Şimdi Ara

Herkesin Engelli Raporuyla Araba Alması (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
3
Favori
13.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 300 bin tl ye kadar %25 indirim var sanırım.


    Şartları karşılayan alır kimseyi de ilgilendirmez. Ülkede kanun var polis var. Şikayet et ama unutma şikayetçinin kimliği verildiğinde oda karşı şikayet edebilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeytinkoy

    Arabayı alan engelli çocuğun annesi, babasıysa bu suistimale girmez. Sonuçta engelli çocuğun bakımı ile ilgilenen ve sonuna kadar bunun zorluğunu yaşayan insanlar.


    5008 de engelli sınırına girmiş ve alınışsa bunda da sorun yok zaten. Sonuçta engelli sınırına giren bütçe dahilinde en iyi seçenek alınabilir.


    Birçok insan bakımı ile hiç ilgilenmediği, hatta başka şehirde yaşayan engelli dedesi/ninesi üzerinden araba alıyor. İşte bu suistimale giriyor ve buradaki herkes bunu dile getiriyor.



    Alıntıları Göster

    Evet mesajımda da belirttiğim gibi, yok mu suistimal eden ne yazık ki çok var. Ama ülkede daha neler neler var suistimal edilen. İkidir engelliler üzerinden böyle konular açılıyor, belli ki kasıtlı yapılan bişey. Ama ülkede o kadar çok açık var ki, benim aracımı benim haberim olmadan 4 kişiye satmışlardı. Kaç yıl süründüm mahkemelerde. Yani ülkede daha ne açıklar var, iki engellinin bindiği arabaya sallamışlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Kanunda ne varsa uygulansin zaten hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt

    O kadar göze batmış ki bu gönderiler kıt kanaat araç alanların hakkını yiyorsunuz. İnternetten ne kadar araç satıldığı ne kadar zarar edildiği yazıyor.


    2016 yılında toplam 756.000 araç satılmış. Bunun 46.000 adeti ÖTVsiz araç. Devlet 1.2milyar TL vergiden vazgeçmiş.

    Bu demek oluyor ki ortalama araç başına 26.000TL ÖTV ödenmemiş. 2016 yılında kanuna göre üst sınır 170.000TL(vergi dahil).



    Şimdi 2016 yılı fiyatlarına bakalım;


    DOBLO 1.6 M.Jet 105HP Premio Plus 78.850 TL ötv miktarı 24.000TL

    Polo 1.4 TDI BMT 90 PS DSG Comfortline 67.300 TL ötv miktarı 21.000TL

    Golf 1.4 TSI BMT 125 PS DSG Highline 86.800 TL ötv miktarı 27.000TL

    Tiguan 1.4 TSI 150 PS DSG LOUNGE 145.800 TL ötv miktarı 45.000TL


    Eğer herkes Tiguan, C5, Passat alıyorsa nasıl oluyor da vergi kaybı 1.2 milyar oluyor? Demek ki 46.000 adet ötvsiz aracın çok büyük çoğunluğu clio,polo vs gibi giriş seviyesi araç.



    Orada burada 2 3 araç görüp şikayet etmenin manası yok. Devlet bu muafiyet için 2014 den beri çok kez detayları değiştirdi zaten.


    Ayrıca 2019 'dan beri tüm dünyada VW satış rekorunu GOLF değil TİGUAN kırıyor. Genele bakarsan Tiguan lüks bir araç değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TyRunG -- 6 Nisan 2021; 18:9:44 >




  • şu devletin yaptıgı nadir hayırlı işlerden bunun neresi dert oluyo size anlamıyorum insanlar zaten bir taraftan darbe yemiş mümkün mertebe hayatını kolaylaştırmaya çalışmalı durumu olmayanın aracının parasını devlet karşılamalı bence

  • Runningaway R kullanıcısına yanıt

    Burdaki sorun indirim degil, uygulamada sorun.

    Normalde sadece 2 ve 3uncu derece yakinlar kullanabiliyor.

    Yani bir tandik, kiraya verdiginiz kisiler vs. araci kullanma hakkina sahip degil.


    Sizin verdiginiz ornekteki adam iki tane suc isliyor. Hem engelli adina araba aliyor akraba olmadigi halde kullaniyor. Hem de yasal olmayan yollardan arac kiraliyor. Tabiiki bu adam bu suclarin cezasini odemeli.



    Ama bu adam suc isliyor diye indirim kalksin demek yanlis.


    Banka soyuldu diye bankalar kapansin mi diyoruz? Gecen biri vardi konu acmisti. eger LED lambalar stadard olursa LED far hirsizligi olmaz diye. Onun gibi bir sey.


    Adam normal araba alip da kiraya verenler de var bu da suc. O zaman kimseye araba satilmasin insanlar suistimal ediyor. Cozum bu sekilde olmaz benim demek istedigim o.

  • TyRunG T kullanıcısına yanıt
    Bu rakamları nereden aldınız? Bir de ötv siz satılan araçlar içerisinde kamunun aldığı araçlar var mı? Varsa kamuya alınan araçlardan vergi alınması olmayacağı için diğer ötvsiz araçların payı doğal olarak yükselecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 6 Nisan 2021; 20:32:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sorsak buradaki dostlara herkes şu cevabı verir hebimiz birer engelli adayıyız ama devletin vermiş olduğu bu hakki kullanmaya sıra gelince ve ötv indirim fiyatı da güzel olunca aslında böyle olmamalı derler istisnalar kaideyi bozmaz art niyetli olanlar tesbit edilip ellerinden bu hak alınsın ama hak eden bir engelli vatandaşa nedir bu engelli ötv indirimi demek ayıp degilmi yakında zamanda ortobotik engelli birey olarak Clio 5 aldım elden tertibatlı şimdi ben bunu hak etmiyormuyum . ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Bu rakamları nereden aldınız? Bir de ötv siz satılan araçlar içerisinde kamunun aldığı araçlar var mı? Varsa kamuya alınan araçlardan vergi alınması olmayacağı için diğer ötvsiz araçların payı doğal olarak yükselecektir.

    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/engellilere-son-5-yilda-188-bin-arac-satildi/943840


    Normalde bu rakamlar aciklanmazken 2017de fiyat siniri getirirken bu rakamlari acikladilar.

    Sebebi tahmin edersin:)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: özkonak50

    evet devletin verdiği bir hak bu ama bir örnekte ben vereyim birebir kendi akrabamdan.

    akrabamız görme engelli ve onun raporu üzerinden bmw araç alındı 4 yıl önce.

    araç 4 yılda yaklaşık 5 bin km civarında ve garajda duruyor.5 yıl olup satılmayı bekliyor.

    kendilerinde de doblo var ona biniyorlar.

    engelli kişi daha hayatında o araca binmemiş bile.

    işte insanlar bu ve buna benzer olaylara şahit olunca o yuzden tepki gösteriyor.

    yoksa Allah kimseyi sağlığından etmesin ona kimsenin itirazı yok.

    1. Şu anda araç satış bedeli 330 bin ve altında olan binek araçlar alınabiliyor.

    Yani her istediğiniz aracı alamazsınız.Bmv mercedes gibi..

    2. Bu araçları alanında aldıranında rızası olmazsa zaten bu iş olmaz.

    3. Devletin engellilere tanıdığı böyle bir hak varsa hak sahibi istediğine verir istemediğine vermez

    4. Benimde seninde böyle bir hakkı olsa yarın almaya çalışırım\çalışırız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar konuda abartıldığı şekilde, herkesin engelli aracı aldığı falan yok. Tam ötvsiz ya da ötv indirimli araç almak için alınacak olan sağlık kurulu raporunu da almak kolay değil, hepinizin bildiği gibi devlet vermek için değil vermemek için uğraşır.

    Engellilere tanınan bu hakları suistimal edenlere de yazıklar olsun. Sadece kendini kandırlar. İki cihanda perişan olsunlar.

    Not: Ben de lösemiden %60 engelliyim. Engelim, ötv indirimi ya da tam ötvsiz araç sağlamıyor ama eksik kalsın, önemli olan benim iyileşmem, Ben iyileşeyim de bütün arabalar devletin olsun. Hatta bi tane de ben hediye edeyim devlete...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de çevremde çok gördüm bu şekilde araç alan. Ama suç araç alan insanlarda değil bence. Kaç tane engelli bu şekilde araç alabiliyor ki gerçek anlamda, devletin işi ne denetleyiversin bi' zahmet.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayrımcılık, toplum içinde damgalanma sebeplerinden ötürü kaldırıldığını biliyorum. Kaldırılmasını da doğru buluyorum.


    Malum toplumumuz özellikle zihinsel engelli insanlarımız başta olmak üzere bu kişileri aşağılarcasına inceler ve irdeler kısacası A’dan Z’ye her bir engeli ile dalga geçerler ve gülerler.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben engelliyim :) ne ehliyet ne araba alamıyorum. Alanlar sizi neden rahatsız ediyor? Ben %100 işitme engelliyim. ellerimde 4/5 kas kaybı var ama yürüyüşümde bir sorun yok. Sizin engelli kriteriniz nedir ? Ne kadar engelli olalım keyfiniz için? @haqueim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotifoti -- 7 Nisan 2021; 2:37:34 >
  • Bu hakkı eleştirenler engelli biri ile ömür boyu ilgilenmek nedir fikri bile yok, "ben ötv veriyorum, o neden vermiyor" diye adaletsizlik var sanıyorlar, uzaktan gördükleri 3-5 örneğe takılıyorlar..


    Açıkçası ailede engelli biri olunca tüm ailenin maddi/manevi dengesi bozuluyor. Hastane masrafları, tıbbi malzemeler,bakıcı gibi işin maddi boyunun yanında, ömür boyu ilgilenmek ilgilenmek zorunda olduğun birinin olması çok yıpratıcı. Bu yük bazı ailelerde bir kişinin üstüne yıkılır, ailenin diğer bireyi ise arabayla gezer tozar, bu ailenin iç meselesi. Belki hasta veya hastayla ilgilenen kişi bu durumdan memnundur, bunu kimse bilemez. Sonuçta aile büyük bir bedel ödüyor. Uzaktan davulun sesi hoş gelir, engelli yakını olmayan anlayamaz...

  • Ben 50 yaşlarında ortopedik engelliyim. İlk arabamı 2000 in başında aldım. Her 5 yılda bir araç alma hakkım var iken kullandığım 3. arabam. Hayırlısı ile kazasız belasız kullanmaya devam edeceğim. Aracı ben kendim kullanıyorum, gaz-fren elden tertibatlı ve ruhsata göre 3. derece yakınıma kadar aracımı kullanabilirler. Her aracımı alışımda binbir zorlukla aldım, maddi olarak değil, gelgit ve sürekli engelime rağmen defalarca hastane, heyet, rapor süreci ile. Araba gündelik hayatımı sürdürmede en büyük yardımcım.
    Bu arada keşke desteksiz yürüyüp, koşup, merdiven çıkabilsemde ötv indirimli araba almasam.
    Bahsedilen sorun ise %90 engel raporu olup, ÖTV indirimli araç alımlarında oluyor. Yatalak felçli, diyaliz, akli melakelerde sorun olanlar ve yaşlılığın getirdiği sorunlardan olanlar bu gruba giriyor. Bu durumda diyaliz, yatalak felçli gibi olanlarda ihtiyaç kabul edilebilir bir durum. Fakat esas sorun yaşlılığın getirdiği durumlardan kaynaklanan sorunlar içinde %90 rapor veriliyor ve işte bu dayısının, amcasının adına alıp, başka şehirlerde gezen, tozanlar söz konusu oluyor.
    Ben araç alırken, Ankara maliye de dosyaları göstermişlerdi. Son birkaç ayda alınan 300 araç dosyası, bunların sadece 50 tanesi aracı kendisi kullanan gruba sit kalanı %90 üstü raporlular demişti.
    Sorunu çözmek çok basit ama devlet gerekli denetlemeyi yapmıyor ve bir sorunla karşılaştığında da ne yazık ki tek sorunlu aracı kendi kullananlar üzerine gidiyor. Rapor alımında sorun, ehliyet kod onaylarında sorun ve engellemeler gibi.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.