Üniversite okuyorum okulda derste en az 3 4 kisi ders boyu TikTok/Reels izliyor. Yurda gidiyorum oda arkadaşlarım okula gitmeyip sadece TikTok/Reels izliyorlar hatta beğendiklerini birbirine atıp daha çok izliyorlar. Kafede arkadaşlar bir araya gelip birbirine bu videoları izletiyor. Güncel mizah anlayışını ve jargonu yine bu videolar belirliyor. Tamam ben de izliyorum ama sürekli ve tek işimiz buymuş gibi bunun normalleşmesi bana ilginç geliyor.Oturup felsefe sanat konuşalım demiyorum normal şeyler konuşalım diyorum ama kon eninde sonunda reels videolarındaki komikliklere gidiyor. Ayrıca bir şeylere odaklanmayı inanılmaz etkiliyor ve oturup bır film bile izlemek zor geliyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Herkes Deli Gibi Reels/TikTok İzliyor

-
-
çok değerli bir abim hızlı bir geceden sonra elimiz boş, sarhoş yıkılmış dağılmış bir halde döndüğümüzü görünce 'çöp olmayacaksın çöpcü olacaksın' demişti. yani bırak kızlar dağıtsın sen onları topla götür... burada da durum aynı bırak herkes saatlerce ekran kaydırsın, sen içeriğini üret bu sazanlardan paranı kazan. onların reels tiktok izlemesi seni rahatsız etmemeli, bu durumdayken insanlık senin burdan para kazanamaman seni rahatsız etmeli.
-
Ben en çok da şu Google'dan korkuyorum. Telefonum da Android olduğuna her bir köşesinde varlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende zor zamanlarda rahatsız olmaya başladım.Serviste,işyerinde kafalarını devekuşu gibi telefona gömüp video izliyorlar.10 saniyelik videoyu bile sonuna kadar izlemiyorlar.Kaydırıp geçiyorlar sürekli.Doğru düzgün birşeyde izledikleri yok saçmasapan şeyler izliyorlar.
Ben mesela dışarda podcast ve radyo programlarını kulaklığımdan dinliyorum.Telefonla oynamam duyabileceğim seste açar,telefonu cebime koyarım...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sıkıldığımda boş zamanlarda reels açıyorum yoksa açmıyorum
-
Zihinleri kontrol eden dünyayı kontrol eder
Eskiden tv ile yapılıyordu
Artık küçüldü cebe girdi
Kızlara bakın sag gibi sacma sapan abartı kıyafetlerle geziyorlar.
Hepsi instagramdan görüyor
Hayata uyguluyor..
Kapitalizme hizmet
Yemek, tatil, kahve, gezme tozma..
Tüketim tüketim tüketim
Komik içerikler falan gene kapitalizm işi çünkü onları fonlayanlar gene tüketim ile ilgili reklamlar.
Beyinleri sulanmış sürüleri kullananlar var malı götürüyor.
Herkesin kullanması lazım bunları, herkes istiyor ama bazıları yapabiliyor işte.
Yazdıkların iyi güzel de, "Yemek, tatil, kahve, gezme tozma.." kısmına takıldım.
Bir insan, sence nasıl yaşamalı, ne düşünüyorsun çok merak ediyorum. Anlatır mısın biraz?
-
Eskiden üniversitede 3-5 dersi kaçıran, sınavda çakarmış. Hızlı not alamayan gidip not almış arkadaşından defterini istermiş, fotokopi çekeyim diye. Tabi ki parasını vermek koşuluyla...
40 sene önce ortaokulu bitiremeyecek adama üniversite okutursan o da Tiktok videosu izleyecek tabi ki. Ondan birileri çıksın israftan bahsetsin. Dinden imandan bahsetsin.
-
Bizim zamanımızda Knight Online vardı. Gençlerin gençliğini yedi. Şimdi de bunlar var.
-
Reels ne yav ?
-
Maalesef berbat bir bağımlılık türü. Bunu engellemek için telefondan YouTube ve instagramın uygulamalarını sildim. Hayatı kaçırıyorum hissi bir yana inanılmaz bir dikkat dağınıklığına sebep oluyor. Ben instagrama sadece tarayıcından giriyorum artık, bu kullanım süremi azalttı. YouTube un da sadece Music uygulaması var. Bu şekilde kitap okuma ve film izleme gibi hobilere dikkatimi verebilmeye başladım.
Evet ben de izliyorum çünkü gündemden uzak kalıp rahatlayabildiğim tek yer o videolar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok şükür whatsapp bi de youtube m var.Baska bisim yok.Yeterli.
Ne kadar süredir yapıyorsunuz hocam ? Dikkatinizde kayda değer gelişme var mı ?
İnsanları zombi yapmak için ilaca gerek yokmuş meğer...
En Beğenilen Yanıtlar

Bizim zamanımızda Knight Online vardı. Gençlerin gençliğini yedi. Şimdi de bunlar var. |
çok değerli bir abim hızlı bir geceden sonra elimiz boş, sarhoş yıkılmış dağılmış bir halde döndüğümüzü görünce 'çöp olmayacaksın çöpcü olacaksın' demişti. yani bırak kızlar dağıtsın sen onları topla götür... burada da durum aynı bırak herkes saatlerce ekran kaydırsın, sen içeriğini üret bu sazanlardan paranı kazan. onların reels tiktok izlemesi seni rahatsız etmemeli, bu durumdayken insanlık senin burdan para kazanamaman seni rahatsız etmeli. |
Bende zor zamanlarda rahatsız olmaya başladım.Serviste,işyerinde kafalarını devekuşu gibi telefona gömüp video izliyorlar.10 saniyelik videoyu bile sonuna kadar izlemiyorlar.Kaydırıp geçiyorlar sürekli.Doğru düzgün birşeyde izledikleri yok saçmasapan şeyler izliyorlar.
Ben mesela dışarda podcast ve radyo programlarını kulaklığımdan dinliyorum.Telefonla oynamam duyabileceğim seste açar,telefonu cebime koyarım... |
Benzer içerikler
- smile dog
- voleybol takım isimleri
- napıyorsun sorusuna cevap
- forum zampara
- aniden parmak şişmesi ve morarması
- çay emojisi
- exxen de neler var
- izafiyet teorisi nedir
- prompt mühendisliği nedir
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X