Şimdi Ara

Herkesin Engelli Raporuyla Araba Alması (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
3
Favori
13.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

Hocam, yarınımızın garantisi yok mtv vefat durumunda ödeniyor. Lüks ve 2000 motor dedikleri araçların mtv leri 6000-7000 bin tl yıllık. Tanıdık var ödüyorlar. Hiç ödenmiyormuş gibi yorum yapılmasın.

Vefat durumu farklı (onu araştırmak gerekli), ama engelli hayatta iken ve burası önemli raporu süresiz bir rapor ise, hiç bir zaman MTV ödenmez. Bazı engelli kişiler bu hakkı bilmediklerinden MTV ödüyorlar. Dilekçe ve dediğim belgelerle müracaat edilirse MTV ödenmez. Ben ödemiyorum mesela ama bunun için vergi dairesine gidip uğraşmam gerekti. Kendiliğinden MTV den muaf tutulmuyor, halbuki engelli aracı olduğu ilk tescilde belli, doğrudan MTV den muaf tutulması lazım.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Onlarda şaşırdı mtv borcu çıkınca uğraştılarda ama olmadı. 2 yıldır ödüyorlar. Süresiz değildi 5 yıllık rapordu.
    Yıllık 6000 bin civarı demişti. Engelli diye alıyorsun ama vefat durumunda direk mtv borcu çıkmaya başlıyor.

Dediğim gibi vergi dairesine beraber gidip ödediğimiz için net konuşuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

Onlarda şaşırdı mtv borcu çıkınca uğraştılarda ama olmadı. 2 yıldır ödüyorlar. Süresiz değildi 5 yıllık rapordu.
    Yıllık 6000 bin civarı demişti. Engelli diye alıyorsun ama vefat durumunda direk mtv borcu çıkmaya başlıyor.

Dediğim gibi vergi dairesine beraber gidip ödediğimiz için net konuşuyorum.

Rapor süresi 5 yıl ise MTV muafiyetinden 5 yıl boyunca faydalanır, sonrasında rapor yenilenmez ise MTV ödemeye başlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

Bence bu olaya karşı çıkan insanlar ne kıskançlıklarından ne çekememezliklerinden ne engellilerin iyi araca binmesini istemedikelrinden dolayı itiraz etmiyorlar.

Sadece denetim ve kontrol mekanizması doğru düzgün oluşturulmadan popülist bir şekilde uygulanan bu ayrımcılığa itiraz ediliyor.

Yani hem günümüz için çok yüklü bir ÖTV parası alınmıyor, hem Plaka da ki belirteç kaldırılıyor hem de 5 yıl boyunca MTV ödenmiyor. Yetmiyor yerli üretim bir sürü araç marka/ modeli varken sınırlandırmadan ithal marka/modellere de izin veriliyor.

Yukarıda biri yazmış " yeğenimin tekerlekli arabası C sınıf SUV bagajına bile sığmıyor o yüzden 5008 aldık" diye .

Hemen başka bir arkadaş taşı gediğine koymuş " o zaman geniş ferah yerli üretim uygun fiyatlı DOBLO neden almadınız" İşte olayın koptuğu yer burası. Zira bugün artık olay engelliye araç almaktan ihtiyaç gidermekten çıkıp LÜX e hava atmaya bizde zenginiz bakın demeye dönmüş ne yazık ki :(

Son olarak lütfen ÖTV ye vergilere laf edin engelliye ne laf ediyorsunuz demeyin rica ederi. Unutmayın kötü den örnek olmaz. Zaten millet merak etmeyin ÖTV ye de vergilere de üç kağıtçı bayilere ve galericilere de yeterince laf ediyor.

Hocam normalde mesaj yazmayacaktım ama bir konuya açıklık getirmek isterim. Yeğenim 7 yaşında ve büyüdükçe ihtiyaçları gelişiyor. Biz 5008 i henüz yeni ve ilk kez raporla aldık. Bundan önceki aracımız raporsuz alınma 520i f10 kasaydı sıfır km almıştık. Kızımız büyüdükçe büyük araca ihtiyaç oldu, annesi tek bakamıyor, yeri geliyor 7 kişilik aile olduğumuz için seyahatlarimizi onunla yapıyoruz. Size sorayım, 520i ile mi hava atılır 5008 ile mi ? Yani açıkçası 5008 bana lüks gelmiyor, 520i den sonra. Onu satmayabilir, altımızda lüks olsun gösterişli olsun diye ona da binebilirdik. Her sokakta bir 3008 bulunabilirken şu anda, ihtiyaçtan dolayı alınan 5008 neden bu kadar çok battı burdakilere inanın anlamış değilim. Çocuk koltuğu, 7 kişilik seyahat, bayanın tek kaldığı noktada kullanabilmesi, bütün ihtimaller dahilinde bu aracın kullanışlı olduğu kanaatine vardık. 5008 in neresiyle hava atacağımı hala daha anlamış değilim, c180 sahibide oldum, 520i sahibide oldum (olduk diyim oldum diyince benim aldığımı zannediyorlar). Şimdi sizin durumunuz olsa, durumunuz 5008 i rahat alabilmenizi sağlasa, gidip doblo mu alırsınız, 5008 mi alırsınız ?

Bak yok demiyorum, esnafım, gelen müşterim zamanında dolu paket e180 le gelmişti, engelli tanıdığının üzerinden almış aracı. O zaman fiyat sınırlaması yoktu. Bu çok yanlış, ihtiyaçlara bakılır, durum el veriyorsa ihtiyaç alınır. 5008 mi battı gözünüze burdaki anlamadım ki. Sizin ihtiyacınız varken, durumunuz el veriyorken gidip doblo veya egea mı alırsınız ?

Bakın benim durumum el veriyor, şu anda fluenceye biniyorum, satıp kendi durumumla 3008 de alırım, honda da alırım, volkswagen de alırım. Ama araba ihtiyaçtır, bana göre beni bi yerden bi yere taşıyan, ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim bir demir yığını. Bir engellinin ihtiyacını sorgulamak yerine biraz da bizleri sorgulayın. Adamın elindeki iphone x dururken çıktığı ilk gün neden 12 pro alıyor ? Diyebilir misin ona samsung a71 işini görür neden 12 pro alıyorsun ? Sanane kardeşim der geçer. 10 yılı aşkındır bu forumda olduğum için "Size ne kardeşim" demeyip açıklamaya çalıştım ama anlamamakta bazı arkadaşlar ısrar ediyor. Kimseyi inandırmak durumunda değilim, isteyen istediğini diyebilir. Normalde benim tek cevabım olurdu.

"Devlet bana bu hakkı sağlamış mı sağlamış, ben ihtiyacım karşılığında alabildiğim arabayı almış mıyım, almışım. Bu ister Bmw ister mercedes ister pejo. Sanane kardeşim ? Ben sana diyor muyum neden lüks telefon alıyorsun, neden almana biniyorsun, beni ilgilendirmez, bu da burdaki kimseyi ilgilendirmez. Olayun özeti şu, doblo da alırım, 5008 de alırım, bundan size ne ?"

Yukardaki mesajım sana değil bu arada, bütün mesajlarda çok sorgulayan eden var, genel bir cevap vermek istedim. Kişisel olarak algılamayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 6 Nisan 2021; 12:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülkemizin %90 ve üzeri engel derecesine sahip vatandaşlarına, işlerini kolaylaştırmasına adına sağladığı bir ayrıcalık. Dedesinin, amcasının, ninesinin üzerinde araç alıp Bodrum, Muğla, Aydın gezen insanları ayıplamıyorum, çünkü bu bir hak ve haktan faydalanmanın hiçbir yanlış tarafı yok. Benzer şekilde zamanında şirket üzerine her 3-5 yılda bir araç alıp daha sonra aldığı aracı satıp, sattığı fiyata tekrar sıfır araç alan firma, dükkan sahipleri var. Bu durum da benzer özellik taşıyor. Sadece olması gereken, bu hak ve ayrıcalıklardan yasal çerçeve içerisinde faydalanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi typer_now -- 6 Nisan 2021; 12:44:45 >
  • Konu çok farklı yerlere gitmeye başlamış bu işin suistimal edilmesi istenmiyorsa engellilik durumuna göre bir araç alma hakkı tanınabilir. Örneğin görme engelli biri sedan bir arabaya binip inebilir yardım ile bu kişilerin ihtiyacı için egea tarzı araçlar yeterlidir. Fiziksel engelliği olan tekerlekli sandalyeye bağımlı kişiler için örneğin rampalı panelvan hakkı tanınabilir. Böyle bir engel durumu varmı bilmiyorum ancak ekipmanlar ile dolaşması gereken varsa asansörlü transporter vs alma hakkı verilebilir. Tabi bu araçlarda bahsettiğim mekanizmalar bir standart olacak ve araç ile beraber gelecek devlet bu koşulları sağlamalı. Minimum gereksinimleri sağlayan araçlar %0 ötvye tabii olur bu aracı beğenmeyen kişi üst segment isterse aradaki farkın ötvsini öder. Ancak bu işin en doğru hali ötv denen haracın herkes için kalkması ve engelli kişilerin kdvsiz araç alma hakkı kazanmasıdır. Bir grup insan ötv vermeden araç alma hakkı edindiği için linç edilmesine gerek yok suistimal edenler yüzünden ihtiyaç sahipleri zan altında kalıyor. Plakalarda engelli sembolünün olması lazım avm tarzı yerlerde engelli parkına park edenlerin gerçek engelli mi yoksa görgüsüz andaval mı olduğunu öğrenmemize yardım edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

Hocam normalde mesaj yazmayacaktım ama bir konuya açıklık getirmek isterim. Yeğenim 7 yaşında ve büyüdükçe ihtiyaçları gelişiyor. Biz 5008 i henüz yeni ve ilk kez raporla aldık. Bundan önceki aracımız raporsuz alınma 520i f10 kasaydı sıfır km almıştık. Kızımız büyüdükçe büyük araca ihtiyaç oldu, annesi tek bakamıyor, yeri geliyor 7 kişilik aile olduğumuz için seyahatlarimizi onunla yapıyoruz. Size sorayım, 520i ile mi hava atılır 5008 ile mi ? Yani açıkçası 5008 bana lüks gelmiyor, 520i den sonra. Onu satmayabilir, altımızda lüks olsun gösterişli olsun diye ona da binebilirdik. Her sokakta bir 3008 bulunabilirken şu anda, ihtiyaçtan dolayı alınan 5008 neden bu kadar çok battı burdakilere inanın anlamış değilim. Çocuk koltuğu, 7 kişilik seyahat, bayanın tek kaldığı noktada kullanabilmesi, bütün ihtimaller dahilinde bu aracın kullanışlı olduğu kanaatine vardık. 5008 in neresiyle hava atacağımı hala daha anlamış değilim, c180 sahibide oldum, 520i sahibide oldum (olduk diyim oldum diyince benim aldığımı zannediyorlar). Şimdi sizin durumunuz olsa, durumunuz 5008 i rahat alabilmenizi sağlasa, gidip doblo mu alırsınız, 5008 mi alırsınız ?

Bak yok demiyorum, esnafım, gelen müşterim zamanında dolu paket e180 le gelmişti, engelli tanıdığının üzerinden almış aracı. O zaman fiyat sınırlaması yoktu. Bu çok yanlış, ihtiyaçlara bakılır, durum el veriyorsa ihtiyaç alınır. 5008 mi battı gözünüze burdaki anlamadım ki. Sizin ihtiyacınız varken, durumunuz el veriyorken gidip doblo veya egea mı alırsınız ?

Bakın benim durumum el veriyor, şu anda fluenceye biniyorum, satıp kendi durumumla 3008 de alırım, honda da alırım, volkswagen de alırım. Ama araba ihtiyaçtır, bana göre beni bi yerden bi yere taşıyan, ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim bir demir yığını. Bir engellinin ihtiyacını sorgulamak yerine biraz da bizleri sorgulayın. Adamın elindeki iphone x dururken çıktığı ilk gün neden 12 pro alıyor ? Diyebilir misin ona samsung a71 işini görür neden 12 pro alıyorsun ? Sanane kardeşim der geçer. 10 yılı aşkındır bu forumda olduğum için "Size ne kardeşim" demeyip açıklamaya çalıştım ama anlamamakta bazı arkadaşlar ısrar ediyor. Kimseyi inandırmak durumunda değilim, isteyen istediğini diyebilir. Normalde benim tek cevabım olurdu.

"Devlet bana bu hakkı sağlamış mı sağlamış, ben ihtiyacım karşılığında alabildiğim arabayı almış mıyım, almışım. Bu ister Bmw ister mercedes ister pejo. Sanane kardeşim ? Ben sana diyor muyum neden lüks telefon alıyorsun, neden almana biniyorsun, beni ilgilendirmez, bu da burdaki kimseyi ilgilendirmez. Olayun özeti şu, doblo da alırım, 5008 de alırım, bundan size ne ?"

Yukardaki mesajım sana değil bu arada, bütün mesajlarda çok sorgulayan eden var, genel bir cevap vermek istedim. Kişisel olarak algılamayın

Alıntıları Göster

Arabayı alan engelli çocuğun annesi, babasıysa bu suistimale girmez. Sonuçta engelli çocuğun bakımı ile ilgilenen ve sonuna kadar bunun zorluğunu yaşayan insanlar.

5008 de engelli sınırına girmiş ve alınışsa bunda da sorun yok zaten. Sonuçta engelli sınırına giren bütçe dahilinde en iyi seçenek alınabilir.

Birçok insan bakımı ile hiç ilgilenmediği, hatta başka şehirde yaşayan engelli dedesi/ninesi üzerinden araba alıyor. İşte bu suistimale giriyor ve buradaki herkes bunu dile getiriyor.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Usulsüz kullanımdan kastın ne ?

Devletin verdiği imtiyazda usulsüz kullanım diye bi şey yok.

Sen gidip Engelli deden üzerinden Tiguan alıp , o araca dedeni bi defa bile bindirmeden akdeniz turuna çıkabilirsin. Buna mevcut kanunlara göre hiç bir yaptırım yok , senin VİCDANİ yaptırımına kalmış bir şey bu...

Devlet kanunu değiştirir , bu araç sadece içinde Engelli Kişi varken kullanılabilir , içinde engel sahibi olmadan kullanılırsa bağlanır, ceza kesilir vs diye bi şey olursa gider Cimer e ya da Emniyet e şikayet edersin gerekli yasal işlem yapılır.

Bilip bilmeden ortaya atlamayın , yok şikayet edin usulsüz kullanımdan vs diye...

• BIXI MAN kullanıcısına yanıt

Öncelikle üslubunuza dikkat edin, karşınızda samimi arkadaşınız yok.

CİMER: CİMER, yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servisidir. Bu portalla Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ve 3071 sayılı Dilekçe hakkı kanunu kapsamındaki haklarını kullanabilmektedir.

Bakın ne diyor, dilekçe hakkını kullanabilir vatandaşlar. Yani tüm bu konuda yazdıklarınızı gidin CİMER'e yazın diyorum, yasanın değişmesini hatta kaldırılmasını talep edin, denetimlerin sıkılaştırılmasını talep edin, ne bileyim canınız ne istiyorsa o talebinizi dile geirin, yazıya dökün. Bu hakkın usulsüz (tekrar yazıyorum USULSÜZ, yani amacından farklı şekilde) kullanıldığını düşünüyorsanız yazın bunu resmi makamlara. Donanımhaber Otomobil forumu mu çözecek bu problemi?

18 Nisan 2015 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 29330

TEBLİĞ Maliye Bakanlığından:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE

UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

1.5. Ortak Hususlar

İstisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtın, engelli kişi tarafından bizzat kullanılması; engelli kişinin taşıtı bizzat kullanmasının mümkün olmaması halinde ise sürekli olarak istifadesine sunulması gerekmektedir. Taşıtın, zorunlu sebepler dışında, engelli tarafından bizzat kullanılmadığının veya engellinin taşıtı bizzat kullanamayacak durumda olması halinde taşıtın bariz bir şekilde engellinin istifadesine sunulmadığının tespiti halinde, istisna şartlarının ihlal edildiği kabul edilir ve ilk iktisapta ödenmeyen ÖTV, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 6 Nisan 2021; 15:53:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Adamin elinde kalmis eski kasa araca indirim yapmis. Engelli indirimi ne girmis bu sayede. Yani baya istisna bir durum.

Burda engelliler luks arac alabiliyor diyorsunuz. Sonra da sanki Tiguan siniri altinda gibi Tiguan alabiliyorlar luks iste diyorsunuz. Ama buyuk ihtimal arkadasiniz bunu alabilen tek kisidir.

Alıntıları Göster

Facebooktaki C5, Spo, QQ, 3008 sayfalarına bakın yeni araç alanların % 70 i Ötv muafiyetsiz alanlar. Birbirine gaz verenler ohh iyiki ucuza aldık vs diyenler...

2021C5 AIRCROSS SUV 1.2 Lıve PureTech EAT6 327.000 TL

2020 C5 AIRCROSS SUV 1.5 Feel Bold BlueHDİ EAT8 330.000 TL ( Bayilerin elinde kalmamış olabilir , bir ay öncesinde sebil gibi araç vardı )

2020 Kia Sportage SPORTAGE 1.6L 136 PS 4X2 DCT 330.000 TL

2021 Nıssan QQ 1.3 DIG-T 160 DCT Sky Pack 320.000 TL

Bu aşağıdakiler de direkt WW internet sitesinde yayınlanan ÖTV Muafiyetli araç listesidir. Hani şu yatalak dedesi adına engelli indirimli Tiguan alıp Akdeniz de tatile gidenlerin tercih listesinden

ÖTV MUAFİYETLİ WW ARAÇ FİYAT LİSTESİ

2020 Tiguan 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Life₺184.478,00 TL

2020 T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Highline ₺161.568,00

2021 T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Highline178.709,00

2020 Passat 1.5 TSI ACT 150 PS Impression DSG 169.654,00 TL

2020 Passat 1.5 TSI ACT 150 PS Business DSG 184.478,00

• Suistimal edenleri engellemek için yapılacak olan her yeni düzenleme bu haktan yararlanan tüm engelli ve yakınlarının aleyhine olur çok yüksek ihtimalle.
    “Yaşın yanında kurunun da yanması “ olayı yani.
    Sigortadan para alabilmek için eşini uçurumdan atan insanların olduğu bir dönemdeyken, ötv muaf olayında suistimali engellemek hayal !
  • Ne kadar garip garip mesajlar ile duyar kasılmış, ahkam kesilmiş, hak hukuk adaletden bahsedilmiş...  

Hepimiz bu kadar duyarlı ve doğru insanlardan oluşuyorsak ülke neden bu halde..!  

-En son ne zaman fiş fatura almıyım ne kadar olur dediniz???? 

-İlk fırsatta gelirini yada kazancını arttırmak için benzer yollara başvurmadınız mı?  

-Biri bir aracı 250 ye diğeri 150 alıyor diye bütün tantana tatava!!!!!!! 

Ama ahkam kesdiğiniz ailelerin uzaktan bindiği arabaya bakıp boş muabbete gireceğinize cep telefonunuza gelen yardım smsleri ile 5-10 tl atıp yardım yapıyorum ben tribine gireceğinize gidinde adı sanı nerde olursa olsun bir derneğe 2 ipin ucundan tutun bakayım. 

O hayatı bir soluyun içinde olun....!  

Sizler evet sizler, gidinde bir engelli evinde 1-2 saat değil 1-2 hafta yaşayın.... Sonra arabanın ÖTV bla bla yapın... 

Evet herkesin yaşam şartları zor zorlu, HAKLISINIZ ama bu işlerde ne günaha girin ne vebal alın. Herkes kendi işine baksın hele bilmediğiniz konularda GEREKSİZ MUHABBETE GİRMEYİN. Milletin önce KALBİNİ KIRMAYIN....  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgin_yener -- 6 Nisan 2021; 14:48:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

Alıntıları Göster

Merhabalar,

Mesajları okumaya daha fazla içim el vermedi, lütfen kendinizi açıklamak zorunda hissetmeyin ve yormayın. Sağlık her şeyden önce gelir. Böyle bir konuda yorum yazarken ne yazacağını bilemiyor insan. Madem insanlar böyle şeylere takılıyor, o zaman aynı konuma ailenizden birisini getirin, ötv den muaf araç sahibi olun. Yeğeniniz için geçmiş olsun, aile için sabır dileklerimi iletiyorum. Daha fazla kendinizi bu konuya cevap vererek üzmeyin, iyi günler.

• klasik türk filmlerinde cinayet işletilir hapisteyken ailesine bakılır. suçu işleyen ve suça azmettiren arasında tuhaf bir sahip çıkma ilişkisi vardır. bizde de devlet bu konumda, iş kazalarına sessiz kalıyor, iş kazalarında Avrupa 1. si, Dünya 3. sü. yılda yaklaşık 430 bin iş kazası var. fakir çocuklarının analitik bir oranla şehit, gazi olmasının önünü açıyor (tabi kendi çocukları askerlik bile yapmıyor) sonra da onlara bu tür ötv indirimleri ile sus payı veriyor.

• Valla hocam mecbur aldirdilar.
    aldim da bu işe de yaradı
    Duyma kaybın var %18 miş
    Bundan dolayı ise almadılar raporu aldım yine ise almıyorlar %50 altında kalınca maaş filan da verilmiyor ve herşeyden yararlanilamiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt

burda bundan farklı durum var. bahsettiğiniz kişiler öyle ya da böyle ihtiyaç dolayısıyla alıyor. burda aynı şehirde bile oturmayan engelli birisinin hakkıyla üzerine aracı alıp engellinin bundan hiç faydalanamaması.

• Bu başlık ÖTV denen 3. dünya vergisini ne kadar benimsediğimizi resmediyor.

Hem de alım gücünün dip yaptığı şu zamanda bile!

Bürokrasinin en alt seviyesi Audi A6 iken siz tutup parasıyla sadece ÖTV'sini ödemeden araç alan vatandaşları eleştiriyorsunuz.

Klasik Türk mantığı, batıyorsak hep beraber batalım, kimse kafasını çıkarıp nefes almasın.

Bırakın kardeşim insanları, nasıl yapabiliyorsa o şekilde bir nefes alsın, bir rahat etsin, bir gün yüzü görsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münzevii -- 6 Nisan 2021; 15:54:5 >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt

saydigin araclarin hic biri luks araclar degil aslinda. Standard C-SUVler. Mesela tekerli sandalye kullanan bir engelli icin zaten hb veya sedan bir arabanin bagajina sandalyeyi sokmak zor. Bu indirim tabiiki araba alamayacak durumda olan araba alsin diye ama bir yandan da kendi ihtiyacina uygun arabayi alabilsin diye.

2020 modeller alinabilmis olabilir ki su an bazi markalarda C-SUV de 2021 model alinamiyor zamlardan sonra. 2020 de kalmayacagina gore.

BAstan beri soyluyorum suistimal eden vardir mutlaka ama sizin soylediginiz kadar cok degildir. Dedesi yatalaksa engelli indirimi ile bir arac aldilarsa, tatile gitmek icin baska arac mi alsinlar mesela? Yani ben tatile gitmelerini suistimalin ispati olarak gormuyorum, tabiiki o aracla tatile de gidilecek. Ha dedesinin adina alip adami hic gormuyorlarsa ama araba surekli onlardaysa o zaman suistimal olur. Artik bu da kisinin vicdanina kalmis. Ben faydasinin yaninda buyuk bir sorun oldugunu dusunmuyorum.

Oraya gelene kadar ulkemizde cok daha buyuk israflar var. Onlar engellense herkes herkes bugun bindiginin bindiginin bir ust sinifina biencek duruma gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: münzevii

Bu başlık ÖTV denen 3. dünya vergisini ne kadar benimsediğimizi resmediyor.

Hem de alım gücünün dip yaptığı şu zamanda bile!

Bürokrasinin en alt seviyesi Audi A6 iken siz tutup parasıyla sadece ÖTV'sini ödemeden araç alan vatandaşları eleştiriyorsunuz.

Klasik Türk mantığı, batıyorsak hep beraber batalım, kimse kafasını çıkarıp nefes almasın.

Bırakın kardeşim insanları, nasıl yapabiliyorsa o şekilde bir nefes alsın, bir rahat etsin, bir gün yüzü görsün.

Aynen hocam mantik bu ben alamiyorsam o da almasin.

Ama itibardan tasarruf olmaz, devlet buyukleri alsin. Vatandas almasin.

• Hemican kullanıcısına yanıt

Tebliğin ilgili bölümünü aşağıya ekliyorum, eğer araçtan engellinin kendisi istifade etmiyorsa bu bir suçtur ve şikayet edilir, ispat edilirse yaptırımı vardır ve bu durum tebliğ ile açıkça belirtilmektedir.

18 Nisan 2015 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 29330

TEBLİĞ Maliye Bakanlığından:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE

UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

1.5. Ortak Hususlar

İstisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtın, engelli kişi tarafından bizzat kullanılması; engelli kişinin taşıtı bizzat kullanmasının mümkün olmaması halinde ise sürekli olarak istifadesine sunulması gerekmektedir. Taşıtın, zorunlu sebepler dışında, engelli tarafından bizzat kullanılmadığının veya engellinin taşıtı bizzat kullanamayacak durumda olması halinde taşıtın bariz bir şekilde engellinin istifadesine sunulmadığının tespiti halinde, istisna şartlarının ihlal edildiği kabul edilir ve ilk iktisapta ödenmeyen ÖTV, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.