bu iki sevgiliyi ayırmanın en zararsız yolu nedir? 478-pin işlemci heatsinki çıkarırken yapışık şekilde beraberinde geldi.. pinlerin hepsi sağlam.
Büyük olasılıkla termal macun yüzünden bu olmuştur. İşlemciyi çıkarmadan önce bazı uygulamalar çalıştırın ki işlemci ısınsın.Termal macun ısınınca sorun olmuyor,kolayca çıkıyor. Pinlerin sağlam olduğuna sevinmelisin
quote:
Orijinalden alıntı: huawéi
Büyük olasılıkla termal macun yüzünden bu olmuştur. İşlemciyi çıkarmadan önce bazı uygulamalar çalıştırın ki işlemci ısınsın.Termal macun ısınınca sorun olmuyor,kolayca çıkıyor. Pinlerin sağlam olduğuna sevinmelisin
ewt bende nette biraz bakındım, fön makinesi tavsiye ediyorlar.. :) önce ortamı biraz ısıtıp sonra aralarına girmeyi deneyeceğim. :D cevap için teşekkürler..
quote:
Orijinalden alıntı: muNis
ewt bende nette biraz bakındım, fön makinesi tavsiye ediyorlar.. :) önce ortamı biraz ısıtıp sonra aralarına girmeyi deneyeceğim. :D cevap için teşekkürler..
Alıntıları Göster
Yapma bence. Sevenler ayrılmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: ozanunal
Yapma bence. Sevenler ayrılmaz.
Alıntıları Göster
nihohahahahaa!! artık çok geç.. :) macun tamamen toza dönüşmüş neredeyse.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: KATADE
+1905
quote:
Orijinalden alıntı: sharkatk
quote:
Orjinalden alıntı: KATADE
+1905
Alıntıları Göster
Fön makinasından çıkan hava kaç derece? Sevenleri ayıracağım derken işlemciyi yakmayın sonra...
Fön makinasından çıkan hava kaç derece? Sevenleri ayıracağım derken işlemciyi yakmayın sonra...
Alıntıları Göster
evet biraz öncesinde çalıştırıp ısındıktan sonra sökmeyi dene..sağa sola kanıtarakta ısınmadan sökebilirsin aslında ama acemiysen uğraşma bu şekilde
quote:
Orijinalden alıntı: ZEUS__
evet biraz öncesinde çalıştırıp ısındıktan sonra sökmeyi dene..sağa sola kanıtarakta ısınmadan sökebilirsin aslında ama acemiysen uğraşma bu şekilde
Alıntıları Göster
fön makinesiyle heat sink'i ısıtıp söktüm. bu 478-pin işlemcilerin üzerindeki delik normal birşey değil mi? hani köşede.. dimi?!? :-| ehuehueheuhe..
quote:
fön makinesiyle heat sink'i ısıtıp söktüm. bu 478-pin işlemcilerin üzerindeki delik normal birşey değil mi? hani köşede.. dimi?!? :-| ehuehueheuhe..
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: muNis
normal normal
quote:
Orijinalden alıntı: the_cyborg
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: the_cyborg
quote:
Orijinalden alıntı: Codest
quote:
Orjinalden alıntı: the_cyborg
Alıntıları Göster
sağa sola çevirerek çıkıyor aslında
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2D6B32B7D
sağa sola çevirerek çıkıyor aslında
Alıntıları Göster
aynı olay bizimde başımıza geldi, pinlerden 4 tanesi yamuktu, zor düzelttik, ısınınca biraz çıkıyo hemen...
quote:
Orijinalden alıntı: ugur_yavuz
aynı olay bizimde başımıza geldi, pinlerden 4 tanesi yamuktu, zor düzelttik, ısınınca biraz çıkıyo hemen...
Alıntıları Göster
bendede oldu ama düz tonavidayal biraz uğraştınmı çıkıyo
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa_550
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: mustafa_550
elbette bu da bir yöntem, ama ben hala fön makinesini tercih ediyorum.. :D işlemcide kalan kurumuş thermal macunu çıkarmak için alkol kullanmam gerekiyor sanırım değil mi? bunu nereden bulabilirim?
quote:
quote:
elbette bu da bir yöntem, ama ben hala fön makinesini tercih ediyorum.. :D işlemcide kalan kurumuş thermal macunu çıkarmak için alkol kullanmam gerekiyor sanırım değil mi? bunu nereden bulabilirim?
Alıntıları Göster
quote:
quote:
Kolonya kullan,ben öyle yapıyorum
quote:
quote:
quote:
Kolonya kullan,ben öyle yapıyorum
Alıntıları Göster
Ya haci bicagin ucunu sok hemen ayriliyollar . Ama ilk basta bende off falan olmustum.
quote:
Orijinalden alıntı: gprs78
Ya haci bicagin ucunu sok hemen ayriliyollar . Ama ilk basta bende off falan olmustum.
Alıntıları Göster
kolonya ve bıçak tavsiyeleri için teşekkürler..! :D yalnız genel olarak öyle bir hava varki, sanırsın işlemci ben nefes alıyorum diye bile bozulabilir! şimdi böyle öneriler gelince, kendi deneyimlerime de bakınca biraz abartılı bir durumun söz konusu olduğu kanısına vardım. elbette intel ve amd bütün her konuda kullanıcıyı suçlu duruma düşürecek şeyleri yazacakki yeni bir "mikrodalgada kedimi kuruttum ve sen beni bu konuda uyarmadın" benzeri tazminat ödenmesin.. :)
quote:
kolonya ve bıçak tavsiyeleri için teşekkürler..! :D yalnız genel olarak öyle bir hava varki, sanırsın işlemci ben nefes alıyorum diye bile bozulabilir! şimdi böyle öneriler gelince, kendi deneyimlerime de bakınca biraz abartılı bir durumun söz konusu olduğu kanısına vardım. elbette intel ve amd bütün her konuda kullanıcıyı suçlu duruma düşürecek şeyleri yazacakki yeni bir "mikrodalgada kedimi kuruttum ve sen beni bu konuda uyarmadın" benzeri tazminat ödenmesin.. :)
Alıntıları Göster
bendede öyle oldu fiziksel bişey yoktu ama işlemci bozulmuştu inşallah seninkide bozulmamıştır
quote:
Orijinalden alıntı: alperen_69
bendede öyle oldu fiziksel bişey yoktu ama işlemci bozulmuştu inşallah seninkide bozulmamıştır
Alıntıları Göster
benim başıma da askerde gelmişti aynı olay işlemci biraz fazla ısınıyordu söküp termal macuna bakayım hemde fanı temizleyeyim demiştim ama soğutucuya asılınca işlemciyle beraber gelmişti. ondan sonra maket bıçagı saolsun tabi yerine takıp tekrar çalıştırıncaya kadar biraz yusufyusuf yaptık ama olur okadar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme