Şimdi Ara

Herkesin Engelli Raporuyla Araba Alması (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
3
Favori
13.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toplumun yarısı engelli

  • gerçekten bi engellinin işi görülüyorsa sıkıntı yok sonuna kadar alıp kullanmak hakkı, ancak konudakilerin bi kısmı engelli kardeşlerin bu hakkını kendi çıkarları için kullanıp, "sen engellilere yaşam hakkı vermiyosun" gibisinden açıklamalarla istismar ettiği durumun haklılığını savunma gayretinde sanırım. haksız yere diğer insanların hakkına giren herkes sorumludur bundan. vebal büyük yarın öbür gün çıkar

  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Halam "MS" hastası 23 yaşından beri belden aşağı tutmuyor. Kocası evden attı az daha öldürüyordum kaçtı kurtuldu. Babaannem ve dedem köyde halama bakıyor. Birde babam ve kardeşlerinin yardımıyla bakıcı var. Direk üzerine araba alınabiliyor almadık. Bu arada dedem doğuştan %90 görmüyor. Onunda adına alabiliriz. 2 araç ötvsiz alabileceğim yerde 1.4 egea aldım atmosferik benzin. Herkesi kendin gibi sanma

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ghostranger61 G kullanıcısına yanıt
    Herkesi kendin gibi sanma derken ? Boş yapıp duyar kasma burda önce yazdığımı doğru okuyup anla anlamıyorsan okuyana kadar tekrarla. Ben ne dedimde sen ne sonuç çıkardında herkesi kendin gibi sanma diyorsun ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    adamı tanıyor musun da imkânın olsa koşarak gidip alırsın diyorsun ? Önce sen ne dediğine dikkat et.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ghostranger61 G kullanıcısına yanıt
    Adam dediğime inkâr etmiyor sen itirraz ediyosun yazmak için yazma,dedenin halanın hakkı var senin hakkın yok hakkın olmayan şeyi yapmadın üçkağıtçılik yapmadın diye sana burda madalyamı takalım ? Olması gerekeni yaptığın için kendini çok sıradışı birsey yapmış gibi görüyosun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Senin yaptığın doğru mu ki hala savunuyorsun? Tanımadığın adama koşarak alırsın diyorsun ? O zaman bende sana diyorum ki seninde yakının engelli olsa sende koşarak alırsın burda böyle yazıp artistlik yapıyorsun. Ben madalya tak veya sıradışı birşey yaptım demedim. Millet bu açıktan faydalanıp anasını ağlatıyor zaten bunu vurguladım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ghostranger61 G kullanıcısına yanıt
    Adam itiraz etmediğine göre gayetle haklıyım adam kabul etmiş senin kadar takılmıyor sana ne oluyor niye zoruna gitti ?

    Benim böyle bir hakkım yok çok şükür ailemde bende sağlıklıyız böyle bir hakkım olsa alırdım gidip nenemin halamın adina alicak olsam 50 kere alırdım bu ülkede bir sen dürüst değilsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 7 Nisan 2021; 19:3:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ortalık duyar kasan sevgi pıtırcıkları ile dolmuş. Bi de imkan olsa bende yaparım zihniyetindekiler var. Hani bu mantıkla imkan olsa bende hırsızlık yaparım , imkan olsa bende kaçakçılık yaparıma kadar gidecek iş bu tatlı su kaplumbağalarında...


    Burada mevcut duruma itiraz edenler ; Engellilere devlet yardım etmesin , engelli evinde kıvransın ölsün demiyor. Devletin engelliler için verdiği bu imkan üzerinden nemalalıp , devletin engelliye olan şefkatini kendi menfaati için kullanan tatlı su kaplumbağalarına karşı itiraz ediyor.


    Burada mevcut duruma itiraz edenler ; Engelli sürücüler için özel tasarlanmış araçlardaki indirime ya da farklı haklara itiraz etmiyor. Hatta bu tür özel üretim araçlarda daha büyük indirimler yapılsın diyor. Çünkü bu tür araçları engelli sürücülerin kendileri kullandığı için birebir faydasını da kendileri görüyor.


    Burada mevcut duruma itiraz edenler ; Yatalak Dedesinin Engelli raporunu devlete gösterip , "" Devlet baba, benim dedem yatalak hastaneye gidip gelirken taksi, dolmuş zorlanıyoruz. Bize bi güzellik yap ucuza araç alalım ki çok sevdiğim dedemi hastaneye kendi aracı ile götürelim" diyor. Devlet diyor ki tamam , al sana Ötv siz araç , çooook sevdiğin dedeni hastaneye kendi aracın ile götür , yazın evde canı sıkılır yine koy araca bi gezdir temiz hava aldır. Dedesini çok seven torun da gidiyor senin benim 420 Bine aldığımız Tiguan'ı Engelli indirimi ile 185 Bin e alıp o çok sevdiği dedesi o arabaya binmeyi bırak bi kere aracı bile görmeden bizim mahçup torun keyfini sürüyor.


    Buradaki çoğu insanın itiraz ettiği durum bu. Sen devlet olarak bazılarına özel imtiyazlar veriyorsan, bu iyi niyetinin suistimal edilmemesi için gereken önlemleri de almak zorundasın.


    Mesajlara bakıyoruz da ya çoğu kişiye Mısırdaki Paşa dedesinden miras kalmış hava civa peşinde , ya da cebinde aylık akbil alacak parası yok gelip burada hava civa yapıyor.


    Normal Perakende satış fiyatı 400-450 bin TL civarındaki SUV segment araçlardan bahsediyoruz. Tiguan, C5,Spo,3008'leri örnek veriyoruz. Adamlar çıkıp diyor ki bu araçlar öyle abartıldığı gibi lüks sınıf değil.... Vayyyy Paşammm benimmm


    Hadi lannnn ordan... Şimdi gidip kenara ayırdığın tasarrufun ile ya da hadi bu ay gidip bi Tiguan alayım değişiklik olsun diyebiliyormusun da Tiguan öyle dediğiniz gibi lüks sınıf bir araç değil diyebileceksin.


    Bazı otomobil firmalarının engelli yolcular için tasarladığı özel üretim araçlar var. Örneğin Fiat ın 500 serisi var. Engelli kişi için ön sağ koltuk özel bir sistem ile aracın dışına çıkıyor , engelli kişiyi bu koltuğa oturtup yine özel sistem aracılığı ile koltuk ön sağ tarafa konumlanıyor. Özellikle felçli kişiler için kucağa al , içeri ittir zorluk çekilmesin diye yapılan bir sistem..


    Şimdi git Fiat a sor 5 sene de bu araçtan kaç tane satmış... ya 5 en fazla 10 u geçmez. Peki neden ???

    Bak ne güzel özel üretim araç, içindeki koltuk sistemi ile senin yatalak dede hiç zorlanmadan araca binecek-inecek ne güzel değil mi ?


    Adamlar Doblo Premio ya Lift yapmış , sırf engelli sandalyesi ile hareket edebilecek kişilere kolaylık olsun diye , lift çalışıyor arkadan sandalyeyi alıp araç içine yerleşiyor. Sor bak Fiat a bundan kaç tane satmış.


    Yok güzel değil , çünkü Fiat 500 görüntü olarak herkesin beğenebileceği bir araç değil , ona verecen 200 Bin TL , aynı paraya Tiguan alıp efil efil gezmek var dedeyi yatalak yatağında bırakıp...


    Adamlardaki zihniyet ; engelli akrabaları için hayatı kolaylaştırmak değil , kendileri için hayatı keyiflendirmek...


    Devlet olarak böyle bir imtiyaz sağlıyorsan takibini de çok sıkı yapacaksın ki senin gösterdiğin iyi niyeti suistimal edecek akbaba akrabalar ortalıkta hoplayıp zıplamasın.


    Heee bu zamana kadar alan aldı yapacak bi şey yok , mevcuttaki plaka sistemini güncellersin , engelli araç alanların plakalarında engelli işaretini yeniden mecburi tutarsın o zaman görürüz bu Tiguancı torunları geniş geniş dolaşabiliyorlar mı?


    Durumun Özeti ; Kimse gerçekten engelli olan kişilere onlara sağlanan devlet imtiyazlarına bi şey demiyor. Burada itiraz edilen "Akbaba Akraba" formatındaki şahıslara'dır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    saydigin araclarin hic biri luks araclar degil aslinda. Standard C-SUVler. Mesela tekerli sandalye kullanan bir engelli icin zaten hb veya sedan bir arabanin bagajina sandalyeyi sokmak zor. Bu indirim tabiiki araba alamayacak durumda olan araba alsin diye ama bir yandan da kendi ihtiyacina uygun arabayi alabilsin diye.


    2020 modeller alinabilmis olabilir ki su an bazi markalarda C-SUV de 2021 model alinamiyor zamlardan sonra. 2020 de kalmayacagina gore.


    BAstan beri soyluyorum suistimal eden vardir mutlaka ama sizin soylediginiz kadar cok degildir. Dedesi yatalaksa engelli indirimi ile bir arac aldilarsa, tatile gitmek icin baska arac mi alsinlar mesela? Yani ben tatile gitmelerini suistimalin ispati olarak gormuyorum, tabiiki o aracla tatile de gidilecek. Ha dedesinin adina alip adami hic gormuyorlarsa ama araba surekli onlardaysa o zaman suistimal olur. Artik bu da kisinin vicdanina kalmis. Ben faydasinin yaninda buyuk bir sorun oldugunu dusunmuyorum.


    Oraya gelene kadar ulkemizde cok daha buyuk israflar var. Onlar engellense herkes herkes bugun bindiginin bindiginin bir ust sinifina biencek duruma gelir.

    Türkiye şartlarında konuştuğun aracın fiyatı 400-450 Bin TL bandındaysa kişi başına düşen milli gelirin 7 bin$ olduğu bir ülkede bu araçlar Lüks' e kaçar... Csuv felan işin tabela kısmı önemli değil.


    Engelli sandalyesini özel lift sistemi ile hiç bir müdahaleye gerek kalmadan bagajına alacak Doblo var mesela..... Mesele sandalyenin bagaja sığmasıysa ahaaa o Doblo kesin çözüm..


    Ama mesela sandalyenin bagaja sığacağı bir çözüm değil, mesele yatalak dede üzerinden premium bir araç alıp keyfini sürmek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN

    Ortalık duyar kasan sevgi pıtırcıkları ile dolmuş. Bi de imkan olsa bende yaparım zihniyetindekiler var. Hani bu mantıkla imkan olsa bende hırsızlık yaparım , imkan olsa bende kaçakçılık yaparıma kadar gidecek iş bu tatlı su kaplumbağalarında...


    Burada mevcut duruma itiraz edenler ; Engellilere devlet yardım etmesin , engelli evinde kıvransın ölsün demiyor. Devletin engelliler için verdiği bu imkan üzerinden nemalalıp , devletin engelliye olan şefkatini kendi menfaati için kullanan tatlı su kaplumbağalarına karşı itiraz ediyor.


    Burada mevcut duruma itiraz edenler ; Engelli sürücüler için özel tasarlanmış araçlardaki indirime ya da farklı haklara itiraz etmiyor. Hatta bu tür özel üretim araçlarda daha büyük indirimler yapılsın diyor. Çünkü bu tür araçları engelli sürücülerin kendileri kullandığı için birebir faydasını da kendileri görüyor.


    Burada mevcut duruma itiraz edenler ; Yatalak Dedesinin Engelli raporunu devlete gösterip , "" Devlet baba, benim dedem yatalak hastaneye gidip gelirken taksi, dolmuş zorlanıyoruz. Bize bi güzellik yap ucuza araç alalım ki çok sevdiğim dedemi hastaneye kendi aracı ile götürelim" diyor. Devlet diyor ki tamam , al sana Ötv siz araç , çooook sevdiğin dedeni hastaneye kendi aracın ile götür , yazın evde canı sıkılır yine koy araca bi gezdir temiz hava aldır. Dedesini çok seven torun da gidiyor senin benim 420 Bine aldığımız Tiguan'ı Engelli indirimi ile 185 Bin e alıp o çok sevdiği dedesi o arabaya binmeyi bırak bi kere aracı bile görmeden bizim mahçup torun keyfini sürüyor.


    Buradaki çoğu insanın itiraz ettiği durum bu. Sen devlet olarak bazılarına özel imtiyazlar veriyorsan, bu iyi niyetinin suistimal edilmemesi için gereken önlemleri de almak zorundasın.


    Mesajlara bakıyoruz da ya çoğu kişiye Mısırdaki Paşa dedesinden miras kalmış hava civa peşinde , ya da cebinde aylık akbil alacak parası yok gelip burada hava civa yapıyor.


    Normal Perakende satış fiyatı 400-450 bin TL civarındaki SUV segment araçlardan bahsediyoruz. Tiguan, C5,Spo,3008'leri örnek veriyoruz. Adamlar çıkıp diyor ki bu araçlar öyle abartıldığı gibi lüks sınıf değil.... Vayyyy Paşammm benimmm


    Hadi lannnn ordan... Şimdi gidip kenara ayırdığın tasarrufun ile ya da hadi bu ay gidip bi Tiguan alayım değişiklik olsun diyebiliyormusun da Tiguan öyle dediğiniz gibi lüks sınıf bir araç değil diyebileceksin.


    Bazı otomobil firmalarının engelli yolcular için tasarladığı özel üretim araçlar var. Örneğin Fiat ın 500 serisi var. Engelli kişi için ön sağ koltuk özel bir sistem ile aracın dışına çıkıyor , engelli kişiyi bu koltuğa oturtup yine özel sistem aracılığı ile koltuk ön sağ tarafa konumlanıyor. Özellikle felçli kişiler için kucağa al , içeri ittir zorluk çekilmesin diye yapılan bir sistem..


    Şimdi git Fiat a sor 5 sene de bu araçtan kaç tane satmış... ya 5 en fazla 10 u geçmez. Peki neden ???

    Bak ne güzel özel üretim araç, içindeki koltuk sistemi ile senin yatalak dede hiç zorlanmadan araca binecek-inecek ne güzel değil mi ?


    Adamlar Doblo Premio ya Lift yapmış , sırf engelli sandalyesi ile hareket edebilecek kişilere kolaylık olsun diye , lift çalışıyor arkadan sandalyeyi alıp araç içine yerleşiyor. Sor bak Fiat a bundan kaç tane satmış.


    Yok güzel değil , çünkü Fiat 500 görüntü olarak herkesin beğenebileceği bir araç değil , ona verecen 200 Bin TL , aynı paraya Tiguan alıp efil efil gezmek var dedeyi yatalak yatağında bırakıp...


    Adamlardaki zihniyet ; engelli akrabaları için hayatı kolaylaştırmak değil , kendileri için hayatı keyiflendirmek...


    Devlet olarak böyle bir imtiyaz sağlıyorsan takibini de çok sıkı yapacaksın ki senin gösterdiğin iyi niyeti suistimal edecek akbaba akrabalar ortalıkta hoplayıp zıplamasın.


    Heee bu zamana kadar alan aldı yapacak bi şey yok , mevcuttaki plaka sistemini güncellersin , engelli araç alanların plakalarında engelli işaretini yeniden mecburi tutarsın o zaman görürüz bu Tiguancı torunları geniş geniş dolaşabiliyorlar mı?


    Durumun Özeti ; Kimse gerçekten engelli olan kişilere onlara sağlanan devlet imtiyazlarına bi şey demiyor. Burada itiraz edilen "Akbaba Akraba" formatındaki şahıslara'dır.

    Helal olsun valla bravo. Her bir satırına imzamı atarım.  Zaten kimse kişilere, şahıslara laf söylemiyor. Sadece bu suistimal farkedilsin duzeltilsin istiyor o kadar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akbaba akraba muhabbeti diye tutturmuşsunuz .. Yeter artık .. Yok tiguan olmasın, doblo olsun. Bu doblo olayı gösteriyor ki ; Sizin engellileri falan da düşündüğünüz yok. Vasat bir araç olunca içiniz rahat edip, gönlünüze soğuk su mu serpilecek. Eğer bu kişileri düşünseniz takıntılı derecede bu konunun üzerine gitmezsiniz. Sizin derdiniz bu ayrımın kalkması.
    Bizim şu an oğlumdan dolayı hakkımız var ve kullanmıyorum. Ama kullananlara da hiç bir sözüm olamaz.
    Hepimizin vergileriyle bu insanlarımıza devletimiz bakmak zorunda.Ötv muaf, bakım aylığı gibi her ne gerekiyorsa hepsi yapılmak zorunda.Nokta!
    Olayın üçkağıdını yapan varsa onu bulmakta devletin görevi. Varsa şüphelendiğiniz birisi gidin ihbarınızı yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-dncr -- 9 Nisan 2021; 22:44:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN

    Devleti suistimal etmenin örneklerinden biridir bu engellinin bir defa bile binmeyeceği bir araç için Engelli üzerinden araç almak..

    Ülkede en az 250 bin araç engelli raporu ile ÖTV kaçırılarak alınan araçlardır. Yine bu 250 bin aracın içinde gerçekten Engellinin faydası için kullanılan araç sayısı 10 bini geçmez.


    Geri kalan araçların hepsi Engelli kriterlerini sağlayarak Ötv muafiyeti ile alınan ve vasi tayin edilen kişinin ailesinin keyfi için kullanılan araçlardır.


    Devletin gösterdiği iyi niyet bir anlamda suistimal edilerek Engelli yakınını gezdirmek , hastaneye götürmek vs için değil kendi hava civası için C_ Klass Mercedes ya da SUV olarak alınan araçlardır. ÖTV siz fiyatı 330 Bin TL ye kadar araçların içinde keyiflerine göre seçiyorlar.


    Mesela Fiat ın Engelsiz Hareket diye araçları var , Doblo araçları bagajına özel lift sistemi ile engelli sandalyelerini kaldırıp indirecek şekilde yapıyor. Bi tane gördünüz mü Engelli akrabası olanın bu araçlardan aldığını ???? Madem ki Engelli babanı , neneni , deden için onları dışarı çıkarmak için tedaviye götürmek için devletten ayrıcalık istiyorsun, hadi al sana ayrıcalık gidip özel tasarım Doblo al niye gidip kendine C5 Aircross alıyorsun örneğin ???


    Devletin bu durumda yapacağı iş bence ;


    1- Araç trafikteyken Engelli kişinin de mutlaka araçta olması şartı olacak.


    2- Araç plakaları bu iş ilk çıktığı zamanki gibi plaka üzerinde Engelli işareti bulunması şart koşulacak. O engelli işaretli plaka zorunlu olsun görelim bakalım bu Engelli akrabası üzerinden araç alıp keyif yapanlar karizmaları nasıl çizilecek...

    Sen ÖTV neden arabanın 2 katı diye sorgulasan daha iyi olur bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.