Şimdi Ara

her arabada var kimse kullanmiyor ! [ucgen reflektor]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kanunen her aracta iki adet bulunmasi gereken ucgen reflektorleri kullanmadigi icin hayatini kaybedenlerin haberlerini okumussunuzdur. (kaput aciktir arac sahibi motora bakiyordur ve arkadan gelen arac bu araca carpar...)

bayram tatili vesilesi ile ciktigim uzun gece yolculugunda 2 kere reflektor kullanmadigi icin diger araclari ve kendisini tehlikeye atan densizlere denk geldim. hele ki araclardan biri viraj donusu ve karanlikta hicbir isik/uyari bulunmaksizin durmusken bir kamyon tarafindan son anda fark edildi. soz konusu yolda emniyet seridi de yoktu dolayisiyla aracin bir kismi sag seritteydi. e ben de sol serittten kamyonun arkasindan giderken aniden onume kiran kamyon yuzunden frenlere asilmak zorunda kaldim, allahtan hemen arkamda kimse yoktu da vukuatsiz atlattik.

kıssadan hisse; reflektor icap ettigi durumlarda kullanasiniz diye kanuni bir zorunluluktur, bu konuda lutfen daha bilincli olmaya calisalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skmg -- 31 Ağustos 2011; 11:32:45 >

• Eski arabamda 3 tane ılkyardım çantası, yangın tüpü, 2 tane üçgen reflektör vs hepsi vardı. Zaten her sene muayene olduğundan ve güvenlik için çıkartmıyordum. Şimdi balkonda hepsi. :)
  • 2-3 gün içinde bolca seyahat ettim ve üçgenleri kullanan sürücülerin yanında aracında üçgen olmadığı için bebek bezi ambalajı kullanana bile rastladım, hem de otobanda :)) Bir de bazı sürücülerin üçgen reflektörü çok yakın mesafeye koyduklarını gördüm ki bu da yanlış...
  • Kaç yılı hatırlamıyorum babamda Mazda 323 vardı, arabada reflektör falan ne arar. Varsada almışlardır

Bavullarımızı koymuştu babam lastik patladığında tahminen 100 metre civarıydı en uzaktaki bavul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

2-3 gün içinde bolca seyahat ettim ve üçgenleri kullanan sürücülerin yanında aracında üçgen olmadığı için bebek bezi ambalajı kullanana bile rastladım, hem de otobanda :)) Bir de bazı sürücülerin üçgen reflektörü çok yakın mesafeye koyduklarını gördüm ki bu da yanlış...

Taş ,yedek lastik ve bilimum nesne ülkemizde maalesef reflektör yerine kullanılmakta.Acil durum hallerinde sürücülerin üçgen reflektörü yakın mesafeye koymalarını ise reflektörün çalınma ihtimaline bağlıyorum ben.

Ayrıca geçenlerde yabancı plakalı bir Audi'nin ön farlarının belirli aralıklarla yanıp söndüğünü farkettim ve gerçekten bu özellik çok hoşuma gitti.Belki bölünmüş yolda işe yaramıyor gibi görülebilir ama gidiş - geliş yollarda karşıdan gelenleri uyarmak adına gerçekten çok yararlı bir sistem.

• İstanbul-Ankara yolunda sapanca tarafları galiba otobanda kamyonetin biri bildigin orta seritte durmus sadece dortluleri yakmış bekliyordu gozumun onunde son anda farkeden koskoca tir sol serite kirdi ve nerdeyse soldan kaptırp giden mercedesin ustune cıkıyordu bende tırdan sonra onume "supriz" seklinde cıkan kamyonete bindirmemek icin koklemiştim frenlere ve arac durmucagini anlayınca saga kırmıstım ucuz kurtarmıstım bazıları resmen dalga gecercesine hareket ediyor yollarda . Otobanda hemde orta seritte koskoca kamyoneti park etmek nedir ya
  • uygulanması ucuz,basit ama hayati önem taşıyan bir ayrıntı.kazadan yada arızadan dolayı bekleyen araçlar yüzünden bir çok kaza oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim arabada 2 tane yangın tüpü var.
  • bende turuncu huni var. karayollarından aşırmıştım
  • para değil yerde kaplamıyor .olması gerekir mutlaka.

her arabada var kimse kullanmiyor ! [ucgen reflektor]
  • var olmasina her aracta var da kullanilmasini nasil tesvik etmek lazim?

sehirler arasi yolda saga cekmis lastik degistiren, motorla ilgilenen veya arabasini birakip gitmis kac arac gordum ilac icin bir tanesinde dahi ucgen reflektor yoktu.

hasbelkader tas koyanlar oluyor, aracin 5-6 metre arkasina, olur musun oldurur musun!!

tas yerine reflektor

o da aracin 30m arkasina en az 100m'den gorulebilecek sekilde koyulmalidir ki ise yarasin.
  • Emniyet seridinde lastik degistirirken ezilen insanlarin oldugu bir ulkede, normal seride koydugunuz reflektor bu insanimsilari uyarmis olur mu
    pek emin degilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

bende turuncu huni var. karayollarından aşırmıştım

bide üniforma ayarla çevirme yap :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.