar. ben eve büyük bir hevesle guitar hero seti aldım, lakin daa 1 saat olmadan alt komşu şikayete geldi, baterinin pedalının ve baterinin sesinden rahatsız olmuşlar. bunun için prototif olarak kullanabileceğim yalıtım sağlayan halı veya benzeri bir ürün var mıdır? sadece baterinin altına koyup aşağıya giden sesi kesmek istiyorum.

Ben resimdeki süngeri
    http://www.arslansunger.com/tr adresinden aldım.
    1 m * 2 m ebadındaydı hatırladığım kadarı ile
    bunun üstüne bir kontraplak, mermer, tahta vb. koyup üstünede batariyi koyarsan sanırım aletin titreşimini emecektir.
    Ama genel oda gürültüsünü kesmesi için daha profesyonel şeyler gerekir.

bende kalın çadır mat'ından almayı düşünüyorum, bir nebze olsun kesebilir diye umut ederek. bu çözümüde deneyebilirim. ses sistemini falan bir şekilde makul düzeye kısıp engelliyebiliyoruz ama, guitar hero baterisine her vurduğumuzda ses olduğu gibi aşağıya gidiyor, özellikle de pedal çok ses çıkarıyor.
  • Ses yalıtımı ve akustik ayrı şeylerdir. Ses yalıtımı uzmanlık isteyen bir konudur. Bütün mesele bulunduğunuz ortamdan ayrılmış yeni bir yer inşa etme olayıdır.
    Ses yalıtımında en önemli şey ses köprülerinin ortadan kaldırılmasıdırki buda yüzer oda denilen ve bulunduğunuz odada hiç bir noktadan temas etmeyen bir oda daha yapılması anlamına gelir.
    Yer yüzer döşeme denilen bir sistem ile tabandan tamamen izole edilir. Burada temel malzeme taş yünüdür. Yurt dışında bununla ilgili olarak kauçuk takozlar ile destek sağlanan çözümlerde vardır.
    Yer taş yünü ile kaplanır ve üzerine kafes demir donatılı şap atılır. Burada kullancağınız taş yününün ağırlık altında ezilme miktarı ile atılacak şapın kalınlık hesaplaması bilen birisi tarafından yapılmalaıdır. Şap kenarlardan 5 cm uzak olmalı ve bunun üzerine kuracağınız profil kafes üzerine - ki oda duvalar ile temas etmemeli - en az 3 kat alçıpan ile kapatmalısınınız. Profil ile duvar arasındaki 5 cm boşluk alçıpan öncesi taş yünü ile doldurulmalı. (tavan dahil) Profil kalınlığı olan 5 cm de hava boşluğu olarak bırakılmalıdır.

Zemin için kauçuk takozlar üzerine ağaç karkasla yapılmış bir kafes yapının üstüne 2 kat ham mdf ile küçük oda uygulamaları yapılabilir. Karkasın için yine taş yünü ile doldurulmalıdır. Üst taraf ise yine aynı şekilde profil karkas üstüne 3 kat alçıpan uygulamasıdır.
    Bunu yaparken havalandırma kanallarının izalasyonu da önemlidir. Klima konulacaksa boruların geçtiği yerlerde izole edilmelidir. Kapılarında çift kat olması tercih edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciaman -- 26 Kasım 2011; 14:37:10 >
  • Buda çok profesyonel oldu. Bize dekoratif , uygulaması sonuç verebilecek şeyler lazım .Malum bütçeler ve mekanlar kısıtlı. Bir sitede subwoofer ile ilgili bir haber okumuştum. Buda orada tavsiye edilen bir ürün. TR'de var mı bilmiyorum.

http://www.amazon.com/Auralex-Subwoofer-Isolation-15x15x2-inch-Charcoal/dp/B001140OZ0
  • Duvarı battaniye ile kaplamak da eski bir ses yalıtımı yöntemidir
  • merhaba arkadaşlar,benimde daha yolun başındayken bu ses yalıtımını çözmem lazım fikirlerinizi bekliyorum,yeni evime geçiceğim hayırlısıyla ve şuan bina daha kaba inşaat halinde ben bu durumdayken yalıtım işini çözersem süper olur,üst katta oturacağım için tavandan dolayı bir sıkıntım olmaz, oda 25mt2 ne yapmalıyım?kullanacağım sistem Jamo S606 hcs3 takım.subwoofer yok.
  • tek bir duvarı kaplatmak bir fayda sağlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

Buda çok profesyonel oldu. Bize dekoratif , uygulaması sonuç verebilecek şeyler lazım .Malum bütçeler ve mekanlar kısıtlı. Bir sitede subwoofer ile ilgili bir haber okumuştum. Buda orada tavsiye edilen bir ürün. TR'de var mı bilmiyorum.

http://www.amazon.com/Auralex-Subwoofer-Isolation-15x15x2-inch-Charcoal/dp/B001140OZ0

Sanıyorum BLMüzik'te mevcut...

http://www.blmuzik.com/hifi_urun.aspx?product_id=282&brand_id=38
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.