Şimdi Ara

Her geçen gün kas kütlem DÜŞÜYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
4.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Spora başladığımda ilk ölçümde 31.8kg kas vardı gövdede.
    şuan 31.2kg
    kollar 2.7di 2.8 oldu 1,5 aydır 2.8kg
    bacaklardan 100er gram vermişim.

Anlamıyorum,gelişeceğim yerde neden kas kütlem düşüyor ? sıkıntı ne ? hiç bir hareketi abartarak yapmıyorum.Kendime göre fazlamı çalışıyorum ? yoksa yaptığım cardiodanmı ? 1.gün ağırlık 2. gün cardio ( 70 dakika. 45dk koşu 25dakika spinning ) 3. gün tekrar ağırlık.Kilomun 2 katı protein alıyorum. 68 kiloyum boy 176 yağ oranı 14.4.

(Ölçümlerde 400gr sıvı eksikliği var haberiniz olsun.bu pazar tekrar ölçüm yaptırmayı düşünüyorum.1 çay kaşığı tuz yiyorum günde artık.)
    dediğim gibi neden kas kazanacağıma her geçen hafta kaybediyorum ? boşunamı yapıyorum o bench pressleri ? dumbbell curlleri ? boşunamı karın çalışıyorum barfix çekiyorum harbiden anlamıyorum.Yani ben şuanda yağ oranımı 13-12 civarına indirmeye çalışıyorum.Ama kas kütlem az olduğu için ne kadar yağ atsamda ki 9kg ile %12 yağ oranına sahip insanlar var.Bende kaso lmadığı için yağ oranımda düşmüyor.

Şimdi yapmadığım şeyleri söyleyeyim:
    Karbonhidrat az tüketiyorum.
    Az cardio yapmıyorum.Fazla yapıyorum 70 dakika.
    Tuz tüketmiyodum,tuza tekrar başladım.

Zaten hocada bana bugün sen böyle gidersen karın kasını bırak yağ oranını 13e bile zor çekersin dedi.İyicene tepem attı.Buraya yazıyorum çekemeyeceksin dedi. :/ anlamıyorum motive olunması gereken yerde neden şevkimizin içine s***lar.

• cardio çok fazla yapıyorsun ondan olabilir.
  • Daha önce uyarmıştım 70 dakika kardiyo çok tabi, hiit çalışıyorum 5-6 sprint atsam 2-3 dk arayla maksimum 20-30 dakika sürüyor. Normal kardiyo yapıyorsan bile 45-50 dakikayı geçme. Kardiyodan önce-sonra ne yiyorsun bunlar da önemli. Günlük aldığın kalori yaktığının ne kadar altında ? Öyle hem yağ yakıp hem kas kazanmak kolay değil. Haftada 200-300 gram yağ yaksan anca yaparsın heralde.
    Haftalık 500-600 gram yağ yakımıyla kaslar korunmaya çalışılıyor. Ama millete bakıyorum hedefim haftada 1-2 hatta 3-4 kilo vermek diyenler var. Sen bu kiloyu verirsin ama doğal yoldan, kas kaybetmeden yağdan yakacağın haftalık 600-700 gramdır en fazla.
    Yağ yakımı hedeflenirken ağırlık çalışması kasları uyarıp kas kütlesi kaybetmeyi engellemek için kullanılır genelde.
  • 70 dakika kardiyo nedir abi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Daha önce uyarmıştım 70 dakika kardiyo çok tabi, hiit çalışıyorum 5-6 sprint atsam 2-3 dk arayla maksimum 20-30 dakika sürüyor. Normal kardiyo yapıyorsan bile 45-50 dakikayı geçme. Kardiyodan önce-sonra ne yiyorsun bunlar da önemli. Günlük aldığın kalori yaktığının ne kadar altında ? Öyle hem yağ yakıp hem kas kazanmak kolay değil. Haftada 200-300 gram yağ yaksan anca yaparsın heralde.
    Haftalık 500-600 gram yağ yakımıyla kaslar korunmaya çalışılıyor. Ama millete bakıyorum hedefim haftada 1-2 hatta 3-4 kilo vermek diyenler var. Sen bu kiloyu verirsin ama doğal yoldan, kas kaybetmeden yağdan yakacağın haftalık 600-700 gramdır en fazla.
    Yağ yakımı hedeflenirken ağırlık çalışması kasları uyarıp kas kütlesi kaybetmeyi engellemek için kullanılır genelde.

sabah: 1 su bardagı yulaf ezmesı
    spoordan 2 saat once: 200 gr tavuk gogusu + yarım su bardagi pirinç lapası
    spordan sonra: tavuk göğüsü,lapa
    70 dakika cardioda 650-750 kalori yakıyorum.
    17 yaşındayım,günlük kalori ihtiyacımı tam olarka bilmiyorum ama 2500 civarıdır. 2 haftada 700 gram yağ yakıyorum ortalama.yani dediğiniz gibi haftada200-300 gerisi giderse kasdan gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: melfuranyus

Hoca senı hırslandırmak ıcın demısıtr ,bide bilmediğimden soruyorum vücudun parçalarını nasıl ölçtürüyorsunuz :D

ölçümde gözüküyor hepsi özel bir yöntemi yok
  • Kahvaltıya protein ekle. 5-6 yumurta akı + 1 tam yumurta olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kahvaltıya protein ekle. 5-6 yumurta akı + 1 tam yumurta olabilir.

anladım tamamdır.Sıkıntı inşallah yaptığım fazla cardiodandıri.Cardioyu 25dk hiit 25dk spinning şeklinde düşürücem.umarım etkisini görebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZapieL

quote:

anladım tamamdır.Sıkıntı inşallah yaptığım fazla cardiodandıri.Cardioyu 25dk hiit 25dk spinning şeklinde düşürücem.umarım etkisini görebilirim.

50dk üst sınır haberin olsun.
    Hiit i de yanlış yaptığını düşünüyorum. 30-90 saniye tüm gücünle depar , sonra 1-2 dk hızlı tempo yürüyüş şeklinde başlangıç için 4 set sonraları 5-6 ya çıkılabilir. Sen başka bir konuda 8-10 dakika yüksek hızda koştuğunu sonra düşük hızda koştuğunu falan yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam.

• Bu arada depar dedim ama farklı türlerde de çalışılabilir. Yani spinning bisiklet gibi diğer kardiyo aletleri. Sistem aynı.
  • quote:

quote:

quote:

50dk üst sınır haberin olsun.
    Hiit i de yanlış yaptığını düşünüyorum. 30-90 saniye tüm gücünle depar , sonra 1-2 dk hızlı tempo yürüyüş şeklinde başlangıç için 4 set sonraları 5-6 ya çıkılabilir. Sen başka bir konuda 8-10 dakika yüksek hızda koştuğunu sonra düşük hızda koştuğunu falan yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam.

evet ama artık onu yapmıyorum. 8 dakika tempolu koşu 2 dakika dinlenme yapıyordum.50 dakika en üst sınır ise spinning falan biraz kasar. 25 + 15 dakiak yapayım en iyisi.Malum spinning zorlar 50 dakikalık üst sınırı birazcık.Artık 90 saniye hızlı depar,2 dakika 6.5-7.0da tempolu yürüyüş sonra tekrar 60-90 saniye depar.Umarım bu yöntem işe yarar.Beslenmemede dikkat ediyorum. kas kaybedip çok az yağ yaktığımı görünce en çok ben üzülüyorum ne yalan söyleyeyim.Haftada 300-350 gr yakıyorum 2 haftada toplam 700gr yakıyorum.Bakalım artık HIIT sistemini yapıyorum inşallah faydası olur bugün ilk kez yaptım zaten.Ama ordan burdan duyduklarımla.45 sn koştum 1dk yürüdüm mesela bugün hep.Neyse dediğim gibi inşallah fayadsı olur.O kadar dikkat ediyorum yine ben üzülüyorum.Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Hocam sız yumurtaların sarısını nerde kullanıyorsunuz ? 5*6 tane yumurta hergun para dayanmaz :D

Maalesef değerlendirecek bir yer bulamadım. Ufak bir poşete koyup çöpün kenarına bırakıyorum, kedi-köpek yiyor en azından.
  • quote:

quote:

Hocam sız yumurtaların sarısını nerde kullanıyorsunuz ? 5*6 tane yumurta hergun para dayanmaz :D

hocam neden yumurta sarılarını yemiyorsunuz? kolestroldan ötürü mü yoksa içerdiği yağdan ötürü mü? uzun bir süre önce kolestrolün kocaman bir yalan olduğunu okuduktan sonra korkmadan yumurtanın sarısını tüketiyorum ben.
  • quote:

quote:

quote:

Daha önce uyarmıştım 70 dakika kardiyo çok tabi, hiit çalışıyorum 5-6 sprint atsam 2-3 dk arayla maksimum 20-30 dakika sürüyor. Normal kardiyo yapıyorsan bile 45-50 dakikayı geçme. Kardiyodan önce-sonra ne yiyorsun bunlar da önemli. Günlük aldığın kalori yaktığının ne kadar altında ? Öyle hem yağ yakıp hem kas kazanmak kolay değil. Haftada 200-300 gram yağ yaksan anca yaparsın heralde.

17 yaşındayım,günlük kalori ihtiyacımı tam olarka bilmiyorum ama 2500 civarıdır. 2 haftada 700 gram yağ yakıyorum ortalama.yani dediğiniz gibi haftada200-300 gerisi giderse kasdan gidiyor.

Hocam sprodan once karbonhidrat ağırlıklı beslenmelısınız . Birde 200 gram tavuk gogsu 40 gram protein .
    - öğün basına alınması gerek protein 35 gram max. yağlanma sebebi .

35 gram protein sadece bir MİT.İnsan vücudu 35gramdan çok daha fazla protein sindirebilir.Bu çok tartışılan bir konu.Ama yaptığım araştırmalar sonucu 35 gram olayının sadece bir "halk efsanesi" olduğuna inandım.Yarışmalara katılmış olan spor hocam tek öğünde 600 gr yiyor şuanda.

• 1 çay kaşıgı tuz ne alaka günde onu anlamadım ben ? Karbonhidratı artır biraz lor peyniri ekle sabaha
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sprodan once karbonhidrat ağırlıklı beslenmelısınız . Birde 200 gram tavuk gogsu 40 gram protein .

35 gram protein sadece bir MİT.İnsan vücudu 35gramdan çok daha fazla protein sindirebilir.Bu çok tartışılan bir konu.Ama yaptığım araştırmalar sonucu 35 gram olayının sadece bir "halk efsanesi" olduğuna inandım.Yarışmalara katılmış olan spor hocam tek öğünde 600 gr yiyor şuanda.

Büyük porsiyonlar halinde alınan proteinler, iyi bir kas yapılanması icin iyi bir taktik degildir. Texas Universitesi Tıp Bölümü'nün arastırmacıları "Journal of the American Dietetic Association"isimli yayınlarında bunu iddia ediyorlar. Yaptıkları testler gösterdi ki, her bir ögün alınan 30 gramlık protein veya daha azı uygun bir kas yapılanması icin yeterli olmaktadır. Bilim insanları, her cesit yastan 34 yetiskini 100 veya 300 gram dana eti ile beslediler, ki bu da yaklasık olarak 30 ile 90 gr protein demek oluyor. Proteinin sentezlenmesi ve kas gelisimindeki sonuçlarını gözlemlemek amacıyla, hemen deneklerin kan testi ve bacagın dizden yukarı olan kısmının biopsi’si yapıldı, ancak herhangi bir farklılık bulunamadı, Her iki denek grubunda da sadece ilk 30 gram protein veya daha azı kas üretiminde kullanıldıgı gozlemlendi.

Kahvaltıda daha fazla Protein

30 gramın üstünde alınan Protein, vücud tarafından sekere ve yağa donusturuldugunden, bılım ınsanları beslenmenin gün icersınde dagıtılmasını öneriyorlar; ”Alışıldığı üzere bizler kahvaltıda daha az protein tüketiriz, buna karşın oğle yemeğınde biraz daha fazla ve en çok da aksam yemeğinde tüketiriz” diyor Paddon-Jones.

Kas inşası ve kalori kontrolünde daha uygun olan, Proteinin daha zamanlı alımına baslanmasıdır. Kahvaltıda alınması gereken 30 gramlık protein yumurta, bir bardak süt, yogurt veya bir avuc fondıkla alınabilir. Boylece vücut tum gun boyunca kasproteinşerını insa eder.

Kaynak :http://www.extrem-bodybuilding.de/be...elect=1&id=233

Anlamadığım bir konu var.Madem böyle 30gr olayı var.Yarışmaya katılan insanlar neden bi oturuşta 1 kilo yiyolar ? yani 1 kilo yiyenleri var.BB ve bftrdede bu konu çok tartışılıyor.Ama varılan sonuç 30 gramın genellikle bir mit,30 gramdan fazla sindirildiği yönünde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Büyük porsiyonlar halinde alınan proteinler, iyi bir kas yapılanması icin iyi bir taktik degildir. Texas Universitesi Tıp Bölümü'nün arastırmacıları "Journal of the American Dietetic Association"isimli yayınlarında bunu iddia ediyorlar. Yaptıkları testler gösterdi ki, her bir ögün alınan 30 gramlık protein veya daha azı uygun bir kas yapılanması icin yeterli olmaktadır. Bilim insanları, her cesit yastan 34 yetiskini 100 veya 300 gram dana eti ile beslediler, ki bu da yaklasık olarak 30 ile 90 gr protein demek oluyor. Proteinin sentezlenmesi ve kas gelisimindeki sonuçlarını gözlemlemek amacıyla, hemen deneklerin kan testi ve bacagın dizden yukarı olan kısmının biopsi’si yapıldı, ancak herhangi bir farklılık bulunamadı, Her iki denek grubunda da sadece ilk 30 gram protein veya daha azı kas üretiminde kullanıldıgı gozlemlendi.

Kahvaltıda daha fazla Protein

30 gramın üstünde alınan Protein, vücud tarafından sekere ve yağa donusturuldugunden, bılım ınsanları beslenmenin gün icersınde dagıtılmasını öneriyorlar; ”Alışıldığı üzere bizler kahvaltıda daha az protein tüketiriz, buna karşın oğle yemeğınde biraz daha fazla ve en çok da aksam yemeğinde tüketiriz” diyor Paddon-Jones.

Kas inşası ve kalori kontrolünde daha uygun olan, Proteinin daha zamanlı alımına baslanmasıdır. Kahvaltıda alınması gereken 30 gramlık protein yumurta, bir bardak süt, yogurt veya bir avuc fondıkla alınabilir. Boylece vücut tum gun boyunca kasproteinşerını insa eder.

Kaynak :http://www.extrem-bodybuilding.de/be...elect=1&id=233

Anlamadığım bir konu var.Madem böyle 30gr olayı var.Yarışmaya katılan insanlar neden bi oturuşta 1 kilo yiyolar ? yani 1 kilo yiyenleri var.BB ve bftrdede bu konu çok tartışılıyor.Ama varılan sonuç 30 gramın genellikle bir mit,30 gramdan fazla sindirildiği yönünde.

Alamaları gereken protein miktarının çokluğundan herhalde bende anlamadım onu
    Ama en iyisi size ben , hadisten örnek veriyim :) Hadis-i Şerifte Efendimiz asm: şöyle buyurmaktadır

“Ademoğlu, mideden daha şerli bir kap doldurmaz. Oysa belini doğrultacak birkaç lokmacık yeterlidir. Ancak nefsin galebesiyle, illâ da mideyi doldurma işini yapacaksa bari onu üçe ayırsın: Üçte birini yemeğe, üçte birini suya, üçte birini de nefesine tahsis etsin, üçte birden fazlasına yemek koymasın. Her türlü hastalığın küpü midedir” 1 diye ikaz etmesinin sırlarından birisi bu değil mi?

Tıpçıların üstadı İbni Sinâ, tıp ilmini iki satırla toplayarak bu hadîsi şöyle açar: “Sözün güzelliği kısalığındadır. Yediğin vakit az ye. Yedikten sonra dört beş saat kadar daha yeme. Şifa hazımdadır. Yani, kolayca hazmedeceğin miktarı ye. Nefse ve mideye en ağır ve yorucu hal, yemek üstüne yemek yemektir. Yani, vücuda en muzır, dört beş saat ara vermeden yemek yemek, veyahut lezzet için çeşitli yemekleri birbiri üstüne mideye doldurmaktır.” 2
    Araştırmalar; çok yemek içmek değil; az, düzenli, ölçülü ve dengeli beslenmek; uyumak gerektiğini ortaya koyuyor. İşte, tasavvuf terbiyesinde, bu psiko-fizyolojik ve psişik kazanımlar, “kıllet-i taam, kıllet-i menam, kıllet-i kelâm” (az yemek, az uyumak, az konuşmak) şeklinde formüle edilmiştir.
    Vücûdumuzun çok yemeğe ihtiyacı yoktur. Sigara tiryakiliği ve alkol bağımlılığı nasıl ihtiyaçtan değil, alışkanlıktan kaynaklanıyorsa; belli bir kalorinin dışındaki yemek ihtiyacı ve açlık da; fizyolojik şartlanma ve alışkanlıklardandır.
    Özetle; Sünnet-i Seniyye, Peygamberimizin (asm) yaşadığı tarz üzere bir hayat sürmek, tıbbın da istediği en mükemmel yaşama şeklidir. Şeytanın dürtülerinden ancak “aklımız midemize, ruhumuz cesedimize, kalbimiz nefsimize” hâkim olursa korunabilir ve ruh ile beden formumuzu koruyabiliriz.

anladım hocam

• Az karbonhidrat + ağır kadiyo.. Süper ikili kas yıkımı için
  • Senin boy ve kilondaki birisi ya ağırlık kaldırırken gerekli olan ciğer kapasitesine ulaşmak için kardiyo yapmalı, ki 70 dakika yapabildiğine göre böyle bir ihtiyacın yok, ya da antrenman öncesi sadece ısınmak için 5-10 dakika...

Dinlenme günlerinde de kardio ile kendini yorarak kasların rejenere olmasını engellemişsin büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

Az karbonhidrat + ağır kadiyo.. Süper ikili kas yıkımı için

:D hocam Allahda sizi güldürsün :D "kas yıkımı için inanılmaz ikili" :D

@19can84 hocam 70 dakika cardio yeirne artık 25 dakika hiit,15 dakikada spinning yapıcam. spinningide hiit şeklinde yapıcam. 90 saniye inanılmaz hızlı pedal atıp 2 dakika hafif hızlı atıcam.Yağımı 13-12ye çekmeye çalışıyorum.14.4 şuanda.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.