Şimdi Ara

her kaçak elektrik-su kullanan hırsız mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
5.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben apartmanı benzetme olsun diye anlattım

faikiri kollamak
    fukarayıözetmek
    ülkenin alt gelir seviyesinde olanlarını korumak devletlerin en önemli göreleri olmalı

bunu tabiki kabul etmeliyiz

benjh bunu demiyorum kaçak kullanıum neden bizim sırtımızdan çıkacak diyenlere cevap veriyorum

devlet vtndaşı söğüşlüyor dediniz

şimdi devlet kim
    sayın başbkan mı
    ordu mu
    milletvekilleri mi?
    bizi söğüşleyenler kim
    devlet biziz

T.C devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes

vatndaş devleti söğüşlemiyor mu
    neden ondan bahsetmiyoruz

bu ülkede doktorlar, sarraflar askeri ücretliden fkir gösteiyor kendini

olu okullarda okurken , sokaklar aydınlanırken kamu personelinin maaşı ödenirken onlar üzerine düşen görevleri ( vergisini ) vermemek için elden geleni yapıyor

daha dün haberlerde çıktı . ölenler üzerinden emekli maaşı alanlar 10 000 kişiymiş

ssk hastanelerinde erkeklere verilen doğum teşhisi ise 1500 civarında
    ya yeşil kartı taşıyarak mercedes kullananlar
    elektriği ve suyu kaçak kullananlar

ondan sonra devlet nerde

devlet kanunları yapan yöneticiler ve öneli kararları alan hükümet üyelri kadar öğencileri yetiştiren öğretmenler
    ölümle pençeleşen hastadan bıçak parası isteyen doktorlar
    vergisini ödemeyen vatandaşlar
    sigara içme yasağını heryerde çiğneyen duyarsız insanlar
    ve iyi insanlar

devlet hepimiziz

benim anlatmak istedğim bu

yani şu kaçak kullanılan elektriğin faturasını devlet ödeyenlerden kesmese bile dolaylı olarak türm bunlar bizden çıkar

bunun tam tersi ala mümkün değil

yani mantık olarak mümkün değil olarak mümkün değil

herkese saygılar
    Teknolojide özellik hiçbir şeydir ama kalite her şeydir. Tıpkı insanlar gibi. 1.80 boyunda, 60 kg ağırlığında yeşil gözlü, sarışınve genç özelliklerinde pek çok insan vardır ama içlerinde sadece kaliteli olanları iyi insanlardır.

• kaçak elektrik kullanmak durum ne olursa olsun nitelikli hırsızlıktır. her insanın erişemediği şeyler var herkes o zaman param yok diye hırsızlık yapsın. paran yettiği kadar yaşacaksın ona göre hayat kuracaksın devlet kanun koymuş ona göre hayatını ayarlayacan elektrik ödeyecek kadar para yoksa kullanmayaksın elektriği.
  • dogru diosunuz da allah aşkına biz ayagını yorganına gore uzatmayı bilmeyen bir toplumuz ..yani asgari ücret zaten bir sosyal devletin(sözde) ayıbıdır..o ayrı bir konu..Fakat kacak kullanan herkes fukaradır adam aç susuz fılan bunlar hiç de inandırıcı değil..TVlerde goruyoruz koskoca fabrıka kacak kullanıyo var mı bole bir şey..
    ayrıca su var..bu kacak elektrık kullanımındaki yogunlugun en büyük suçlusu devlettir..siyasi iktidardır..
    sadece elektrik değil bizim olan kaynakları bize baskasınınmışçasına satan da bizlerden(iktidar) değil mi?mesela dünyada adsl i en pahalı satan şirket TÜRK TELEKOM..buyur buradan yak..
    sonuç olarak derim ki madem oyle bir fukara adam var aklını kullansın da seçme hakkını mantıklı bir şekilde kullansın..saçma sapan fikirlerle ne olduğu ezelden belli olan bazı tiplere oy vermesin..sesini yükseltsin ve ayagını yorganına gore uzatsın..adam aç ama 5 çocuğu var ..boyle bir egoistlik olamaz..

• bu devirde gerçekten ekmeğini kendi kazanmak isteyen insan kazanır,her yerde iş ilanları... tamam asgari ücret gerçekten yetersiz ama çalışabilecek diğer aile fertleri çalışmayıp,sadece 1 kişinin getirdiği 350 TLye bakıp,elektrik ve suyu kaçak kullanırlarsa bunun kabul edilebilir bir tarafı yok.

bu devirde fakirliğini kanıtlamış insanların gerekli kurumlara başvurduğu sürece ne kaçakçılığı ne hırsızlığa ihtiyacı(!) olacağını düşünmüyorum.

ayrıca fakirlikten dem vurup da kuyusundaki suyu kaçırdığı elektrikle ısıtan mahlukatın da vay haline...

kısaca hırsızlık yapmanın kesinlikle yeterli ve geçerli bir sebebi olamaz

Allah kimseyi fakirlikle denemesin....

iyi de imzamda ve vardı ki :((
  • Hırsızlığın dik alasıdır! Hayatta her türlü oyun bozancılığa Madem öyle kendi etine buduna göre yerlerde yaşamalı insanlar. Benim param varsa büyük şehirde yaşarım, ama yoksa yaşamamalıyım demek yerine...

Boşver ne olacak ya!? Diye gününü kurtarıp geleceğini kurtarmaktan aciz tipleri görüyoruz Hürriyet gazetesinin 2 ve 3. safalarında. Hergün yeni bir dram...

Tekrarlıyorum. Kanun ne dediyse o! Gerisi hırsızlıktır kardeşim!

Bunun ama devlet 350 veriyo 500 veriyo ne yapalım!? Sorusu ile ilgisi yok. Devlet şehirde yaşayan adama vermiyor o parayı, 350- 500 lük yerde yaşayana veriyor ve ne olursa olsun o para o insana yetiyor tam yetmese bile.

Demek istediğim herkes dişine göre yaşasın! O zaman bu topic açılmazdı nokta

• kanun neyse o değil..şeriat hukukuyla yönetilmiyoruz kanunlar da yönetimler de zamanla değişir fakat insanımızdaki bu zihniyet değişmedikçe bu tip olaylar da hep tartışılacak..yorganın neyse ona göre ayagını uzatacaksın başka çare yok..ha demiyoruz herkes kendi yorganına kanaat etsin ..hayır..daha uzun bir yorgan yani daha yüksek hayat standardı için savaş mücadele et emek harca hak et sonra tüket..ama asgari ücretle 8-10 çocuk yapıp sonra devlet bize acısın demek yüzsüzlüğün daniskasıdır..aynı zihniyetin biraz gücü olunca bankalar hortumlanıyor işte..özneler hep aynı son tahlilde..ha sade vatandaş ha hortumcu Demirel..aradaki tek fark sınıf farkı ..biri gariban öbürü elit!..ama zihniyet aynı

Çocuğum aç diyerek yağma yapan adam ne kadar hırsızsa kaçak elektrik kullanan insan o kadar hırsız. Vergiler çok yüksek gibi garip bir bahane ile ödeme yapmayan esnaf ne kadar hırsızsa kaçak su kullanan o kadar hırsız. Fişsiz alırsak ne kadara alırız diyen vatandaş ne kadar hırsızsa kaçak gaz kullanan o kadar hırsız...

Sosyal devlet ilkesi kapsamını anayasada bulan ve sınırları devletin ekonomik ve maili gücünün yettiği nokta olan bir ilkedir.

Ayrıca enerji hırsızlığı TCK'da düzenlenmiştir ilgili madde için

MADDE 141. - (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Ekonomik bir değer taşıyan her türlü enerji de, taşınır mal sayılır.

Bu arada kanunun devamına bakacak olursak

Zorunluluk hâli

MADDE 147. - (1) Hırsızlık suçunun ağır ve acil bir ihtiyacı karşılamak için işlenmesi hâlinde, olayın özelliğine göre, verilecek cezada indirim yapılabileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.

Sizin söylediğiniz gibi belki bir günlüğüne ya da bir haftalığına donanmamak için kaçak elektrik kullanan birine anlayış gösterilebilir ama şunu sormak istiyorum aynı parayı alıp aynı emeği harcayıp aynı sayıda nüfusa bakan ve suyunu elektriğini ödeyerek kullanan bir adamla bunu yapmayan arasında ki fark nedir?

• Evet hırsızlık. Yasa zaten ağır şartlar altında yapılana hoşgörü göstermiş. Ancak ben ek olarak, yargı teşkilatının ekmek çalanla uğraşmaması gerektiğini düşünüyorum. Ekmek hırsızlığı eğer aşırı miktarda ve ticari amaçlı değilse polisiye bir durum dahi olmamalı. Hatta ekmeği çalınan fırın, market vs. de buna teşebbüs edenin hal ve hareketlerine bakarak buna hoşgörü gösterse fena olmaz.

Sonuna kadar haklısın

+Atık su bedeli diye birşey ödüyoruz bilirsiniz suyu kullanıyoruz bide attığımıza para alıyorlar.
  • zaten sorunun cevabı sorunun içinde..tabiki hırsızlar..alın teriyle kazanıp parasını veren kişilerin hakkını yiyorlar...onlar yüzünden elektirik faturasına ek olarak fatura şişmiş oluyor..çünkü onların kaçak kullandığını diğer ödeyenlere yansıtıyorlar...olan her zaman dürüst ve hırsız olmayanlaraa!!!!! oluyor...

not:çok daha ağır konuşurdumda.....

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• Bana göre sadece hırsız değil en adi hırsız.
    Evinizi soyan bir hırsız sadece size zarar verir. Kaçak elektrik - su kullanan insan ise tüm topluma.

Kaçak elektrik kullananlar elektrik şirketlerini bir kuruş zarara uğratmaz, elektrik şirketleri toplam çıkış üzerinde bir birim fiyat belirler ve bunu uygular. Dolayısı ile kaçak elektrik kullanan Bay Şerefsiz, kullandığı elektriğin bedelini sana, bana ödetmektedir.

Bu adamın ne kazandığı, ne gibi geçim sorunları olduğu, şuyu buyu beni zerre ilgilendirmemektedir. Ben her ay eşek gibi çalışıyor, alnımın teri ile para kazanıyorum. Kimsenin bir kuruş hakkını gasp etmediğim gibi kimsenin de benim hakkımı gasp etmeye hakkı yoktur.

Buradaki sosyal adaletsizlikten, şundan bundan rahatsız olanlar bir dernek adı altında kendi gelirlerinden durumuna üzüldükleri insanlara yardım edebilir. Bu kişinin kendi inisiyatifindedir.

Ben her ay gelirimin %5'ini sokak hayvanlarının korunmasına bağışlıyorum. Bu benim hür irademle yaptığım bir tercih. Kimse buna karışamaz. Aynı şekilde ben de kimsenin yoksullara yaptığı yardıma karışamam.

Her ay elektrik faturama %10'luk bir ilave yapılsa ve bu para sokak hayvanlarının korunmasına gitse ben rahatsız olmam ama siz olursunuz. Aynı şekilde her ay elektrik faturalarımıza şu an (en az) %10 kendini akıllı zanneden şerefsizlerin kaçak elektrik parası ekleniyor ve ben bundan son derece rahatsız oluyorum.

Bu nedenle cezaların ne derece uygulandığını bilmesem de bana "az bile" geliyor.

Sadece bu da değil. Benim pek dinin inancım yoktur. Fakat İslam dininde "kul hakkı" diye bir deyim vardır ve Allah'ın affetmeyeceği tek günahtır. İnançları varsa kaçak elektrik kullanarak milyonlarca kişinin "kul hakkı"nı gasp edenler, öteki dünyada bunun acısını ayrıca çekeceklerdir.

• Güzel konu..yorumları bir solukta okudum desem yeridir.
    Düşünce tarzı değişmediği sürece bu adaletsizlik malesef yerinden oynamayacaktır

Ne yapalım adam zor durumdaymış dersek toplum huzurunu sağlayamayız, her kendini zor durumda gören hırsızlık yapmaya başlar...

Oturup Allah'a dua etsin...

Ne demiş Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.

Açılır bahtımız birgün battıkça batmaz ya,
    Sebepler halkeder halik kerem babın kappatmaz ya,
    Benim Hakk'a münacatım değildir rızk için haşa,
    Hüda rezzak'ı alemdir rızıksız kul yaratmaz ya...
    bir çok arkadaş olayı yüzeysel değerlendirmiş sanki tedaş görevlileri gibi yorumlar yapmışlar.

bu ülkenin idaresine ve insanları insanca yaşatma görevine talip olanların hangi seçim arefesinde "eğer darda kalana yardım etmezsek oturup dua etsinler diyeceğiz, bak sonra biz görevimizi yapmazsak bile kimse elini kolunu sağa sola uzatmasın, dervişlere ve sofilere has bir şekilde sabır tahammül etsinler tevekkül göstersinler, susuzluktan bitlenseler de, karanlıkta oturmaktan mutasyona uğrayıp kedigözlerine sahip olsalar da, tv izlemeden radyo dinlemeden elektrik süpürgesi çamaşır makinesi olmadan ortaçağa mahsus bir hayat yaşasalar da elektriğe suya ellerini asla uzatmasınlar sonra bozuşmayalım ha" dediğini duydunuz?

kiraların 350-400 ytl olduğu bir ortamda 500 küsür ytl asgari ücret.

ben burada "her elektrik ve suyu kaçak kullanan hırsız mı" diye sorarken "yahu bende mağdurum kardeşim" diyerek keyfi kaçak elektrik kullananları işin içine katacağınızı hiç düşünmemiştim. asıl hırsız bana göre, elektriğini ödeyemeyen vatandaşın elektriğini cuma günü akşam vakti mühürleyen idarelerdir. vatandaş c.tesi - pazar muhatap bulup elektrik açtıramaz ve mecburen mührü söker ve saati bağlar. bu arada elektrik kaçak değildir saatten geçmektedir. pazartesi yalvar yakar borç harç elekriği öder. sonra bir de bakarki mührü kopartmaktan dolayı 20 ytl ceza yemiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 14 Şubat 2007; 12:06:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: canturhan

Sadece bu da değil. Benim pek dinin inancım yoktur. Fakat İslam dininde "kul hakkı" diye bir deyim vardır ve Allah'ın affetmeyeceği tek günahtır. İnançları varsa kaçak elektrik kullanarak milyonlarca kişinin "kul hakkı"nı gasp edenler, öteki dünyada bunun acısını ayrıca çekeceklerdir.

bu noktada haklısın hocam evet bahsettiğin olay kul hakkı yemektir fakat şu açıdan düşünelim bi de..Türk Telekom bize bütün dünyadaki en pahalı ADSL hizmetini satıyor bir ulusal şirket olarak ..peki devlet kendi tekeli ile kul hakkı yiyorsa neden vatandaş yemesin yahu ..bu mantığı çözemiyorum ben..Devletin bir savcısı yanlış hatırlamıyorsam baklava çalan 3 çocuğa toplam 128 yıl hapis istemişti..aklınız alıyor mu böyle bir şeyi..benim almıyor..anlattıklarımın ışığında aranızda bedava ADSL bulursa kullanmayacak kadar saf! vatandaş var mı acaba? ben gönül rahatlığıyla kullanırım..hırsızlık olup olmaması bu noktada hiç de problem değil benim için..bence vatandaşın cezaları arttırarak ve yaşam standardını düşürerek onları hırzızlığa iten yüce Bab-ı Ali öncelikle anayasal ilkesi olan Sosyal devlet ilkesini sosyal hayata yansıtsın..sonra hırsızların cezasını versin..İmam gaz çıkarırsa cemaat ne yaparmış hepiniz malumudur değil mi? Armut dibine düşer ..böyle devlete böyle hırsız vatandaşlar az bile

• Her kaçak elektrik-su kullanan hırsız değildir. Eğer adam çalışıyor, aldığı parayla geçimini sağlayamıyor o yüzden kaçak kullanıyorsa hırsızlık değildir. Buna hırsızlık demeye kimsenin hakkı yok, sonuçta adamın yeteri kadar parası olsa kaçak kullanacak mı? Hayır.

Ha ama parası olupta kaçak kullanıyorsa, mecburiyetten değilse, bu hırsızlıktır! Elektrik-su faturalarını her ay yatıranlara haksızlıktır. Zaten ülkemizde 100 kişi kaçak kullanıyorsa bunlardan ancak 10'u, 20'si mecburiyetten kullanıyor, diğerleri hırsız. Bu hırsızlarında önüne geçmek gerekir, kaçak elektrik-su kullanımının ülkemize ekonomik olarak verdiği zarar çok büyük. Bu zararın önüne geçilirse, hırsızlar yakalanırsa, bu hırsızlar yüzünden yok olup giden para, parası olmadığı için kaçak kullanılan kişilere verilir ve böylece kaçak elektrik-su kullanımı diye bir sorun kalmaz.

Ama yaşadığımız ülke Türkiye'yse, kaçağın önüne geçmek çok zor gibime geliyor.

• evet alptekin arkadaşın dediği öneri pek makul ..zaten onun dediği ''devlet gerçek hırsızları yakalarsa onların gasp edemediği ekonomik kaynaklar fukara vatandaşlara aktarılır'' teorisi zaten benim bahsettiğim SOSYAL DEVLET ilkesinin bir gereğidir.. çok uzaklarda aramaya gerek yok..Buyurun;
    T.C Anayasanın 5. maddesi uyarınca:
    Madde 5 - Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını
    ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, ki-
    şilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve
    hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette
    sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve
    manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.
  • Evet hırsızdır. Kanunların ne dediği umurumda değil. Kendi fikrim şudur ki , burada milletin hepsine karşı işlenmiş bir hak ihlali vardır. Kişi bundan pişman olsa da , telafi etme imkanı yoktur. Herkesin bahanesi vardır. Hırsızlık, haksızlık yapan insanların çoğunun bahanesi vardır. Dediğim gibi belli bir şahsa değil de toplumun tümüne karşı işlenmiş bir suç vardır. Belli bir şahıs olsa , pişman olup borç ödenir hakkını helal et denir ödeşilir. Ancak burada haksızlığa uğrayan hepimiz olduğumuz için nasıl özür dileyecek nasıl hakkımızı helal etmemizi isteyecek? Burada Allah'a karşı işlemiş suçtan ziyade, topluma karşı işlenmiş kul hakkı ihlali vardır. Bildiğim kadarıyla da Allah karşıma kul hakkı ile gelmeyin diyor. Kul hakkının tövbesi yoktur.

Devletin görevini yapmadığı, sosyal devlet olma gereğini yerine getirmediği hakkında söylemler olayın bir başka boyutu. Ama bunlar benim yazdıklarımın doğruluğunu değiştirmez. O zaman ben de size derim ki , İşi ehline verin veya nasılsanız öyle yönetilirsiniz derim .

Hepinize selamlar, saygılar...

• Evinde yada iş yerinde devlete Elektrik ve su parasını ödemeden kullanan hırsızdır. gerçek bir hırsız. O elektrik evine bedava gelmiyor. barajlar , santraller, enerji nakil hatları, harcanan milyarlarca dolar para ile yapılıyor. O parayıda bu 70 milyon insanın verdigi vergiler saglıyor..Birileri vergi vercek digeri onun cebinden parasını aşıracak...Sonra asgari ücret maaş, ev kira, para yetmiyor...Ben suyu elektrigi kaçak kullanıyorum...Peki 70 milyon insanın hakkını yiyorsun. Hepsinden tek tek helallık almaya ömrün yetecekmi ? O çaldıgın elektrigin suyun parası kat kat degişik şekilde senden çıkıyor ruhun bile duymuyor...Karın hasta oluyor doktor ilaç parası, oglun kolunu bacagını kırıyor, yada kaza geçiriyor doktor ilaç parası...Anan hasta oluyor yürü doktora....Sen hep dert musibet bela içinde yaşıyorsun. Biri bitiyor digeri başlıyor..Sonuçta o para kat kat fazlasıyla çıkıyor...Bunlar niye hep benim başıma geliyor ? Diye düşünürsen sebebini kendi yuregin sana söylüyor... 20 lira elektrik 10 lira su parası ödeyemiyorum kaçak kullanıyorum diyen adam hırsızdır...Sorun bakın BİR AYLIK SİGARA PARAN KAÇ LİRA GARDAŞ ? 70 milyonun malını çalıyorsun.....Gecekondu yapanlarda aynı.... Saygılarımla...

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.