Şimdi Ara

Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
14
Favori
91.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 cm lik ansiklopediyi hoparlöre dayadım sesi yarı yarıya azalttı. tabana denicem, bakalım etkisi olcakmı.
  • arkadaşlar, öncelikle ses yalıtımı ile ortam akustiğinin düzenlenmesini birbirine karıştırmamak lazım. Kaliteli müzik dinlenecek veya film izlenecek yerde öncelikle ses yalıtımının yapılması gerekmektedir. Ses yalıtımı yapıldıktan sonra o ortama uygun çınlama süresinin hesaplanıp uygun malzemelerle kaplanması gerekecektir. Böylelikle siz odanızda müziği keyifle dinlerken aynı zamanda odanın dışındaki yerlerdeki kişiler de bu seslerden rahatsız olmayacaktır.
    Ses yalıtımı için doğrusu odanın tüm yüzeylerinin kaplanmasıdır.Tavan, duvarlar ve döşeme. Komşu duvarlarda en etkili çözüm ve en az yer kaplayan sistem celenit li ses yalıtım sistemidir. Bu sistemde yan odalara giden ses 30 dB azalmaktadır. Bunun anlamı ses 1000 kat daha az oranda gitmektedir. Bu sistemde portland çimentolu ahşapyünü 2.5 cm lik paneller duvara esnekliğini yitirmeyen akustik macunla doğrudan duvara yapıştırılmaktadır. Celenit panellerin üzerine de yine 2 kat alçıplaka derzleri şaşırtılmak kaydıyla yapıştırılarak uygulanmaktadır.Alçıplakaların duvar ve tavan kenarları 0.5 cm açıklık kalacak tarzda bitirilecek ve bu kısımlarda akustik macunla doldurulacaktır. Bu katmanın kalınlığı 5.5 cm yi bulmaktadır. Hem oda çok fazla küçülmemekte hem de son derece nitelikli bir ses yalıtımı sağlanabilmektedir. Tavan ve zemin için de yazacağım.
  • Benimde benzer bir sıkıntım var ama sanırım çözüm bulamayıp evi satıp gideceğim.

6 yıldır oturduğum dairemin alt katına 6 yıl içinde 4 farklı aile geldi kiracı olarak ve hiçbir can sıkıcı olay yaşamadık. Ancak yaklaşık 6 ay evvel bir aile evi satın aldı ve yerleşti. 20 li yaşlarda 2 oğulları var ve ailecek musiki - müzik meraklısılar. Ayrıca sesleri de boru gibi ve sürekli bağırarak konuşuyorlar. İlk zamanlar sürekli kavga ediyorlar zannediyordum. Öyle ki normal konuşmalarını dahi salonda tv çalışırken dahi anlayarak dinleyebiliyorum. Bizim evde gibiler.

Her neyse, 3 yaşında olan ve 14kg ağırlığındaki kızım doğal olarak evde koşup oynarken komşularımız bizden şikayetçi olunca, bende gelen seslerden daha fazla rahatsız olmaya başladım. Saat 21.00 da uyuyan kızım ile 20+ yaşındaki adamların gece 23.00 - 01.00 arasındaki çalıgılı çengili gürültüsünü kıyas edersek sanırım hergün polis çağırmam icap eder. Neyse komşudur iyi geçinmek lazım, gün olur muhtaç oluruz.

Gittim en kalitesinden alman marka 8mm parke + 0.5mm ses yalıtımı için süngerimsi bir madde ile mevcut parkelerim de yerlerinde kalması sureti ile eve yeni parke döşettim, 2000TL masraf ettim. toplamda iki kar arasında 2 parke ve 1 sünger doku ile tahminimce 2cm kadar malzeme var.

Aslında tabandan gelen sesleri nispeten kestiğimi düşünüyorum, en azından bizim ufaklık zıplayınca ses gitmiyordur diye düşünüyorum. (başkaca şikayet olmadı zira) ama maalesef bundan dolayımıdır bilmiyorum, bu sefer duvarlardan iletim arttı diye düşünüyorum. Bu satırları yazarken dahi aralarındaki maç muhabbetini dinleyebiliyorum :(

Şimdi sorum şu, alt kattan gelen seslerin benim duvarlardan yansıyarak iletimini nasıl engellerim? Tahmin ediyorum ki alt katta halı vs de yok ki bu kadar bir yankı oluyor.. Hadi saat 10 - 11 e kadar eyvallah da gece 1 de 2 de bunları duymak istemiyorum. Bazen kızım uyanıyor gürültüden, tabi inip ne diyeceğim konuşmayın da diyemem ki. Rabbim boru gibi ses vermiş mübareklere :) bir de potbori halinde gitar çalıp şarkı söylemiyorlar mı :))) neyse...

toplamda tahminimce 70-80m2 civarında ev içi ara duvarların ses yalıtımı için önerilerinize açığım.

Şimdiden teşekkürler.
  • hocam o işin aşağıya yapılması gerek hemde tüm eve gerek zira boru gibi bağırıp konuşuyorlarsa
  • sevgili capucino arkadaşım,
    öncelikle herkes evlerinin yalıtımı oranında eğlenme hakkının olduğunu unutmayacak.Daha fazlasını istiyorsa ya daha yalıtımlı ev alacak alırken, ya da evine yalıtım yaptıracak. Gürültü yalıtımında birinci kanun ses kaynakta kesilir.2. ses enerjisi titreşimdir. Titreşmeyecek malzeme seçmelisiniz. ( ya da 3 dB daha avantajlı titreşimli sistem kurmanız gerekiyorsa diğer alanlara/tavan duvar/ titreşimin iletilmesini kesmeniz gerekecektir.)Bu demektir ki kullanacağınız malzeme ağır olacak.(mass) Sonuç sytrofordan uzak durun. 3. taşyünü tekbaşına ses yalıtım malzemesi değildir. iki plaka arasına konduğunda akustik açıdan görevi iki plaka arasındaki rezonansı lifleri arasında azaltarak ( ısı enerjisine çevirerek)bu değerin düşmesini sağlamaktır. Piyasadaki malzemelerle yapmak için gürültünün analizi, evde istenen değer iyi hesaplanması lazım. ( Hesaplamalar biraz karışıktır. Keşke kolay olsaydı..)Kabaca bir hesap yapıp sonuçları paylaşmak isterim.Ama unutulmaması gereken sadece akustik süngerle,taş yünü ile ses yalıtımı yapılmaz. Oda akustiği düzenlemesinde bazı frekanslar için yapılabilir.(Soundproofing and room acoustic) tekrarlıyorum. Karıştırmayalım.
  • capucino alttaki komşularına gidip her gece niye ses yapıyorsunuz diyemiyor musun?Her akşam eğlence yapacaksalar bile bu saat 23-24 e kadar olur bu saatlerden sonrası ayıptır.Ben erken saatlerde yapılan sese bile zor dayanıyorum. Kanunen bilmem ama insani açıdan hakları yok.Belkide konuşsan onlarda daha dikkatli olur.Birde bildiğimiz delikli tuğla taş yününden çok daha iyi ses yalıtmı yapıyor.Ben kafaya koydum, evim müsait olduğundan yattığım odanın duvarlarını ve yeri delikli tuğlayla ördürüp güzelce kalın sıva yaptıracağım.Tavana tuğla örülür mü? yada nasıl yapılır onu araştırmak lazım.Birde özel kapı lazım odaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diez

okuduğum kadarı ile kimse mantar şiltelerden bahsetmemiş.. cork diye tabir edilen bu şiltelerin hem titreşim hem de ortam sesi konusunda taş yünü yanına bile yaklaşamaz..hatta 5mm bile çok iyi yalıtım sağlıyor..

www.ducork.com
    http://www.silentcork.com/
    www.duplas.com.tr
    DUPLAS MANTAR ŞİLTE ve MANTAR LEVHA
    http://www.duplas.com.tr/vibrasyon.asp.htm

http://www.mantarsilte.com/ (diğer yalıtım malzemeleri ile kıyasları da var..)

benim eve laminant döşetmeden önce 3 mm lik ducork mantar şilte döşettim. mutfak banyo hariç 80 m2 mantar şilte döşendi. sonuç acayip kandırıldım. aşağıdakilerin konuşmalarını bile anlayabiliyorum. 400 tl paramla öyle rezil oldum. 30 liralık strafordan hiçbir farkı yok... MANTAR ŞİLTEDEN KESİNLİKLE UZAK DURUN !!!!!
  • TAKİP
  • Arkadaşlar çok yanlış bilgilndirmeler yapılıyor. YAlıtım ve akustik son derece ciddi konulardır ve kulaktan dolma bilgiler ile yapılacak işler değildir. Mimar arkadaş strafordan bahsetmiş ancak ses yalıtımında ve akustik düzenlemede hiç bir etkisi yoktur. Apartman dairelerinde ses izolasyonu yapmak son derece zordur. Çünkü maliyetli ve hacmi küçültücüdür. Yumurta kutuları tam bir şehir efsanesidir.
    Müzik dinlemeye yönelik olarak akustik paneller kullanabilirsiiniz. Bazıları emen bazıları yansıtan bazıları da bass frekansları kontrol eden paneller. Bu işlem doğru yapılırsa siz bulunduğunuz ortamda daha kaliteli müzik dinlemeye başlayacak daha fazla volum açma ihtiyacı duymayacaksınız ancak volum yükselmeye başladığında tiz frekansları kontrol etseniz bile bass frekanslar titreşim olarak beton üzerinden en üst kata kadar çıkacaktır. Hele gece bu gürültüye dönüşür ve uyuyan komşunuzla sizi kavga ettirir.

internetten

Diffusor, absorber, bass trap kelimelerini aratın.

mutluman nickli arkadaşın söylediklerinin dışındakilerin hepsi kulaktan dolma ve geçerliliği olmayan şeylerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciaman -- 27 Haziran 2012; 16:05:38 >
  • ciaman merhaba,

temiz ses ile dinlersek yuksek volume ihtiyac olmayacagindan bahsetmissin, buna katiliyorum.

Ancak ben keman , gitar vs, enstruman çalıyorum ve komşuları rahatsız etmek istemiyorum.Yeni bir eve taşındım ve evin küçük odasını müzik yapabileceğim bir oda haline getirmek istiyorum.Bu noktada nasıl bir çalışma yapmam gerekir.Önerileriniz nelerdir?
    teşekkürler.
  • Selamlar,benim evimde hiç komşu duvar yok,her kat 3 daire şeklinde yapılmış,ve hiçbiri birbirinin duvarına komşu değil,bu bir avantaj sanırım...ben zemin ve tavana uygulama yaparsam,alt ve üst kata giden sesi kesmemde yeterli olurmu?
  • Merhaba
    tek katta 3 daire olan bir apartmana taşındım
    alttan üstten yan apartman derken toplamda 5 farklı daireye komşuyum
    insan ve müzik sesi çok gelmiyor arada tv seslerini duyuyorum o kadar fakat;

koridorum 12 metre uzunluğunda ve yan komşumun banyo mutfak tarafı sanırım benim koridora bitişik
    muslukları bir açtılar mı sanki benim banyomdaki açılmış sanıp ilk günlerde kontrol etmeye gidiyordum
    onun dışında salon tarafında duvardan musluğun sesini duyuyorum buda diğer komşumun tesisatının bitişik olduğunu gösteriyor

bu seslerden kurtulmak için komple tek duvara yalıtım yapayım diyorum sorun sadece tesisat sesi olduğu için ne kaplasam uygun maliyetli ve benim yapabileceğim bir şey olur?
  • Ben de gürültü sorunuyla mücadele ediyorum, evimin bitişiğindeki komşu binadaki kalorifer tesisatı vınlama yapıyor, duvardaki kalorifer borularından su akıntısı sesi geliyor, aynı binanın merdivenleri benim salonumun yanında sürekli topuk sesleri gelmekte, yetmezmiş gibi bir de asansör sisteminden kaynaklı gürültü sözkonusu.

Özellikle darbe kaynaklı sesleri azaltacak ileri teknoloji ve etkili bir ses izolasyon sistemi araştırıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
  • www.adetasyapi.com
    Adetaş Yapı Market - Üretim, Toptan ve Perakende
    http://www.adetasyapi.com/product/321/ses-yalitimi-adepan.html

ses yalıtımı malzemesi olarak en iyisi bu malzeme sizin içinizi görür

Herkesin Ortak Sorunu Ses Yalıtımı
  • Yanmaz Akustik Piramit Sünger Piramit Sünger

www.adetasyapi.com
    http://www.adetasyapi.com/product/286/yanmaz-piramit-sunger-70-dansite.html

• yanmaz akustik yumurta sünger

www.adetasyapi.com
    http://www.adetasyapi.com/product/287/yanmaz-yumurta-sunger-70-dansite.html

• ya arkadaş bunun açık renklisi olsa iyi olmazmıydı. siyah renkli olmasının sese etkisi yoktur herhalde.. icerisi zindan gibi olmuş.. yapın beyazını, bejini hemen alalım.. hanım evden kovar valla beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: havazin

ya arkadaş bunun açık renklisi olsa iyi olmazmıydı. siyah renkli olmasının sese etkisi yoktur herhalde.. icerisi zindan gibi olmuş.. yapın beyazını, bejini hemen alalım.. hanım evden kovar valla beni

Sinemalarda açık renk kullanılıyordu, görmüşlüğüm var sanki. Ya da en azından siyak olmasın, şöyle mavi-bordo olsa da olur.
  • 25Watt amfi kendi yapımım ve bundan kimse rahatsız olmuyor :)
  • Merhabalar, şimdi ben şu süngerlerden alıp aşağıda linkini verdiğim tüm odayı bununla kaplasam ses yalıtımı konusunda başarı sağlayabilir miyim? Kirada olduğumdan ötürü alçıpanla ya da başka bir şeyle kaplayamam. Bir de bahsettiğim süngeri sökmek istediğimiz zaman büyük bir sıkıntı çıkıyor mu acaba?

www.adetasyapi.com
    http://www.adetasyapi.com/product/286/yanmaz-piramit-sunger-70-dansite.html#.UZF4p6KeMYA
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.